Bence temel kısmı dışında kompleks fen ve Matematiğin seçmeli olması iyi olur.İnsanları sevmedikleri şeylere yönlendirmek yanlış.Bu ülkede herkes fizikçi,kimyacı olmak zorunda değil.Tarihe ilgisi olan bir insanın kimya öğrenmesi vaktinden çalıyor sadece.İleride öğrenmek isterse kaynak çok artık,okullarda kafa şişirmeye gerek yok bana kalırsa.
Ben de şöyle düşünüyorum. Ben de matematiği sevmezdim, nefret ederdim.. Bilim insanı mı olacaktım? Yooo.. Ama ülkenin şu anki eğitim politikası o kadar kötü ki her şey çorba olmuş durumda.. Her sene sistem değişiyor.. Bir sınav sistemi oturtulmuş değil.. Ortalama düştü.. Çok düştü hem de.. Şimdi size sormak isterim.. Matematik seçmeli ders olunca kim seçer o dersi...? Hiç kimse seçmez... Çünkü matematik çok zordur algısı var.. Ne uğraşacağım der.. Seçmez... Bunun ben bir strateji olduğuna inanıyorum.. Çocukları düşünmek adına atılmış bir adım asla değil.. Dayatma bu... İmam hatip seçmek de zorunlu hale getirildi? Neden.? Tercih listelerine yazmak zorunda... Böyle kötü bir eğitiö sistemi içinde doğru düzgün lise yokken benim çocuğum imamhatipi yazmak neden zorunda? Bu çok açık değil mi siZce?
Bence temel kısmı dışında kompleks fen ve Matematiğin seçmeli olması iyi olur.İnsanları sevmedikleri şeylere yönlendirmek yanlış.Bu ülkede herkes fizikçi,kimyacı olmak zorunda değil.Tarihe ilgisi olan bir insanın kimya öğrenmesi vaktinden çalıyor sadece.İleride öğrenmek isterse kaynak çok artık,okullarda kafa şişirmeye gerek yok bana kalırsa.
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum aslında.. Ama iş öyle değil işte sizin de dediğiniz gibi.. Ülkede yerinde olan hiçbir sağlam kurum yok...O kısımlara hiç girmeyelim zaten,ben o adımların hiçbirini iyi niyetli bulmuyorum.Ama düşünüyorum mesela,diğer bütün yanlış uygulamalar ortadan kalksa sözel seçmiş bir insanın matematiği,hadi matematik zorunlu olsa bile fizik ya da kimya görmesi mantıksız.Ucundan kıyısından bile olsa,boş vakit kaybı.
Lisede türev integral gördüm,aylarca öğrettiler çok önemli diyerek.Sınavda da bir sürü sorusu çıktı.Sorun bakalım ne işime yaradı sınav kitapçığını kapattıktan sonra ? Okuduğum bölüm oldukça alakasız.Onun yerine meslek seçimi daha temelli ve genç yaşta olsun,ama eğitimi kaliteli olsun.Mesela sözel isteyen öğrenciye yoğun felsefe dersi verilsin,sayısal isteyene yoğun matematik ya da sağlık alanları için biyoloji ve kimya.Dil isteyen öğrenciler için ayrı okullar falan olsun mesela,tabii bu dediklerimizin hiçbiri olmayacak benim kafamdaki ütopya buBizim ülkede hala imam hatip açılır,öğrenciler zorla yazdırılır,şikayet edene de ''kafir sen ne diyorsun'' diye mahalle baskısı uygulanır,ileri eğitim sistemi böyle işliyor.
Iyi de bu mantıkla turk dili ve edebiyati disinda butun derslerin secmeli olmasi gerek. Her bilgiye internetten ulasilabilir dogru. Okullara ogretmene ne gerek? Matematik dersini kafa sisirmek olarak gordugunuze inanamiyorum.
Iyi de bu mantıkla turk dili ve edebiyati disinda butun derslerin secmeli olmasi gerek. Her bilgiye internetten ulasilabilir dogru. Okullara ogretmene ne gerek? Matematik dersini kafa sisirmek olarak gordugunuze inanamiyorum.
yaaa tekrar kazansın diyorum sen neler yazıyorsun
kazandıysa kazansın ama calmadan lütfen
Çok doğru tespitler yacumhurbaşkanımız din egitimi almis ve turkiyeyi çağdaş bir ülke yapmış
buzamana kadar bukadar güçlü devlet olamadık
ben cok memnunum
müslüman bir ülkede yasıyoruz beyenmeyen
amerikaya kadar yolu var
bu sadece belediye secimi kaybecek korkusu öyle bir sarmıski
vee kaybecek calamayacak oyları
oylarımıza SAHİP cikacagiz
Bu ayseygtsen üç maymunlarımı oynuyorsun
görmedim duymadım bilmiyorum
cümle alem biliyor
parti başkanları kabullendi sen
Komik guluyorumSu imam nikahi yildirim nikahi erprisine katiliyorsun hem de bel alti oldugunu bile bile.. Simdi kim kimi asagilamis oluyor..
Ben sahsen cumhurbaskanligi secimindede planli seyahatim vardi gittim ben esim ki yanimizda 5 6 kisi daha vardi istanbulda kimse secim icin kalmaz istanbulda yasayan icin konusuyorum tatil olunca herkes kacmak istiyorBİR hafta önce olsaydı iyiydi
ama giden 31 mart seciminde de gitti muhtar secimi için
cok saçma oldu biraz
sen istanbulda oturuyorsun memlekete muhtar seçimi için gidiyorsun
Cok sagol elifim Allah razi olsunGeçmiş olsun tekrardan:)
bizimde dügünümüz var gorumcecik evleniyorBen sahsen cumhurbaskanligi secimindede planli seyahatim vardi gittim ben esim ki yanimizda 5 6 kisi daha vardi istanbulda kimse secim icin kalmaz istanbulda yasayan icin konusuyorum tatil olunca herkes kacmak istiyor
Imamoglu Istanbul belediyesinin israf ettiği yani ona buna yedirdiği milyon liralardan bahsedecekken aciklama bile yapmadan programi erken bitirdiler.
Ben Ahmet Hakanın instagram sayfasına yazdım... Rezaletti.. Yarım saat önce bitirdiler programı... Tam da israftan bahsediyordu...Kizlar cnn türkün az onceki rezaleti icin burda yazdigimiz yorumu kimse gormez, twitterda belki okunur, ama ben cnn turku yarin arayip kınadığımı belirtecegim. Bunu yapmaliyiz bence.
Izlemeyenler icin, Ekrem Imamoglu Ahmet Hakanın konuguydu. Program girisinde 3 bolum dedi, 12de bitecek (imamogluna da aynisi soylenmis) Program boyunca Ahmet Hakanın üslbunundaki saygisizlik, surekli binalinin parali uşağı gibi konusmasi vs.. Bunlari geçtim, Imamoglu Istanbul belediyesinin israf ettiği yani ona buna yedirdiği milyon liralardan bahsedecekken aciklama bile yapmadan programi erken bitirdiler.