mhp nin akepe ile olmasını istemediğim kadar hatta daha fazlası hdp ile de olmasını istemem.bana göre bahçeli doğru davrandı.Duruşunu sergiledi, cevap verdi bir arada olmam dedi. Anlamında yazdım :)
MHP nin, hdp nin de Arasında olduğu bir oluşumda onay verir Gibi davranması uzun vadede zaten düşüşe geçen oylarını tabana indirmez mi?
Aynı şekilde, hdp nin ya da CHP nin, akp ile Kurduğu koalisyon onun oylarında düşüşe sebep olmaz mı?
Erken seçim AKP nin ekmeğine yağ sürmek olacak ama...mhp nin akepe ile olmasını istemediğim kadar hatta daha fazlası hdp ile de olmasını istemem.bana göre bahçeli doğru davrandı.
MHP ve CHPnin HDPyi de alarak veya disardan destegini alarak hukumeti kurmalari birinci tercihim.. MHP durusunu sergiledi deyince Bahceli iyi yapti diyorsun sandim.
bence olmaz öyle birşey.mhplilerin de akepeye oy vereceğine inanmıyorum.Erken seçim AKP nin ekmeğine yağ sürmek olacak ama...
Ee şu anda pek parlak görünmüyor olaylar. Hayırlısı olsun inşallah
Ee şu anda pek parlak görünmüyor olaylar. Hayırlısı olsun inşallah
Bende Akp lilerin aslında meclise Hdp nin girmesine değil de kendilerinin sandalye sayısının azaldığına kızdıklarını düşünüyorum. Çünkü Hdp nin önünü açan partiye zaten oy vermezdi Akpliler yani bunu çok umursadıklarını sanmıyorum açıkcası. Zaten umursasalardı desteklemezlerdi Hdp yi yükselten partiyi. en azından ben öyle düşünüyorum.Akp gitsin de oyun hdp ' ye olsun diyenlere kızıldı . Fütursuzca düşünülüp atılan oylar bunlar.
Hdp nin meclise girmesi yanlış bir durum değil.. Emanet oylarla girmesi yargılanıyor.
MHPnin oylari su anda yukseliste. Kendisi icin en iyi ne olur bilemem, ama bu ulke icin su anda en iyisi uzlasma, onu biliyorum. Bu uzlasmaz tavri yuzunden oy kazanmaz, bence kaybeder tam tersine.. Ne de olsa halk her zaman once kendi menfaatini dusunecek, yani MHP'ninkinden once.. Hele ki bir de bu yuzden AKP erken secimde kaybettigi sandalyeleri geri alirsa..Duruşunu sergiledi, cevap verdi bir arada olmam dedi. Anlamında yazdım :)
MHP nin, hdp nin de Arasında olduğu bir oluşumda onay verir Gibi davranması uzun vadede zaten düşüşe geçen oylarını tabana indirmez mi?
Aynı şekilde, hdp nin ya da CHP nin, akp ile Kurduğu koalisyon onun oylarında düşüşe sebep olmaz mı?
Akp ile MHP koalisyonunda sorun çıkmaz elbette.MHPnin oylari su anda yukseliste. Kendisi icin en iyi ne olur bilemem, ama bu ulke icin su anda en iyisi uzlasma, onu biliyorum. Bu uzlasmaz tavri yuzunden oy kazanmaz, bence kaybeder tam tersine.. Ne de olsa halk her zaman once kendi menfaatini dusunecek, yani MHP'ninkinden once.. Hele ki bir de bu yuzden AKP erken secimde kaybettigi sandalyeleri geri alirsa..
Ayrica, kurulacak hukumet kurumlari yeniden isler hale getirirse, guzel icraatler yaparsa MHP bunu destekledi diye neden oy kaybetsin ki?
Bilemezsin. Ayni risk erken secime giderse de var.MHP bunu yaptığı an sonraki seçimde meclise giremez. Daha önce DSP ile hükümet kurdugunda izlemistik bu filmi.
Bilemezsin. Ayni risk erken secime giderse de var.
Peki chpnin oylarinda beklenen artisi saglayamamasini nasil acikliyorsunuz ? Gercekten dedikleriniz aklima yatti ve fikir almak icim soruyorum cok guzel aciklamissiniz cunku...
Bir CHPli ne kadar hazmediyorsa o kadar.. Bugun goreveden kacan bir parti yarin ne yuzle oy isteyecek? "Tek basina iktidar olmak icin girdik biz secimlere" diyor, boyle birseyin olamayacagini bilmiyor mu? Bu MHP icin bir imtihan, hatta obur partiler icin de, ya vatan ya da partilerini sececekler. HDP de ona bakarsan cok merakli degildir oburleri ile koalisyona ama bazen istemedigi seyleri de yapmak zorunda kalir insan. AKP boyle geldi iktidara, hatirla bak Tayyip "gerekirse davam icin papaz elbisesi bile giyerim" demisti. Siyaset iste oyle bir yer.Akp ile MHP koalisyonunda sorun çıkmaz elbette.
Fakat mhp seçmeni içinde hdp bulunan bir koalisyonda partisini görmeyi ne kadar hazmeder?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?