• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

Duruşunu sergiledi, cevap verdi bir arada olmam dedi. Anlamında yazdım :)
MHP nin, hdp nin de Arasında olduğu bir oluşumda onay verir Gibi davranması uzun vadede zaten düşüşe geçen oylarını tabana indirmez mi?
Aynı şekilde, hdp nin ya da CHP nin, akp ile Kurduğu koalisyon onun oylarında düşüşe sebep olmaz mı?
mhp nin akepe ile olmasını istemediğim kadar hatta daha fazlası hdp ile de olmasını istemem.bana göre bahçeli doğru davrandı.

MHP ve CHPnin HDPyi de alarak veya disardan destegini alarak hukumeti kurmalari birinci tercihim.. MHP durusunu sergiledi deyince Bahceli iyi yapti diyorsun sandim.

MHP bunu yaptığı an sonraki seçimde meclise giremez. Daha önce DSP ile hükümet kurdugunda izlemistik bu filmi.

Hdp yi zerre tasdiklememek ile birlikte, artık bu meclisin gerçeği olduklarına göre gerçek Çözümler üretmemiz Lazım.
Hdp yi istemiyorum tü kaka devrini Çoktan kapamamız Lazım.

Akp gitsin de oyun hdp ' ye olsun diyenlere kızıldı . Fütursuzca düşünülüp atılan oylar bunlar.
Hdp nin meclise girmesi yanlış bir durum değil.. Emanet oylarla girmesi yargılanıyor.
Bende Akp lilerin aslında meclise Hdp nin girmesine değil de kendilerinin sandalye sayısının azaldığına kızdıklarını düşünüyorum. Çünkü Hdp nin önünü açan partiye zaten oy vermezdi Akpliler yani bunu çok umursadıklarını sanmıyorum açıkcası. Zaten umursasalardı desteklemezlerdi Hdp yi yükselten partiyi. en azından ben öyle düşünüyorum.

Biz de bayılmıyoruz herhalde yav hdpye.
Ama yap şu koalisyonu sonra bir kurtul akp yükünden
Arada sonraki seçime kadar yap sen propagandanı, hizmetini
Millet görsün, oyların artsın
Sonra hdpyi de at madem meclisten
böyle kenara çekilmekle ne çözülüyor sanki.

herkes topu birbirine atıyor valla sinir oldum

Duruşunu sergiledi, cevap verdi bir arada olmam dedi. Anlamında yazdım :)
MHP nin, hdp nin de Arasında olduğu bir oluşumda onay verir Gibi davranması uzun vadede zaten düşüşe geçen oylarını tabana indirmez mi?
Aynı şekilde, hdp nin ya da CHP nin, akp ile Kurduğu koalisyon onun oylarında düşüşe sebep olmaz mı?
MHPnin oylari su anda yukseliste. Kendisi icin en iyi ne olur bilemem, ama bu ulke icin su anda en iyisi uzlasma, onu biliyorum. Bu uzlasmaz tavri yuzunden oy kazanmaz, bence kaybeder tam tersine.. Ne de olsa halk her zaman once kendi menfaatini dusunecek, yani MHP'ninkinden once.. Hele ki bir de bu yuzden AKP erken secimde kaybettigi sandalyeleri geri alirsa..
Ayrica, kurulacak hukumet kurumlari yeniden isler hale getirirse, guzel icraatler yaparsa MHP bunu destekledi diye neden oy kaybetsin ki?

Muhalefet misin nesin inanmıyorum sana da artık ya
Erdoğan binsin yine tepenize de görün
İktidarda falan gözü yok bunların
Ne kaybediyorsak egodan, kibirden

O7Wtip7.jpg

Meeh. Akp özeleştiri yapacaymış da bilmem ne.
Bu insanların millet dediği kendi seçmenleriydi, yedi milyon insan oy vermemiş diye öz eleştiri yapmalarını beklemek polyanna'nın torunu olmayı gerektirir. O yedi milyon da artık umurlarında olmayan neidüğü belirsiz tarafa dahil oldu, bugün balkonda Davudoğlu gene aynı milletten bahsederek çok da fifi dedi.
O değil de Davud...

MHPnin oylari su anda yukseliste. Kendisi icin en iyi ne olur bilemem, ama bu ulke icin su anda en iyisi uzlasma, onu biliyorum. Bu uzlasmaz tavri yuzunden oy kazanmaz, bence kaybeder tam tersine.. Ne de olsa halk her zaman once kendi menfaatini dusunecek, yani MHP'ninkinden once.. Hele ki bir de bu yuzden AKP erken secimde kaybettigi sandalyeleri geri alirsa..
Ayrica, kurulacak hukumet kurumlari yeniden isler hale getirirse, guzel icraatler yaparsa MHP bunu destekledi diye neden oy kaybetsin ki?
Akp ile MHP koalisyonunda sorun çıkmaz elbette.
Fakat mhp seçmeni içinde hdp bulunan bir koalisyonda partisini görmeyi ne kadar hazmeder?

Bilemezsin. Ayni risk erken secime giderse de var.

Ben olmuş bir şeyden bahsediyorum ama. DSP ile hükümet kurduklarinda secmeni kusturen mhp sonraki seçimde mevlise girememisti ben bundan bahsediyorum. DSP ile birliktelige bioe tahammülü olmayan seçmen sence hdp'ye olur verir mi?

Peki chpnin oylarinda beklenen artisi saglayamamasini nasil acikliyorsunuz ? Gercekten dedikleriniz aklima yatti ve fikir almak icim soruyorum cok guzel aciklamissiniz cunku...

Ben en başından beri ciddi bir oy düşüşü bekliyordum. Hem CHP içindeki ulusal tayfayı tasfiye ettiği hem HDP'nin barajı geçmek için AKP karşıtı sosyal-demokrat kimliğe büründüğü dönemde tabanı ağırlıklı bu iki gruptan oluşan CHP'nin kemik oyunu Vatan-Anadolu-HDP üçlüsünden korumasını bayağı başarılı buldum o yüzden. Oy artışı beklemedim çünkü Chp'nin oy çekebileceği geniş bir kitle göremiyordum. Gözlemlediğim kadarıyla hep çiftçiye mazot, emekli ikramiyesi ya da şu lojistik kent gibi ekonomik vaatlerin AKP tabanının da ilgisini çekeceğini düşündü herkes ama AKP tabanı ekonomik istikrar, ulaşım projeleri gibi sebeplerden AKP'ye oy vermiyor bana göre. Sadece Erdoğan'a karşı büyük bir bağlılık hissediyor ve söylediklerini acayip içselleştiriyorlar. Doğal olarak CHP'ye karşı inanılmaz kutuplaşmış durumdalar. Kutuplaştıkları CHP ise Kılıçdaroğlu CHPsi değil, 20li yıllarda AKP'nin yaptığı kadar demiryolu yapamayan CHP, 2.Dünya savaşı sırasında gıda kuyrukları oluşturan CHP vs. yegane hedefi ülkeyi ateist yapmak olan bir CHP. Bu gerçekten nasıl aşılabilir bilmiyorum,insanlar gerçekte hiç tanıklık etmedikleri bir CHP'den korkuyorlar.

ne akpye ne mhp ye oy verdim ama objektif baktığımda mhp nin akp ile koalisyon yapması gerektiğini düşünüyorum, erken seçim olsa ne olacakki ne kadar ne değişim olabilir, müsrüflük canım :KK53::KK53:
seçenekler arasında beraber yürütebilcek tek koalisyon seçeneği akp-mhp

Akp ile MHP koalisyonunda sorun çıkmaz elbette.
Fakat mhp seçmeni içinde hdp bulunan bir koalisyonda partisini görmeyi ne kadar hazmeder?
Bir CHPli ne kadar hazmediyorsa o kadar.. Bugun goreveden kacan bir parti yarin ne yuzle oy isteyecek? "Tek basina iktidar olmak icin girdik biz secimlere" diyor, boyle birseyin olamayacagini bilmiyor mu? Bu MHP icin bir imtihan, hatta obur partiler icin de, ya vatan ya da partilerini sececekler. HDP de ona bakarsan cok merakli degildir oburleri ile koalisyona ama bazen istemedigi seyleri de yapmak zorunda kalir insan. AKP boyle geldi iktidara, hatirla bak Tayyip "gerekirse davam icin papaz elbisesi bile giyerim" demisti. Siyaset iste oyle bir yer.
Bugun akilli davranan kazanir, eski particilik soylemleri bugune dek MHPyi bir yere getirememis gordugun gibi, hep muhalefet, hep muhalefet.. Yarin onu da disardan yapmak zorunda kalir en fazla, 2002 secimlerinden sonra oldugu gibi.

Back