• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

Milli iradenin tercihine saygı duyuyoruz. Vahşice uygulanan aldatma ve karatmalara karşı yeni bir tablo belirmiştir. Herkes, bu yeni tabloyu dürüstçe okumalıdır."

Hiçbir parti tek başına iktidar kuracak çoğunluğu sağlayamadı.

Erdoğan görevine devam edecekse ya anayasal sınırlarda kalmalı ya da istifayı düşünmelidir. İnanıyorum ki Başbakan Davutoğlu kendisini gözen geçirecektir.

Maalesef demokrasi yayından çıkmıştır. Müfterilerin yoğun gayretine rağmen gücümüze güç eklenmiştir. Türkiye'yi kimseye teslim etmeyecek milliyetçi irade Meclis'te etkin bir şekilde temsil edilecektir.

Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Daha seçim sonuçları henüz netleşmeden koalisyonlar üzerinden bir tartışma başlatmak istemişlerdir. Türkiye'yi iktidarsız bırakmamak için geçmişte kazanılan tecrübeler vardır.

Davutoğlu nasıl bir hükümet kurulmasına dair çalışmaları başlatması lazım. Bir defa tek başına siyasi iktidar oluşmamış ise. Ülkeyi istikdarsızlığa sevk etmemek için. Önce uyumlu bir koalisyon olması lazım.

AK Parti ve HDP arasındaki örtülü iş birliğini gizlemek erkene seçime sevk etmek siyasi ahlaksızlıktır.

Çözüm süreci ile ilgilenen AKP-CHP-HDP'yi de bir araya getirebilirsiniz. AKP+HDP koalisyonu 337 milletvekiline dayalı güven oyu alabilecek bir koalisyon modelidir.

AKP-CHP-HDP'yi esas alacaksanız, 469 geniş tabanlı bir koalisyon olur. Böyle bir yapılanma içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi şerefi ve haysiyeti ile çok güzel bir ana muhalefet görevini de üstlenmeye hazırdır.

Bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur.
Milliyet

[QUOSaraylim, post: 41298876, member: 354004"]Ayni sey canim, muhalefet icraat yapma yeri degildir, muhalefette durmak isteyenleri bu ulke her zaman meclis disina atmistir.[/QUOTE]
Adam orada kalmak istemiyor aslında. Sadece bazı partiler ile neden ortak olamayacağını açıklıyor. Ama bu ne yazık ki yine birinci partiye yarıyor

Akp izin verdi peki o zaman tmm pkk meclise girebilir. Ne alakası var arkadaşım? Akp chp mhp hiçbiri için hiçbirşey söylemiyorum. Ama hdp dilek öcalanı, dolayısı ile abdullah soysuzunu Türkiye Büyük Millet Meclisine sokan partimsi örgüt. Kim buna destek olduysa ona da yazıklar olsun tabiiki, ama bu benim hdp ye olan kinimi, ve evet şehitlerin acısını söylememe engel değil. Evet bak demokrasi, fikrim zikrim bu. Ama sen sırf akp buna neden oluyor hdpye neden kızılıyor dersen olmaaaaaz. Benim anlattığım şey hadi akp bunlara yol açtı, nasıl bir kan, bir İNSAN ona, çocuk katiline, öğretmen katiline oy verebildi ? Benim tüm sorunum, tüm düşüncem bu. Umarım asıl sorunu anlatabilmişimdir artık.
Canım ben diyorum ki akp önünü açtı, tavizler verdi.. Akp önünü açarken kızdın mı bu kadar. o zaman dedin mi bebek katillerinin önünü açıyor diye oy vermeyeyim bu partiye diye. sen bunu yapan partiye oy verirsen, onun yaptıklarını destekliyorsun demektir, bu da şimdi oy verenlerle aynı kapıya çıkıyor bana göre. Ha ben hdp nin oy almasına karşı değilim, beni kızdıran akplilerin bundan dolayı kızması. Sadece tartışıyoruz sonuçları hiç gerilmeyelim. düşünceleri öğrenmek istiyorum ben de siz gibi. Belki farklı bir bakış açısı yakalarız.

Hey allahim anlamaniz gereken sey adam ben akpnin hukument projesine gripte hirsizliklari resmilestirmem demesi. Adam sen zaten basindan beri hdpyle gorustun ortaktin beni yanina alamazsin diyo. Kafalar hayrolsun
AKP ile koalisyona girmesin tamam.. AKP ile hic bir parti koalisyona girmek istemiyor zaten. Ama MHP kendisini hic bir alternatif koalisyonda da gormek istemiyorsa o zaman cozum uretmiyor, sorun uretiyor demektir. sorunu cozmek icin de adres gosteriyor zaten: sandik. Seni bu ulke meclise sokmus zaten, sen orada sorun cozememissin, sandiga bir kez daha gidip de ne olacak, nasil olsa cozum uretemiyorsun, disarda kalacaksin... Iki iki daha dort.

geranio .!.:
2 saate yakin takip edemedim. En cok akp mhp olur diyorlardi. Bahçeli kesin kapiyi kapatti peki diger partiler? Var mi bi aciklama bu yonde? Koalisyon kurulmazsa ne olacak peki?
Erken seçim olur. Sonra ak partililier bakın koalisyon kuramadılar onlar birleşemez bişey yapamazlar tek çare biziz yola devam vs konuşur. Yani işine gelir her türlü erken seçim. Umarım partiler akıllı davranır

AKP ile koalisyona girmesin tamam.. AKP ile hic bir parti koalisyona girmek istemiyor zaten. Ama MHP kendisini hic bir alternatif koalisyonda da gormek istemiyorsa o zaman cozum uretmiyor, sorun uretiyor demektir. sorunu cozmek icin de adres gosteriyor zaten: sandik. Seni bu ulke meclise sokmus zaten, sen orada sorun cozememissin, sandiga bir kez daha gidip de ne olacak, nasil olsa cozum uretemiyorsun, disarda kalacaksin... Iki iki daha dort.
Çözüm Süreci için kesinlikle geri adım atmayarak duruşunu sergiledi bile MHP,
GöZler şimdi CHP ve hdp de...

Cunki diger partilerin benim ozgurlugume engel olucaklarini dusunuyorum o yuzden onlara guvenmiyorum dediklri inandirici gelmiyo turbanli kisilere orumcek kafali muamelesi yapan zihniyetler benim yasantima uymuyo istedigim gb istedigim yere girebiliyorum okuyabiliyorum calisabiliyorum ozgurum diyebiliyorum o yuzden oyumu veriyorum... akp den sonra mhp ye oy verebilirim mesela ama ondada o guc yok yada yeni bir parti ciksin herkezin ozgurce yasayabilcene beni ikna etsin ben holigan gb bagli degilim iyilerinide kotulerinide goruyorum onu demek istedim.

Chp'nin bir yerde "basörtülüler özgürce gezemez" dediklerini gördün, duydun mu? Akp'den önce basörtülüler evde mi kapaniyordu? Tek sikinti evet üniversite ve memurluktu, ki birçok basörtülü yine egitimine devam etmislerdir ve bu yasayi hiç bir parti geri döndüremez zaten.

Diger taraftan Erdoganin" alisiz Aleviler" demesi var, ateistlere "terrörist" demesi var, "kadinmidir kizmidir" demesi var. Arinçin "kahkaha atan kadin iffetsiz" demesi var. Eh ben mesela ateistim, birçok alevi tandigim var, bizim özgürlügümüz ne oluyor? Ancak bu seçim ile muhalefet biraz nefes alabildi fakat, hem dikatorlugu istiyen erdogana oy vermek, sonrada "bana iyi muhalefet gösterin" demek hangi mantiga sigar? Madem herkesin özgürce yasamasini istiyorsun, bu neden akp'ye oy vermemek için yeterici neden degil mi? Senin istegine karsi zit giden bir partiye niye oy veriyorsun o zaman??

bence seçmeninin düşüncesine saygı duyduğu için girişmiyor. kolay değil o ülkücülerin oyuyla kürt açılımı yapan akp ile koalisyon yapmak. chp akp ile koalisyon yapsa tü kaka deyip mhp'ye veririm mesela.
AKP ile koalisyon yapmak zorunda degil ki.. CHP ve HDP var.. Ikisi ile yapamazsa boyle bir olusumu disardan da destekleyebilir. Ama o bu alternatiflerin hic birinde yok, muhalefet ya da secim diyor. Yanlis yapiyor. Oylarina dikkat edin, erken secim gerceklesirse de aradaki farka dikkat cekecegim, sadece bu inadi yuzunden ne kadar oy kaybettigini gorun diye.

Canım ben diyorum ki akp önünü açtı, tavizler verdi.. Akp önünü açarken kızdın mı bu kadar. o zaman dedin mi bebek katillerinin önünü açıyor diye oy vermeyeyim bu partiye diye. sen bunu yapan partiye oy verirsen, onun yaptıklarını destekliyorsun demektir, bu da şimdi oy verenlerle aynı kapıya çıkıyor bana göre. Ha ben hdp nin oy almasına karşı değilim, beni kızdıran akplilerin bundan dolayı kızması. Sadece tartışıyoruz sonuçları hiç gerilmeyelim. düşünceleri öğrenmek istiyorum ben de siz gibi. Belki farklı bir bakış açısı yakalarız.
Bilmeden yargılamak olmadı arkadaşım.. Akp onlarla ilk görüştüğünde, el sıkıştığındada tepkim ayınıydı, hiç değişmedi, değişmeyecek. Neyse olan oldu zaten..

AKP ile koalisyon yapmak zorunda degil ki.. CHP ve HDP var.. Ikisi ile yapamazsa boyle bir olusumu disardan da destekleyebilir. Ama o bu alternatiflerin hic birinde yok, muhalefet ya da secim diyor. Yanlis yapiyor. Oylarina dikkat edin, erken secim gerceklesirse de aradaki farka dikkat cekecegim, sadece bu inadi yuzunden ne kadar oy kaybettigini gorun diye.
ben de tam tersi artıracağını düşünüyorum, bakalım. : )

[QUavutgelinii, post: 41298933, member: 651078"]Bilmeden yargılamak olmadı arkadaşım.. Akp onlarla ilk görüştüğünde, el sıkıştığındada tepkim ayınıydı, hiç değişmedi, değişmeyecek. Neyse olan oldu zaten..[/QUOTE]
Bu cümlenizden sonra kime oy verdiğinizi cidden n merak ettim

Back