• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

ne akpye ne mhp ye oy verdim ama objektif baktığımda mhp nin akp ile koalisyon yapması gerektiğini düşünüyorum, erken seçim olsa ne olacakki ne kadar ne değişim olabilir, müsrüflük canım :KK53::KK53:
seçenekler arasında beraber yürütebilcek tek koalisyon seçeneği akp-mhp

Kesinlikle en mantiklisi. Erken seçim ekonomik olarak çöküş demek. Gerek yok buna.

erken seçim olursa her açıdan kaos olcak diye düşünüyorum ama bilmiyorum umarım yanılırım

Erken seçim piyasayi da gerer secmeni de. Yani kisaca hem ekonomi hem de sokaklar kötü etkilenir diye düşünüyorum ben de. Rabbim memleket için hayirlisini versin.

Bir CHPli ne kadar hazmediyorsa o kadar.. Bugun goreveden kacan bir parti yarin ne yuzle oy isteyecek? "Tek basina iktidar olmak icin girdik biz secimlere" diyor, boyle birseyin olamayacagini bilmiyor mu? Bu MHP icin bir imtihan, hatta obur partiler icin de, ya vatan ya da partilerini sececekler. HDP de ona bakarsan cok merakli degildir oburleri ile koalisyona ama bazen istemedigi seyleri de yapmak zorunda kalir insan. AKP boyle geldi iktidara, hatirla bak Tayyip "gerekirse davam icin papaz elbisesi bile giyerim" demisti. Siyaset iste oyle bir yer.
Bugun akilli davranan kazanir, eski particilik soylemleri bugune dek MHPyi bir yere getirememis gordugun gibi, hep muhalefet, hep muhalefet.. Yarin onu da disardan yapmak zorunda kalir en fazla, 2002 secimlerinden sonra oldugu gibi.

:KK9:

katılıyorum, bunu düşünemiyorlarsa oy vermesinler madem siyasetten anlamıyorlar demektir :KK54:

Ben olmuş bir şeyden bahsediyorum ama. DSP ile hükümet kurduklarinda secmeni kusturen mhp sonraki seçimde mevlise girememisti ben bundan bahsediyorum. DSP ile birliktelige bioe tahammülü olmayan seçmen sence hdp'ye olur verir mi?
Sen DSP-MHP-ANAP iktidarindan bahsediyorsun. O hukumette cikan ekonomik krizin butun faturasi Ecevite cikarildigi icin unutmussun herhalde, ama o hukumet erken secime gittiginde her uc parti de meclis disi kaldilar, sadece MHP degil. 2002 erken secimlerinde aralarindaki en iyi oyu almis parti ise dusundugunun aksine % 8 oyu ile MHP oldu. Anap % 5lere, DSP % 1lere dustu. Yani senin ornek emsal teskil etmiyor, sebep farkli.

Sen DSP-MHP-ANAP iktidarindan bahsediyorsun. O hukumette cikan ekonomik krizin butun faturasi Ecevite cikarildigi icin unutmussun herhalde, ama o hukumet erken secime gittiginde her uc parti de meclis disi kaldilar, sadece MHP degil. 2002 erken secimlerinde aralarindaki en iyi oyu almis parti ise dusundugunun aksine % 8 oyu ile MHP oldu. Anap % 5lere, DSP % 1lere dustu. Yani senin ornek emsal teskil etmiyor, sebep farkli.

Bak benim ailem o seçimde MHP'ye oy vermişti. DSP ile hükümet kurunca tövbe ettiler bir daha vermeye.

Tabii bir partinin meclis disinda kalmasinda tek etken bu değildir. Ekonomik kriz, aponun asilmamasi da etkendir.

Ben dusuncemin arkasindayim mhp hdp ile birlik oldugu an tabanini kaybetmis demektir. Bunu görmemek icin kör olmak lazım.

O zaman seyreyle cümbüşü. Mecliste görüşme yerine daha fazla kavga izleriz artık :)

:) Kavgasız gürültüsüz değildi ki zaten meclis -Babam her emekli gibi meclis tv'nin fanı oldu ordan biliyorum- hepsi dayak yediğiyle kalıyordu, oy çokluğuyla akp'nin tasarıları geçiyordu sonunda.

Yalnız demedi deme bak, koalisyondan daha olası gözüküyor bu çözüm. MHP'de çaktırmadan çaktırmadan azınlık hükümete destek verecek potansiyeli görüyorum ben her parti için.

[QUOTEahh, post: 41299188, member: 616377"]Elimize çekirdeğı alır trt naklen yayin kavga izleriz artık:KK53: erken seçim mantıklı bence :p[/QUOTE]
Ciddi anlamda gözü açık bir gençlik geliyor sanıyordum ama yanılmışım galiba. Sadece kendi menfaati açısından ülkeyi kaosa götürebilecek bir erken seçim isteyen gençlik varmış

:) Kavgasız gürültüsüz değildi ki zaten meclis -Babam her emekli gibi meclis tv'nin fanı oldu ordan biliyorum- hepsi dayak yediğiyle kalıyordu, oy çokluğuyla akp'nin tasarıları geçiyordu sonunda.

Yalnız demedi deme bak, koalisyondan daha olası gözüküyor bu çözüm. MHP'de çaktırmadan çaktırmadan azınlık hükümete destek verecek potansiyeli görüyorum ben her parti için.

Valla bu saatten sonra olursa olsun diyorum ben de. Bubda olsun da deneyelim bakalım bir neler olacak. Sonra pişman olmayalım da

Elimize çekirdeğı alır trt naklen yayin kavga izleriz artık:KK53: erken seçim mantıklı bence :p

Erken seçim mantıklı değil. Kurulan hükümet ne kadar gidecek orası da muamma ama.. en azından bir koalisyon mu kurulacak ne kurulacaksa kurulsun da yolumuza bakalım.

Oy verme yaşının ciddi ciddi 24 olması gerektiğini düşünüyorum.
18 yaş, evet, kendi başının çaresine bakabilecek, hayat ve işkurabilecek kadar erişkinliğe erişilebilen bir yaş. Ama sadece o kadar. 18-22 / 23 yaşları arasıbir ülkenin geleceğine karar verebilecek olgunluğa erişilen yaşların sınırı.
Bunda karar kıldım.

18 yaş, evet, kendi başının çaresine bakabilecek, hayat ve işkurabilecek kadar erişkinliğe erişilebilen bir yaş. Ama sadece o kadar. 18-22 / 23 yaşları arasıbir ülkenin geleceğine karar verebilecek olgunluğa erişilen yaşların sınırı.
Bunda karar kıldım.
öyle olsa oylar nolurdu sence?

Bunda karar kıldım.
Ben 18 imde kime verdiysem 26 ımdada ona verdim yani yaşım beni değiştirmedi bunu olgunlukla alakası yok bence

Bunda karar kıldım.
Bence ust sinir da olmali, 79 gibi.. Bunun ustundekilerde bunama olabiliyor, ya da suistimal edilebiliyorlar aileleri ya da bakimevlerindeki idareciler tarafindan..
Gerci ben bu sitede 17-18 yasinda akli basinda fikirleri tutarli ve cok guzel de yaziya dokebilen, cok kaliteli gencler de gordum, olgun insanlara tas cikartirlar, ama tabi istisnalar kaideleri bozmaz, en az 21 olmali bir insan oy verebilmek icin bence..

Back