- 31 Ağustos 2018
- 48
- 68
- 40
-
- Konu Sahibi Pintiminti
Atatürk sen ne büyük adam ne büyük bir lidermişsin. Hergün kıymetini daha iyi anlıyorum ve birgün gelecek seni hiç anlamayanlar bile sana hakaret edenler bile seni minnet ve mahcubiyetle anacaklar.Zamaninda zamaninda diye diye icin kurudu be FM, 2002 yilinda dogan cocuk 16 yasini bitirdi neyseki zamaninda yapilmayanlarin hepsi simdi dizi dizi var :) ne tuhaf, bundan 20 yil sonra da bugun icin “keske zamaninda kimse seyirci kalmasaydi” diyecekler :)
Tepkinizi hangi marka telefonla bize iletiyorsunuz çok merak ettim?
Ah o endişe yok mu! O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Hayat kolaylaşır gibi gözükse de git gide zorlaşıyor. Herşey paraya dayanıyor maalesef.tek çocuğum var daha yenı 8 oldu geleceğinden endişeden bazı geceler uyuyamıyorum ben demi anormallik var acaba orta halli bir aileyim ben bıle yetemiyorum çocuğa gonderemıyorum ıstedığım özel okula maalesef istedığım kurslara
Zamanında dediğiniz yakın geçmiş.
O yüzden bunlar daha iyi günlerimiz diyorum
İyi forumlar
kendim özel okul unıversıte mezunuyum kolayca okumuştum orta gelırle şimdi kendi çocuğumu okutamıyorum tatile goturemedım bu sene kendı sttandartlarımda olan otellere turızm patlamışmış bananeAh o endişe yok mu! O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Hayat kolaylaşır gibi gözükse de git gide zorlaşıyor. Herşey paraya dayanıyor maalesef.
Aslında sizi yargılamak istediğini sanmıyorum. Sadece içinde bulunulan duruma karşı fazla pozitifsiniz. Ama eleştirmek ülkeyi sevmemek değil, aksine yakıştırılan şeyleri ülkesinde göremeyip üzülmek.Sizin gereksiz sorularınıza daha fazla vaktimi harcamak istemiyorum
Laf olsun diye konuşuyorsunuz sadece . Türkiyeyi o kadar düşünüyorsanız siz ne yapıyorsunuz acaba bu ülke için önce onu sorgulayın başkalarını yargılamak yerine. Ama belkide amerika vatandaşısınızdır söylediklerinize bakılırsa. Ben çok şükür Türküm ve ülkemi çok seviyorum burdanda ayrılma düşüncem yok. Siz kendi ülkenizin sorunlarıyla ilgilenin.
Takdir edersiniz ki et diyince kuşbaşı gelir akla balık diyince kalamar veya karidesin gelmediği gibiBugün migrostan kuzu külbastının kilosunu 83 tl ye aldım.İstanulda yaşıyorum
Cevap veremediniz çünkü ucu yine Amerikaya dayanıyor.Sizin gereksiz sorularınıza daha fazla vaktimi harcamak istemiyorum
Laf olsun diye konuşuyorsunuz sadece . Türkiyeyi o kadar düşünüyorsanız siz ne yapıyorsunuz acaba bu ülke için önce onu sorgulayın başkalarını yargılamak yerine. Ama belkide amerika vatandaşısınızdır söylediklerinize bakılırsa. Ben çok şükür Türküm ve ülkemi çok seviyorum burdanda ayrılma düşüncem yok. Siz kendi ülkenizin sorunlarıyla ilgilenin.
Atatürk sen ne büyük adam ne büyük bir lidermişsin. Hergün kıymetini daha iyi anlıyorum ve birgün gelecek seni hiç anlamayanlar bile sana hakaret edenler bile seni minnet ve mahcubiyetle anacaklar.
O dediğin burda da yokOrtalamanin uzeri. Aslinda buradaki en buyuk ikilem garanti iş. Burada herşey iyi güzel ama yarın ne olacağının garantisi yok.
Ayy size hakaret ediyorsunuz demedimBenmi hakaret ediyorum? Gerçekten çok enteresan insanlarsınız geçmişini bilmeyen gelecekten anca böyle konuşabilir. İnsanların dediklerini doğru algılayın önce saygı duymayı öğrenin neyse daha fazla muhattap olmak istemiyorum size amerikanızda mutluluklar.
Cevap veremediniz çünkü ucu yine Amerikaya dayanıyor.
Her neyse bakın ben de Türküm bir süre Avrupada yaşadım ama Amerikaya hiç gitmedim. Sizin anlamadığınız kısım şu. Ülkeyi eleştiriyoruz diye Türklüğümüzden bir şey kaybetmiyoruz :) Tabi ki eleştireceğiz tabi ki sorgulayacağız hatta asıl sorgulamamak her şey yolunda gibi davranmak yanlış ve ülkeyi sevmemektir. önce kabul edeceğiz problemleri ülkemiz neden böyle oldu diyeceğiz , size de tavsiye ederim sorgulayın biraz kafanız acımaz :)
Aslında sizi yargılamak istediğini sanmıyorum. Sadece içinde bulunulan duruma karşı fazla pozitifsiniz. Ama eleştirmek ülkeyi sevmemek değil, aksine yakıştırılan şeyleri ülkesinde göremeyip üzülmek.
Sende onlara dusmansin, sende onlara gore dis mihraksin, sende onlari bitirmeye calis mesela olmaz mi? Yaptiklarini almayarak yasam kaliteni dusurecegine kendin uret mesela.. adamlar legodan araba yaptilar legodan, ben anlamiyorum yahu hic mi agirina gitmiyor kimsenin? Onlarin poposu kirik oyuncakla yaptiklarinin orjinalini cizemiyoruz bile neredeyse.. ben bugune kadar Amerikayi seven tek bir ulke gormedim Avrupa dahil, gel gelelim hicbir krizde bizi cekemiyolla muhabbetine girmediler.. calistilar, urettiler, yeni markalar cikarttilar ve krizden ciktilar.. bak en yerli ve milli marketimize haksiz fiyatlandirmadan ceza geldi :) bu kafayla daha cok dis mihrak, cekemiyolla diye aglariz..
Türk insanında hala değer kaldığını düşünüyor musunuz gerçekten?Ben ne olursa olsun vatanımdan ayrı bi yerde yaşamayı istemezdim... Gurbette yaşamak daha zor bana göre..
Ordaki insanların yaşayış tarzları örnek veriyorum sizin çocuklarınızı da etkiler ve bi zaman sonra onlara ayak uydurmak zorunda kalırlar Türk insanındaki temel değerleri ben yabancı insanlarda bulamam
Yetişme tarzları farklı çünkü.... Ha bazı konularda gelişmiş olabilirler ama herşey bu demek değil...yani sizin kararınız elbet ama kafanızı kurcalayan konular varsa içiniz %51 gitmemekten yanaysa yerinizde olsam riske atmazdım mesele eğitim iş o bu değil aslında en önemlisi orda burdakinden daha fazla huzur duyabilecekmisiniz bu..
Takdir edersiniz ki et diyince kuşbaşı gelir akla balık diyince kalamar veya karidesin gelmediği gibi
Ben yo ülke çok ucuz demiyorum etin 100 lira olmadığını söyledim