- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.507
-
- Konu Sahibi Pintiminti
beyin gocu yapanlar da yasanilacak yer degil mi diyor hanimfendi
bayrağa vatana laf asla söylemez o kız.kendi de ailesi de bu vatana sizden çok emek vermiştir ve hala da verıyordur emin olun .siyaset yapmıyoruz burda ama yaşam kalıtemız duştü mutsusuz dıyoruz karamsarız herşeyi hesaplar olduk harcarken ki alışık değildik buna depresyona bıle gırdık daha ne olsunbegenmegen canim vatanimi biraksin varsin gitsin. kalanlar biz bize yeteriz .ayiklaniriz hem boylece.
lakin siz buraya ait degilsiniz...
Insan nasil baytaga vatana laf soyler ya aklim almiyorr
Eşim bilgisayar mühendisi ve bir fabrikada Bilgi İşlem yöneticisi ama uzaktan birisi izlese kadın doğumcu falan zanneder. İnan’ın abartmıyorum gece 3’te 5’te telefonu çalar. Yataktan kalkıp bilgisayarı açar ya da fabrikaya gider.Arkadaşımın oğlu 1 ay önce Almanyaya gitti.Buradan yazıştı anlaştı.İyi eğitim almış bir çocuk.
Burada da çalışıyordu.Şu an çocuk şaşkın.Kimse eve iş bilgisayarını götürüp gece ya da haftasonu
çalışmıyor.(burada çalışırken eve gelip yemek yiyip işe devam ediyor, haftasonuda evde
çalışıyordu)Ben yeniyim diye çok iş vermiyorlar herhalde falan diye düşünüyor.Henüz
insani alışma şartlarına anlam verebilmiş değil.
Almanyayı bilen biri de mesai bitince iş biter,Tatil günü öyle mail atıp iş veremezler, çalışma
kanuna aykırı dedi.İş yetişmiyorsa yeni eleman alınırmış.
Olur mu canım vatan demek sistem demek yoksa vatan hainisin artıkAyıklanır mısınız? Ayıklananlar genelde iyi yetişmiş, emek harcanmış , kapasitesi yüksek insanlar.
Dünya buna beyin göçü diyor ki hiç istenilen birşey değil.
Kimse bayrağına, vatanına laf söylemiyor.
Laf söylenen sistem.
Arada fark var.
senin gönlün zengin bibiiii ahaaa çok şükürr bin şükürrrOlur mu canım vatan demek sistem demek yoksa vatan hainisin artıkbanlanmak istemiyorum içimden gecenler yeter tek maaşla ferah içinde yaşıyorlarmış falan
Eşim bilgisayar mühendisi ve bir fabrikada Bilgi İşlem yöneticisi ama uzaktan birisi izlese kadın doğumcu falan zanneder. İnan’ın abartmıyorum gece 3’te 5’te telefonu çalar. Yataktan kalkıp bilgisayarı açar ya da fabrikaya gider.
Evet 10.000+ gelirimiz var ama eşim düzensiz yaşam yüzünden şu an diyabetli, uzun süre bilgisayar başında oturmaktan bel fıtığı hastası. Lüks bir yaşam için değil yanlış anlaşılmasın, ülke şartların göre nispeten nefes alınabilir bir hayat sürmek için ödemek zorunda olduğumuz bedel.
Edit: imla
Kapaklar üst üste geliyor. Okuması pek zevkli oldu. Ağzınız bal yesin.İnsanları yaşadıkları,vergisini verdikleri yerden kovmak ayıp değil ama değil mi ?
Zamaninda satan satmiş mi? Cok merak ediyorum kimleri kastettiginiziEeee ben ne dedim hanfendi satmadılarmı dedim bidaha okuyun isterseniz yazdıklarımı. Bende onu diyorum zaten işte zamanında satan satmış zaten muhtaç etmişler bizi yeteri kadar... ama şimdi bu böyle diye herşeye susalımmı veya ülkemizi mi terkedelim? Bu vatanı vatan yapan bu ülkeyi ayakta tutan bütün inancıyla kendini ömrünü feda etmiş insanlarımızdır dilerimki bu bütünlük bu inanç daim olur
Hala aynı dusuncedemisiniz bende yurtdısıyndm ve aklım turkıyede22 yıl türkiyede yaşadım ki cidden türkiyede de çok iyi şartlardaydım ekonomik olarak da iyiydim eğitim imkanlarım da iyiydi.
bu senenin başında abd de okumaya başladım. türkiyeye tatilde gelince bile içim sıkıldı, üzüldüm.
ankarada benim yaşadığım semtte çoğunluk birbirini tanır mesela markette vs karşılaşınca insanlara gülümsemek abes kaçmaz, sürekli gittiğim kafenin çalışanlarına selam veririm sorun olmaz. ama oradan çıktığım anda ben artık türkiyede kendimi uzaylı gibi hissediyorum. herkesin suratı asık, herkes memnuniyetsiz. anlayabiliyorum da çünkü şartlar değişiyor, çocuğuna ayakkabı alamayan adamın gülecek nesi olabilir ki?
sakın türkiyeye dönmeyin, gerekirse abd de mc donaldsta çalışın ama türkiyeye dönmeyin. ülkenizi yine sevin, tatillerde gelin ama türkiye artık yaşanacak bir yer değil.
her zaman söylüyorum ben artık sevdiğim herkesin bu ülkeden gitmesini istiyorum.
ne eğitimi düzgün, ne ekonomisi iyi, ne de insana değer veriliyor. artık 3.sınıf ülkeyiz maalesef.
Kat be kat artmıştır hattaHala aynı dusuncedemisiniz bende yurtdısıyndm ve aklım turkıyede
Biraz alıştım ancak turkıyede ailem var ve özlem buyuyor ama su an dönemem zaten ilerde düşünüyorum. Turkıyede memur olan yada iyi bir işi kariyeri olan yurtdısını hıc dusunmesın derim. Uzaktan gözüktüğü gibi değilKat be kat artmıştır hatta
Cidden şu an buradan haberiniz yok mu? Neden aklınız burada?
Memurluğun da bi önemi kalmadı merak etmeyin, hele ki eviniz yoksa.Biraz alıştım ancak turkıyede ailem var ve özlem buyuyor ama su an dönemem zaten ilerde düşünüyorum. Turkıyede memur olan yada iyi bir işi kariyeri olan yurtdısını hıc dusunmesın derim. Uzaktan gözüktüğü gibi değil