- 31 Ağustos 2018
- 48
- 68
- 3
- 41
- Konu Sahibi Pintiminti
-
Aynı hisleri burada yaşasam da ben de hissediyorum. Ben mi çok karamsarım diye kiziyorum kendine bak diyorum herkes yasiyor ulkede bi bizmi sigamadik. Baska ulke konusu Cok zor cunku burada duzeni ogrenene kadar hem maddi hem manevi cok sey harcadik sil bastan yapma luksumuz yok.Ülkemi çok seviyorum ve gidişatına bir yakınımı kanserden kaybediyormuşum gibi, günden güne üzülüyorum. Ağır ağır yaşanılamıyor gibi yavaş yavaş boğuluyorum gibi hissediyorum. Elimden gelse ne olsa yaparım ama yararım bireysel olarak yok gibi.
O yüzden yeni bir ülke diyorum. Ama Amerika bence değil. Eğer bi reset atacaksanız yaşanılacak daha güzel ülkeler var
Evet Ama kalip burada mucadele etmek mi yoksa donmek mi?anlamadım şu an amerıkadamısınız
amerıka da babamın kuzenlerı var onların cocukları varHerkese merhaba. İki küçük çocuk sahibi bir anne, eşini çok seven bir kadın, vatanını da çok seven bir insan olarak böyle bir ikilem de kaldım. Eşimin hazır işi, başımızı sokacak küçük bir ev yani lojmanımız var. Malum Türkiye şartları bir anne olarak hepimizi düşündürüyor. Benim en büyük handikapım Türkiye deki eğitim, kuralsızlık ve saygısızlık. Burada eğitim ücretsiz üniversite ye kadar. Araba, bazı gıda ürünleri et vs çok daha ucuz ülkemize nispeten. İnsanlar saygılı, trafik vs kurallara bağlı. Kimse kimsenin hayatına burnunu sokmuyor. Ama ağır kapitalist hayat var burada. Çalışıp hayatta kalmak iş bulmak eğer buradan mezun değilsen çok zor. Ben üniversite mezunuyum ama kimse benim diplomamı takmıyor burada. Aileler orada tabii bu da ayrı bir duygusal zorluk.
Evet Ama kalip burada mucadele etmek mi yoksa donmek mi?
Yok konu sahibi su an Abd'de sanirim.İyi de burada diplomanızın dahi yeterli gelmediğini söylerken Amerikada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz? Geçinebilecek misiniz, dil öğrenmeniz gerekecek. Onu geçtim ABD zaten sizi kollarını açıp beklemeyecek yani belki orada daha da zorlanacaksınız. Her şeyinizi planlamadan sırf konuşarak bu iş olmaz.
Yok konu sahibi su an Abd'de sanirim.
Burda burda demis ilk basta ben de anlamadim nerde su an diye
Benim en büyük handikapım Türkiye deki eğitim...Ben üniversite mezunuyum ama kimse benim diplomamı takmıyor burada.
Evet beni en Cok dusunduren konu cocuklar ve egitim. Burada yani amerika da universiteye kadar ucretsiz. Hayat standartlari daha yuksek Ama is hayati kapitalist duzen zorlayici.Aslinda burda cevabi vermissiniz....siz kendiniz türkiyede egitim alip gitmissiniz ama yurtdisinda türk diplomanin anlami yok. Cocuklariniza ayni sartlari mi sunmak istiyorsunuz? Onlar da mi türkiyede okuyup yurtdisinda bosta kalsinlar? Türkiyenin egitim durumu cidden berbat, sacma sapan bölümler var, muhasebe bile bir uni bölümü ki dünyada görülmemistir, 2 senelik uni mi olur? Uni dedigin 3 seneden baslar 6 sene kadar sürer
2,5 senedir cocuklar kucuk biri anaokuluna gidiyor. Alistilar evet. Cunku karar vermek zorundayiz Turkiyede ki is dolayisiylaKaç senedir abd’desiniz?
Çocuklar oranın düzenine diline alıştı mı?
Veya bunca zaman sonra neden şimdi?
Türkiye’de alacağı maaş ne kadar sorması ayıp?2,5 senedir cocuklar kucuk biri anaokuluna gidiyor. Alistilar evet. Cunku karar vermek zorundayiz Turkiyede ki is dolayisiyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?