Türkçesi iyi olan arkadaşlar

Gokmavii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2015
141
65
30
Kizlar merhaba sorulara bakar mısınız

Eklentiler

• 20180704_101552-1.jpg
    20180704_101552-1.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 176
  • 20180704_101509-1.jpg
    20180704_101509-1.jpg
    60,1 KB · Görüntüleme: 180
Kizlar merhaba sorulara bakar mısınız
16 numaralı soru E olacak bu tür sorularda zaman kipi arayacağız E şıkkinda zaman kipi yok dolayısıyla zaman bildiren bir durum da yok.

Diğer soruda edat var(gibi sözcüğü ),
ünsüz düşmesine uğramış söZcük yüksek ten yükse_l_mek olmuş
Durum zarfı var (yüklemi durum bakimindan niteleyen sözcük)
Ben burada birleşik fiil göremedim.
Sıfat-fiil ile de sıfat tamlamasi yapılmış.

16 numaralı soru E olacak bu tür sorularda zaman kipi arayacağız E şıkkinda zaman kipi yok dolayısıyla zaman bildiren bir durum da yok.

Diğer soruda edat var(gibi sözcüğü ),
ünsüz düşmesine uğramış söZcük yüksek ten yükse_l_mek olmuş
Durum zarfı var (yüklemi durum bakimindan niteleyen sözcük)
Ben burada birleşik fiil göremedim.
Sıfat-fiil ile de sıfat tamlamasi yapılmış.

Cevabınız için teşekkürler.16. Sorunun cevabı D şıkkıymış.ben zaman yönünden sınırlama deyince zarf olarak zaman belirten bir sözcük aradım.kip olarak düşünmedim açıkçası.ama sıkıntılı bir soru sanki

12.sorunun cevabı E şıkkı. Birleşik fiil var zaten göze çarpmak deyim olduğu için onu eledim.ben Türkiyenin güney ucu tamlamasında takıldım hangi ucu dediğimizde güney ucunu işaret etmez mi yani o da belirtme sıfatı olmaz mı sizce

Cevabınız için teşekkürler.16. Sorunun cevabı D şıkkıymış.ben zaman yönünden sınırlama deyince zarf olarak zaman belirten bir sözcük aradım.kip olarak düşünmedim açıkçası.ama sıkıntılı bir soru sanki

12.sorunun cevabı E şıkkı. Birleşik fiil var zaten göze çarpmak deyim olduğu için onu eledim.ben Türkiyenin güney ucu tamlamasında takıldım hangi ucu dediğimizde güney ucunu işaret etmez mi yani o da belirtme sıfatı olmaz mı sizce
Evet D şıkkı olacak benim de sizin de gözümüzden kaçırdığımız bir şey olmuş 'gun gelir' '-e kadar' gibi ifadeler var bunlar zaman yönünden sınırlar ancak 4.cümlede böyle bir ifade yok ben de bir daha bakınca gördüm.
Diğer soruda da evet belirtme sıfatı olabilir yer-yön bildiren sözcüklerde istisnai bir durum var mı bilmiyorum ama. Belki soruda bir yanlışlık olabilir.

Günlerce teypte çalınmaktan aşınma raddesine gelmiştir. Diyor bir zaman sınırlaması koymuyor. Şu zaman kadar çalmaktan vs. gibi. Cevap bu. Diğerlerinde bir zaman sınırlaması var.

X