Meme estetiği fotoğraflı sorun nedir bakar mısınız?

catsigirl00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2024
13
1
1
27
Merhaba ben temmuz 2024te meme dikleştirme ve protez ameliyatı oldum. Meme dikleştirme olmadan önce 80 b meme vardı. 200 CC protez koydu doktor kas altı ameliyat oldum. Ama 7 ay içinde kendi dokumda acayip bir yumuşama oldu. Fotoğrafını atacağım bakar mısınız çok üzülüyorum sebebi nedir?

Eklentiler

• Screenshot_2025-04-13-22-25-59-187_com.whatsapp.webp
    Screenshot_2025-04-13-22-25-59-187_com.whatsapp.webp
    3,6 KB · Görüntüleme: 244
  • Screenshot_2025-04-13-22-25-30-685_com.whatsapp.webp
    Screenshot_2025-04-13-22-25-30-685_com.whatsapp.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 238
Merhaba ben temmuz 2024te meme dikleştirme ve protez ameliyatı oldum. Meme dikleştirme olmadan önce 80 b meme vardı. 200 CC protez koydu doktor kas altı ameliyat oldum. Ama 7 ay içinde kendi dokumda acayip bir yumuşama oldu. Fotoğrafını atacağım bakar mısınız çok üzülüyorum sebebi nedir?
Yandan net belli oluyor. Protez yukarda gogus dokunuz daha asagida. Ya diklestirme tam yapilamamis yada protez yerine inmemis. Sanki diklestirme yapilmamis da yalnizca protez konulmus gb bir goruntu var. Dr unuz bir yorumda bulunmadi mi sorun ile ilgili? Ayni yerden kesi acilarak lokal anestezi ile protez yerine cekiliyor boyle durumlarda.

Doktorum memenin üst kısmında hâlâ ödem var. Masaj yap ve en az 7-8 kilo ver düzelir dedi. Çok üzülüyorum bu kadar kısa sürede şekil değiştirmis olması çok üzücü

Protez yerine inmemiş sanırım 😔 başka Bi doktora daha danışın 7 ay olmuş odem falan kalmamıştır artık 🙄

Doktorum memenin üst kısmında hâlâ ödem var. Masaj yap ve en az 7-8 kilo ver düzelir dedi. Çok üzülüyorum bu kadar kısa sürede şekil değiştirmis olması çok üzücü
Yani tabiki dr un soyledigine yanlis demek haddim degil ama arkadasima da dr u sekil bozuklugu icin odem gecicek oturucak vs denisti ve 6.ayindaydi. bu sekilde 11 ay bekledi ve farkli bir dr a gttiginde ogrendi ki kapsul kontraktoru sebebiyle gogusleri o sekildeymis. Ve hemen revizyon oldu. 7.ayda odem denmesi beni ikna etmezdi cunku odem boyle birsey degil. İlk 2 ayda odem tamamen gtti. Birkac arkadasm var benim gb operasyon geciren ve surecini takip edebildigim. Kiminin 3. Ayda kiminin bebim gb 2.ay civarinda odemi kalmamisti. Ki bu sekilde bir odem de gormedim. Benim dusuncem dedigim gb protez netbbir sekilde yukarda kalmis suan protezler cebe oturmamis gb duruyor. Normalde dr larin soyledi 6 ayda protez cebe oturur ve nihai seklini alir, fakat 1 yila kadar ufak degisiklikler devam eder. Sizin 7 ay olmus. Farkli bir sebebi de olabilir fakat hem kendi surecimden hem tanidiklarimn surecinden yola cikarak suanki goruntunun normal olmadigini soyleyebilirim. İmkaniniz varsa farkli bir dr dan gorus alin. Sorun varsa net bi sekilde soyliycektir. Elle muayene etmesi yeterli. Umarim gecici bir durumdur 🙏🏻

Protez yerine inmediyse tekrar mi ameliyat olmam gerekir 😣😣
Tam olarak ameliyat denemez. Eger sorun buysa lokal anestezi altinda yalnizca kesi bolgesini uyusturarak ufak bir islem gecirirsiniz. Protez yerine cekilir ve tekrar dikis atilir. Buyutulucek bir operasyon degil. Sorun varsa umarim boyle birseydir. Revizyona gerek kalmaz.

Bana kapsül oluşmuş gibi geldi o kapsül de protezin olması gereken yere inmesini engelliyor haliyle bu görüntü ortaya çıkıyor. Doktorlar daha iyi bilir ancak korkarım tekrar ameliyat olmanız gerekebilir. Kapsül oluşumu doktor hatası da değil sizin vücudunuzun yarattığı bir durum diye biliyorum. Onu çıkarıp temizleyip tekrar koymaları lazım ama marka değiştirmeniz de gerekebilir. Mentor mu takılmıştı ?

Şu an sol memem bağrıma doğru şişti ve üst kısmına dokunamiyorum acıyor dokunurken. Ağrı seklinde değil de dokununca acı şeklinde kapsül neden oluşur peki

Şu an sol memem bağrıma doğru şişti ve üst kısmına dokunamiyorum acıyor dokunurken. Ağrı seklinde değil de dokununca acı şeklinde kapsül neden oluşur peki
Kapsul hepimizde olusuyor. Protez etrafinda yeterli miktarda olusan kapsul protezi sararak dokuyla butunlesmesini ve daha dogal bir hale gelmesini sagliyor. Fakat vucut kapsulu fazla uretirse bu kapsul kontraktorune sebep oluyor. Homojen dagilmayan ve fazla miktarda olusan kapsul, yogunlastigi bolgede protezi baskiliyor ve sekil bozukluguna sebep oluyor. Yumusak topu bir tarafindan sikarsaniz diger taraf siser ya oyle dusunun. Kapsul kontraktoru bir cok sebebe bagli. Hastanin yapisi, marka vs. Kapsul kontraktoru yasayan arkadasimin markasi da mentordu. Asiri kapsul olusmamasi icin duzenli masaj onerir dr lar siz yaptiniz mi bilmiyorum. Ama kiminin vucudu kapsul olusturmaya daha yatkinken kiminde de sorun olmuyor. Olucagi varsa kacis yok bazen malesef. Eger sancima yanma vb agrilariniz varsa, protezlerinizi olmasi gerekenden daha sert hisediyorsaniz kapsul kontraktoru olma ihtimali var. Bu durumda tek cozum revizyon. Kapsul temizlenicek ve protezler tekrar yerlestirilicek. Arkadasim riske grmeyip marka degiskligi de yapmisti ve sorun olmadi sonrasinda. Umarim yalnizca protezleriniz oturmamistr kapsul kontraktoru yoktr..

Bence sizin sorununuz meme dokuunuz varken kas altı ameliyatı olmanız bu kadar doku varken maalesef kas altında kalıyor silikon kendi memenizi sarkmış oluyor benim kendi memem olduğu için doktorum kas üstü yaptı tam da bundan bahsediyordu işte

Benim deri elastikiyetim biraz gevşek yani gevşek bir derim var. Kas üstü olsaydı o zaman sarkma ihtimali daha da hızlı olurdu diye düşünüp kas altı yapmıştı doktorum

Back
X