- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.942
HORMONLU SPİRAL KULLAN BEN KULLANIYORUM HARİKA BİŞEY
DAHA YAŞIN GENÇ BÖYLE BİR UYGULAMAYI ASLA YAPMAZLAR
pardon büyük harf yazmışım.
hormonlu spiral nasıl bi şey,ilk defa duydum?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
HORMONLU SPİRAL KULLAN BEN KULLANIYORUM HARİKA BİŞEY
DAHA YAŞIN GENÇ BÖYLE BİR UYGULAMAYI ASLA YAPMAZLAR
pardon büyük harf yazmışım.
Yıllar önce gazetede okuduğum bir haberi hatırlattınız. Adet kanamasını kendi isteğiyle sonsuza dek bitiren kadınlar vardı. Çok iyi hatırlamıyorum detayları yaşım da küçüktü ama "daha fazla çocuk istemiyorum neden kanayayım ki?" şeklinde açıklama yapan kadınlar vardı haberde. Bir nevi manuel menopoz sanırım :)bende dönüşü yok diye biliyorum, bi kadın kendi eliyle bunu kendine nasıl yapar? çocuk istememenizi anlıyorum, kendinizce elbette haklı sebepleriniz vardır. ama bu ben nasılsa kullanmıyorum diye bi organdan, uzuvdan vazgeçmek gibi birşeye benziyo bu. asla ve asla çocuk istemiyosanız spiral taktırırsınız birde eşiniz korunur kesin çözüm budur, kendinizi kısırlaştırmanız değil. yapmayın, pişman olursanız çok acı çekersiniz.
"Hormonlu spirallerde hem hormonal hem de mekanik yöntem beraber kullanılır. Spiral, hormon salgılayarak, rahim içine embriyonun tutunmasını etkisiz hale getirir. Spiraller genel olarak rahim ağzının geçirgenliğini azaltır ya da o bölgeye erişmiş spermlerin büyük bir kısmını öldürür. Bu öldürme işini de bakır elementi yapar. "hormonlu spiral nasıl bi şey,ilk defa duydum?
hiç doğum yapmadan da taktırabiliyormuyuz?"Hormonlu spirallerde hem hormonal hem de mekanik yöntem beraber kullanılır. Spiral, hormon salgılayarak, rahim içine embriyonun tutunmasını etkisiz hale getirir. Spiraller genel olarak rahim ağzının geçirgenliğini azaltır ya da o bölgeye erişmiş spermlerin büyük bir kısmını öldürür. Bu öldürme işini de bakır elementi yapar. "
Genelde kullanılan spirallerin hepsi böyledir.
Tabi.hiç doğum yapmadan da taktırabiliyormuyuz?
süpermiş.
Yaşınız kaç?
Sanmıyorum ki yaşınız gençse ve hiç çocuğunuz yoksa bağlatmanız mümkün olsun. Belki hem eşiniz hem de siz korunursanız daha garantili bir yöntem olur.
Ben de 23 yaşında, korunma konusunda inanılmaz titiz olduğum halde korunurken hamile kaldım, şimdi de 25 yaşındayım ikinci de korunurken olacak diye aklım çıkıyor ama tüplerimi bağlatmaya cesaret edemem.[/QUOTE
korunurken hamile kalmakkkk bi biz beceremedik ş
sanaa katılıyorummm ,,korunarak hamile kalmakkk nasıl birşey acepp ::):):)Tüm yorumları okudum ama çocuk sahibi olma konusunda bu kadar katı olmana bir anlam veremedim.
Evliliğimin ilk zamanlarında ben de hiç istemiyordum, hatta ablam doğum yapmıştı ve ben haline üzülmüştüm. Bu kız ne yaptı böyle demiştim.
Sonra fikrim değişti ve deliler gibi hamile kalmak istedim, her adet olduğumda ağladım. Çok şükür ki Rabbim nasip etti.
Bence bu kadar radikal bir karar verme. Yaşın daha çooook genç, pişman olma.
Prezervatifin paketinde bile yazar hiçbir korunma yönteminin %100 garanti veremeyeceği. Adamlar kendi ürününe kefil olamıyor. Üstelik prezervatif en güvenlisi yani temas yok bir defa. Neredeyse ilişkiye girilmemiş gibi. Ama işte o bile etkisiz kalabiliyor. Büyük konuşmamak lazım.sanaa katılıyorummm ,,korunarak hamile kalmakkk nasıl birşey acepp ::):):)
Bu durumu biraz daha arastiricagim gibi ama zor birsey gercekten artık korunma yontemlerine karsi guvenemi kaybettim ve heray stresse giriyorum afedersin zorla ikinip regli olmaya calisiyorum gunum yaklasirken sanki oyle yapinca olacak gibi kendimi zorluyordum takinti oldu bildiginiz .. zaten bebek sahibi olmayi istemiyordum ama artik bebek dusuncesinden bile inanilmaz nefret ettim
Ben doğuma girerken hemşire öyle bi talebim olmadigi halde tüpleri bagliyuoruz dimi demisti.yasim 30 dan kucuk.
Korunurken gebe kaldiğım ve sonlandirdigimiz icin feci bir takinti olustu oyuzden bunu dusunmustum ama yaş kisitlamasini gordum ve cok moralim bozuk
sanaa katılıyorummm ,,korunarak hamile kalmakkk nasıl birşey acepp ::):):)
Iyi dileklerin için teşekkür ederim :)Bende 22 yaşındayım, 3 yıllık evliyim.. Bende konu sahibi gibiyim. 3 yıl oldu hala istek yok içimde belki de yaşımdan bilmiyorum :))
Allah nasip etsin inşallah sağlıcakla alırsınız bebişleri kucağınıza :)