Tüpleri bağlatmak

bende dönüşü yok diye biliyorum, bi kadın kendi eliyle bunu kendine nasıl yapar? çocuk istememenizi anlıyorum, kendinizce elbette haklı sebepleriniz vardır. ama bu ben nasılsa kullanmıyorum diye bi organdan, uzuvdan vazgeçmek gibi birşeye benziyo bu. asla ve asla çocuk istemiyosanız spiral taktırırsınız birde eşiniz korunur kesin çözüm budur, kendinizi kısırlaştırmanız değil. yapmayın, pişman olursanız çok acı çekersiniz.
Yıllar önce gazetede okuduğum bir haberi hatırlattınız. Adet kanamasını kendi isteğiyle sonsuza dek bitiren kadınlar vardı. Çok iyi hatırlamıyorum detayları yaşım da küçüktü ama "daha fazla çocuk istemiyorum neden kanayayım ki?" şeklinde açıklama yapan kadınlar vardı haberde. Bir nevi manuel menopoz sanırım :)

ben 2. çocuktan sonra kesinlikle istemiyorum.bundan sonra tek korunma yontemiyle korunmayacağım bu yüzden.
riski yüzde 1 de olsa hiç çocuk istemeyen birinin boyle bir risk almasını kabul edemiyorum.
sorumsuzluk bence.

ilk evlendiğim zamanlarda bende çok katıydım çocuk konusunda. zaman geçtikçe tam tersi düşünmeye başladım. hormonlar heralde diyorum. ben çocuk istedim olmadı. bi sürü düşük tedavi derken mucizeme kavuştum. siizn gibi düşündüğüm ve büyük konuştuğum için kendime çok çok kızdımm.

yaşınız çok genç.hayat bu.herşey değişebilir. işiniz,eşiniz,fikirleriniz..ben olsam bu riske girmem çok isterse eşiniz gitsin bağlatsın hiç sanmıyorum amaaaaa

hormonlu spiral nasıl bi şey,ilk defa duydum?
"Hormonlu spirallerde hem hormonal hem de mekanik yöntem beraber kullanılır. Spiral, hormon salgılayarak, rahim içine embriyonun tutunmasını etkisiz hale getirir. Spiraller genel olarak rahim ağzının geçirgenliğini azaltır ya da o bölgeye erişmiş spermlerin büyük bir kısmını öldürür. Bu öldürme işini de bakır elementi yapar. "

Genelde kullanılan spirallerin hepsi böyledir.

"Hormonlu spirallerde hem hormonal hem de mekanik yöntem beraber kullanılır. Spiral, hormon salgılayarak, rahim içine embriyonun tutunmasını etkisiz hale getirir. Spiraller genel olarak rahim ağzının geçirgenliğini azaltır ya da o bölgeye erişmiş spermlerin büyük bir kısmını öldürür. Bu öldürme işini de bakır elementi yapar. "

Genelde kullanılan spirallerin hepsi böyledir.
hiç doğum yapmadan da taktırabiliyormuyuz?

Yaşınız kaç?
Sanmıyorum ki yaşınız gençse ve hiç çocuğunuz yoksa bağlatmanız mümkün olsun. Belki hem eşiniz hem de siz korunursanız daha garantili bir yöntem olur.
Ben de 23 yaşında, korunma konusunda inanılmaz titiz olduğum halde korunurken hamile kaldım, şimdi de 25 yaşındayım ikinci de korunurken olacak diye aklım çıkıyor ama tüplerimi bağlatmaya cesaret edemem.[/QUOTE

korunurken hamile kalmakkkk bi biz beceremedik ş
Tüm yorumları okudum ama çocuk sahibi olma konusunda bu kadar katı olmana bir anlam veremedim.

Evliliğimin ilk zamanlarında ben de hiç istemiyordum, hatta ablam doğum yapmıştı ve ben haline üzülmüştüm. Bu kız ne yaptı böyle demiştim.

Sonra fikrim değişti ve deliler gibi hamile kalmak istedim, her adet olduğumda ağladım. Çok şükür ki Rabbim nasip etti.

Bence bu kadar radikal bir karar verme. Yaşın daha çooook genç, pişman olma.
sanaa katılıyorummm ,,korunarak hamile kalmakkk nasıl birşey acepp ::):):)

Prezervatifin paketinde bile yazar hiçbir korunma yönteminin %100 garanti veremeyeceği. Adamlar kendi ürününe kefil olamıyor. Üstelik prezervatif en güvenlisi yani temas yok bir defa. Neredeyse ilişkiye girilmemiş gibi. Ama işte o bile etkisiz kalabiliyor. Büyük konuşmamak lazım.

dünyanın bin türlü hali var yarın ne olacağımız asla belli değil. ben böyle bir kararı asla alamam. erkek madem çocuk görmek istemiyor kendi kısırlaşsın erkeklere olan operasyon daha basit.
benim amcam 50 yaşında 4 çocuk sahibi olmasına rağmen doktoru böyle bir operasyon teklif ettiğinde aslaaa diye kestirip atmıştı yaşı ne olursa olsun kısır olmak piskolojik bir travma erkekler için. biz kadınlar menepoza hazırlıklıyız doğamız gereği ama beyler biraz daha farklı düşünüyor bu konuda.

Son düzenleme:
Bu durumu biraz daha arastiricagim gibi ama zor birsey gercekten artık korunma yontemlerine karsi guvenemi kaybettim ve heray stresse giriyorum afedersin zorla ikinip regli olmaya calisiyorum gunum yaklasirken sanki oyle yapinca olacak gibi kendimi zorluyordum takinti oldu bildiginiz .. zaten bebek sahibi olmayi istemiyordum ama artik bebek dusuncesinden bile inanilmaz nefret ettim

ne şekilde hamile kaldınız peki hangi yöntemle korunuyordunuz yada korunuyormuydunuz ?

Korunurken gebe kaldiğım ve sonlandirdigimiz icin feci bir takinti olustu oyuzden bunu dusunmustum ama yaş kisitlamasini gordum ve cok moralim bozuk

Şaka gibisin vallahi
Millet bir bebek sahibi olmak için nelerini feda etmeye hazır bir bilsen.
Sonra yaşın küçük şimdi istemiyor olabilirsin ama ileride belki istersin.

Cocuk istemeyen biri icin, cocuk fikri bile tuyler urpertici olabilir. Ben seni anliyorum. Su an ben de istemiyorum, ama kokten cozum icin senin icin de erken.
Bu kazayla hamile kalmak da kisiden kisiye degisir. Neden tuhaf karsilayanlar olmus anlamadim. Biz prezervatif kullaniyoruz, adetime son bi hafta kala hic bisey kullanmiyoruz, iki bucuk senedir bisey olmadi. Belki de bi sorun var bilemicem. Ama herkes bu turlu korunsun diyemem, kimisi hem prezervatif hem spiral kullanir, yine hamile kalir belli olmaz.
Cocuk istemiyorsan yapma tabi ki, ama bi uzmana danis, en iyi yontemi kendin bul. Tupleri baglatmak icin erken oldugunu dusunuyorum ben de.

Jinekologa veya aile hekimine sorsaydınız, hiçbir korunma yönteminin %100 korumadığı cevabını alır, merakınızı giderirdiniz.
Ayrıca, prezervatif kutusunu ya da doğum kontrol hapının prospektüsünü incelerseniz, ne üretici firma ne de ilaç şirketi ürünün %100 koruduğunu belirtmez, sorumluluğunu almaz.

Bende 22 yaşındayım, 3 yıllık evliyim.. Bende konu sahibi gibiyim. 3 yıl oldu hala istek yok içimde belki de yaşımdan bilmiyorum :))

Allah nasip etsin inşallah sağlıcakla alırsınız bebişleri kucağınıza :)
Iyi dileklerin için teşekkür ederim :)

O istek gelir, zamanı şimdi değil demek ki. Sizin için en doğru zamanda nasip olsun inşallah :)

Okudum yorumlari tesekkurler arkadaslar ben baglatmayacağım cift koruma uygulamaya karar verdik erkegin oldugu ameliyata esim sicak bakti o baglatacak muhtemelen dun gece konustuk oyle ustun koru pek birsey arastirmadik oyle karar verecegiz

Tabii ki istemiyorsa birisi bağlatmalı ama bunu baştan yapmalı idiniz. Bir cana kıyıldıktan sonra değil. Ben de istemeden hamile kaldım öğrenince doktorun odasında o kadar ağladım ki en son doktor çıkarken alalım mı diye soruyordu. Eşim de söyledi hatta çok üzüldüm çünkü. Ama şimdi kızıma bakıyorum aldırsam şimdi dünyalar güzeli kızım olmayacaktı bir aylıkken bile aldırsan yaşama hakkını elinden alıyorsun. Zor bir durum

konuya göre cevap yazıyorum yorumları ya da açıklamaları okumadım.evli misiniz siz ayol? tüp bağlatmak sonra açtırmak kolay iş mi? çok cahilce düşünceler

X