Tüp mide ameliyatım ve annem…

o anne sadece öyle düşünün. kalbi pır pır atıyordur size bir şey olacak diye. neticede her ameliyat riskli. onu duymadan kendinizi ve direncinizi yüksek tutmaya çalışın. annenize de kızmayın. benim içim sızladı ona da. inşallah hayırlısıyla çıkar ve yeni bedeninizle daha mutlu yaşarsınız 💕
Teşekkür ederim inşallah 🙏

Etrafimda bu ameliyati olan 2 kişi var. Kimsenin vazgeçirmek icin ikna çabası yada desteği sizi etkilemesin
Sadece ameliyat olanlara ulaşın
Doktorların sonrası hakkında pek bilgi vereceğini düşünmüyorum olay ztn 1ay 6 ay 1 yıl değil 2 3 yıl sonrası
Lütfen ameliyat olanlara ulaşmadan karar vermeyin
Anneniz kendini ifade ederken zorlanmış sizin net bilgilere ihtiyacınız var duygusal desteğe yada baskıya değil
Bakın ben bile yazmadım 2 tanıdığım var çok yakınım ve ameliyat üzerinden 8 -10 sene geçmiş.
Tabi zaman geçtikçe teknolojide gelişiyor ama insanın kendi bağışıklığı anatomik yapısı da devreye giriyor umarım herşeyin en güzeli olur

O ameliyattan bende çok korkuyorum bu yüzden annenizin endişesine katılıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun ama son çareniz ameliyat secenegi olmalı. Aralıklı beslenmeyi denediniz mi ya da bir diyetisyenle ilerlemeyi?

Ne gibi hastalıklar yaşıyorlar acaba?
Şekerleri 40 dolaylarında hep. Sürekli şekerleri düşüyor. Vücutlarında bütün minaraller vitaminler alt üst olmuş. Ekside hep değerleri. Çalışamıyorlar bile hep bezginler. Ben ki 20 yıllık seker hastasıyım hem de tip 1diyabet. Buna rağmen hiçbir sağlık sorunum yok hba1c değerim 6.5.

15 aylık tüp mideliyim..kendim için yaptığım en güzel şey,birgün bile pişman olmadım..evet ameliyata girene kadar çok korktum ama benim çevremde olan çok vardı ve olumsuz tek bir şey duymadım..benim doktorum da kalp ve damar hastalıklarından ölme oranının ameliyattan çok daha fazla olduğunu söylemişti..son zamanlarda tansiyonum sürekli yüksekti,beyin kanaması ,kalp krizi ,pıhtı atma gibi risklerle sürekli yaşamaktansa olacağım dedim..annem de ikna oldu ve şimdi kilolu kimi görse beni anlatıyor…ben çok rahat ve sorunsuz bi süreç geçirdim,psikolojim düzeldi çünkü ben önceden kilolu değildim son 7 yılda troid yüxünden aldım ve veremedim..özelden istediğiniz zaman yazabilirsiniz,sorularınızı seve seve cevaplarım…

Güzel bir insan olmak içinde yaptırabilir.
Ameliyat olmama taraftarıyım ama bir dönemim çok kilolu geçtiği için o psikolojinin de ne berbat bir şey olduğunu çok iyi biliyorum.
Bende çok düşündüm bu ameliyatı olmayı çünkü insan her gün aynada kendine baktığında görmek bile istemez hale geliyor.
Dışarı çıkmak, toplum içine karışmak insanların içinde bir lokmayı bile boğazından geçirmek zulüm geliyor insana.
Ne yazık ki iradene sahip çık demek çok kolay ama çıkabilmek öyle zor ki.
Haa imkansız değil ama sırf bunu yapamadığı için tüm risklerini göze alarak ameliyat olmaya karar veren birini bu düşünceleri ile de yargılamamalıyız.
Umarım olmadan çözüm yolu bulur ama eğer olursa da inşaALLAH sorunsuz atlatıp hem güzel bir görüntüye hem de sağlıklı bir hayata kavuşur.
Kesinlikle önce sağlığım tabi ki ama güzellik için de istedim bu ameliyatı…7 yıl öncesine kadar hiç kilo sorunum yoktu,sonra hormon bozukluğu ve ilaçlar derken şiştim..be yapsam veremedim,daha da mutsuz oldum..gören sen kendine be yaptın böyle diyodu..psikolojim yerlerdeydi,hep aynı şeyleri giymek,toplum içine çıkmayı istememek,eşimin yanında annesi gibi görünmek 😞 şimdi çok mutluyum ,üstümden 40 kilo yük gitti..içimde kalan ne varsa giyiyorum,gören gençkızlığına dönmüşsün diyor..keşke daha önce korkmayıp olsaymışım diyorum

Aslında tam tersi bence , çünkü doktorlar ve medya sanki sihirli değnekmis gibi anlatıyorlar. Benim tanıdığın kardeşi öldü ve izmirdeki en iyi merkezde olmuştu. O arkada kalan kizkardesi , annesinin halini görseniz. Konu sahibinin annesinin ilerde bu durumda olabileceğini düşünmek, inanın dayanılarak acı değil.
Başka bir arkadaşımda kaçak oldu , ölümlerden döndü, yoğun bakımda yattı, annesini hastaneden her aralıklarında, acaba öldü mü korkusuyla açtı. Ben o annenin keşke engel olsaydım ameliyat olmasına diye ağlayarak bana sarıldığını hatırlıyorum. O yüzden bunları da bilip ameliyat olmalı konu sahibi .
Bunları zaten biliyor. Kim bilir nasıl hissediyor ki hayatî riske rağmen bu kararı almış. Tekrar tekrar hatırlatmayı doğru bulmuyorum.
Vazgeçirdiğimizde ölümden kurtarmış olmuyoruz. Yaşadığı hayat yalnızca nefes almaktan ibaret oluyor. Evet eş, anne, evlat çok değerli. Onlar bir kayıp yaşasın istemem. Ama bu hayat onun hayatı. Mutlu yaşayabileceği tek yol buysa ve her riske rağmen kararı buysa bu şekilde müdahale etmemeliyiz diye düşünüyorum. Kaldı ki hep olumsuz örnekler yok. Nice sağlıklı mutlu insan var.

bu kilo problemini çeken bilir bazen konuşmak çok kolay
yok diyet yap yok spor yap benim bir tanıdık şunu yaptı şu kadarayda şu kadar verdi sende verirsin kolayı seçiyorsun (oysaki en zoru)
kolay değil arkadaşlar
bu kararı aldırıyorsa demek ki her şeyi yapmış olmamış demektir
zayıf arkadaşlarımdan daha az yiyorum adım kadar eminim ama kiloluyum
herkesin yapısı metabolizması aynı değil

Kuzenim ve bir arkadaşım oldular, arkadaşım 1 sene içinde çok kilo verdi, çöktü, görüntüsü degisti, fazla İrade gösteremedi baya kilo aldı tekrar. Kuzenimle çok yakın değiliz ama fotoğraflarda tanıyamadım önce, görüntü fıstık gibi olmuş.
Seninde iradenle alakalı, biliyorsundur, ameliyattan sonra ömür boyu dikkat etmen gerekiyor.
Ameliyat olan kişi yemeyerek zayıflıyor biliyorsun.
Senin için en güzelini diliyorum

Annenizle ilgili birşey diyemem ama 3 tanıdığım bu ameliyatı oldu. İkisi ilk etapta güzel kilolar verdiler ama bir kaç aya kalmadan iştahları yüzünden eski kilolarına ve hatta daha fazlasına geri döndüler. Diğer tanıdığımsa diyetine hep dikkat ediyor ve sağlıklı besleniyor. Şuan onun fiziği çok iyi. Eğer iştahınıza dur diyemeyecekseniz boşuna bıçak altına yatmayın derim.

Kesinlikle önce sağlığım tabi ki ama güzellik için de istedim bu ameliyatı…7 yıl öncesine kadar hiç kilo sorunum yoktu,sonra hormon bozukluğu ve ilaçlar derken şiştim..be yapsam veremedim,daha da mutsuz oldum..gören sen kendine be yaptın böyle diyodu..psikolojim yerlerdeydi,hep aynı şeyleri giymek,toplum içine çıkmayı istememek,eşimin yanında annesi gibi görünmek 😞 şimdi çok mutluyum ,üstümden 40 kilo yük gitti..içimde kalan ne varsa giyiyorum,gören gençkızlığına dönmüşsün diyor..keşke daha önce korkmayıp olsaymışım diyorum
Doktorunuz kimdi acaba özelden yazabilir misiniz? Bende kiminle görüşsem iyiki olmuşum diyor tamamen şans galiba

Acılarınız çok taze, annenizin yaşadıkları da kolay değil, o stres yapmıştır.
Allah sizlere sabır versin gerçekten çok zor ve yeni bir kayıp, annenizi anlamaya çalışın.

Ameliyat olursanız, daha sonraki süreçte beslenme tarzınızı değiştirmezseniz tekrar kilo alacaksınızdır. Bunu da göz ardı etmeyin.
Hayırlısı... Ne tercih ederseniz sonuç iyi olsun dilerim.

Ben de tüp mideliyim 8ay kadar oluyor ameliyat olalı. Eşlik eden hastalıklarımdan da kaynaklı 27kg verebildim henüz, fakat hepsi yağdan gittiği için çok iyi hissediyorum. Çok memnunum, iyi ki ameliyat olmuşum diyorum her gün şükrediyorum.

Benim annem de ilk ona açıkladığımda ameliyat kararımı çok çok endişelenmişti. Çok ağır konuşmadı ama ağlaştık filan biraz sürdü kabul etmesi. Bir gün instagramdan takip ettiği müzisyenanne hikayesini youtube kanalına koymuş ve o kadar güzel anlatmış ki annem de onu izleyince ikna oldu çok şükür. Belki siz de deneyimleyenlerin hikayelerinden oluşan videolar izletebilirsiniz. Belki sizin annenizi de etkileyen bir hikaye olur

Acılarınız çok taze, annenizin yaşadıkları da kolay değil, o stres yapmıştır.
Allah sizlere sabır versin gerçekten çok zor ve yeni bir kayıp, annenizi anlamaya çalışın.

Ameliyat olursanız, daha sonraki süreçte beslenme tarzınızı değiştirmezseniz tekrar kilo alacaksınızdır. Bunu da göz ardı etmeyin.
Hayırlısı... Ne tercih ederseniz sonuç iyi olsun dilerim.
İnşallah çok teşekkür ederim 🙏

Ben de tüp mideliyim 8ay kadar oluyor ameliyat olalı. Eşlik eden hastalıklarımdan da kaynaklı 27kg verebildim henüz, fakat hepsi yağdan gittiği için çok iyi hissediyorum. Çok memnunum, iyi ki ameliyat olmuşum diyorum her gün şükrediyorum.

Benim annem de ilk ona açıkladığımda ameliyat kararımı çok çok endişelenmişti. Çok ağır konuşmadı ama ağlaştık filan biraz sürdü kabul etmesi. Bir gün instagramdan takip ettiği müzisyenanne hikayesini youtube kanalına koymuş ve o kadar güzel anlatmış ki annem de onu izleyince ikna oldu çok şükür. Belki siz de deneyimleyenlerin hikayelerinden oluşan videolar izletebilirsiniz. Belki sizin annenizi de etkileyen bir hikaye olur
Benimde içimde hep iyiki diyecekmişim gibi bir his var. Normalde anksiyete sorunum var düşünün herşeye stres yapan korkan bir insanım ama konu bu olunca sebebini bilmediğim şekilde içimde bir ferahlama hissediyorum. Çok doktor araştırdım çok kişiyle konuştum istşare ettim istihare de yaptım olumsuz birşey hissetmiyorum umarım aynı hissettiğim gibi güzel olur herşey. Size de yeni hayatınızda güzellikler ve kolaylıklar diliyorum tebrik ederim 🙌

Gecenin bu saatinde uykularımı kaçıran bir derdim var sizlerin fikirlerini almak istiyorum zira ben içinden çıkamıyorum artık. Bu ayın sonunda başlıktada yazdığım gibi tüp mide ameliyatım var. Ergenliğimden beri obez olmam ve bu sorunu artık çözememem sonucu bu kararı aldım. Ayrıca diyabetim var ve bu ameliyatla %80-90 bir oranla iyileşecek. Senelerce diyet spor denemediğim yol kalmadı bu kararı kolay vermedim şuan güncel kilom 103 ve diyabetim de gittikçe kötüleşiyor. Doktorumu çok araştırdım çok doktorla görüştüm ve içime sinen tek doktor oldu. O kadar mutluydum ve ümitliydim ki yaşadığım onca kötü süreçten sonra içimde bir umut filizlenmişti.

Sorunsa annemin yaklaşımı. Masada kalırsın ölürsün televizyona çıkıyor hep insanlar ölüyor inşallah olamazsın kocan nasıl izin veriyor zayıf kadın istiyorsa gitsin bulsun gibi cümleler kuruyor. O kadar üzüldüm kırıldım ki. Bir hayırlısı olsun deyip geçmek çok zor olmamalıydı. 32 yaşında kocaman insanım. Annemi de anlıyorum yakın zamanda babamı ve abimi kaybettik. Fakat yaklaşıkı o kadar kırıcı ki. Bende bu şans varken sende ölürsün ben yine acı çekerim oğlunu da düşünmüyorsun sen nasıl annesin sana bisey olsa ben üzülürüm kocam üzülmez hayatına bakar vs diyor. Ruhen bütün direncim düştü sanki. Baştaki o sevincim o heyecanım yerini ya gerçekten ölürsem korkusuna bıraktı.

Şu hayatta hiçbir zaman kendi tercihlerimi yapamadım. Hep aileme bağımlı yaşadım ve kararlar hep onlara göre verildi. Ne yapacağımı bilemiyorum artık sanki bir kutunun içindeyim debeleniyorum. Azıcık umut etsem sevinsem o da kırılıyor…
Bence ameliyatınızı olmalısınız kesinlikle AMA; doktorunuzun yerinde olsam 26 kiloyu önce verip tekrar geri aldığınız hikayeye odaklanırdım ve açıkçası size ciddi bir kilo verdirmeden bu ameliyatı yapmazdım. Benim arkadaşım bu ameliyatı oldu ama öncesinde doktoru 12 kg kadar normal diyetle vermesini istedi ameliyatı sonra yaptı (arkadaşım 95 civarıydı). Ameliyattan sonra ciddi bir komplikasyon geçirdi yoğun bakımda falan kaldı ama şükür çıktı. Ve 1 yılda 60 kg oldu halen de vermeye devam ediyor. Ameliyattan sonra yaşam ve beslenme şeklinizi ciddi şekilde değiştirmeniz gerektiğini zaten biliyorsunuzdur. Umarım sağlığınıza en kısa zamanda kavuşursunuz.

Kuzenim ve bir arkadaşım oldular, arkadaşım 1 sene içinde çok kilo verdi, çöktü, görüntüsü degisti, fazla İrade gösteremedi baya kilo aldı tekrar. Kuzenimle çok yakın değiliz ama fotoğraflarda tanıyamadım önce, görüntü fıstık gibi olmuş.
Seninde iradenle alakalı, biliyorsundur, ameliyattan sonra ömür boyu dikkat etmen gerekiyor.
Ameliyat olan kişi yemeyerek zayıflıyor biliyorsun.
Senin için en güzelini diliyorum
Doktorunuz kimdi acaba özelden yazabilir misiniz? Bende kiminle görüşsem iyiki olmuşum diyor tamamen şans galiba
Ben izmirdeyim..burda olsaydınız kesinlikle kendisini önerirdim.

Benimde içimde hep iyiki diyecekmişim gibi bir his var. Normalde anksiyete sorunum var düşünün herşeye stres yapan korkan bir insanım ama konu bu olunca sebebini bilmediğim şekilde içimde bir ferahlama hissediyorum. Çok doktor araştırdım çok kişiyle konuştum istşare ettim istihare de yaptım olumsuz birşey hissetmiyorum umarım aynı hissettiğim gibi güzel olur herşey. Size de yeni hayatınızda güzellikler ve kolaylıklar diliyorum tebrik ederim 🙌
Ben de o kadar bıkmışım ki kilolu olmaktan görüşmeye gittim beni hemen ameliyata alın dedim,oysa ki ölesiye korkuyordum..eşim bile inanamadı vazgeçerim sanıyordu..doktorumu instadan buldum,hastalarının videolarını gördüm özellikle ameliyat sonrası olanları izledim,çok güvenerek gittim..umarım istediğiniz gibi olur süreç,annenize de hak verdim elinde bi siz kalmışsınız,çok normal korkması keşke aynı şehirde olsaydık ben ikna ederdim belki onu 😌 çünkü benimkilerde ameliyat olan tanıdıklarımız sayesinde ikna olmuşlardı

Peki hangi yöntemle oldunuz? Sürecinizi anlatabilirseniz çok memnun olurum. Dilerseniz özelden de yazabilirsiniz ❤️
Gastric bypass oldum.
Ameliyattan sonraki agrilar cok hafif. Oyle yataklik fln olmuyorsun. Fazla yagli yada sekerli yediginde rahatsiz olursun. Ama hic pisman olmayacaksin. 1 tavsiye vereyim. Spor yap😍 veeee vitaminleri eksik etme.
Bana ozelden yazabilirsin merak ettiklerine.
Ben 60 kilo verdim😍

Annenizle ilgili birşey diyemem ama 3 tanıdığım bu ameliyatı oldu. İkisi ilk etapta güzel kilolar verdiler ama bir kaç aya kalmadan iştahları yüzünden eski kilolarına ve hatta daha fazlasına geri döndüler. Diğer tanıdığımsa diyetine hep dikkat ediyor ve sağlıklı besleniyor. Şuan onun fiziği çok iyi. Eğer iştahınıza dur diyemeyecekseniz boşuna bıçak altına yatmayın derim.
Çok ilginç nasıl iştahları tekrar açıldı o kadar kısa sürede ,nasıl eskiye dönebildiler anlamadım..çünkü midemiz ufak ve istesekte yiyemiyoruz,eğer zorlarsak rahatsız ediyor geri çıkarıyoruz..benim 15 ay oldu 1 kase çorbayı içemiyorum hala mesela

X