Anladim ozaman bi baglatmak kaliyor zaten geriyeHepsinin suresi falan var tekrar tekrar yeniletme kontrol dertleri falan var ben komple dogurganlik isini bitirmek istiyorum
Ben ilki de ikincisi gibi olur sandim. Ilki cok uyumlu bi bebekti. Cok hareketli ama cok uyumluydu. Ikinci bebegimle evden cikamiyorum aglak memnuniyetsiz bi bebek. Allah zor bebesi olanlara gercekten yatdim etsin psikolojim bitik gercektenİkinci çocuklar cidden çok zorluyor hele ilk çocukla arasında çok olmayınca daha da zor Allah yardımcımız olsun
Degilim test falan yaptim. Spiralle kondomla falan hamile kalanlari duydukca kanim cekiliyo. Bende bu sans varken kesin kalirimStres yaparsan daha cok gecikiyor ama reng oldugunda sipral taktirsana inşallah degilsindir
Kendi doktorum malesef gitti. Artk iyi bi doktor arastirip bulucamAnladim ozaman bi baglatmak kaliyor zaten geriyeiyi bir doktor bu konuda şart..
Degilim test falan yaptim. Spiralle kondomla falan hamile kalanlari duydukca kanim cekiliyo. Bende bu sans varken kesin kalirim
Eşin de onay vermeli yaş itibarı ile devlette isteğe bağlı yaptırmak için 3 ve üstü çocuk sınırı var dı halen devam ediyor mu bilmiyorum ben 25 yaşında 2 çocuğum varken dr yapmadıydı yasak diyeAllah hayattaki evlatlarima uzuuun saglikli hayirli omurler versin. Olmayan arayan hakkiyla bakacaklarin kucagini doldursun. Hamileligi dusundukce bacaklarim titriyo artk
Olabilir kuzum ben yanlis biliyor olabilirim k.bakma :)Kız kardeşin spiral taktırmış canım bağlatma işleminde tüplerin uçları yakılıyor ucuna bişey takmiyolar yani artı tupligasyon yapıldı ondan kanama durmuyo diye bişey olma durumu imkansız kesinlikle spiral takilmis
Bu ay bi kontrole gidip konusacagim. Eger ameliyat sonrasi bebegime cok rahat bakabileceksem hemen olurum. Yoksa birazck daha durmam gerekeceksende haklisin doktora taniş istersen nasil baglatabilirim diye aman ya bu kadinlarin nedir bu cilesi
Esim de istiyo zaten. 2 cocugum var 32 yasindayim artk baglasinlarEşin de onay vermeli yaş itibarı ile devlette isteğe bağlı yaptırmak için 3 ve üstü çocuk sınırı var dı halen devam ediyor mu bilmiyorum ben 25 yaşında 2 çocuğum varken dr yapmadıydı yasak diye
Bu ay bi kontrole gidip konusacagim. Eger ameliyat sonrasi bebegime cok rahat bakabileceksem hemen olurum. Yoksa birazck daha durmam
Neden erkek bağlatmıyor acaba dağumu spirali sezaryeni tüp bağlatmayı hep kadınlar çekiyor. Ben karşıyım bunaMerhaba hanımlar. Ben 32 yaşımdayım. Biri 5 yaşında biri 6 aylık iki oğlum var. Korunmama rağmen bu ay hala regl olmadım test yapip duruyorum. Inanılmaz korkuyorum hamile kalmaktan. Bebeğim az büyüsün en azından çorba ile doyacak kıvama gelsin diye bekliyorum tüplerimi bağlatmak için. Sezaryen olmadığım için doğum sırasında olmadı malesef. Oyle bi yöntem varsa haberim bile yok zaten. Acaba sonradan bu işlemi yaptıran arkadaşlar bana öncesi sonrası süreçten biraz bahsedebilir misiniz? Hemen ayaklanabileceğim bişey mi acaba?
Karsi olup napayim dogurayim mi arka arkaya. Ben kendim gonlumle istiyorum. Biraz ugrassam esim de yaptirir ama onu kim nazlayacak hastanede falan onun naziyla ugrasamam ben kendim yaptirir kurtulurumNeden erkek bağlatmıyor acaba dağumu spirali sezaryeni tüp bağlatmayı hep kadınlar çekiyor. Ben karşıyım buna
Zaten laparoskopiyle yapiyolar kapali ameluyat ama agrisi nasi olur blmiyorumUfak bir ameliyattir heralde hayirlisiyla baglatta bir şekilde cocugunu halledersin yoksa her ay bu işkenceyi cekmezsin
Kaç gün nazlayacaksınız. Vücuda müdahale daha mı kolay eşi nazlamaktan onlar kadınları nazlıyor mu mesela Allah göstermesin hayatın her türlü hali var neden spriral yerine bağlatmak bilmiyorum ama vücuda böyle ciddi bir müdahale çok zor bir karar 2-3 çocuk yapıp 30 yıl spiral ile korunanlar var... Tüpleri bağlayıp hamile kalan bir akrabam oldu aslında olacaksa oluyor biraz daKarsi olup napayim dogurayim mi arka arkaya. Ben kendim gonlumle istiyorum. Biraz ugrassam esim de yaptirir ama onu kim nazlayacak hastanede falan onun naziyla ugrasamam ben kendim yaptirir kurtulurum
Tabi biraz olur agri kesiyorlar sonucta kac kat tabi bilgisizce söylüyorum ama cok agrin olcagini sanmam ben sezaryan yaptim valla hic yatmadim agrim oldu arada .biraz katlanicaksin mecburen hic yoktan artik kafan rahat olucak o agriyida dişini sıkman lazimZaten laparoskopiyle yapiyolar kapali ameluyat ama agrisi nasi olur blmiyorum
Hayatin turlu hali var derken ne demek istediniz. Anneannemin dedigi gibi bebelerine bisey olursa yine dogurmak istersin demeye calisiyosunuz sanirim. Istemiyorum. Esim ölse de baskasindan istemiyorum. Artk hamilelik hakkinda hic bisi istemiyorum. O yuzden ben baglatmak istiyorum. Kimden oldugu onemsiz bi daha hamile kalamayim seytana uyup istersem imkanim olmasin istiyorumKaç gün nazlayacaksınız. Vücuda müdahale daha mı kolay eşi nazlamaktan onlar kadınları nazlıyor mu mesela Allah göstermesin hayatın her türlü hali var neden spriral yerine bağlatmak bilmiyorum ama vücuda böyle ciddi bir müdahale çok zor bir karar 2-3 çocuk yapıp 30 yıl spiral ile korunanlar var... Tüpleri bağlayıp hamile kalan bir akrabam oldu aslında olacaksa oluyor biraz da
Yani bütün kadınların tüpleri mi bağlı, arka arkaya doğuruyorlarmı, tüp bağlatmak bir korunma yöntemi değildir, vücudu sakatlamaktır Allah çocuklarınıza sağlık ömür versin ama bir gün çocuk isterseniz çok pişman olursunuz insanlar bazı hastalıklar sebebiyle 10-15 yıl sonra kardeş yapmak zorunda kalıyor kardeşin kordon kanı gerekebiliyor falan... Tekrar diyorum Allah olanlara sağlık ömür versin ama hayat bu her gün TV de görüyoruz akrabalarda da var insanlar çocuklarını kaybediyor, kazalar hastalıklar, ve bu acıyı bir nebze hafifletir diye tekrar çocuk yapıyorlar. Kendinizi hadım etmeyin bence. Kadın mükemmel bir varlık mükemmel bir sistem, doğurganlık muhteşem birşey büyük bir nimet bunu bir sorun olarak görüp ortadan kaldırmaya çalışmayın. 2-3 var yeter diyerek tüp bağlayan çok az kadın var ama spiral ile korunan milyonlarca ve işe tarıyor, erkek de korunacak gerekirse erkekler keyfinden vazgeçmesin hep kadın çeksin bu mantıktan kurtulmalıyız. Eşler çocuk yapmamaya jarşılıklı karar verdiyse erkek de fedakarlık yapacak eğer spiral sorun çıkarıyorsa erkek korunsunKarsi olup napayim dogurayim mi arka arkaya. Ben kendim gonlumle istiyorum. Biraz ugrassam esim de yaptirir ama onu kim nazlayacak hastanede falan onun naziyla ugrasamam ben kendim yaptirir kurtulurum
Bu kadar kararlı bağlatmak istiyorum diyorsanız neden buradasınız neden fikir alma ihtiyacı duydunuz. Emin değilsiniz. neyse ben üzerime düşeni yaptım ve fikrimi söyledim hiçbir kadın dönüşü olmayan şekilde sakatlansın ve pişman olsun istememHayatin turlu hali var derken ne demek istediniz. Anneannemin dedigi gibi bebelerine bisey olursa yine dogurmak istersin demeye calisiyosunuz sanirim. Istemiyorum. Esim ölse de baskasindan istemiyorum. Artk hamilelik hakkinda hic bisi istemiyorum. O yuzden ben baglatmak istiyorum. Kimden oldugu onemsiz bi daha hamile kalamayim seytana uyup istersem imkanim olmasin istiyorum