Tüp Ligasyonu Için Fikirlerinize Ihtiyacim Var

Aman tüm çileyi kadınlar çekiyor. Neden siz vücudunuzla oynuyorsunuz o kadar elzemse eşiniz kısırlaştirsin kendisini. Ama yapmaz tabiki değil mi. Erkeklerde daha basit bu işlem.
Aynen öyle erkeklerde vazektomi işlemi oluyor ve daha daha kolay. Ama evet onlara göre şimdi etkinlikleri zarar görür ve o tatlı canlarını asla yaktırmazlar

Konuyla ilgili bilgim yok ama hamile degilsinizdir eger emziriyorsanız cok normal gecikmesi benimde 15gün kadar gecikmişti doktora gittim hic bi sorun olmadıgını söyledi

Merhaba hanımlar. Ben 32 yaşımdayım. Biri 5 yaşında biri 6 aylık iki oğlum var. Korunmama rağmen bu ay hala regl olmadım test yapip duruyorum. Inanılmaz korkuyorum hamile kalmaktan. Bebeğim az büyüsün en azından çorba ile doyacak kıvama gelsin diye bekliyorum tüplerimi bağlatmak için. Sezaryen olmadığım için doğum sırasında olmadı malesef. Oyle bi yöntem varsa haberim bile yok zaten. Acaba sonradan bu işlemi yaptıran arkadaşlar bana öncesi sonrası süreçten biraz bahsedebilir misiniz? Hemen ayaklanabileceğim bişey mi acaba?
Ben evli değilim, sağlıkçıyım. Kapalı ameliyat ile bağlatabilirsiniz, sezaryene gerek yok. Basit ve kısa bir işlem. Yalnız tüpleri yaktıktan sonra geri dönüşü olmaz. Yine bebek isterseniz tüp bebek yaptırmanız gerekir.

Bu işlemi kız kardeşim yaptırmıştı canım 2. Çoçuktan sonra ama pişman oldu çünkü bağlattığı günden beri kanaması kesilmemiş özel bölgede birde canın yandığını battığını söyleyip duruyodu doktora gittiğinde doktor vücudun alışması icin zaman ver demis oda bekledi 1,2 ay kadar ama gecmedi şikayetleri ve çıkarttırdı tüm bilgim bu
Bu hikayenin tüp bağlatma olması imkansız. Sizin aklınızda yanlış kalmış bence.

Üç tane minik delikten girilerek yapılıyor işlem. üç minik deliğin çok fazla ağrı sızı yapacağını düşünmüyorum. Fazla ağrı sadece içinizdeki hava iyi boşaltılmazsa o zaman olabiliyormuş. Kendi hastalarımızdan biliyorum

Annem beşinci çocuktan sonra yaptırdı bunu. Çok küçüktüm ama hatırladığım şey şu: bağlayınca açılma ihtimali varmış, kesip bağlayalım demişler ve o şekilde yaptırmıştı. Şimdi tabi farklidir ama yine de sorun isterseniz doktorunuza.

Aynen öyle erkeklerde vazektomi işlemi oluyor ve daha daha kolay. Ama evet onlara göre şimdi etkinlikleri zarar görür ve o tatlı canlarını asla yaktırmazlar
Bizim toplum her şeyi kadının üzerine yıkmaya meyilli çünkü. Mesela BDV konularında da hep boşandıktan sonra çocukları ile birlikte mücadele eden ve eşinden doğru düzgün sadaka miktarı bile nafaka alamayan kadınların hikayeleri var. Evlilik içinde çocukları birlikte yapıyorlar ama sonra sanki kadın tek başına yapmış gibi bir gidişat ortaya çıkıyor. Mesela hiç "Karımı sevmiyorum. Boşanmak istiyorum. Ama çocuklar ile nasıl ayaklarımın üzerinde kalabilirim, bilmiyorum." diyen bir erkek duymamışızdır. Bu da öyle bir şey bence.

Hemen spiral taktır hiç bekleme, ben de tüplerimi bağlatmak istesim eşim istememişti, kaldı öyle. Spiralle idare ediyorum.
Ya bana doktor kürtajla aynı zamanda spiral takti 2 ay oldu hala ağrım var rahim ve kasiğimda bazen de agri bacaklarıma vuruyor normal mi bu ?

Bu işlemi kız kardeşim yaptırmıştı canım 2. Çoçuktan sonra ama pişman oldu çünkü bağlattığı günden beri kanaması kesilmemiş özel bölgede birde canın yandığını battığını söyleyip duruyodu doktora gittiğinde doktor vücudun alışması icin zaman ver demis oda bekledi 1,2 ay kadar ama gecmedi şikayetleri ve çıkarttırdı tüm bilgim bu
Canım o spiraldir aynı şikayetleri bende yaşıyorum sadece kanama yok kardeşin ne kadar süre kullandı ben 2 aydır kullanıyorum agri çekiyorum olmazsa 1 ay daha deneyip çıkarttırcam

Canım o spiraldir aynı şikayetleri bende yaşıyorum sadece kanama yok kardeşin ne kadar süre kullandı ben 2 aydır kullanıyorum agri çekiyorum olmazsa 1 ay daha deneyip çıkarttırcam
Bildiğim kadariyla oda 1,2 ay kullandı ama onun kanaması hic gecmedi cikarttirdi

Yani bütün kadınların tüpleri mi bağlı, arka arkaya doğuruyorlarmı, tüp bağlatmak bir korunma yöntemi değildir, vücudu sakatlamaktır Allah çocuklarınıza sağlık ömür versin ama bir gün çocuk isterseniz çok pişman olursunuz insanlar bazı hastalıklar sebebiyle 10-15 yıl sonra kardeş yapmak zorunda kalıyor kardeşin kordon kanı gerekebiliyor falan... Tekrar diyorum Allah olanlara sağlık ömür versin ama hayat bu her gün TV de görüyoruz akrabalarda da var insanlar çocuklarını kaybediyor, kazalar hastalıklar, ve bu acıyı bir nebze hafifletir diye tekrar çocuk yapıyorlar. Kendinizi hadım etmeyin bence. Kadın mükemmel bir varlık mükemmel bir sistem, doğurganlık muhteşem birşey büyük bir nimet bunu bir sorun olarak görüp ortadan kaldırmaya çalışmayın. 2-3 var yeter diyerek tüp bağlayan çok az kadın var ama spiral ile korunan milyonlarca ve işe tarıyor, erkek de korunacak gerekirse erkekler keyfinden vazgeçmesin hep kadın çeksin bu mantıktan kurtulmalıyız. Eşler çocuk yapmamaya jarşılıklı karar verdiyse erkek de fedakarlık yapacak eğer spiral sorun çıkarıyorsa erkek korunsun
Hayata ayni pencereden bakmak zorunda degiliz. Sizin dusunceniz benm icin cok farkli mantikta. Ben boyle uygun goruyorum sakincasi yoksa

Bu kadar kararlı bağlatmak istiyorum diyorsanız neden buradasınız neden fikir alma ihtiyacı duydunuz. Emin değilsiniz. neyse ben üzerime düşeni yaptım ve fikrimi söyledim hiçbir kadın dönüşü olmayan şekilde sakatlansın ve pişman olsun istemem
Ilk sayfadaki ilk yorumumu tekrar okuyun. Ben islemi yaptirayim mi diye sirmadim. Surec nasil ilerliyo diye sordum. Yani kararliyim sureci merak ediyorum. Sakatlanmak da hic hos bi tabir degil bu arada

GEcici bi yontem istemiyorum. Esim de baska cocuk istemiyo ben de. ne maddi ne manevi yetemeyiz bu sartlarda. Baglatip kurtul.ak istiyorum
Eşinizin bu yöntemi yaptırması daha uygun siz doğanızı bozmayın üstelik onlarda daha kolay

Karsi olup napayim dogurayim mi arka arkaya. Ben kendim gonlumle istiyorum. Biraz ugrassam esim de yaptirir ama onu kim nazlayacak hastanede falan onun naziyla ugrasamam ben kendim yaptirir kurtulurum
onun ki nazı olmuyor ki geçen gün ben bir doktorun videosunu görmüştüm bunla alakalı 10 dk mo ne sonrasında yürüyerek çıkıyor hastaneden diye.güzel imkan yani. Sonuçta ha o ha sen bağlattın diyelim sonuçta bebeğiniz olmaz bu durumda..

onun ki nazı olmuyor ki geçen gün ben bir doktorun videosunu görmüştüm bunla alakalı 10 dk mo ne sonrasında yürüyerek çıkıyor hastaneden diye.güzel imkan yani. Sonuçta ha o ha sen bağlattın diyelim sonuçta bebeğiniz olmaz bu durumda..
Tesekkur ederim

X