Tüp Bebek sürecinde PGT yaptırdınız mı ?

• Ankete Katılan
    340
6 kez devletin karsiladigi hak var.. kulanmak istiyorum. Hastanede aslinda memunum fazla bekleme falan yok.. ama tabi icimde hep kusku var doktora soruyorum şubatta yumurta toplama yapildi ara fazla verilmedi diyorum. Birsey olmaz diyor.. acaba alacagi paralarimi dusunuyor diye kuskuya giriyorum.. birde bazi sorularima yanit alamiyorum gecistiriyor... ama hastane belcikada en iyisi cok gelenler var distanda..
Senin.ne gibi sorunun vardi..? Ve istanbulda hangi hastaneye gittiniz ?

Biz cok gec karar verdik bebek sahibi olmaya. 39 yasima yrni girecektim. Bir aklievvel doktor bana git dogal dene olur senin dedi, onun yuzunden zaten gec basladim. Sonra olmayinca ilk tup bebegimde yedi yumurta cikti, alti tanesi dollendi, iki tanesi besinci gune gitti, taze tansfer oldu ve o da kimyasalla sonuclandi. Sonra simdiki klinigime gectim, Istanbul Fulya Bahceci. Orada havuz yapildi, iki opudan sonra dondurulmus transfer oldum, hamile kaldim; fakat bebeklerimin ucuncu ayin sonunda kalpleri durdu. Olu dogum yaptirdi doktorum bebekler cok buyuk diye, sonra temizlik icin kurtaj oldum, isin psikolojik cokuntusu falan bir sene daha gitti. Doktorum genetik test yaptirdi olen bebeklerime, down sendromu sebepmis. Yas itibari ile cok fazla kromozom bozuklugu oldugunu dusundu doktorum ve ana baba genetik sorun olmasi ihtimaline karsi da full genetik tarama yaptirtti. Cok sukur birsey cikmadi; ama yasimiz itibari (ben 41, esim 48) ile bizde olusan embryolarin kromozomal bozukluk orani cok. Toplamda havuzla yaptigimiz 20 adet NGS’ye gonderdigimiz cok iyi kaliteli embryodan iki tanesi saglikli geldi. Onun da bir tanesi transfer oldu iki ay once, simdi cok sukur sekiz haftalik hamileyim.
Yasiniz kac bilmiyorum tabi; ama devletin hakkini kullanacagim diye bosuna bunyenizi hirpalamayin ve olacak isinizi geciktirmeyin. Avrupa’da senelerce deneyip olmayan ve sonra Turkiye’de bebeklerine kavusan cok insan var. Stimulasyon icin kullandiginiz hormon ilaclari, transfer icin kullanilan hormon ilaclari, daha bircok prosedur, bunlarin hepsi bunyenizi yipratiyor. Yine de siz kendi durumunuzu daha iyi bilirsiniz tabi ki...

Cevap alamadiginiz sorulara da elimden geldigince cevap vermeye calisirim bu arada.

Kiz abla sen bu islemlere kolay mi diyon simdi senin adina cok sevindim Allah kucaginda gostersin insaallah. Benim down sendromlu kizim var. Arastirdilar tasiyici oldugum cikti ortaya.
Yasim kucuk 26.. hastaneden memunum ve bircok basari elde etmis bi yer..sadece doktor biraz.paraci geldi.. trye gitsem birsey degisirmi bilemem. internete turk doktorlarla gorustum adam acik acik trye gelsen degisen bisey olmaz saglikli bulmak icin bircok kez denemek lazim dedi.. sans dedi..
Burdaki doktora soru sordugumda hep cevani sans deyip duruyor
Mesela ikinci tedavimde daha cok doz verildi ( daha cok yumurta bekliyordum) ve daha az yumurta cikti. Niye dedim sanstan dedi... ikinci doktor gorusu alacagim buradan baska hastaneden bakalkm o ne dicek.. nisanda veya mayista 3ncu kez tedaviye basliyacagim

Yasla ilgili birsey olsa gerek o zaman, insan yaslaninca daha tevekkul sahibi ve sabirli oluyor herhalde. Bu kadar yasadiklarimi Hollanda’da yasasaydim herhalde 10 sene surerdi diyorum
Allah yine de kimselere yasatmasin kotu tecrubeler.
Senin yasin cok degilmis; Allah bagislasin cocugunu da. En azindan Belcika’da yasiyorsun da down sendromlu bir cocugu daha kolay sartlarda yetistirebilirsin. Turkiye’de olsa cok daha zor olurdu. Allah uzun omur versin.
Saglikli bulmak icin tabi ki deneyeceksin, fakat senin sorunun yumurta sayisi degil ki. Doz artirmanin cok da mantikli oldugunu sanmiyorum. Yuksek doz da yumurta kalitesini bozar cunku.
Valla ben nereye hangi doktora gittigini bilmiyorum; ama boyle devletin hakki diye insanlari senelerce bos yere surukleyen cok doktor gordum. Resmen dolandiriyorlar insanlari. Neyse insallah senin de biran evvel melegine kavusmani dilerim

Vallah ablacigim bilmiyorumki.. interneteki doktorda ne kadar yumurta okadar sans artiyor diyor.. bilmiyorum hayirlisi.. cok sagol ablacigim..

Sakın olurmusunuz? Bu topic ilk defa böyle bir kavgayı görüyor . Ne kadar ayıp . Hepimiz aynı yoldayız amacımız evlat sahibi olmak burda ne güzel dostluklar kuruldu. Bu topic kavga edilecek son yer kesin lütfen

Sakın olurmusunuz? Bu topic ilk defa böyle bir kavgayı görüyor . Ne kadar ayıp . Hepimiz aynı yoldayız amacımız evlat sahibi olmak burda ne güzel dostluklar kuruldu. Bu topic kavga edilecek son yer kesin lütfen

Ne kavgasi hanimefendi, kavga falan yok ortada... Iki kisi konusuyoruz. Bir konu hakkinda fikir beyan edecekseniz, once tamamini okuyun tavsiyem. Yarim yamalak okuduklarinizla bana emir kipi ile konusmaktan men ederim sizi.

Son düzenleme:
Böylesi hassas bir konuda alıntılayıp hiç hoş olmayan uslüplar ikili bir sürü sayfalarca özelden yazılabilecekler burada yazılan içinde bilimsel birşey olmayan saçma şeyler birbirini azarlanayanlar peki size kolay gelsin burda bilgiye ulaşmaya çalışan kişiler bu konuşmaları ayıklayıp hakları yenerek çare arasınlar size kolay gelsin topic azarlama halt bildirme ikili konuşma topiğine dönmüş hoşçakalın

Masaallah sen cok hos seyler yazmissin. Gercekten her kelimen bilimsel.. kavga yok iken tartisma konusu cikartiyorsun gercekten komiksin

Canım ben 7 senedir tedavi gören biriyim 2 düşüğüm ve 5 tüp bebek denemem var bir de bebeğim doğdu doğumdan 4 ay sonra oldü almanya da yaşıyorum 3 tüp bebek denemem oldu almanya da hepside negatif sonuclandı bir cok testlerin bana yapılmadığını türkiye de tedavi görmeye başlayınca öğrendim ilac dozlarının eksik verildiğini türkiye ye gidince anladım embriyolarım beşinci güne kadar bekletildiğini türkiye ye gidince anladım. Yani bu liste uzar da gider cok şey öğrendim 20.000€ gecti harcadığım para. Almanyanın en ünlü hastanesinde tedavi oldum ama sadece para tuzağı olduğunu anladım. Bir yeri başka bir yerle kıyaslamak icin denemiş olman gerekiyor ben denediklerimden yola cıkarak yazıyorum canım kesinlikle türkiye

Peki bebegin oldumu canim turkiyede ?

Basin sagolsun canim cok uzuldum gercekten.
Dusuklerin sebebi belli mi? Turkiye’de nerede tedavi oluyorsun acaba?
Kan pıtılaşması varmış bende ama almanya da bunu araştırmadılar sonra memorial şişli de bunun testini istediler kendileri ve yapdırdım orda öğrendim kan pıhtılaşmadı var dediler birde rahim filmi istediler yapdırmadım transfer oldum düşük oldu bu sefer dedilerki size boş yere tekrar transfer yapamayız belliki bi sorun var rahim filmi istiyoruz tmm dedim yapdırdım rahimde perde cıktı aldılar ve leke vardı onuda temizlediler sonea ikinci transfer oldu ordada zaten erken doğum oldu altı aylık doğdu ve erken doğuma bağlı 4 ay sonra vefat etti

Cok uzuldum... insaallah rabbim yuzunu guldurur ..
Hangi hastanede oldun canim
Amiin canım hepimizin memorial şişli bu arada kan pıhtılaşması var iğne kullanmam şazım dedim almanyaya gelince ama beni hamileliğimin 4. Ayına kadar oyaladılar cok gec termin verdiler birde zorla ikna ettim testi yapmak istemediler gereksiz dediler halbuki kanamam vardı her gün iğneyi kullanınca kanama durdu belkide bu yüzden erken doğdu ama inan hic birşeyle ilgilenmediler

Oyle canim ya gercekten burada da hicbir seyle ilgilenmiyorlar; kontrollerime bile Istanbul’a gidiyorum, butun ilaclarimi alip yanimda buraya getiriyorum. Sinir sahibi olacagima, icim rahat ayda bir gidiyorum valla.
Sen simdi hangi asamadasin? Memorial’da tekrar mi tup yapacaksin?

Bebeğim vefat edeli 8 ay oldu haftaya tekrar tedavi icin memoriale gidicem ön görüşme yapıcaz Allahım sana da hayırlısı ile evladını kucağına almayı nasib etsin canım gercekten cok zor ama kucağına alınca hepsi gecicek inşAllah. Sen berde tedavi oldun canım

Amin insallah canim, hepimize nasip olsun
Ben Bahceci Fulya kliniginde tedaviye devam ettim, simdi kontrollerime de oraya gidiyorum.
Memorial da cok iyiymis duyuyorum buralarda arkadaslardan. Hayirlisiyla minigine kavusturacaklar insallah seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…