• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
kızlar sağlık ocağından aradılar aşınız var diye :)) bende dedim bu zamana kadar neredeydiniz. Yaptırmayacağım diye. Sonra doktoru aradım yaptırabilirsin dedi. Kızımda 2011 de vurulmuştum gerek var mıdır ya, bu sefer hiç yaptırmak istemiyorum ben.
Neden istemiyosun ki hicbi zarari yok

kızlar gebelik şekeri çıktı bende. çok yüksek değil ama diyabet merkezine yönlendirdi doktorum.

kızlar teşekkür ederim. açlık 90 olması gereken 94 çıktı bu çok değil ama 1 saatlik yükleme max 140-160 olması gereken 188 çıktı. şekerli yediğim yada meyve yediğim çok yok. zaten meyveye düşkün de değilim. yine yediklerime dikkat edeceğim ama doktorumun dediği ilerleyen haftalarda bebeğin insülin ihtiyacı artacağı için şimdiden önlem alınması gerekiyormuş.

kızlar aşıyı tüp Ankara'daki tüp doktoruma da sordum yapalım dedi o deyince gittim yaptırdım :)) gelecek ay 1 doz daha dediler duruma göre bakarız olmazsa yapmayız dedi aile hekimi.

arkadaşlarım omega 3 için sorup paylaşacağımı söylemiştim. şimdiki balıklar buzhane olduğu için çok hoşlanmıyorum ama balık sadece omega için değil içerdiği diğer fosfor vs için de önemli dedi. haftada/10 günde 1 balık yemeye çalış, bunun dışında günde 3 ceviz 1 badem yesen yeter. bunları yemediğin günler balık yağı iç dedi. yani hem yiyip hem balık yağı içilmeyecek ;)

arkadaşlarım omega 3 için sorup paylaşacağımı söylemiştim. şimdiki balıklar buzhane olduğu için çok hoşlanmıyorum ama balık sadece omega için değil içerdiği diğer fosfor vs için de önemli dedi. haftada/10 günde 1 balık yemeye çalış, bunun dışında günde 3 ceviz 1 badem yesen yeter. bunları yemediğin günler balık yağı iç dedi. yani hem yiyip hem balık yağı içilmeyecek :KK66:
Teaekkur ederiz canimm

Kızlaaarr oğluşumu gördüm boyu 35 cm 880 gr olmuş benim tosunum. 2 hafta önden gidiyo maşallah. Tahlillere gelince tiroidim düşmüş şükür. Açlık şekerim 73 tok 1 saat sonrası 156 140 olması gereken seninki sınırda diyetisyene yönlendirelim tedbirimizi alalim dedi. Nelere dikkat etmem lazim sizce

Kızlaaarr oğluşumu gördüm boyu 35 cm 880 gr olmuş benim tosunum. 2 hafta önden gidiyo maşallah. Tahlillere gelince tiroidim düşmüş şükür. Açlık şekerim 73 tok 1 saat sonrası 156 140 olması gereken seninki sınırda diyetisyene yönlendirelim tedbirimizi alalim dedi. Nelere dikkat etmem lazim sizce
canım benim kuzum da 880 gr olmuş yani yaklaşık 1 hafta ilerde. bunu doktorum hem erkek bebek olduğundan kemik ağırlığının fazla hem gebelik şekerinden iri bebek olmasına bağladı. şeker yüklemen yapıldı mı? beni doğruca diyabet tanı merkezine yönlendirdi doktor.

internetten glisemik indeksi yüksek gıdalara bak onları tüketmemeye çalış. muz, incir gibi meyveler mesela kan şekerini çok hızlı yükseltiyor. beyaz ekmek, patates, havuç, domates bu tür gıdalarda ölçülü tüketilmesi gerekiyor. diyetisyenin liste verir zaten. benim ilk düşüncem neyin yasak olduğunu değil neyin serbest olduğunu söyleseler keşke .. oldu.

canım benim kuzum da 880 gr olmuş yani yaklaşık 1 hafta ilerde. bunu doktorum hem erkek bebek olduğundan kemik ağırlığının fazla hem gebelik şekerinden iri bebek olmasına bağladı. şeker yüklemen yapıldı mı? beni doğruca diyabet tanı merkezine yönlendirdi doktor.

internetten glisemik indeksi yüksek gıdalara bak onları tüketmemeye çalış. muz, incir gibi meyveler mesela kan şekerini çok hızlı yükseltiyor. beyaz ekmek, patates, havuç, domates bu tür gıdalarda ölçülü tüketilmesi gerekiyor. diyetisyenin liste verir zaten. benim ilk düşüncem neyin yasak olduğunu değil neyin serbest olduğunu söyleseler keşke .. oldu.
Yok cnim muhtemelen haftaya yaptircam. Kesin bendede çıkar dmi bunda ciktiysa eger

Yok cnim muhtemelen haftaya yaptircam. Kesin bendede çıkar dmi bunda ciktiysa eger
canım kesin çıkar mı bilmiyorum ama bana sürpriz olmadı. ailede şeker hastalığı var, bende insülin direnci vardı zaten. gebelikteki hormonlar insülini frenliyor biraz, bebeğe yeteri kadar besin gidebilmesi için. netice olarak değerlerim yüksek çıktı. inşallah sende çıkmaz, yine de yüklemeyi yaptırmayı ihmal etme arkadaşım..

canım kesin çıkar mı bilmiyorum ama bana sürpriz olmadı. ailede şeker hastalığı var, bende insülin direnci vardı zaten. gebelikteki hormonlar insülini frenliyor biraz, bebeğe yeteri kadar besin gidebilmesi için. netice olarak değerlerim yüksek çıktı. inşallah sende çıkmaz, yine de yüklemeyi yaptırmayı ihmal etme arkadaşım..
Günaydın cnim. Simdi çıktım diyetisyenden. Aday adayisin dikkat ederek yenebiliriz ama dikkat etmezsek potansiyel seker hastasisin dedi. Bana yasakladiklarini soyliyim yardımı olur belki. Beyaz ekmek hamur işi pirinç makarna incir kavun üzüm hic yenmeyecek sekilde yasak. Dondurma çikolata tatlı paketli olmayacak. Onlarin enerjileri cok cok daha fazla oldugu için. Dondurmada 2 top açık dondurma yenebilirmis. Ve benim en buyuk hatam çalıştığım için ara öğün kahvalti olayim yok. Corba falan gecistiriyorum ve uzun sure ac kalmak zorunda kaliyorum. Bu kesinlikle yanlismis. 6 öğün yemek zorundayim. Ve en önemlisi tatlı meyve tüketirken yaninda yogurt ve süt olmak zorunda. Bunlara uyarsan cok rahat atlatabiliriz dedi. 30 haftadan sonrada kilo alisima bakicak kalorisi yuksek sekilde liste hazirlicak

benimde suyum fazla çıktımıştı üstelim pkoluyum ve ailede şeker hastalıgı var doktor muhakak yapmamız lazım testi dedi pazartesi gidecegim bende

Ay ne bilim ya daha azları gorunce ben cok aldim saniyorum. Geceleri meyve cook yiyodum. Simdi onu kestim gunduzleri yiyirum. Bide baya ekmegi kestim
Ben ekmegi kesemedin canim ekmeksiz doymuyorum bide tuzsuz yiyorum ama ayaklarim yinede sismeye basladi, 34 numara benim ayagim cocuk reyonundan giyinirim normalde esim memnun en azindan 36 olur ayakkabi bulmakta zorlanmayiz diyo :dondurma:

Insallah canim benim. Sizin bebislerde bu hafta daha hareketlimi kızlar. Benimki şu 3 4 gündür hic durmuyo diyebilirim. Elleri ayakları kafasi dönmesi falan okadar netki :)
Benimde hareketli ama elini ayagini kafasini hissediyorum diyemem sadece usgde aklimda kaldigi kadar kafasi surdaydi eli burdaydi diyorum okadar hele donmesine hic sahit olmadim donuyomu ki acaba, annesi kurban olsun onu verene cok şükür bu gunlere :KK15:

Back