• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
günaydın kızlar tetenoz ignemin ilk aşısını vuruldum kolum acaip yanıyor saglık ocagında ki hemşire kesinlikle şikayetiniz olmasa bile idrar testi yaptırın belli aralıklarla dedi çok önemliymiş
Canım benim doktorum enfeksiyon riskinin erken doğuma yol açtığını söylemişti en azından biz onlemimizi aliriz enfeksiyonu geçirmek için bu yüzden test istiyorum demişti

2. Dozu ne zaman vurulcakmissin canim ,ben 5 yil once 1 doz olmuştum bana 21 haftanda tek doz yapacagim sana dedi bende hamilelikde 20-24. Haftalar olmak uzere 2 doz yapiliyor diye biliyorum ama bana neden ole dedi anlamadim
2.dozunuda 1 ay sonra yapacak bende yıllar önce ilk dozunu vurulmuştum ama kaç yılıydı hiç hatırlamıyorum

Canım merhaba, beni burdan falan bilen arkadaşlar vardır çok zorlandım senin dediğin gibi çok şeyler yaşadım. Hiç birşey yiyemiyordum su içemiyodum hep serum alıyodum mecburen çünkü vücudumun su ihtiyacını karşılayamıyordum. En son 13 haftada kan kustum ama avuç avuç hastaneye yatırıldım 3 gün serum takviyesi uygulandı gastrolog falan gördü beni çok güzel ilaçlar verdiler eve döndükten bu güne kadar 2 kere çıkardım çok iyi geldi tedavi. Ve doktor dedi ki sana hep serum verip yollamışlar hiç tedavi etmeye çalışmamışlar diye çok hoşuma gitmişti söyledikleri ve işe yaradı gerçekten. Şimdi bulantım oldukça zoferin ağızda emileninden yarım alıyorum hemen geçiyor çokl rahatladım. O günlerde allahım ben hiç iyi olmayacağım bundan sonra hayatım hep böyle gidecek diye umutsuzdum duş bile almak istemiyodum o yüzden seni şuan çok iyi anlıyorum ama geçicek inan bana.. inşallah bir an önce seninki de geçer
evet senin yaşadıkların benimkiyle aynı. okudum hepsini. aynen ya banyo yapmak bile istemiyorum. bu ara sadece kokular değil görüntüler bile midemi bulantırıp beni kusturuyor. inşallah dediğin gibi geçer. Bende zaten reflü ve gastrit vardı onlar tetikliyor sanırım bu süreci. sabah mide bulantısı ile başlıyorum sonra ağrı sonra gaz gece yatıp sabah kalkana kadar böyle devam ediyor. dün dışarı çıktık gezemedim bile mide gazından çünkü fazla gaz bulantı yapıyor. zaten eve gelir gelmez kustum. inşallah dediğin gibi geçer inan gün sayıyorum. Hastanede 2 tane mide koruyucu verdiler. baya rahatladım ama tam geçti diyemem. zoferin bana da verdi doktor hatta evde metpamit vardı sabah ondan aldım. inşallah geçer tez zamanda dediğin gibi benim de geçmesi yönünden hiç umudum yok ama Allah yüzüme bahsın artık ve geçsin inşallah.

Günaydın kızlar
Bişiy sorucam hepinizden tavsiye bekliyorum.
Bu dönemde tatile gitmeyi düşünüyo musunuz yada tatile gitmek sakıncalı mı sizce??
Canım ben biletimi aldım 14ünde bi kaçamak yapıyorum. Denize de giricem güneşlenicem de valla bidaha yalnız yapamayacağım çünkü :KK70:

Canım seninde gözün aydın. Yalnız bir şey soracağım ikiz olduğu için mi serklaj yapacak? bana hiç bundan bahsetmedi doktor. Her gittiğimde de ölçüyor heralde bir şey söylemiyor. Yalnız eğer sıkıntı varsa bence biran önce yapsın, geçen sezen arkadaşın açılması oldu ve doğum yaptı. İnşAllah hayırlısı ile sonuna kadar gideriz. 2 olunca stres de 2-3 katına çıkıyor. Benim arada çok sancılarım oluyor. Dün bayılacaktım ağrıdan uzandım sonra geçti. Sanırım ben biraz yoruyorum kendimi :KK43:
Kızlar bu serklaj konusunda beni de etiketler misiniz vallahi bende ondan çok korkuyorum inşallah hiçbirimize öyle birşeye gerek kalmaz ama 2 bebek olduğu için taşımak zor sanırım[/QUOTE]
Canım bana hiç birşey demedi, çoğul gebelik yerinde de okuyorum belli bir haftaya kadar yapılıyormuş. Oda herkese olmuyormuş yani riskli birşey de olabiliyormuş. İnşAllah bir sıkıntı yaşamayız. Biz ikizler sadece daha sık kontrole gideceğiz bu gidişle. Şuanda beni 3 haftada bir çağırıyor. İnşAllah bir sıkıntı yaşamayız.

Ya evet çok merak ediyorum onu. Geçen gün aklıma düştü. Kız kayboldu yaaa nasıl acaba inşallah iyidir
Aynen baktım bayadır da siteye girmemiş. Aklım onda kaldı valla.

iyi olmana sevindim:)kilo daha hic soylemedi. En son gittiğimde ben sordum duymadi mi umursamadi mi bilmiyorum cevap vermedi.gelisimleri iyi haftasıyla uyumlu diyor o kadar. Ben 15 günde gidiyorum kontrole. Bi gittiğimde rahim ölçüyor vajinal . Birinde bakmıyor. Yani ayda bir kez bakmis oluyor. Rahim uzunluğu iyi diye tepki verdi. Sana bakılıyor mu?vajinal mi ölçüyor.
Canım benim hiç vajinal ölçmedi.Üstten bakıyor iyi diyor. sadece bir kere 40 dedi. Birde ilk de güzel yere tutunmuşlar demişti. İnşAllah bir sıkıntı yaşamayız.

Bu arada kızlar sabahtan beri hastanedeydim. Çok kızımın değerleri normal çıktı. Doktor değerler 2 katı ve üstü olunca bizim için önemli oluyor dedi. Ama o stresi yaşamak bile beni gerdi. Haftasonum zaten zehir olmuştu. Ne kadar şükrettim sabahtan beri. Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin. İlk anne olacaklar bebekleri doğunca beni çok iyi anlayacaklar, onlar off dese bizim yüreğimiz ağzımıza geliyor.

Canım ben biletimi aldım 14ünde bi kaçamak yapıyorum. Denize de giricem güneşlenicem de valla bidaha yalnız yapamayacağım çünkü :KK70:
Canım bizde temmuz ayında gitmek istiyoruz ama çok ağırlaşırmıyım bilmiyorum o nedenle erken rezervazyon yapamadık. Kızım çok istiyor. Bilmiyorum ne yapacağım. Uçak raporuyla binmem gerekecek. Ama tek gebelik olsaydı hiç affetmezdim :))

ay canım maşallah ya bi ben mi tırsağım ne :( kıymetli gebelik diye bişiy var ya o kafamı karıştırıyor..nereye gidiyorsun canım
valla şimdiden çok güzel tatil geçirmeni dilerim birde ne ile gideceksin yani uçak vs binebiliyor muyuzacep?

ay canım maşallah ya bi ben mi tırsağım ne :KK43: kıymetli gebelik diye bişiy var ya o kafamı karıştırıyor..nereye gidiyorsun canım
valla şimdiden çok güzel tatil geçirmeni dilerim birde ne ile gideceksin yani uçak vs binebiliyor muyuzacep?
Bende okul tatil olunca uçakla gidicem araba ile iki saate bir inip yürüyüş yapmalısın dedi doktor özel araç olmadığından bizde uçakla gideceğiz canım bide havuz yerine denizi tercih et demişti

Kızlar selam. Suan ben 19+2 yim. 20. Hafta bitince 5. Ay mı bitmis oluyo 5. Aya mı girmis oluyoruz?? Biri beni aydinlatsin lutfen herkes baska bisey soyluyo kafami karistirdilar :)

Bende okul tatil olunca uçakla gidicem araba ile iki saate bir inip yürüyüş yapmalısın dedi doktor özel araç olmadığından bizde uçakla gideceğiz canım bide havuz yerine denizi tercih et demişti
ooo herkesler tatile gidiyor:)ne güzel maşşallah sizlere kızlar:)

evet ben de denize de girmeyeyim de böyle kıyı kıyı gezebileceğim bi tatilyapayım diyorum alaçatı cunda şirince köyü ayvalık bodrum vs sizce çok mu maceraperest bir tatil olur:)

Merhaba kızlar:KK3:
Ne zamandır yazmıyorum ama hergün okuyorum takipteyim:)
Benim ufaklık çok hareketli hiç durmuyor , eşim ve kızım bile gördüler dışarıdan vuruyor pıt pıt, bazen uyutmuyor , çok güzel bir duygu:)
Ben şu anda hamile başlangıç kiloma geldim -3 vermiştim onları geri aldım , şimdi ben kilo almış sayılıyormuyum sayılmıyormuyum :KK45:

Kızlar selam. Suan ben 19+2 yim. 20. Hafta bitince 5. Ay mı bitmis oluyo 5. Aya mı girmis oluyoruz?? Biri beni aydinlatsin lutfen herkes baska bisey soyluyo kafami karistirdilar :)
20170508_155125.png

Günaydın kızlar
Bişiy sorucam hepinizden tavsiye bekliyorum.
Bu dönemde tatile gitmeyi düşünüyo musunuz yada tatile gitmek sakıncalı mı sizce??
Tatile gdicem hamde 3 kere :) dr zararlı değil dedi özellıkle Deniz tatili yüzme icin çok iyi.havuzu kullanma dedi bende Deniz ısınsın diye bekliyorum

İdrar kültürünü ayda bir ihmal etmeyin daha önce de yazmıştım, kutu kutu antibiyotikler içtimde anca geçti. Önlem alınmazsa dogumla bebeğe geçip menenjit vs. Hayati sonuçlara kadar gidebiliyormus özellikle bana bulaşan cinsten bakteriler

ay canım maşallah ya bi ben mi tırsağım ne :KK43: kıymetli gebelik diye bişiy var ya o kafamı karıştırıyor..nereye gidiyorsun canım
Canım bence git eğlen çocuk doğmadan, biz hasta değilizki. Bizimde şuanda normal gebelerden farkımız yok bence. Çok kasmamak gerek. Ben bu gebeliğimde sadece çoğul olduğu için dikkat etmeye çalışıyorum ama yinede Allaha emanetim yani :) Yani olacağı varsa zaten oluyor. Kızımda 2 haftada bir 3 saat otobüsle gidip geliyordum, ilk aylarım bile yolculukla geçti. Çok şükür bir sıkıntı olmadı.

Canım bence 5 bitiyor :)

Kızlar tam kan sayımı çıktı bazı değerlerin düşük hamile kaldığımdan beri açıkçası et balık türü beslenemiyorum tiksindim için decavit vs kullanıyorum ama bunlarda sanırım çok yeterli olmamış vitamin eksikliği falan çıktı idrarda da yine az bakteri doktorum yine 1 hafta sonra bu sefer idrar kültürü istedi kan içinde bol kırmızı et artık zorla kendini dedi

Back