Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
burun tıkanması ve ağız kuruluğu bendede var sürekli su içiyorum gece

canım bende gece tuvalete kalkıyorum. eğer çok derin uyuyup kalkamamışsam sabah kasık ağrısıyla uyanıyorum. acıkma kısmı beni de korkutuyor. her gece 12-01 arası yani uyumadan önce bir kriz vuruyor ki sorma. çok aşırı yemiyorum ama illa peynir zeytin bile olsa bişey yiyorum yok uyku tutmuyor. gerçi yediğim zamanda midem rahatsız ediyor ama uyumama engel değil en azından.

kızlar bende ödemler başladı. sanki erken gibi geliyor ama özellikle ayaklarım çok çabuk şişiyor. mesela bi süre oturup sohbet ediyorum ya ayaklarımda bi rahatsızlık kaşınma hissi oluyor artık anlıyorum ayaklarım şişti kesin diyerek bakıyorum ki evet şişmiş. tuzu azalt dedi doktorum ama henüz temel besin maddelerim peynir ve zeytin. mide bulantılarım tam kesilmeden başka ne yiyebilirim bilmiyorum.

Arkadaslar uyku sorunu bende de vardi.. gerci simdi sabahlari uyuyor uyanik arasi geciriyorum ama gece duzensizligim gecti. Size tavsiyem sol tarafiniza donerek basinizi da biraz yukarda tutarak yatin.. bana cok iyi geldi o sekilde uyumak

Arkadaslar uyku sorunu bende de vardi.. gerci simdi sabahlari uyuyor uyanik arasi geciriyorum ama gece duzensizligim gecti. Size tavsiyem sol tarafiniza donerek basinizi da biraz yukarda tutarak yatin.. bana cok iyi geldi o sekilde uyumak
canım benim bebeğim sol tarafımda. sol tarafıma biraz fazla yatınca rahatsız oluyorum

yatmadan önce bende atıştırıyorum. çareyi yoğurtta buldum. yatmadan önce bir kase yoğurt yiyip yatıyorum. tuvaleti bende tutuyorum sabah 5 gibi sıkışmış halde uyanıyorum bir dahada uyuyamıyorum.

yatmadan önce bende atıştırıyorum. çareyi yoğurtta buldum. yatmadan önce bir kase yoğurt yiyip yatıyorum. tuvaleti bende tutuyorum sabah 5 gibi sıkışmış halde uyanıyorum bir dahada uyuyamıyorum.
yoğurdu tek yiyemiyorum ki. midemi kaldırıyor. ben en iyisi yine yoğurt mayalayıp o yoğurttan ayran yapayım. ayran çok tok tutuyor.

canım benim bebeğim sol tarafımda. sol tarafıma biraz fazla yatınca rahatsız oluyorum
Canim benim de oyle ama sirt ustu ve sag tarafa dogru yatmak bebege kan akisini engelliyormus.. doktorum bana simdiden dikkat etmelisin dedi. Istersen doktoruna sor

Canim benim de oyle ama sirt ustu ve sag tarafa dogru yatmak bebege kan akisini engelliyormus.. doktorum bana simdiden dikkat etmelisin dedi. Istersen doktoruna sor
canım sağ yatmak engellemiyor. sırt üstü yatmak engelliyor. öteki türlü sadece sol tarafa yatmakla 9 ay geçer mi

Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

ilerki zamanlarda diye biliyorum ben daha erken. c.tesi yinede sorarım doktora.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…