ben sürekli sol tarafımda yatarsam vücudum uğuşur.Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.
Benim segirmelerim yani bebegi hissettigim taraf sag tarafta oldugu icin ben sagda oldugunu dusunuyorum canim ama bende soluma rahat yatamiyorum bilmiyorum nasil olacaksol veya sag tarafında oldugunu nerden anlıyorsunuz doktor mu söylüyor
Ben hala birşey hissetmiyorum.. bende mi bir sorun var..Benim segirmelerim yani bebegi hissettigim taraf sag tarafta oldugu icin ben sagda oldugunu dusunuyorum canim ama bende soluma rahat yatamiyorum bilmiyorum nasil olacak
bende bişey hissetmiyorum ama ben zaten tombuldum ona bagladım ama şişko olmama ragmen göbegimde cıktı :)Ben hala birşey hissetmiyorum.. bende mi bir sorun var..
canım benim ikinci gebeliğim bende hiç birşey hissetmiyorum hemde ikiz olmasına rağmen :))) kızımda 19-20de hissetmiştim ben. herhalde bunlarda 17-18i bulacak gibi :)Ben hala birşey hissetmiyorum.. bende mi bir sorun var..
günde sadece 2 dilim mi?çok tahıllı ekmek yiyiyorum doktor 2 dilime izin verdi :)
akşamları sadece 2 dilim dedi :)günde sadece 2 dilim mi?
Yok canim ole düşünme yapisal olarak degisebiliyor benim annemde erken hissedermis cocuklarini ama kaynanam 6 ayima girene kadar kiz olsun erkek olsun hissetmezdim diyorBen hala birşey hissetmiyorum.. bende mi bir sorun var..
bi an kalbim tekledi :)akşamları sadece 2 dilim dedi :)
cümlesi aynen şöyleydi.bi an kalbim tekledi :)
evet doğrusu bu ama ben hala beslenme düzenimi oturtamadımcümlesi aynen şöyleydi.
sabah yumurta peynir ve cevizi mutlaka yemeni istiyorum. haftada 4 gün sebze 2 gün kırmızı et 1 gün beyaz et (balık tercihimdir)dedi. 3 lt su, suyu içemediğin zaman ayranla tamamla dedi. akşamlar 2 dilim ekmek dedi. süt yoğurt ve meyve tüketeceksin dedi. gazlı içecekler alkol sigara kahve den uzak dur dedi. çay günde 2 bardak dedi.
Allah'tan yumurta olmadan kahvaltı yapamıyorum süt bu aralar bıraktım onuda ceviz işte zorla :) balık tavuk hak getire dün eşime tavuk yaptım ağzımı yüzümü sardım halimi görseydiniz :) sabaha kadar kokusu gitmedi benden sanki o şekilde yanicümlesi aynen şöyleydi.
sabah yumurta peynir ve cevizi mutlaka yemeni istiyorum. haftada 4 gün sebze 2 gün kırmızı et 1 gün beyaz et (balık tercihimdir)dedi. 3 lt su, suyu içemediğin zaman ayranla tamamla dedi. akşamlar 2 dilim ekmek dedi. süt yoğurt ve meyve tüketeceksin dedi. gazlı içecekler alkol sigara kahve den uzak dur dedi. çay günde 2 bardak dedi.
canım iğde yemeyi dene mide bulantısına iyi geliyor, bu arada gözün aydın rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsinKızlar bizede bir erkek geliyor doktor kesin 16. Hafta söylerim dedi ama şimdi söyleyeceğim erkek görünüyor dedi. Ben kusmaktan sürekli aç dolaşıyorum en fazla yediğim kepekli ekmek kaşarlı tost :) gece çok acikirsam yoğurt ayran icemoyorum hamilelikten beri malesef hiçbir yemeği iştahlı yiyemiyorum sağlık olsun bebis büyüsün de. Napalim geçer diye umutluyum :) çubuk kraker kurtarıcımız oluyor genelde
Ben iki kez kabus gorerek uyandim, sirtustu yatiyordum. Hic sirtustu yatmiyorum. Hep sola.Canim benim de oyle ama sirt ustu ve sag tarafa dogru yatmak bebege kan akisini engelliyormus.. doktorum bana simdiden dikkat etmelisin dedi. Istersen doktoruna sor
o düzeni bende bir türlü oturtamadım. sabah kahvaltısını dediği gibi yapıyorum. 1 yumurtayı zorla yiyiyorum. severek yediğim söylenemez. öğle yemeğini tam yemek denemez. canım o an ne isterse onu yiyiyorum. adam gibi yemek yok yani. süt ile alakam yok. geçen hafta balıktan tiksindim bu hafta denemedim bile. c.tesi birkez daha denemeyi düşünüyorum. umarım midem kalkmaz. rahat yemek için evde bile pişirmiyorum ama yinede midem kalkıyor. tavuk eve sokmuyorum. kırmızı etide köfte olarak tüketebiliyorum. oda en fazla 3 tane 4. midem kaldırmıyor. su en büyük düşmanım yemek arasında içebildiğim kadar içiyorum. normalde içmemle banyoya koşmam bir oluyor.evet doğrusu bu ama ben hala beslenme düzenimi oturtamadım
tavuk görmeye bile tahammülüm yok. midem bulantım çok ama kusmuyorum buda ilginç.Allah'tan yumurta olmadan kahvaltı yapamıyorum süt bu aralar bıraktım onuda ceviz işte zorla :) balık tavuk hak getire dün eşime tavuk yaptım ağzımı yüzümü sardım halimi görseydiniz :) sabaha kadar kokusu gitmedi benden sanki o şekilde yani
sola yatınca rahatsız oluyorum bebeğim solda. sanki oda rahatsız oluyor. hafif ağrım oluyor gibi. genelde dönüşümlü yatıyorum sağ yada sol. zaten sürekli aynı yönde insan yatamaz uğuşur. sırt üstü yatamam zaten. birde eskiden bütün kadınlar solamı yatıyorlardı. bazen birşeyleri bilmemek daha iyiBen iki kez kabus gorerek uyandim, sirtustu yatiyordum. Hic sirtustu yatmiyorum. Hep sola.
o düzeni bende bir türlü oturtamadım. sabah kahvaltısını dediği gibi yapıyorum. 1 yumurtayı zorla yiyiyorum. severek yediğim söylenemez. öğle yemeğini tam yemek denemez. canım o an ne isterse onu yiyiyorum. adam gibi yemek yok yani. süt ile alakam yok. geçen hafta balıktan tiksindim bu hafta denemedim bile. c.tesi birkez daha denemeyi düşünüyorum. umarım midem kalkmaz. rahat yemek için evde bile pişirmiyorum ama yinede midem kalkıyor. tavuk eve sokmuyorum. kırmızı etide köfte olarak tüketebiliyorum. oda en fazla 3 tane 4. midem kaldırmıyor. su en büyük düşmanım yemek arasında içebildiğim kadar içiyorum. normalde içmemle banyoya koşmam bir oluyor.
tavuk görmeye bile tahammülüm yok. midem bulantım çok ama kusmuyorum buda ilginç.
Bn kontrolden geldim .hersey çok güzel hatalarına göre 1 hafta öndelerSagol canim kesin üşüttüm ben midemi eminim kusmalarimdan dun acilde serum yedim geldim eve kusmalarim kesildi daha iyiyim ama dinlenmem lazim acilde ultrasona sokmadilar ama kusmalardan dolayi bebek de beslenememistir onunda sekeri dusmustur dediler gece rahat uyudum ins. Bugun hissederim bebegimi yarin ultrasonum var görsem dahada rahatlicam ins.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?