Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
detaylı ultrasonu ben yaptıracağım. fiyatlar hakkında bilgim yok ama 2 yıl önce eltim ankarada 500tl ye yaptırmıştı
ben zorunlu diye biliyorum zaten. detaylı ultrason önemli. zaten olsınnşr problemde gebeliğe son vermek için değil doğduğunda acil müdahale edilmesi gereken bir durum var mı öğrenmek için yapılıyor. bazı durumlarda anne karnında bile bebeğe müdahale edildiği oluyor.

benim doktorum özellikle 2 isim verdi. 800₺ ücret bilgisi aldım.

şimdi internetten araştırdım. denizlide 190tl

Ayrıntılı incelemede standart olarak baktığımız tamı tamına 102 farklı nokta aşağıda listelenmiştir.

Fetal çevre:

Plasenta (Halk arasında "bebeğin eşi" ya da "son" diye tabir edilen yapı) kalınlığı,

Plasentanın yapısı, olgunluğu,

Myometrium (Rahim kas tabakası),

Serviks (Rahim ağzı) uzunluğu,

Serviks (Rahim ağzı) kanal genişliği ve "funneling",

Overler (Yumurtalıklar),

Cul de sac (Rahim arkası boşluk),

Amniotik sıvı (Bebeği çevreleyen sıvı) miktarı,

Kordonun uzunluğu,

Kordondaki damar sayısı,

Kordonun plasenta ile ilişkisi,

Kordonun bebeğin göbeğine bağlandığı bölge,

Fetal kalp:

Kalp hızı,

Kalbin ritmi,

4 odacık görüntüsü,

4 odacığın tek tek ölçümleri,

İnterventriküler septum kalınlığı (Karıncıklar arasındaki duvar),

Sağ ve sol ventrikül (karıncık) serbest duvar kalınlıkları,

Sağ ve sol atrio-ventriküler (Karıncıklar ile kulakçıklar arası) kapak genişlikleri,

Asendan aorta (Çıkan aort) çapı,

Transvers aortik ark (Aortun köprü yaptığı bölge) çapı,

Ana pulmoner arter (Ana akciğer atardamarı) çapı,

Pulmoner arter dalları (Sağ ve sol akciğer atardamarı) ve çapları,

Crux (Kalbin ortasında "+" işaretinin orta noktası),

İnterventriküler septum (Karıncıklar arasındaki duvar) bütünlüğü,

İnteratrial septum (Kalbin kulakçıkları arasında tam olmayan duvar),

Moderatör band (Kalbin sağ karıncığı içindeki perde),

Foramen ovale (Kalbin kulakçıkları arasında normalde olması gereken delik),

Foramen ovale flebi (Kulakçıklar arasındaki deliğin kapağı),

Pulmoner venler (Temizlenen kanı akciğerlerden kalbe getirecek olan toplardamarlar),

Pulmoner venlerin sol atrium ile ilişkisi (Bu toplardamarların kalbin sol kulakçığı ile ilişkisi),

Mitral kapak (Kalbin sol karıncığı ile sol kulakçığı arasındaki kapak),

Triküspid kapak (Kalbin sağ karıncığı ile sağ kulakçığı arasındaki kapak),

A-V dolumların renkli doppler ile değerlendirilmesi (Kalbin kulakçıkları içerisindeki kanın kapakların açılması ile karıncıklar içine doluşu),

Kardiyak aks (Kalbin açısı),

Situs (Kalp ve diğer organların vücudun sağında ya da solunda oluşu),

LVOT (Sol karıncık çıkışı),

RVOT (Sağ karıncık çıkışı),

Aort kapağı,

Pulmoner kapak,

Kava-atrial bileşkeler (Vücudun aşağısı ve yukarısından kirlenmiş kanı kalbin sağ kulakçığına getiren toplardamarların sağ kulakçık ile birleşme bölgesi),

Aortik ark (Aort damarının "bastona" benzer kavis yaptığı bölge),

Duktal ark (Sağ karıncıktan çıkan ana akciğer atardamarının aort ile devam ederek "hokey sopası" na benzer şekil oluşturması),

3 damar (Kalpten çıkan 3 ayrı damarın yan yana görüntülenmesi),

Kısa aks (Kalbin en kısa düzlemi),

5 odacık görüntüsü (4 odacığa ilaveten aort kökünün oluşturduğu 5 boşluklu görüntü),

Myokardın kontraktilitesi (Kalp kasının kasılabilirliği),

Kapak hareketleri ve fonksiyonları.

Kafa:

BPD (Kafanın yan çapı) ölçümü,

Kafa çevresi ölçümü,

OFD (Kafanın ön-arka çapı) ölçümü,

Kalvaryumun mineralizasyon derecesi (Kafatası kemik yoğunluğu),

Kafanın şekli,

Profil görüntüsü,

Nazal kemik (Burun kemiği),

Okuler bulb'lar (Gözler),

Gözlerin lens tabakaları,

Dudaklar,

Damak,

Ense kalınlığı,

Boyun,

Beyin:

Serebellum (Beyincik) boyutu, şekli

Sisterna magna genişliği (Beyinde kanın göllendiği alanlardan biri),

Lateral ventrikül genişlikleri (Beyinde sıvı ile dolu kesecikler),

Kavum septum pellisidum (Beynin ortasında sıvı ile dolu küçük kesecik),

Falks (Beyni ortadan ikiye ayıran ince zar),

Koroid pleksuslar (Beyinde sıvı üreten doku),

Mezensefalon (Orta beyin),

Serebral pedinküller (Beynin ayakları),

Serebral hemisferler (Beyin yarı küreleri),

Talamuslar ve bazal ganglionlar (Beyinde bazal çekirdekler denen bölüm),

İç organlar:

Her iki akciğer,

Diafram (Göğüs boşluğu ile karın boşluğunu ayıran ince bir kas tabakası),

Mide,

Safra kesesi,

Karaciğer,

Her iki böbrek,

Renal pelvis (Böbreklerin kanalları) genişlikleri

Mesane (İdrar torbası),

İnce ve kalın barsaklar,

Uzun kemikler:

Sağ ve sol femur (Uyluk) kemiklerinin tek tek uzunluklarının ölçülmesi,

Sağ ve sol tibia (kaval) kemiklerinin tek tek uzunluklarının ölçülmesi,

Sağ ve sol humerus (kol) kemiklerinin tek tek uzunluklarının ölçülmesi,

Sağ ve sol kruriste (baldırda) 2 ayrı kemiğin olduğunun görülmesi,

Sağ ve sol önkolda 2 ayrı kemiğin olduğunun görülmesi,

Omurga:

Omurganın şekli,

Vertebral kanalın düzenliliği,

Omurların tek tek şekilleri

Sakral ve lumbo-sakral bölge (Kuyruk sokumu),

Eller ve ayaklar:

Ellerin varlığı ve şekli,

Ayakların varlığı ve şekli,

El parmaklarının (Eğer açık ise!) sayısı, boyları ve yapışıklık durumu. **Çoğu kez eller yumruk şekilde kapalı olduğundan parmak değerlendirmesi istenen düzeyde yapılamayabilir**

5ci parmaktaki kemik sayısı, parmağın boyu ve şekli(Down sendromu açısından),

Diğer:

Karın ön duvarı,

Sırt bölgesi,

Karın çevresi ölçümü,

Prezentasyon (Bebeğin pozisyonu),

Dış genital bölge,

Cinsiyet,

Bebeğin hareketleri,

Bebek sayısı,

Çoğul ise koryonisite, amniosite (Tek ya da çift yumurta ikizi ayrımı için plasenta ve amnion sayıları ve ilişkileri)

Ayrıntılı gebelik ultrasonunun fiyatı 190 TL dir. Eğer fetal eko denen oldukça ayrıntılı kalp incelemesinin yapılması da istenirse, ikisi birlikte yapılmak koşulu ile 60 TL ilave ücret alınır.

Fetal eko hakkında
Ayrıntılı gebelik ultrasonu yaklaşık 20-30 dk kadar sürer. Bu kapsamda kalbede bakılmaktadır. Ancak kalbe ayrılan süre 5-6 dk yı geçmez. Ayrıntılı ultrasonda kalbin 4 odacık görüntüsüne ve büyük damar çıkışlarına bakılır. Kalp hızı ölçülür. Bu şekilde doğumsal kalp bozukluklarının %60 kadarı saptanabilmektedir. Fetal eko incelemesinde ise kalbe oldukça detaylı bir inceleme yapılmakta olup doğumsal kalp bozukluklarının %90 kadarı saptanabilmektedir.

Sağlık personeline güncel fiyatlar üzerinden %10 oranında indirim uygulanır.

Sağol inşallah hepimiz görürüz. Evet şu haftaları bir atlatsaydim. Gerçi hic bitmiyor, benim sonrası da zor. Rahim ağzı yetmezligi var, dikiş ve hep yatış olacak ama işte hep su içinde bulunduğum durumu bir asayim bir sonraki asamaya geceyim istiyorum yine de. Hakkımızda hayırlısı..

Kizlar 16. Haftada renkli ultrason yaptirmayi dusunen varmi fiyatlar hakkinda bilgi alisverisinde bulunalim
Benim eltim İstanbul da bi profa yaptırmıştı arayıp fiyat aldık 500 TL dedi ikiz olunca 750 dediler. Başka bir arkadaşım bir doktora gitti onlar ,350 TL ye yaptırmıştı onlarda memnun kaldılar bayağı

selam kızlar inşAllah benim bulunduğum yerde paralıda olsa detaylı ultrason vardır :) Hiç emin değilim çünkü. Güya şehir ama hiçbir şey yok. Bende çevre büyük illerde yaptırrım diye düşünüyorum. Perşembe günü gidip tekrar kan vereceğim, bu çiğ et meselesinden dolayı. İçim hiç rahat değil. Doktora yazdım cevap bile vermedi o zaman niye numaranı veriyorsun değil mi? uyuz oldum. özel muayenesi olan doktor bile yok, olsa gideceğim.

emily07 vallahi cnm bu fiyata hiç duymadım biz yazın o haftalarda tatilde oluruz diye ordan bi doktor bulduk o bile geçen yıl 300 e bakmış
canım ben denizlideyim internetten araştırdım birde doktorun önerdiği yer var başka hastaya önerirken duydum. 190 fetal kalple birlikte 250 yazıyor sitesinde

canım ben denizlideyim internetten araştırdım birde doktorun önerdiği yer var başka hastaya önerirken duydum. 190 fetal kalple birlikte 250 yazıyor sitesinde
çok uygunmuş canım, inşAllah bende bi yer bulurum. ddoktor yönlendirir belki. Bu arada doktorun yerini aradım çiğ eti söyledim, demiş beyfendi 10 gün sonra gelsin şimdi belli olmaz. kontrolüm 20 nisanda o zaman verirrim artık. Küçük yerler ve doğuda doktor çok sıkıntı kızlar..

canım bence ondan birşey çıkmayacak. Sonuçta kasa ile yemedin. Hangi ildesin canım.

canim nasil gidiyor sorun yok dimi heyacanla kucagina almani bekliyorum insallah nekadar oldu simdi cinsiyet belli olmamistir dimi

canim nasil gidiyor sorun yok dimi heyacanla kucagina almani bekliyorum insallah nekadar oldu simdi cinsiyet belli olmamistir dimi
Merhaba canım. şükürler olsun iyi gidiyor canım. c.tesi gittim doktora 11+1 olması gerekiyordu 11+4 çıktı. 12. haftanın içinde yani. cinsiyeti belli olmadı 15 nisanda kontrol var o zaman belli olur dedi bakalım görecekmi. sen ne yaptın. ne zaman tekrar başlıyorsun

ay cok sukur canim ins busefer alacaksin kucagina sag saglim.az kalmis cinsiyetede cok heycanli :)bn dosyayi halletim rqpor cikti yarin asilama canim.1.asilma olcak.2.olcak sonra tup raporunu alinca tup bebek anca.epey var yani

ay cok sukur canim ins busefer alacaksin kucagina sag saglim.az kalmis cinsiyetede cok heycanli :)bn dosyayi halletim rqpor cikti yarin asilama canim.1.asilma olcak.2.olcak sonra tup raporunu alinca tup bebek anca.epey var yani
Hakkinda hayirlisi olsun canim ins. Asilama ile olurda digerlerine hic gerek kalmaz

Kizlar birde 4lü testi devlette yaptirmayi düsünen varmi ben izmir tepecik devlet hastanesine gitmeyi düşünüyorum önceden muayene olup sonrasi günü geldiginde bugün de 4lü test icin mi geldim demeliyim yoksa ayin 11 rinde 16 haftam doluyo direk o güne rabdevu alsam 4lü test yapmaya geldim desem yaparlar mi, 11 rinde gittigimde direk yapmayip baska bi tarihe atmalarindan korkuyorum

olsun canım. o süreçde vücudun biraz dinlenir. dualarım seninle canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…