Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Gurbet zor cnm, bide üstüne bebek uğraşı tabi ki gel gitler yaşayacaksın.
Her moralim bozulduğunda yaz cnm.
Bu senin ilk tedavin mi?
İlk tedavi de bende böyle oldum.
Ağlama krizleri, gece uyanma çok olmuştu.
Ama bu ikinci tedavimde ne ilaçların etkilerini salladım nede gece uyandığım da kalktım. Tekrar uykuya dalmaya çalıştım.
Hatta bu sefer ilaçlari her gittiğimde yükselttiler yumurtalar olumlu tepki verince ay nasıl oldum anlatamam patlayacak gibiydim, ateş basması kalp çarpıntısı, mide bulantısı, dikkat bozukluğu.
Tevekkül et biz sana dua edeceğiz cnm.
Canını sıkma.
Biz buradayız.

Hangi ilacı kullanmıştın , dozu ne kadardı ?
Gonalf 150 menopur 150 cetrotide 1tane günde. Adını unuttum çatlaması için verildi 2 iğne bide yumurta toplama dan sonra Hibor 7gün kullandım şimdi beklemedeyim ameliyat olucam ozsmana kadar folik asit kullancm

Gonalf 150 menopur 150 cetrotide 1tane günde. Adını unuttum çatlaması için verildi 2 iğne bide yumurta toplama dan sonra Hibor 7gün kullandım şimdi beklemedeyim ameliyat olucam ozsmana kadar folik asit kullancm

Geçmiş olsun canım inş bu ameliyatın be tedavin bebeğine kavuşmana vesile olur.

Benim kontrolüm bugün , çok heyecanlıyım ne durumda acaba yumurtalar

Benim de doktorlar tüpünü alıcam, hatta açık tüpünü dahi alırım diyen doktorlar oldu. Bu doktorlar doç ve yar doç doktorlar ve alanlarında isim yapmış kişiler isimlerini yazsam ağzınız açık kalır.
Neyse aklıma yatmadi.
Hep Allah içime bı kuşku verdi.
Internetten araştırdım. Tüplerin hem rahim hem de yumurtalıklarla bağlantısı var, rahimden giden kan bağlantıları var tuplere tüplerde bu kanı yumurtaliga taşıyor. Bı organa kan görmezse ölur. Hangi organ kan deverani olmadan çalışır.
Dolayısı ile kan deverani olmazsa yumurtalik yumurta üretemez.
Neyse doktor doktor gezerken, Allah ondan bı kere razı olsun PROF FARUK BUYRU ya gittim. Muayene etti inceledi ama ne inceleme.
Tüpünü sakın sakın aldırma yukarıda yazdığımı anlattı.
İster bende ameliyat ol ister olma ama sakın aldırma dedi.
Ve ben farklı bir doktora ameliyat oldum. Tüpü bağlattim. Ve o yumurtalığın aktifligi bozulmadı. Tüp bebek tedavimde 6 yumurtayı tüpü bağlı yumurtalığından verdim.
Git bı görüş Faruk Buyru ile. Yeni bir kk üyesi Ameliyat oldu hidroselpensten tüpünü almadı onunda bağladı.

Ay, ne güzel yazmışsın. İyi ki burası var. Bı durumu yaşamayanlar tam anlayamıyor...
Canım 2 tane embriyo transferi yapıldı bu sabah çok acayip bir duygu.
4. gün olmuş oldu. Cumartesi yapamayacakları için bugün yapmışlar.

4. Güne geldiyse morula olmustur, hücre bölünmeleri başlamıştır.
İyi iyi süper.
3. Günü geçip 4 gelmesi çok iyi.
Hadi hayırlı olsun.

Pazartesi başlamıştın dimi tedaviye :) ilk kontrolün sanırım , heyecanlı oluyor :)

Pazartesi başladım, ilk kontrolüm olacak. İçerde neler oluyor hiçbir fikrim yok. İlacın dozuna kafam takıldı en düşük seviyede verdi, biraz tedirginim, o kadar iğne yapıyorum inşallah etkisini göstermiştir.

4. Güne geldiyse morula olmustur, hücre bölünmeleri başlamıştır.
İyi iyi süper.
3. Günü geçip 4 gelmesi çok iyi.
Hadi hayırlı olsun.
Evet, biri iyi diğeri ondan bşraz daha geride. Fotoğrafını gösterdiler bize çok tuhaf oldum. İnşallah tutunurlar.

Son düzenleme:
Evet, biri iyi diğeri dsha tam bölünmrmiş. Fotoğrafını gösterdiler bize çok tuhaf oldum. İnşallah tutunurlar.
Bölünmemiş olan moruladir. Bölünmüş olanın artık hücreleri sayilamaz 4. Gün embriyosudur.
Ama ikisi de iyidir cnm.
Evet ilk denemen sen farklı olmuşsundur.
Ben artık alıştım kendim soruyorum kaçıncı gün kaçıncı kalite, fragmantasyonu, birbirine oranlarını.
İnşallah tutarda bir daha uğrasmazsin.

Evet evet, aynen dediğin gibi.. inşallah senin de tutar bu kez.. ikimiz aynı zamanda öğrenicez sonuçları değil mi? Sana da yeni konuldu..

Evet çok farklı hissettim, hala da hissediyorum.

Evet evet, aynen dediğin gibi.. inşallah senin de tutar bu kez.. ikimiz aynı zamanda öğrenicez sonuçları değil mi? Sana da yeni konuldu..

Evet çok farklı hissettim, hala da hissediyorum.
Benim test günü 9 nda cnm.
Sana heralde yanılmıyorsam 12 ya da 13 de test yap demişlerdir.
Ya benim her iki transferinde de embriyolar atıldıktan bı 5 yada 10 dakka arasında rahimde değil ama genital bölgede batma tarzı tuhaf bişey hissettim.
Sende oldu mu öyle bişey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…