Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Evet haklısın, inan şu embriyolari öğrendim ya pamuk gibiyim.
Şu an.
Hiç stres yok.
Ama öğrenene kadar :):):):):)
Şimdi istese de kimse stres yapamaz
Allah sizlerden razı olsun.

Chickennova , senin tüp bebek yaptırma sebebin neydi sormuş mutdum, yaş kaçtı, tedavini hangi şehirde yaptırdın
Ben idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim
idrar yolu enfeksyonu Sinsi bi hastalıktır belirti vermeyebilir.
Bende vermemis belirti.
Yillar icinde bana verdigi zarar,
sol tuba hidroselpenks, ve bağırsağına yapışmış.
karın zarlari birbirine yapışma,
rahim karin zarina yapisma,
karaciger karin zarina yapisma.
İlk Ameliyatimi yapamadılar.
Ölümden döndüm.
Sonra ameliyatımı oldum.
Tüp bağlandı, rahim karın zarından ayrıldi, kist ve miyom alindi.
Seruvenim rahim filmi ile başladı.
Yasim 36 cnm
Ben çok zorluklar yaşadım ameliyatlarımda.

Selam kızlar Ben de İstanbul’da yaşıyorum, 30 yaşındayım, tüp bebek yaptırma sebebim pko. Geçen sene ağustos ta ilk denemem negatifle sonuçlandı. Dün dondurulmuş 5.gün embriyosu transfer edildi.Hepimizin hakkında en güzeli ,en hayırlısı olur inşallah..

yaa kızlar ben dayanamadım bugün transferimin 5. günü kan testi yaptrdım ve sonuç 18,64 :))) sizce pozitif midir bu ?? pozitif gibi ama tabi 2 gün sonra tekrar yaptıracağım. Allahım cok mutluyum

yaa kızlar ben dayanamadım bugün transferimin 5. günü kan testi yaptrdım ve sonuç 18,64 :))) sizce pozitif midir bu ?? pozitif gibi ama tabi 2 gün sonra tekrar yaptıracağım. Allahım cok mutluyum
Ya 5. Gün test mi yapılır :) deli manyak :) bişey diyecem transfer öncesi, transfer sırası, transfer sonrası herhangi bi iğne yapıldı mı beta hcg yi yükseltecek, çatlatma olmadı sanırım zaten opu martta olmuştu dimi. Eğer sonucu etkileyecek herhangi virşey yoksa sevinebiliriz inşallah 2 gün sonra yupppiii diye yazarsın :)

Selam hoşgeldin aramıza :) inşallah bu sefer pozitif sonuç alırsın amin :) ben daha bekleyecem transferi 1 ay kadar benim de dondurulmuşum var :) ilk denemem ve inşallah son olur :)

ya çift embriyo transfer edildi ya forumda da çift embriyo transfer ettiren ve 5. günü kanda pozitifi gören bi kaç kişiyi görünce dayanamadım (( şuan hergün vurduğum göbekten hibor kalçadan progestan var iğne olarak. bi de hap olarak estrofem,prednol,corasprin,folibol var. çatlatma olmadı yani opuyu şubatta olduydum. bu durumda sonucu etkileyen bişi var mı ???? yok gibi.. kimseye sölemiycem eşim dahil çünkü kızıcak neden dayanamadın 12. güne kadar die. Allahım inşallah güzel bi şekilde artar

inşallahh pozitiftir ara bi rakam sanki hayırlısıyla artarak devam etsinn Allahımmm
Cnm bence sen hamilesin.
Bak neler okuduk biz kk da.
Negatif olan istediği iğneyi kullansın hapı içsin artmıyor betahcg.
Benim ilk denememde ne haplar ne iğneler tutmayınca negatif cnm sonucum 1.22 çıkmıştı.

Sanırım bunlarda beta hcg yi etkileyecek bişey yok :) yani olumlu düşünelim . Ama eşine söyleme gene de süpriz olsun, benim doktor 7.-8. Günden sonra yapılabilir test demişti. 2 gün sonra testi tekrarla kesin sonuç belli olur allahım çok heyecanlı sizleri gördükçe yerimde duramıyorum koşmak istiyorum :) beni tutun :) 1 ay nasıl geçer :)

Kk ya yeni üye olmuşsun ozaman ayrı bi hoşgeldin diyelim :) ben burayı iyiki keşfetmişim diyorum bursı olmasa kafayı yerdim yada eşimin kafasını yerdim

12 mayısta opu oldum
17 mayısta adet oldum

Tekrar adet olacak olduğum tarih 11 haziran; doğum kontrol hapı kullanıyorum ve doktor da onu 11 hazirana kadar kullanılacak diye yazmış ama sabahtan beri adet olacakmışım gibi ağrı var hayırdır inşallah vücut şaştı artık kendisini yazık , düzen kalmadı ilaçlar nasıl ayarlanırsa o şekilde adet oluyor iyice kafayı yedi

Sonraki adet olacak olduğum tarih 5-6 temmuz. Transferim 5 temmuz, nasıl oluyor, transfer adetten sonra mı oluyor önce mi adetken olmaz heralde kafam karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…