Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Ay bisey diyecem , kizlar suan agladim :KK61:asiri duygulandim, sebebini soyleyeyim, bundan aglanir mi diyebilirsiniz :) bu aralar herseye aglayabilirim :)
Simdi ben 17 mayista adet oldum demistim ya tekrar olmam gereken zaman 11 haziran ama karnimda sbahtan beri adet olacakmisim gibi sanci var. Bu tedavilere baslamadan once vucudun bi duzeni dongusu vardi ya , tablette benim womanlog diye program var adet dongunu giriyorsun o nezaman olacagini gosteriyor ve bildirim geliyor , oraya bakmistim , tedavilerden onceki dongume gore yarin adet olma zamanim , vucut okadar igne ilaca ragmen kendi duzenini unutmuyor :KK43: yarin adet olcam zannediyor ayyy cok duygulandim :cry: isteyim eve gidince rahat rahat aglayayim biraz :KK71:

Ben normalde evcimen bi insanım , bu süreçte napıyom biliyon mu işten eve gidince yemek faslı bitince her akşam dışarı çıkıyom eşimle haftasonu temizlik geziyom tozuyom alışveriş yoksa evde daralıyom :)
Ay en güzelimi yapıyorsun canım. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum.

Ay bisey diyecem , kizlar suan agladim :KK61:asiri duygulandim, sebebini soyleyeyim, bundan aglanir mi diyebilirsiniz :) bu aralar herseye aglayabilirim :)
Simdi ben 17 mayista adet oldum demistim ya tekrar olmam gereken zaman 11 haziran ama karnimda sbahtan beri adet olacakmisim gibi sanci var. Bu tedavilere baslamadan once vucudun bi duzeni dongusu vardi ya , tablette benim womanlog diye program var adet dongunu giriyorsun o nezaman olacagini gosteriyor ve bildirim geliyor , oraya bakmistim , tedavilerden onceki dongume gore yarin adet olma zamanim , vucut okadar igne ilaca ragmen kendi duzenini unutmuyor :KK43: yarin adet olcam zannediyor ayyy cok duygulandim :cry: isteyim eve gidince rahat rahat aglayayim biraz :KK71:

Ay kıyamam sana amaa... biyolojik saat işte.. doğamız.. güzel vücudumuz bizim... ağla canım.. hiç tutma kendini..

Kızlar ben bu jeli akşamları kullanıyorum. Bişey olur mu? Siz sabah kullanıyomuşsunuz.

Haydi hayırlısı canım çok sevindim :) canın ne istiyosa onu yap, nasıl istiyosan öyle davran.. gamsız ol. Olabildiğin kadar :)
Çok sağolasın cnm.
Valla dediğin gibi olcam.
Ağır hiç bişey yapma hatta çok dikkat et gibilerinden konuştular.
Ben hem senin dediğin gibi gamsız olcam hemde rahat.

yaa kızlar ben dayanamadım bugün transferimin 5. günü kan testi yaptrdım ve sonuç 18,64 :))) sizce pozitif midir bu ?? pozitif gibi ama tabi 2 gün sonra tekrar yaptıracağım. Allahım cok mutluyum
bnm 6.cı gün 36 degerim seninde degerin yüksek kat kat artar inş :)

Teşekkürler canım. Ya bana da hep aynı saatte kullanmaya dikkat et dediler. Acaba sabaha mı çevirsem
İçini ferah tut cnm.
İnan rahim hazır değilse istersek rahime beton döktürelim tutmaz. Hazırsa Rabbinin izniyle simkisi tutunur.
Saatlerini çok takma.
Bence sabah kullan.
Sabah insanın vücudu dinlenik oluyor ya daha etkili olur.
Birde sabahları hormon değerlerimiz daha iyi olur.
Sen sabah sık İnşaallah her şey çok güzel olacak.

Çok tatlısın ya:) canım benim kendimi gördüm sende. Herşeye ağlayabilme potansiyeli oluştu bende de

İçini ferah tut cnm.
İnan rahim hazır değilse istersek rahime beton döktürelim tutmaz. Hazırsa Rabbinin izniyle simkisi tutunur.
Saatlerini çok takma.
Bence sabah kullan.
Sabah insanın vücudu dinlenik oluyor ya daha etkili olur.
Birde sabahları hormon değerlerimiz daha iyi olur.
Sen sabah sık İnşaallah her şey çok güzel olacak.
Canım sağol, ilacın prospektüsünde de sabahları yazıyor. Kliniği aradım. Sabah ya da akşam fark etmez dediler. Ben yurtdışındayım biraz değişik buralar...

Canım sağol, ilacın prospektüsünde de sabahları yazıyor. Kliniği aradım. Sabah ya da akşam fark etmez dediler. Ben yurtdışındayım biraz değişik buralar...
Yurt dışında çok farklı. Teyzemde yurt dışında yaşıyor. Beğenmiyordu oradaki tutumu, Türkiye de yaptırdı tüp bebegini kaç defa.
Sen yaz aklına takılan ne olursa tecrübelerimize dayanarak cevaplarız.

Yurt dışında çok farklı. Teyzemde yurt dışında yaşıyor. Beğenmiyordu oradaki tutumu, Türkiye de yaptırdı tüp bebegini kaç defa.
Sen yaz aklına takılan ne olursa tecrübelerimize dayanarak cevaplarız.

Çok sağol canım, size yazıyorum zaten...
İyi ki siz varsınız.. bu süreci sizinle geçirmek çok güzel, iyi bir desteksiniz...

Evet, ben de türkiye'deki sistemi daha çok seviyorum. Güzel güzel de herşeyi açıklıyorlar.

Geçen sene ağlıyordum bir de dili tam sökememiştim. Şimdi allahtan doktorum türk daha rahatım. Bir de embriyolog Türk, hem de türkiye'de tüp bebek merkezlerinde çalışmış. Kendisine hemen güvendim niyeyse :) daha beceriklidir gibi geldi. Çok tatlı bir kadın. Ama yine de türkiye kliniği değil.

Çok sağol canım, size yazıyorum zaten...
İyi ki siz varsınız.. bu süreci sizinle geçirmek çok güzel, iyi bir desteksiniz...

Evet, ben de türkiye'deki sistemi daha çok seviyorum. Güzel güzel de herşeyi açıklıyorlar.

Geçen sene ağlıyordum bir de dili tam sökememiştim. Şimdi allahtan doktorum türk daha rahatım. Bir de embriyolog Türk, hem de türkiye'de tüp bebek merkezlerinde çalışmış. Kendisine hemen güvendim niyeyse :) daha beceriklidir gibi geldi. Çok tatlı bir kadın. Ama yine de türkiye kliniği değil.
Burda çok üzerine dusuluyor bu konunun.
Çok çaba sarf ediliyor.
En beğenilmeyen merkez bile aslında dış ülkelere göre hastası için çırpınıyor.
Sanırım bu türk insanının sıcak ve empatik yapısından kaynaklanıyor.
Bugün benim doktorum bile heyecanlıydı düsün yani.
Rahat olay die en sevdiğim hemşire ultrasonla karından baktı transferde.
Çatala yatmadan lütfen üzerimi hemen örtün doktor dışında genital bölgede bakmasın kimse dedim.
İnan dediğimi yaptılar herkes yüzüme baktı doktor dışında :):):):)
Çok ameliyatlar çok badireler atlattım ben biliyor hastanedeki perde çok nazik ve kibarlardi.
Tedavi olduğum merkezde Türklere rastlanan çok iyi bence. Güvenlikte haklısın.
İnşallah hayırlısı ile herşey güzel olacak.

Çok tatlısın ya:) canım benim kendimi gördüm sende. Herşeye ağlayabilme potansiyeli oluştu bende de
Bundan aglanir mi diyom ama asiri duygulandim :) yazik ya adet olacam zannediyor orasi :) bu aralar boyle, transferden sonra da aglarim ben kesin , sonuc negatif de olsa pozitif de olsa aglarim, hamilelik boyunca kesin duygusal olurum, dogurursam aglarim :) bundan sonra boyle gececek demekki allahtan burda okuduklarimdan anliyom ki tek aglak ben degilim :KK73:

Bundan aglanir mi diyom ama asiri duygulandim :) yazik ya adet olacam zannediyor orasi :) bu aralar boyle, transferden sonra da aglarim ben kesin , sonuc negatif de olsa pozitif de olsa aglarim, hamilelik boyunca kesin duygusal olurum, dogurursam aglarim :) bundan sonra boyle gececek demekki allahtan burda okuduklarimdan anliyom ki tek aglak ben degilim :KK73:
Aglamak iyidir rahatlatır ama sürekli ağlayınca da insanın morali bozuluyor, başı ağrıyor filan:)
İçimden geldiği gibi ağlıyorum ben de:) allahtan eşim çok merhametli, ben bile kendime tahammül edemiyorum bazen

X