Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Valla bende seni çok iyi anlıyorum benimde kasımdan beri o oldu bu oldu ameliyattı ohss ydi diye ertelendi durdu nihayet son 1 ay insanın içi içine sığmıyo keşke yatsam kalksam zaman gelse diyorum ama maalesef

5. Güne ulaşan daha iyi benim anladığım kadarıyla . Yumurtaları topldıktan sonra spermle dölleyip 5 gün takip ediyorlar, 5.güne ulaşanlar en verimlisi sağlamı demek sanırım. Zaten 2. Yada 3. Günden sonra hücrelere bölünmeye başlıyor döllenen embriyolar, bazıları 5. Güne kadar yaşıyor ama hücelre bölünmüyor yani gelişmiyor onlar iptal oluyor.

Valla bende seni çok iyi anlıyorum benimde kasımdan beri o oldu bu oldu ameliyattı ohss ydi diye ertelendi durdu nihayet son 1 ay insanın içi içine sığmıyo keşke yatsam kalksam zaman gelse diyorum ama maalesef
Ben de eşime diyom ki beni uyutsunlar 1 ay sonra uyndırsınlar :)

Senin transfer hemen olacak mı dinlendirme var mı ? Doktor bişey dedi mi
Yok cnm benim transfer Eylül de. Bana şimdi çikolata kistlerim için geçici menapoz tedavisi uygulanacak. Doktoru aradım adet oluyormuşum, bu kadar erken olacağını düşünmemiştim şaşırdım

İçimi rahatlattın benim ben biraz gerginim sanki çok acıcak acısını çok hissedicem falan böle gerildim umarım yumurtalarım kaliteli olur benimde eşimde sperm azlıgı var ileri hareket az eşime haftada iki kes igne vuruyorum menegon birde progeny içiyor inşalah faydası olmuştur evet evde dinlenicem ama carsamba işe gitmem gerek transfer için için temmuzda tatile cıkıcam biraz rahatlıyıp ardından transfer istedim umarım yolunda gider herşey benim yasım 27 eşim 34 yasında doktorum olumlu konusuyor ama hersey Allahtan RABBİM inşalah hepimizin uğraşlarını boşa cıkarmaz

yelek , kız nasılsın nasıl geçti merak ettim
Ay, topladılar. Bugün çok iyiyim. Ağrım var ama iyiyim. Cumaya transfer olacak. Yarın arayıp bilgi verecekler. Kaç tane emnriyo oldu diye.
Doktor yumurta toplamadan önce 2 transfer yapmak istiyordu. Bugün iyi görünüyor diye 1 tane koymayı tavsiye ediyorum dedi. Ben 2 istiyorum dedim biri tutmazsa öyeki tutsun diye. Ama o tutma ihtimaline karşı 1 diye ısrar etti. Siz iyisini bilirsiniz dedim. Napayım sence?

Bence 2 canım riske atma

Gözünaydın :) geçmiş olsun. Doktorun 2 koymak isteme sebebi biri tutmazsa biri tutsun diyedir, baktı yumurtalar kaliteli, bi tane koymayı düşünmüştür. Sen ikiz olmasını istiyorsan yada ikiz olmasını göze alıyorsun 2 diye ısrar edebilirsin, yaşın müsait 2 embriyo istemek için.
Ben de normalde hep ikiz istiyordum , yaşım 40 oldu nerdeyse, olmuşken 2 tane olsun modundaydım, ikiz olmasa da en azından biri olmazsa biri olur diyordum; tüp bebeğe başlayınca ikizin risklerinden bahsedince doktor tek düşünmeye başladım, doktor da tek taraftarı, ama allah korusun ilkinde olmazsa ikincisinde çift isterim . Çok zor bi karar insan sürekli fikir değiştiriyor bu süreçte , yine en son kararı eşin ve sen vereceksiniz :)

Evet canım... insa sürekli fikir değiştiriyor. Kararı doktora bırakıcam sanıyorum. O benden daha iyisini bilir.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. İlkinde tutunmazda ikinciszinrze iki isterim diyordum.

Canım sağol tekrardan. Sen nasılsın? Ne durumdasın?

Canım sağol tekrardan. Sen nasılsın? Ne durumdasın?
Ne demek bi fikir veriyorsk birbirimize ne mutlu :) insan burdan çok şey öğreniyor, doktorlara danışsan ağızlarında zaten 2 cümle çıkıyor ama burası derya deniz dünya kadar bilgi var :)
Ben işe gidip geliyorum ve transfer zamanını bekliyorum :) beklemek çok sıkıcı gerçi bi taraftan iyi oluyor tedavi zamanı fiziken ruhen yorulmuştum onu atıyorum üzerimden :) kafam rahat :)

Herkese selamlar,
Öncelikle rabbim hepimizin ve canı gönülden isteyen herkesin kucağını hayırlı evlatlar la doldursun.
Tüp bebek seruvenim ve ameliyatlarim çok uzun bir süreçti.
İkinci denemem ilk denemem de yanlış tedavi ile hiç yumurta verememiştim. Rezervin az dediler sakın inanmayın ben örnek olayım.
3 yumurta verdim. Biri döllendi tutmadı.
Sonra ameliyatımı oldum tekrar.
İkinci denemeyi yaptım.
Rabbimin mucizesi ile gördükleri tüm yumurtalar alındı.
Ultrasonda 9 gözüküyordu.
7 si dollenecek kalite de yumurtaydi.
Biri dollenmemis 6 si döllendi.
Bugün embriyolog aradığında 5. Güne embriyoların götürecegiz dedi.
Sizce bunlardan kaçi 5. Güne gider. Kaçi gitmez.
Ben gibi olan var mı?

Onu tahmin etmek zor sanırım, ben de ilk tedavimi oldum. Çikolata kistim var ve bu kist rezervi ve yumurta kalitesini etkileyen bişey. Tedaviye başlamadan önce doktor demişti ki bana 15 kadar yumurta toplarız yaşına göre iyi kist olmasına rağmen demişti, tedaviden sonra adamın dediği gibi 17 yumurta toplandı, ertesi gün yani 24 saat geçince
1. Gün , 10 tanesi elendi direk 7 kaldı , yani 7 si canlılığa devam dediler
2. Gün yine 7 si canlılığa devam dediler
3. Gün yine 7 si canlılığa devam ama 3 ü hücrelere bölünmeye başladı yani gelişiyor, 4 ü yerinde sayıyor dediler
4.gün yine 7 side canlı, 3 ü gelişiyor , 4 ünü takip ediyoz dediler
5. Gün 7 sinden 3 ü dondurulucak şekilde gelişti, diğer 4 ü gelişmedi yani hücrelere bölünmeye başlamadı anlamında, o 4 ü iptal oldu. Demekki o 4 ünün içi boşmuş benim gelişemedi,
Senin ne gün toplandı, kaçıncı günündesin , döllenmesi önemli, bide hğcrelere bölünüp gelişmesi önemli. İnşallah 6 sı da gelişme gösterir

Evet cnm inan artık bi hekim kadar bilgiliyiz. Yumurta Fragmantasyonunu sordum iyi dedi, hücrelerin boyutlarının birbirine eşit olması lazım boyutlar nasıl dedim iyi dedi, görüntü nasıl dedim iyi dedi, sabah aradı hücreleri söyledi ki 3 günlük 72 saat degil. 68 saatti 9-10-12 hücre dedi. 6 yumurtayı birden söylemedi bu bölünme sayılarını söyledi.
Birde yumurtalar ziyan olmasın diye spermi çip le özel sectirdik.
Sperm kalitesiz seçilirse kaliteli yumurta ziyan oluyor ya.

Su beklemek yok mu?

Senin baya iyi gibi embriyolar, bildiğim kadarıyla en az 8 hücreye bölünmesi gerekiyor, seninkiler 8 i geçmiş maşallah, sayı da iyi. Benim 3. Gün anca bölünmeye başlamışlardı sanırım, ozaman çok bilgim olmadığından söyledikleri tam aklımda kalmamış olabilir :)
Peki transfer hemen olacak mı ? Rahim dinlendirme mi yapacaklar? Hangi şehirdesin? Ben Antalya tüp bebekte oldum tedaviyi, şuan dinlenmedeyim . Dediğin gibi beklemek olmasa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…