Senin baya iyi gibi embriyolar, bildiğim kadarıyla en az 8 hücreye bölünmesi gerekiyor, seninkiler 8 i geçmiş maşallah, sayı da iyi. Benim 3. Gün anca bölünmeye başlamışlardı sanırım, ozaman çok bilgim olmadığından söyledikleri tam aklımda kalmamış olabilir :)
Peki transfer hemen olacak mı ? Rahim dinlendirme mi yapacaklar? Hangi şehirdesin? Ben Antalya tüp bebekte oldum tedaviyi, şuan dinlenmedeyim . Dediğin gibi beklemek olmasa :)
Şöyle bişey var cnm.
Ben bu yumurtalari çıkarabilmek için şaka yapmıyorum.
İnan bana damızlık inek gibi vitaminler, takviyeler neler neler. Hani bir iki tane değil vitaminler, haftalık vitaminler, aylık iğneler, uykum icin, böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormonlar için takviyeler.
Sıra sıra salona dizmistim. Unutmamak için.
Ben 36 yasindayim.
İlk tedavide ( 35 yaşında denedim ) doktor amh değerime göre yaklaştı. Yok 3 yumurta var işte dedi. Yüksek doz ilaçla başladı.
Anamı ağlattı yemin ederim.
İkinci denemeyi özelde yaptım.
Amh hormon testi, kesin genel geçer bi kanun değil.
Ona bakıp az çıkar çok çıkar denemez asla.
Az yumurta gördüler 3 tane doz düşük başlandı, her kontrole gittiğimde arttirildi. Geriden gelen yumurtalar büyütülmeye çalışıldı.
Fakat bunu ilk tedavide söylediğim halde yapmadılar.
Çünkü her kadının geriden gelen yumurtası var.
Bir kadın diyelim yumurtası cok var doktor 10 yumurta görse bile hep geriden gelenleri büyüte büyüte 10 dan fazla yumurta çıkarılır.
Bana da bu yapıldı.
3 yumurtadan en son 9 yumurta oldu. 9 dan daha fazla yumurta alınmış.
7 si olgunmus.
3. Gün embriyoları 8 hücre oluyor cnm.
Acaba yarın ne dicekler. aklım oradan başka yere gitmiyor bi türlü.
Ben İstanbul'dayım.
İstanbul'dan Antalya'ya tüp bebek tedavisine çok gidiliyormus bunu biliyormusun.
Tedavi sureci hem tatil gibi geçip hem rahat oluyormuş çiftler ve başarı oranı da yüksek oluyormuş.
Bi çok tüp bebek merkezinin şehir dışından gelenlerin kalmaları için yerleri varmış diye duydum.