Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlar benim çarşamba opu oldu, dünden beri çok az az kanama geliyor ama damla damla resmen... İşlem günü filan hiç kanamam lekelenme olmamıştı. Adet mi oluyorum acaba? Ama daha opu olalı 4-5 gün oldu adet için de erken değil mi
Az olduğu için adet değildir herhalde deyip oruca namaza devam ediyorum ama kafam karıştı napsam? Bu ay transfer olmayacak bu arada ondan ilaç filan kullanmıyorum

Ben opudan sonra 5.gun adet oldum, adettir buyuk ihtimal.

Günaydın herkese.Bugün 11 de randevum var.Bir sıkıntı yoksa tüp bebek iğnelerine başlıycaz bugün.Kist falan kaldıysa benim aşılamadan iptal olurmu kızlar?Korkuyorum hemen başlayamıycam diye

Günaydın herkese.Bugün 11 de randevum var.Bir sıkıntı yoksa tüp bebek iğnelerine başlıycaz bugün.Kist falan kaldıysa benim aşılamadan iptal olurmu kızlar?Korkuyorum hemen başlayamıycam diye
Günaydın hayırlı olsun tedavim kist olduğu halde bazı doktorlar tedaviyi iptal etmeyebiliyor burada okumuştum böyle şeyler ama benim doktorum iptal etmişti

Günaydın hayırlı olsun tedavim kist olduğu halde bazı doktorlar tedaviyi iptal etmeyebiliyor burada okumuştum böyle şeyler ama benim doktorum iptal etmişti
İnşallah kist yoktur.Sabah sabah iyi kurdum kafamda.Çok heyecanlandım içimde bir Umut var ilk defa.Sözde bu ay rahat olacaktım nerdeeee :)

Senin transfer hemen olacak mı dinlendirme var mı ? Doktor bişey dedi mi

Bebek1hikayem1 , nasılsın , listede bi sen kaldın sonuç bekleyen :) inşallah senden de hamile haberi alırız bu aralar baya hamilemiz var, 2-3 gün sonra çok güzel haber alırsın inşallah
Bugün tam 1 hafta oldu transfer Olali içim içime sığmıyor içimde birşeyler oluyor oluyor ve ben anlayamiyorum uykularım. Bolunuyor uyusam da uyanıyorum rüyalar görüyorum.Çok uzun geldi bu bekleme sonu bilinmez bir süreç canım çok yanıyor.Bazen kalbim ağrıyor ve en kötüsü kimse seni anlamıyor cevrende böyle birisi yoksa hele boşluktasın.Ben öyleyim kendi kendimleyim sadece elim kolum bağlı bekliyorum.Allah a yal varıyorum ne olur olsun diye.çünkü dayanma gücüm de tükeniyor.Rabbim hayırlı versin yeter diye duami bitiriyorum.işte böyle duygular içindeyim karışığım biraz

İnşallah olacak inşallah :) ben aşılama sonralarında bu yaşadıklarını yaşadım , bide aşılamada doktor diyordu ya 14 gün sonra gel test yapacaz , adet olmayınca umutlanıyordum.
Allahtan tüp bebekte 8. Gün test yapsan oluyor sabredemezsen bir an önce belli oluyor . O aşılamada neler çektim sonuç beklerken allahım kimseye göstermesin
2-3 gün sonra sende inşallah hamileler arasında yer alacaksın

Canım çok iyiyim tedavim devam ediyor dün iğnelerim bitti yarın toplama olucak Allahın izni ile umarım kaliteli yumurtalarım ve embriyolarım olur dualarınıza ihtiyacım var
Ay hadi hyırlısı ilk tedavin miydi ? Çatlatma oldun mu ? İnşllah içi dolu sağlam bi sürü döllenen yumurtan olur bol bol olsun inşallah

Amin insallah bekliyecegim artık ya sabr

Ay hadi hyırlısı ilk tedavin miydi ? Çatlatma oldun mu ? İnşllah içi dolu sağlam bi sürü döllenen yumurtan olur bol bol olsun inşallah
Ammiiinnn arkadasım Allah razı olsun dün 5 tane iğne vuruldum iki sabah 3 tane catlatma iğnesi yarın 7.45 te hastanede olucam cok heyecanlıyım yaaa

Ammiiinnn arkadasım Allah razı olsun dün 5 tane iğne vuruldum iki sabah 3 tane catlatma iğnesi yarın 7.45 te hastanede olucam cok heyecanlıyım yaaa
Yarım saat içinde olup bitecek herşey sen uyurken :) ben de çok heyecanlanmıştım 2-3 gün öncesinden gerginliği başlamıştı, çünkü ilkti, şimdi tekrar olacak olsa kasılmam ama allah tekrarını yaşamak zorunda bırakmasın hiçbirimize :) bunlar son olsun allahım amin :)

Yumurta toplaaman sonra zor olmuyor artık biliyormusun dinleniyorsun hem fiziken hem ruhen, gelişim için onlar arıyor zaten her gün gitmek zorunda kalmıyorsun, zamanı gelince transfer olacaksın okadar, şu tedavi kısmı yoruyor insanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…