Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canım 5 temmuza 1 sene varmış gibi geliyormu sana da

Şöyle bişey var cnm.
Ben bu yumurtalari çıkarabilmek için şaka yapmıyorum.
İnan bana damızlık inek gibi vitaminler, takviyeler neler neler. Hani bir iki tane değil vitaminler, haftalık vitaminler, aylık iğneler, uykum icin, böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormonlar için takviyeler.
Sıra sıra salona dizmistim. Unutmamak için.
Ben 36 yasindayim.
İlk tedavide ( 35 yaşında denedim ) doktor amh değerime göre yaklaştı. Yok 3 yumurta var işte dedi. Yüksek doz ilaçla başladı.
Anamı ağlattı yemin ederim.
İkinci denemeyi özelde yaptım.
Amh hormon testi, kesin genel geçer bi kanun değil.
Ona bakıp az çıkar çok çıkar denemez asla.
Az yumurta gördüler 3 tane doz düşük başlandı, her kontrole gittiğimde arttirildi. Geriden gelen yumurtalar büyütülmeye çalışıldı.
Fakat bunu ilk tedavide söylediğim halde yapmadılar.
Çünkü her kadının geriden gelen yumurtası var.
Bir kadın diyelim yumurtası cok var doktor 10 yumurta görse bile hep geriden gelenleri büyüte büyüte 10 dan fazla yumurta çıkarılır.
Bana da bu yapıldı.
3 yumurtadan en son 9 yumurta oldu. 9 dan daha fazla yumurta alınmış.
7 si olgunmus.
3. Gün embriyoları 8 hücre oluyor cnm.
Acaba yarın ne dicekler. aklım oradan başka yere gitmiyor bi türlü.
Ben İstanbul'dayım.
İstanbul'dan Antalya'ya tüp bebek tedavisine çok gidiliyormus bunu biliyormusun.
Tedavi sureci hem tatil gibi geçip hem rahat oluyormuş çiftler ve başarı oranı da yüksek oluyormuş.
Bi çok tüp bebek merkezinin şehir dışından gelenlerin kalmaları için yerleri varmış diye duydum.

Baya uğraşmışsın sonucunu da alırsın inşallah , doktor ve kişinin durumuna göre uyguladığı yöntem de çok önemli. O ilaç sırasını sorma benim telefonda tablette bi sürü alarm var :) biten ilaçların alarmını silmeyi unuttum hala çalıyorlar :) ben Antalyaya biraz uzağım günü birlik gittim geldim kontrollerde, opu olacağı zaman kaldım misafirhanelerinde , dışardan gelen bi sürü kişi vardı gerçekten , ama onlar tedavi boyunca ordalar sanırım, tedavisi , yumurta takibi ve opu olana kadar kalıyorlar demek, opudan sonra gidiyorlardır. Ben tedavimde evden gittim geldim. Bide aile ve çevreden uzak oluyorlar kafaları da rahat oluyor tatil gibi . Olumlu etkiliyordur. Çevresinden soran olsa nerdesiniz diye tatildeyiz deseler olur :) yarın da güzel gelişmelerin haberi gelir , durumun iyi rahat ol.

Benim tüp bebek yaptığımı ailem dahil kimse bilmiyor.
Bildiklerinde kafa rahat olmuyor.
Antalya tüp bebek merkezlerinin bu uygulamaları TV dede konu olmuştu.
Çok güzel ama.
İnşallah sende bende ve tüm bu yoldaki arkadaşlarımız başarıya ulaşırız.
Rahat olamıyorum keşke olsam. İnsan nasıl tuhaf duygular içinde oluyor dimi.
İnşallah yarın hayırlı haber gelir rabbim izniyle.

Kimsenin bilmemesi en guzeli, cunku bunu ogrendiginde olgun karsilayacak bi insan goremiyorum etrafima baktigimda. Kaldi ki etrafindaki kotu bisey demese bile sen alingan hassas oluyorsun, tedavinin stresi varken bi de milletin yorumunu dinleyemem :)
Simdiden boyleysen transfer sonrasi nasil bekleyecen :) ben de cok sabirsiz ve stresliyim gerci

İlk tedavide böyle değildim. 1 embriyoydu.
3. Gün koydular.
Hani o zaman şartlar başkaydi.
Devlette yaptım. İkinci Ameliyatimi olmamıştım, bir sürü sorun vardı.
Maddi olarak çok zordaydık
sonra rabbim bi yardım etti.
İyi bi özel hekime ameliyatımı oldum.
Sorunları giderdi.
Özelde tüp deneyebileceğiniz maddiyatida nasip etti rabbim.
Bu yumurtaları da rabbim gönderdi.
Biz istedigimiz kadar kendinizi yırtalım.
Şimdi yumurtalarda aklım işte.
Çok şeyler yaşadım ben çok kötü ameliyatlar falan.
Maddi olarak özel bir hekimde ameliyat olabilecek, tüp bebek yaptirabilecek durumda değildik.
Tamam eşimin işi iyi ama hiç bişey uzaktan göründüğü gibi değil.
İşte şimdi şu yumurtalar aklımdan gitmiyor cnm

Canım ben kasımda tek embryo transfer oldum ve gebe kaldım sonuç düşük olsa da. Bende doktorumla bunu konuşuyorum ihtimali yükseltmek için. Doktorum da ya birisi diğerini engellerse dedi. Tutacaksa tekle bile kalınıyor yani

Bende bir mi ikimi cok kararsızım İkiz gebelikler sıkıntılı oluyomuş bazen yada biri diğerini engelkiyomş biri düşerse digerşni götürebiliyomuş ama ikiz olsunda istermiyim çok eminde değilim. İkzde birde biri tutmasada degeri tutma imkanı varmş falan kafam çok karstı

Sağol canım cevabın için.. insan bilemiyor bazen. Heralde doktora burakıcam ben de son kararı. O benden daha iyi bilir. Kötü bir şey yaşarsam da vicdan azabı çekmiyim. Doktor demişti ben ısrar ettim demiyeyim...

Sonuç düşük olsa da derken ne demek istedin tam anlayamadım.

Benim gibisin.. kesin tutacağıı bilsem. 1 derim. Ama işte biri tutmazsa öbürü tutsun diyodum.

Benim transfer zamani gelince ben de tutuscam tek mi cift mi diye :) gerci tek dusunuyom da o gun yaklasinca gene gel git yasamaya baslarim

Aynen öyle canım biz 2 bebek degol şansımız yüksek olsun diye 2 tane istiyoruz.
Sonuç düşük derken ben 10 haftalık bebeğimi kaybettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…