- 24 Aralık 2017
- 358
- 397
- 42
Canım 5 temmuza 1 sene varmış gibi geliyormu sana daSenin baya iyi gibi embriyolar, bildiğim kadarıyla en az 8 hücreye bölünmesi gerekiyor, seninkiler 8 i geçmiş maşallah, sayı da iyi. Benim 3. Gün anca bölünmeye başlamışlardı sanırım, ozaman çok bilgim olmadığından söyledikleri tam aklımda kalmamış olabilir :)
Peki transfer hemen olacak mı ? Rahim dinlendirme mi yapacaklar? Hangi şehirdesin? Ben Antalya tüp bebekte oldum tedaviyi, şuan dinlenmedeyim . Dediğin gibi beklemek olmasa :)
Yumurtalarım toplanalı 15 gün oldu sanki aylar olduCanım 5 temmuza 1 sene varmış gibi geliyormu sana da
Şöyle bişey var cnm.Senin baya iyi gibi embriyolar, bildiğim kadarıyla en az 8 hücreye bölünmesi gerekiyor, seninkiler 8 i geçmiş maşallah, sayı da iyi. Benim 3. Gün anca bölünmeye başlamışlardı sanırım, ozaman çok bilgim olmadığından söyledikleri tam aklımda kalmamış olabilir :)
Peki transfer hemen olacak mı ? Rahim dinlendirme mi yapacaklar? Hangi şehirdesin? Ben Antalya tüp bebekte oldum tedaviyi, şuan dinlenmedeyim . Dediğin gibi beklemek olmasa :)
Baya uğraşmışsın sonucunu da alırsın inşallah , doktor ve kişinin durumuna göre uyguladığı yöntem de çok önemli. O ilaç sırasını sorma benim telefonda tablette bi sürü alarm var :) biten ilaçların alarmını silmeyi unuttum hala çalıyorlar :) ben Antalyaya biraz uzağım günü birlik gittim geldim kontrollerde, opu olacağı zaman kaldım misafirhanelerinde , dışardan gelen bi sürü kişi vardı gerçekten , ama onlar tedavi boyunca ordalar sanırım, tedavisi , yumurta takibi ve opu olana kadar kalıyorlar demek, opudan sonra gidiyorlardır. Ben tedavimde evden gittim geldim. Bide aile ve çevreden uzak oluyorlar kafaları da rahat oluyor tatil gibi . Olumlu etkiliyordur. Çevresinden soran olsa nerdesiniz diye tatildeyiz deseler olur :) yarın da güzel gelişmelerin haberi gelir , durumun iyi rahat ol.Şöyle bişey var cnm.
Ben bu yumurtalari çıkarabilmek için şaka yapmıyorum.
İnan bana damızlık inek gibi vitaminler, takviyeler neler neler. Hani bir iki tane değil vitaminler, haftalık vitaminler, aylık iğneler, uykum icin, böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormonlar için takviyeler.
Sıra sıra salona dizmistim. Unutmamak için.
Ben 36 yasindayim.
İlk tedavide ( 35 yaşında denedim ) doktor amh değerime göre yaklaştı. Yok 3 yumurta var işte dedi. Yüksek doz ilaçla başladı.
Anamı ağlattı yemin ederim.
İkinci denemeyi özelde yaptım.
Amh hormon testi, kesin genel geçer bi kanun değil.
Ona bakıp az çıkar çok çıkar denemez asla.
Az yumurta gördüler 3 tane doz düşük başlandı, her kontrole gittiğimde arttirildi. Geriden gelen yumurtalar büyütülmeye çalışıldı.
Fakat bunu ilk tedavide söylediğim halde yapmadılar.
Çünkü her kadının geriden gelen yumurtası var.
Bir kadın diyelim yumurtası cok var doktor 10 yumurta görse bile hep geriden gelenleri büyüte büyüte 10 dan fazla yumurta çıkarılır.
Bana da bu yapıldı.
3 yumurtadan en son 9 yumurta oldu. 9 dan daha fazla yumurta alınmış.
7 si olgunmus.
3. Gün embriyoları 8 hücre oluyor cnm.
Acaba yarın ne dicekler. aklım oradan başka yere gitmiyor bi türlü.
Ben İstanbul'dayım.
İstanbul'dan Antalya'ya tüp bebek tedavisine çok gidiliyormus bunu biliyormusun.
Tedavi sureci hem tatil gibi geçip hem rahat oluyormuş çiftler ve başarı oranı da yüksek oluyormuş.
Bi çok tüp bebek merkezinin şehir dışından gelenlerin kalmaları için yerleri varmış diye duydum.
Benim tüp bebek yaptığımı ailem dahil kimse bilmiyor.Baya uğraşmışsın sonucunu da alırsın inşallah , doktor ve kişinin durumuna göre uyguladığı yöntem de çok önemli. O ilaç sırasını sorma benim telefonda tablette bi sürü alarm var :) biten ilaçların alarmını silmeyi unuttum hala çalıyorlar :) ben Antalyaya biraz uzağım günü birlik gittim geldim kontrollerde, opu olacağı zaman kaldım misafirhanelerinde , dışardan gelen bi sürü kişi vardı gerçekten , ama onlar tedavi boyunca ordalar sanırım, tedavisi , yumurta takibi ve opu olana kadar kalıyorlar demek, opudan sonra gidiyorlardır. Ben tedavimde evden gittim geldim. Bide aile ve çevreden uzak oluyorlar kafaları da rahat oluyor tatil gibi . Olumlu etkiliyordur. Çevresinden soran olsa nerdesiniz diye tatildeyiz deseler olur :) yarın da güzel gelişmelerin haberi gelir , durumun iyi rahat ol.
Kimsenin bilmemesi en guzeli, cunku bunu ogrendiginde olgun karsilayacak bi insan goremiyorum etrafima baktigimda. Kaldi ki etrafindaki kotu bisey demese bile sen alingan hassas oluyorsun, tedavinin stresi varken bi de milletin yorumunu dinleyemem :)Benim tüp bebek yaptığımı ailem dahil kimse bilmiyor.
Bildiklerinde kafa rahat olmuyor.
Antalya tüp bebek merkezlerinin bu uygulamaları TV dede konu olmuştu.
Çok güzel ama.
İnşallah sende bende ve tüm bu yoldaki arkadaşlarımız başarıya ulaşırız.
Rahat olamıyorum keşke olsam. İnsan nasıl tuhaf duygular içinde oluyor dimi.
İnşallah yarın hayırlı haber gelir rabbim izniyle.
İlk tedavide böyle değildim. 1 embriyoydu.Kimsenin bilmemesi en guzeli, cunku bunu ogrendiginde olgun karsilayacak bi insan goremiyorum etrafima baktigimda. Kaldi ki etrafindaki kotu bisey demese bile sen alingan hassas oluyorsun, tedavinin stresi varken bi de milletin yorumunu dinleyemem :)
Simdiden boyleysen transfer sonrasi nasil bekleyecen :) ben de cok sabirsiz ve stresliyim gerci
Ay, topladılar. Bugün çok iyiyim. Ağrım var ama iyiyim. Cumaya transfer olacak. Yarın arayıp bilgi verecekler. Kaç tane emnriyo oldu diye.
Doktor yumurta toplamadan önce 2 transfer yapmak istiyordu. Bugün iyi görünüyor diye 1 tane koymayı tavsiye ediyorum dedi. Ben 2 istiyorum dedim biri tutmazsa öyeki tutsun diye. Ama o tutma ihtimaline karşı 1 diye ısrar etti. Siz iyisini bilirsiniz dedim. Napayım sence?
Sağol canım cevabın için.. insan bilemiyor bazen. Heralde doktora burakıcam ben de son kararı. O benden daha iyi bilir. Kötü bir şey yaşarsam da vicdan azabı çekmiyim. Doktor demişti ben ısrar ettim demiyeyim...Canım ben kasımda tek embryo transfer oldum ve gebe kaldım sonuç düşük olsa da. Bende doktorumla bunu konuşuyorum ihtimali yükseltmek için. Doktorum da ya birisi diğerini engellerse dedi. Tutacaksa tekle bile kalınıyor yani
Benim gibisin.. kesin tutacağıı bilsem. 1 derim. Ama işte biri tutmazsa öbürü tutsun diyodum.Bende bir mi ikimi cok kararsızım İkiz gebelikler sıkıntılı oluyomuş bazen yada biri diğerini engelkiyomş biri düşerse digerşni götürebiliyomuş ama ikiz olsunda istermiyim çok eminde değilim. İkzde birde biri tutmasada degeri tutma imkanı varmş falan kafam çok karstı
Bnmde Haziran'da transferm ben 2tane istiyorum çünkü 4.dneenem sans yüksek oluyo biri tutmazsa biri tutar en sazındaBenim transfer zamani gelince ben de tutuscam tek mi cift mi diye :) gerci tek dusunuyom da o gun yaklasinca gene gel git yasamaya baslarim
Benimde haziranda transfer var bende çift istiyorum yarın kontrol var transfer günü belli olacakBnmde Haziran'da transferm ben 2tane istiyorum çünkü 4.dneenem sans yüksek oluyo biri tutmazsa biri tutar en sazında
Bende sayıyorum senin gibi :) Allah yardımcımız olsun çabuk geçsinYumurtalarım toplanalı 15 gün oldu sanki aylar olduönümde 1 ay 8 gün var abuuuu geçmez geçmez :)
Bnde 10gune adet olucam muhtemel 22-25haziran arası olur transferm.Allah yardimciniz olsun ins olumlu sonuç alirsinzBenimde haziranda transfer var bende çift istiyorum yarın kontrol var transfer günü belli olacak
Sağol canım cevabın için.. insan bilemiyor bazen. Heralde doktora burakıcam ben de son kararı. O benden daha iyi bilir. Kötü bir şey yaşarsam da vicdan azabı çekmiyim. Doktor demişti ben ısrar ettim demiyeyim...
Sonuç düşük olsa da derken ne demek istedin tam anlayamadım.
Ozaman temmuz basında beraber transfer oluruz inş:)))Yumurtalarım toplanalı 15 gün oldu sanki aylar olduönümde 1 ay 8 gün var abuuuu geçmez geçmez :)
4.denemem demişsin.Bundan öncekilerde sorun neydiBnde 10gune adet olucam muhtemel 22-25haziran arası olur transferm.Allah yardimciniz olsun ins olumlu sonuç alirsinz
Eşim de hareketlilik sorunu vardı ve hep 3.gun ve 4.gun transferm oldu.bu sefer genetiğe de gonderdim 5.gune geldi 2embriyom sukur.4.denemem demişsin.Bundan öncekilerde sorun neydi