Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Sizdeki sorun neydi
Eşimin de benim de yaşımız 36 nın üstünde , ben de çikolata kisti var yumurtalarım normaldeki gibi çok verimli değil doğal olarak, yaşıma göre yumurta sayım iyi ama içi dolu değil , 17 yumurtam toplndı, normalde senin yaşında olup kisti olan birinden buladr yumurta toplayamıyoruz dedi ama döllenen dondurulan 3 tane işte eşimde de sperm hreketliliği yavaş.

selamlar :) transferim 25 inde oldu.. çift koydurduk inşallah hayırlısıyla 6 sında test günüm :)) zaman cok yavaş akıyor
Ooo maşallah :) sessiz sedasız ilerldim diyorsun , valla beklemek kadr sıkıcı bişey yok ama senin hiç bişey kalmamış artık , sonu hayırlı olsun inşallah :) ben ne yapayım daha bekleyecem , bayram bi geçse sonrası az daha kolay geçer , hafta içi çalışıyom haftasonlrı da evi baştan sona silip süpürmekten bıktım :) kendimi neye vereceğimi şaşırdım :)
Sizin evlere de temizlik yapılacaksa geleyim zaman geçiririm

Yok Lucrin depot. Muayenehanede yaptılar canım ama kendimde yapardım göbekten çünkü o da
Ayyy karıştırdım evet lucrin depot ,
Benim opudan sonra elime ilaç şeması verdiler , oraya göre transferden 1 ay önce lucrin depot yapacağım, transfere 6 gün kala puroloton depot . Ben de acil de yaptırırım kendim yaparım ama içim rahat etmez :)

Ben şimdi doktordan çıktım.Geçen ayki aşılamadan kalan yumurtalar aktifmiş hala boyutları da büyük 7-8 tane 14-15 mm arası saydı.Tüp bebeği haziran sonuna bıraktı doğum kontrol hapı yazdı.Moralim sıfır

kuzumm sağolasın Allah razı olsun :) ben tee ocaktan beri bekliyorum valla bi ay da ertelendi kistim yüzünden ama cok şükür yapıldı şimdi o 9 gn nasıl geçer diye düşnüyorum kaç ay geçmiş sonucta :) gerçi ben tabiki 12. günü bekleyemem orası da ayrı 8. günden başlamayı düşünüyorum bu da demektir son 5 günüm
yok ay kıyamam sana ama çay içmeye gel beklerim :)))))

canım seni transferi bi ay ertelenen biri olarak çok iyi anlıyorum (( ama sabretmekten başka şansımız yok malesef. Allah nasip ederse haziranın sonunu bekle, inşallah hayırlı transfer haberlerini alırız. yapılacak olsa zaten doktor yapardı di mi ? demek ki sorun teşkil ediyor o yüzden duayla beklemek en güzeli..

Doğum kontrol hapı kullanınca o yumurtalar atılıyormuymuş, hap kullanınca adet olmuyorsun ? Hapın adı ne , bana hep ginera veriyor doktor , opu oldum arkasından gene ginera verdi
Biz sabırsızlandıkça hep böyle öteleniyor ya ben opu olalı 16 gün oldu, daha transferim 5 temmuzda, düşün , benden sonra tedaviye başlayanlar bile transfer oldu bayrama kadar rahat rahat gez tatilini yap denizine git :) bayramdan sonra tedaviye odaklanırsın dinlenmiş bi şekilde kendimizi böyle motive edelim :) bayramda kayananam gelmezse bi güzel denize gitcem :) transferden sonra evde geçiririm zamanımı :)

Haklısın canım.Çok zor beklemek mecbur sabredicem

Yasmin yazdı canım yumurtaları en iyi o baskılıyormuş sanırım.Bayramdan sonra da okadar düğün varki anlatamam hemde 1.derece akraba.İnşallah çakışmaz.

:)))) çaya da gelirim , ya benim de 12 mayısta opu oldu , 18 haziran transfer vardı , biz embriyoyu pgt ye gönderdik ya , aradılar pgt den 20 gün döner demişlerdi aradılar işte , dönmesi biraz gecikecek 5 temmuz transferiniz dedi ilaçları ona göre nasıl kullanacağımı anlattı.
Nasıl canım sıkıldı geç olsun sağlam olsun ama insan beklemekten sıkılıyor allahım diyorum allah korusun tekrar bişey çıkmasın, sen nasıl bekledin ocaktan beri abuuuu

embriyoyu neden pgt ye gönderdiler ? siz m talep ettiniz ? bize öle bişi sorulmadı ama sanırım ilkinde falan bi sorun olunca gönderiyolar ( ya 20 günse 20 gün neden uzatıyonuz sanki :)))) insan bekliyor umut ediyor dimi yaa.. cok sinir olurum ben de böleee ama malesef elden gelen bir şey malesef yok.. Aynen işte sonradan bi sorun olacağına önceden beklerim diyosun. çat çat olmuyo bu kadar uzun beklenmese keşke

Benimde muhtemel 5 temmuz gibi olcak canım

Yok canım bi sorun olduğundan göndermediler , bizim zaten ilk denememiz , benim doktor garantici gibi geldi bana biraz, mesela bazı doktorlar 3. Gün bile donduruyor embriyoyu dimi , bizimki 5. Günü bekletiyormuş illa, emin olmak için , 5. Güne gelen en sağlam demektir diye düşünüyor heralde, 5. Güne gelenlerden en çok gelişim gösterenini ( yani daha çok hücereye bölüneni) seçiyormuş ilk transfer için, bide ön görüşmede bize demişti ki ben hastalarıma en az 1 tanesini pgt ye göndermeyi öneriyorum dedi, en sağlamın sağlamını transfer etmiş oluruz diyor. (Pgt , kormozom anomaliliği var mı yok mu bakıyor , genetik testi) eğer bi sıkıntı çıkarsa boşu boşuna sıkıntılı embriyoyu transfer etmemiş oluruz diyor. Tüp bebek başarısı %40 ise , %50 ye çıkarırız diyor. Bizim de kafamıza yattı, 3 embriyom donduruldu, eşim dedi 3 ünü de pgt ye yollayalım :) ben dedim bari 2 sini gönderelim :) 3 ü de donduruldu şuan dinleniyor, 2 tanesinden örnek hücre alındı teste gönderildi, normalde 20 günde dönüyormuş, doktor dedi ben zaten 1 ay rahim dinlendiriyorum, transfere kadar dönmüş oluyor. Ama şans mıdır nedir bu sefer testten dönmesi 20 günden fazla sürecek dediler , 18 hazirandan 5 temmuza ertelendi , yani 17 gün sarktı :) neyse ertelenen 17 gün olsun sağlıklı sağlam sonuç elde edelim de :)

Ay canım ya nasılda denk geldik.Allahım yüzümüzü güldürür inşallah okadar sabrediyoruz.Birde 5.gün embriyosu falan bişeyler bahsetti doktor.Ben tabi neremle dinlediysem o moral bozukluğuyla.Dahamı iyi oluyor

Yukarda anlatmışsın onu bile şimdi gördüm.2 embriyo transfer edicem dedi birde onu hatırlıyorum

Aynı diğer iğneler gibi canım bi farkı yokki yapılışında ama tabi için nasıl rahat ederse benim doktorum adetin 21. Günü gel yapalım demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…