Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Oh hadi hayırlısı olsun kaç tane toplandı :-)
Benim dondurulmuş malesef yok 16 yumurtam toplandı 15i dollendi ama 5. Güne malesef 1 tane kaldı onunla gebe kaldım. Gebeliğin 6. Haftasında felan kanamalar başladı sıkıntılı bi gebelikte yani. Rahimin de büyük bir kanama alanı var di kesenin yanında o yüzden oldu diye düşünüyoruz inş Rabbim kimseye yasatmaz
17 toplandı , 10 elendi ilk günden, kalan 7 si takibe alındı, 5. Güne kadar geldiler ama 3 ü hücrelere bölünüp olgunlaştı, diğer 4 ü gelişim göstermeyince iptal oldu. Yani 3 tane donduruldu .
Kk da çok şey öğrendim çok iyi oluyor bilgi sahibi olmak ama bazen de insan tedirgin oluyor , eskiden hamile kaldın mı tamam zannederdim, ama şimdi hamile kalsam da sevinemeyecekmişim gibi , sağlıklı ilerler mi ilerlemez mi, ne zaman derin bi nefes alcaz acaba, hamile kalamamak ayrı zor, kalıp kaybetmek daha zor, geçmiş olsun allah bi daha yaşatmasın. Bu sefer inşallah sil baştan herşey daha güzel başlar ve biter

Merhaba, ben de 4 yıllık evliyim...
Sorunumuz sperm sayısı azlığı, hareket azlığı, morfoloji. Yaşım 34.
İlk denememiz olacak. Yarın operasyon var. :/

Merhaba, ben de 4 yıllık evliyim...
Sorunumuz sperm sayısı azlığı, hareket azlığı, morfoloji. Yaşım 34.
İlk denememiz olacak. Yarın operasyon var. :/
Hoşgeldiniz , ben de ilk denememi yapacağım inşallah :) ne operasyonu kız :) yumurta mı toplanacak :) benim toplandı da işte transferi bekliyom , rahim dinlendirme var, inşallah ilk ve son denemelerimiz olur allahım

17 toplandı , 10 elendi ilk günden, kalan 7 si takibe alındı, 5. Güne kadar geldiler ama 3 ü hücrelere bölünüp olgunlaştı, diğer 4 ü gelişim göstermeyince iptal oldu. Yani 3 tane donduruldu .
Kk da çok şey öğrendim çok iyi oluyor bilgi sahibi olmak ama bazen de insan tedirgin oluyor , eskiden hamile kaldın mı tamam zannederdim, ama şimdi hamile kalsam da sevinemeyecekmişim gibi , sağlıklı ilerler mi ilerlemez mi, ne zaman derin bi nefes alcaz acaba, hamile kalamamak ayrı zor, kalıp kaybetmek daha zor, geçmiş olsun allah bi daha yaşatmasın. Bu sefer inşallah sil baştan herşey daha güzel başlar ve biter
Amin inş dediğin gibi korkular bitmedi ve korkulan başıma geldi
Doktorum yine olacağına inandırıyor beni şükür büyük sorunlar yok rahimde sadece tupum kapalı o yüzden gebe kalamıyorum
Bakalım 4 gözle o heycani bidaha yaşayıp evlâdıma kavuşmak istiyorum
Rabbim bekleyen herkezin yüzünü güldürsün inş
Peki transfer ne zaman olacaksın

Hoşgeldiniz , ben de ilk denememi yapacağım inşallah :) ne operasyonu kız :) yumurta mı toplanacak :) benim toplandı da işte transferi bekliyom , rahim dinlendirme var, inşallah ilk ve son denemelerimiz olur allahım
Ah canım inşallah, evet yumurta toplanacak... bakalım sonra ne olacak...
bugün ilk defa huysuz ve mutsuzdum. Sen nasıldın transfer öncesi?

Ah canım inşallah, evet yumurta toplanacak... bakalım sonra ne olacak...
bugün ilk defa huysuz ve mutsuzdum. Sen nasıldın transfer öncesi?
Ayyy çok gergindim ve komiktim :):) burda okaadr bilgi okudum, internetten görsellerden baktım, buna rağmen kafamda oluşan o ilk algıyı yok edememişim ki çok gerildim, yumurta toplanırken ince bişey var onu sokuyorlar ordan çekiyorlar dimi benim kafama yerleşen algı neydi biliyor musun, orayı kocaman açacaklar bi aletle ayıracaklr doktor elini sokup yumurtayı eliyle alacak :KK70::p allahım diyom orayı okadar açarlarsa sonrasında kaç gün normale dönmez diyordum :) neyse opu oldu cumartesi günü, wc ye gidince bile oraya bakmıyordum ağzı yüzü dağılmıştır diye :KK71: pazar geçti , pazartesi akşamı birden aaa dedim oraya ince bişey sokuyorlar ya dedim benim orası acımıyodur dedim :) ama o ana kadar psikolojik olarak orası acır ağrır modundaydım :) :)

Ayyy çok gergindim ve komiktim :):) burda okaadr bilgi okudum, internetten görsellerden baktım, buna rağmen kafamda oluşan o ilk algıyı yok edememişim ki çok gerildim, yumurta toplanırken ince bişey var onu sokuyorlar ordan çekiyorlar dimi benim kafama yerleşen algı neydi biliyor musun, orayı kocaman açacaklar bi aletle ayıracaklr doktor elini sokup yumurtayı eliyle alacak :KK70::p allahım diyom orayı okadar açarlarsa sonrasında kaç gün normale dönmez diyordum :) neyse opu oldu cumartesi günü, wc ye gidince bile oraya bakmıyordum ağzı yüzü dağılmıştır diye :KK71: pazar geçti , pazartesi akşamı birden aaa dedim oraya ince bişey sokuyorlar ya dedim benim orası acımıyodur dedim :) ama o ana kadar psikolojik olarak orası acır ağrır modundaydım :) :)
Hadi ya :)
Geçmiş gitmiş be canım :) hadi bundan sonrası da mutlu devam etsin :) hepimiz için inşallah..

Bebek1hikayem1 Bebek1hikayem1 , nasılsın , listede bi sen kaldın sonuç bekleyen :) inşallah senden de hamile haberi alırız bu aralar baya hamilemiz var, 2-3 gün sonra çok güzel haber alırsın inşallah :dua:

X