Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Histereskopi ne oluyor ki?
1 ay dinlendirsin neden yaz boyu dinlendiriyor ki ? Embriyon coktu senin, bayramdan sonra bi daha denese ya, kendiliginden olma durumu varsa 2.deneme de olabilir, gerci insan bilemiyor, sen ne dusunuyorsun
Histereskopi rahim filmi gibi bişey sanırım. Anestezili oluyomus rahime bakiyolarmis fark bısey var mı falan diye bı de çizik atıyorlarmis rahme o tutunmayı kolaylaştırıyormus ama yaptırmıcam sanırım. Benim 6 embriyom vardı ya 3er 3er dondurmuslar, yani iki şansım var onları çözdürunce 1 gün bekletiyolarmis en iyi iki taneyi transfer ediyorlarmıs. Ben de o kadar beklemem sanirim doktor ısrarla kendiliğinden olabileceğini söylüyor 1.5 yıldır olmadı anlamıyorum. İki adet geçtikten sonra denerim heralde

Canım 3 er 3 er niye dondurmuş normalde 2 şer 2 şer donduruluyor. Öyle olsaydı 3 hakkın olurdu. Anlamıyorum neye göre karar veriyolar buna bana kalırsa sormalılar hstaya. tek tek bile dondurabilmeliler belki ben 2 tanede istemiycem. Şansı azaltıyolar. Histeroskopiyi tüp bebek öncesi isteyenler bile var tedbir amaçlı Soruna yönelik bişeyler yapmaları güzel aslında. Kendiliğinden de kalabilirsin böylece. Ki ben sana çok inanıyorum hiç sıkma canını boşuna eminim olacak Allahın izniyle bazen aksilikler olabilir bu seni umutsuzluğa itmesin hemen. En güzeli kendiliğinden kalmak ne olursa olsun. Hiç belli olmaz kalabilirsin bak. Bu ay biraz dinlen canım hem fiziksel hem psikolojik olarak kafanı topla.

Merhaba ofis histereskopi yaptırdıktan sonra hamile kalmıştım 6 yılda bir kez olan bir durumdu 12 haftalık kaybettim o ayrı down sendromlu imis bebeğim genetik incelemesi yapılınca anlaşıldı.

Usg de gorunmeyen bazı şeyler ofiste kolayca görülüyor ve anında müdahale ediyorlar benim rahim de hafif çatal varmış açtı dr ve hiç bilmediğim bir polip çıktı onu da aldılar. Hatta bazı sorunlar nedeniyle üç kez girdim.

Sen bilirsin ama sonuçta.

Kararı neye göre veriyolar ben de anlamış değilim ama şansı artırmak için 3 er 3 er yapmış sanırım çünkü cozdurunce bı gün bekletiyomus ya en iyi iki taneyi koyacakmis. Histereskopi konusunda çok kararsızım hsg de de yaptırınca 3 ay içinde kendiliğinden kalırsın falan dediler yaptırdım ne rahimde tuplerde falan sorun çıktı ne de hamile kalabildim

Mrb hanımlar herkezin tedavisi inş güzel sonuçlanır. Bende geçen sene kasımda tüp bebekle gebe kaldım. 3 aylıkken malesef büyümesi durdu ve sonra kalp atışları gitti. Ben şimdi temmuz da ikinci denemeye başlayacağım

Hayırlı olsun inşallah, geçen seneden donmuş embriyo var mıydı, baştan tedavi mi göreceksiniz? Tüp yaptırma sebebiniz neydi doktor dedi mi neden büyümesi durmuş olabilir diye ,
Ben de opu yapıldı , transfer bekliyorum yaklaşık 1 ay var beklemek çok sıkıcı :) ilk denemem olacak

Merhabalar arkadaşlar, 11. gün 556 çıkmıştı değerim bugün 13.gün 1983 çıkmış çok şükür düşmemiş de 4 kat artış fazla değil mi? İkizleri olan arkadaşlar sizde de mi böyle olmuştu? Acaba ikiz diye mi bu kadar artmış ki..

Oh hadi hayırlısı olsun kaç tane toplandı
Benim dondurulmuş malesef yok 16 yumurtam toplandı 15i dollendi ama 5. Güne malesef 1 tane kaldı onunla gebe kaldım. Gebeliğin 6. Haftasında felan kanamalar başladı sıkıntılı bi gebelikte yani. Rahimin de büyük bir kanama alanı var di kesenin yanında o yüzden oldu diye düşünüyoruz inş Rabbim kimseye yasatmaz

13. Gün için değerin baya yüksek çıkmış canım
Bence ikiside tutunmuş annesine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…