Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
cnm klomen bazilarinda cok ise yario bende nisbetbeten oda 7gun kullanirsam gunde ikikez adetin 16.gunu gelismis oluyor uzun kullandriyor gelişince catlama ignesi oluyorm 4 aydır bu klomende 5.ayim bana olmazsa asilama onericem dedi sonra biz esime sperm testi yaptırdık sayısı dusk cikti doktor urolojiye gidin sonuc ayni olrsa tup bebege yonlendrrim dedi zaten niyetim kemal beye gtmekti asilamayida önermedi sayi cok dusuk beklemiyordm bole bisi tam benm yunurtalar gelisiyor derken iste urolojiye gtsek kemal beye ondan sonra gidicem once esimin gitmesi grekio bekliorz bakalim.zman bulursak
Yaşınız kaçtı , sordum mu bilmiyom, benim doktor aşılama bile istemedi , direk tüpe gidin demişti, zar zor 2 aşılamaya ikna ettik ama olmadı şimdi tüpteyiz işte. Sizinki aşılamaya bile yanaşmıyor niye ki , baya uzun sürmüş klomen-çatlatma macerası. Sizde sadece eşte mi sorun vardı belki ondan öyle yapıyordur.

Merhaba, hepinize iyi akşamlar diliyorum...
Ben de hikayemi olabildigince kısaca paylaşayim; yaşım 31, eşimin 34. 10 yıllık evliyiz, 5 yıldır bebek istiyoruz. 2 sene önce Çapa Tıp Fakültesi'nde Sebepsiz İnfertilite tanısı ile aşılama kararı alındı. Aşılama yaptiracagimiz ay doğal yolla hamile olduğumu öğrendim hem de ikizdi ancak 11.haftada gelişim durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Psikolojik olarak çok etkilendiğim için ara verdik. Sonrasında bu yil Şubat'ta Medipol Mega'da tüp bebek için muayene oldum, esimden ve benden yine testler istendi. Mart ayındaki muayenemde Amh 'in yaşıma göre düşük olduğunu söyledi doktorum ve insülin direncim olduğu belirlendi. Glifor baslandi ve aynı zamanda diyet yapıyorum. Onumuzdeki adet doneminin ikinci gününde yine muayene gideceğim ve hersey yolunda ise tüp bebek işlemi için tarih belirleyeceğiz inşaallah.

Adet ağrısı çok fazla oluyor evet doktor da zaten bu yüzden çikolata olabilir dedi. Ya öncekileri hiç anlamadım ben onlar doktor değildi heralde kaç defa ultrasonla bakıldı. Özel muayenehanelere gittim. Devlete gittim. Özel hastaneye gittim. Üniv. Hast.ne gittim hiç biri de demedi kist var diye hsg de çekildi onda da demediler açık yani tüpler. Bilmiyorum işte demek ki ben iyi bir doktora denk gelmemişim. Ama orda duran 2 tane kisti göremedilerse de bilmiyorum artık ne diyeceğimi. Bide klomen kullandım 4 ay onlarda da takibi yapan doktor rezerv çok iyi çok güzel cevap veriyor ilaçlara dedi. Tüpe gittik doktor senin rezerv iyi değil yaşına göre bi an önce başla tüpe dedi. Bu kadar mı fark olur yani bu doktorlar arasında. Ki önceki doktorlara da benim adetleri çok ağrılı oluyo diye muhakkak söyledim belki bu bi işarettir diye. Resmen normal herkesin ağrısı bir olmaz ağrı kesici alabilirsin dediler. Düşündükçe deliriyorum şu anda bile. Demek ki nasipte şimdiki doktorum varmış. Kistimi görmek de onun nasibiymiş:)

Senin de çok hızlı ilerlemiş süreç ama bence vakit kaybetmemek en güzeli bekledikçe stres oluyorsun. Zaten stresle hiç olmuyo maalesef. Hayırlısıyla güzel haberler yakındır inşallah hepimiz için
bu kist cikolata kistimi eger oyle degilse anlik.kisler olup atilabiliyor gecen ay doktor deistrdm ben doktor kistin 4cm diyince gozlerm fal tasi gibi acildi varmiydi gecen ay dedi doktorm solemedi dedim oda gorseydi klomen vermezdi bu kist adetle atilan bi kist dedi dedigi gibide oldu bu ay yok piyasada ins tekrar olusmaz klomen kullanimi yapaliyor yan etki olarak ama korkulck bisi degil cikolata kistinden bahsetmiyorsan endise etme

Merhaba, hepinize iyi akşamlar diliyorum...
Ben de hikayemi olabildigince kısaca paylaşayim; yaşım 31, eşimin 34. 10 yıllık evliyiz, 5 yıldır bebek istiyoruz. 2 sene önce Çapa Tıp Fakültesi'nde Sebepsiz İnfertilite tanısı ile aşılama kararı alındı. Aşılama yaptiracagimiz ay doğal yolla hamile olduğumu öğrendim hem de ikizdi ancak 11.haftada gelişim durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Psikolojik olarak çok etkilendiğim için ara verdik. Sonrasında bu yil Şubat'ta Medipol Mega'da tüp bebek için muayene oldum, esimden ve benden yine testler istendi. Mart ayındaki muayenemde Amh 'in yaşıma göre düşük olduğunu söyledi doktorum ve insülin direncim olduğu belirlendi. Glifor baslandi ve aynı zamanda diyet yapıyorum. Onumuzdeki adet doneminin ikinci gününde yine muayene gideceğim ve hersey yolunda ise tüp bebek işlemi için tarih belirleyeceğiz inşaallah.
Merhaba gelişim bir anda mı durdu yani sebep neydi araştırılmadı mı çok üzüldüm. O kadar çok risk var ki hamile kalıyosun bu seferde düşük ve gelişim bozuklukları Allah yardımcımız olsun her aşaması zor aslında.

Yaşınız kaçtı , sordum mu bilmiyom, benim doktor aşılama bile istemedi , direk tüpe gidin demişti, zar zor 2 aşılamaya ikna ettik ama olmadı şimdi tüpteyiz işte. Sizinki aşılamaya bile yanaşmıyor niye ki , baya uzun sürmüş klomen-çatlatma macerası. Sizde sadece eşte mi sorun vardı belki ondan öyle yapıyordur.
bazi doktorlar 6 ay kullandirabliyormus ama ben bu ay test yapsin diye baska doktora gttn devam et dedi basladm tekrar bu ayda olmadi asilamaya yonlendrcem dedi sonra sperm testini gorunce sayi dusuk olunca tup bebek onerdi cunki asilamaninda faydası olmaz sayi dusuklugunde :KK43: esimdede varmis yeni ogrendik bakalim zman ne gostericek yasim 29 bendede vardi birseyler ama.duzene.girdi.smdlik

Merhaba gelişim bir anda mı durdu yani sebep neydi araştırılmadı mı çok üzüldüm. O kadar çok risk var ki hamile kalıyosun bu seferde düşük ve gelişim bozuklukları Allah yardımcımız olsun her aşaması zor aslında.
Doktor ilk hamileliklerde bunun sık görüldüğünü söyledi. Patolojiye gönderildi kürtaj sonrası ama çok da ayrıntılı bir açıklama yapılmadı açıkçası. Ben hamile olduğumu öğrendikten sonra zaten az az da olsa kanamam oluyordu ve düşük tehlikesi hep vardı , yani son ana kadar hep yattım. Sadece WC için kalkıyorsun. Progestan kullanıyordum ayrıca ama ikisini de kaybettim ne yazık ki.

Doktor ilk hamileliklerde bunun sık görüldüğünü söyledi. Patolojiye gönderildi kürtaj sonrası ama çok da ayrıntılı bir açıklama yapılmadı açıkçası. Ben hamile olduğumu öğrendikten sonra zaten az az da olsa kanamam oluyordu ve düşük tehlikesi hep vardı , yani son ana kadar hep yattım. Sadece WC için kalkıyorsun. Progestan kullanıyordum ayrıca ama ikisini de kaybettim ne yazık ki.
gecmis olsun cnm en azndan hamile kalmssn bazi doktorlar daha once hamile kalms olma durumunuda goz onunde tutuyor demekki yine kalablirsin ama gecmise adepte olma yep yeni bir sayfayla guzel haberler verirsin ins cok.mesaktli bir yol aslinda daha yas genc olmasina ragmen gunumuzde hep hormonlardan kaynakli dogal yoldan gebe kalmak zorlasiyor gttkce kusaklar hep geriden geliyor annelerimiz falan 18 inde daha cocuk dnecek yasta hamile kalirken bizde ugrasiyoruz iste ama Allah saglik versn gerisi gelir hayırlisiyla

bu kist cikolata kistimi eger oyle degilse anlik.kisler olup atilabiliyor gecen ay doktor deistrdm ben doktor kistin 4cm diyince gozlerm fal tasi gibi acildi varmiydi gecen ay dedi doktorm solemedi dedim oda gorseydi klomen vermezdi bu kist adetle atilan bi kist dedi dedigi gibide oldu bu ay yok piyasada ins tekrar olusmaz klomen kullanimi yapaliyor yan etki olarak ama korkulck bisi degil cikolata kistinden bahsetmiyorsan endise etme
Şu an ne kisti bilmiyorum valla. Adetin 3.günkü muayenede gördü bir kaç şey sordu onlara göre de büyük ihtimal çikolata kisti dedi. Daha sonraki kontrollerde sordum şu an için sorun teşkil etmiyo dedi yani kist yok olmuş falan demedi demek ki duruyo halen. Klomen de zaten geçen sene ocak şubatta kullandım. Sonrasında gonal f ile aşılama girişimde bulunduk o zaman ki doktorum bi cetrodite gibi bişey vermediği için yumurtalar çatladı kontrolsüz bir şekilde. Bundan 3 ay sonra başka bir doktorda aşılama yaptırdık Allahtan o çatlamalarını engelledi cetro ile ama o da olumsuz oldu. Ve işte bu işlemler olurken bu kistler varmış şimdiki doktoruma göre..

Kızlar şuan tedavi aşamasında 3 kişiyiz :)
A aselbelis601 , sebepsiz infert.., - KAYSERİ
@nehira-27 , çikolata kisti , 2 olumsuz aşılama , 1. Tüp denemesi -ANTALYA
Butterfly9020 Butterfly9020 , 28 yaş, 1 olumsuz aşılama, çikolata kisti? , 1.tüp denemesi-DENİZLİ

Yumurtalarımız toplansın artık dimi :) aynı gün denk geliyomuş bide :)
Evet olsun bitsin istiyor insan bi an evvel korkuyorum açıkçası anesteziden. Bide yumurtaların kalitesiz falan olup döllenmemesinden

cnm kendini iyi hisettigin surece hersy daha iyi olur pozitif dusun ne guzel rezervlernde sikintinyokken olumsuz dusunup moralini bozma cok zor olumsuzluklara ragmen stres yapmadan durabilnrk ama baska seylere konsantre olmak lazm ins guzel haberler verirsin
Evet öyle yapmaya çalışıyorum sağol :)

Canım bildiğimiz ameliyat kıyafeti arkası bitürlü bağlanamayan heryerin ortada olan :)) bence bunu özellikle yapıyolar ben şüpheleniyorum çıtçıtlar hiç birzaman tam olarak kapanmıyor valla:) hoş zaten gizlimiz saklımız da kalmadı ya bari orası da görünsün:) birde üzernde hiçbişey kalmıyor soruyosun mesela çorabı niye çıkarıyorum sallamıyo herşey herşey diyip duruyolar al sana herşey çıtçıtları da takmıycan en sonunda çıkacan dımdızlak görcekler günlerini :)
Ayy ciddi misin ben buna hazır değilim ama :) amaç ne ki yani 15 dk işlem için vajinal muaeyenede bile utanıyorum ben bu hiç hoşuma gitmedi

Kızlar şuan tedavi aşamasında 3 kişiyiz :)
A aselbelis601 , sebepsiz infert.., - KAYSERİ
@nehira-27 , çikolata kisti , 2 olumsuz aşılama , 1. Tüp denemesi -ANTALYA
Butterfly9020 Butterfly9020 , 28 yaş, 1 olumsuz aşılama, çikolata kisti? , 1.tüp denemesi-DENİZLİ

Yumurtalarımız toplansın artık dimi :) aynı gün denk geliyomuş bide :)
Butterfly9020 Butterfly9020 ucumuzun çok yüksek ihtimalle aynı güne denk gelecek opuden sonra bakalım ilk kim kendine gelip de yazacak :)

gecmis olsun cnm en azndan hamile kalmssn bazi doktorlar daha once hamile kalms olma durumunuda goz onunde tutuyor demekki yine kalablirsin ama gecmise adepte olma yep yeni bir sayfayla guzel haberler verirsin ins cok.mesaktli bir yol aslinda daha yas genc olmasina ragmen gunumuzde hep hormonlardan kaynakli dogal yoldan gebe kalmak zorlasiyor gttkce kusaklar hep geriden geliyor annelerimiz falan 18 inde daha cocuk dnecek yasta hamile kalirken bizde ugrasiyoruz iste ama Allah saglik versn gerisi gelir hayırlisiyla
Çok teşekkür ederim canım, hepimiz için en güzeli nasip olsun inşaallah. Evet o duyguyu yaşadım kısa da olsa ama artık yaş sebebiyle de beklemek istemiyorum sonuçta tedavinin olumsuz sonuçlanma ihtimali de var.

Canım bildiğimiz ameliyat kıyafeti arkası bitürlü bağlanamayan heryerin ortada olan :)) bence bunu özellikle yapıyolar ben şüpheleniyorum çıtçıtlar hiç birzaman tam olarak kapanmıyor valla:) hoş zaten gizlimiz saklımız da kalmadı ya bari orası da görünsün:) birde üzernde hiçbişey kalmıyor soruyosun mesela çorabı niye çıkarıyorum sallamıyo herşey herşey diyip duruyolar al sana herşey çıtçıtları da takmıycan en sonunda çıkacan dımdızlak görcekler günlerini :)
Hahaha aynen valla

Nehira-27 Nehira-27 merhaba..
38 yaşındayım. 4 yıllık evliyiz 3.5 sene denedik. Bu 3.5 senede Istanbul'da çeşitli merkezlerde, 3 kez yumurta takibi, 1 aşılama, 4 tüp bebek denemesi yaşadık. Sebepsiz infertilite dendi. Tüp bebek denememizin 2.sinde embriyolara kromozom testi yaptirmaya karar verdik. Son 3 denememizde toplamda 10 sağlıklı embriyo elde edildi. Hepsine kromozom testi yaptırdık ve sadece 1 tanesi sağlıklı çıktı. Onu transfer ettirdik ve şükürler olsun şu an doğmasını bekliyoruz. Umarım saglikla gelecek kucağımıza. Bebek isteyen, bu uğurda maddi manevî herşeyini feda eden tüm çiftler, sağlıkla bebeklerini kucaklarına alsın diliyorum. Asla ümitsizliğe kapılmayın..
Sevgiler.. :KK66:

X