Canım çok erken daha hemen umutsuzluğa kapılma, kan da bile en erken 9. Gün diyorlar tüp bebekte. idrarda daha geç çıkıyor ya hamilelik. 4 gün sonra büneler olacak bilemeyiz :) bi süpriz yaşarsın inşallahBu sabah ıcuz testle yaptım yine bısey cıkmadı
İnsallah rabbim o guzel gunleri hepimize tasatsın
Hadi bakalım öyleydi böyleydi geldin sonuç bekleme zamanına :) insan kuş gibi oluyor dimi tedvi koşturma telaş bitiyor artık meyve alma zamanı :)İnşaallah hayırlısı diyelim nasibimizde varsa olur:) aynısı hiçbir fark göremedim ben. Rahim yıkama falan da olmadı toplamada olmuştu anesteziden önce. Bunda da bekliyodum da yapmadılar. Direkt gönderdi içeri hiç hissetmedim kolay yani. Yumurta toplama sıkıntılıydı o da zaten anestezili. Ne olduğundan haberin yok.
He ben bugün biyerde okudum , çok sıkışık değil orta derecede sıkışık olunacakmış :) nerden bilelim kız daha önce yaşadık mı dimi :)Birde idrara sıkışık gidiliyor ben fazla su içmişim karnım şişti birazını yap gel dediler görünmedi ultrasonda rahim. Bir su bardağı kadar ayarlama yap dedi o da çok zor oldu yani benim gitti mi gidiyor komple terazide mi ölçeyim napayım :)) sonradan göründü.
Hee şimdi anladım kız nerden ölçecez içerde 1 su bardağı kalıp kalmadığınıBirde idrara sıkışık gidiliyor ben fazla su içmişim karnım şişti birazını yap gel dediler görünmedi ultrasonda rahim. Bir su bardağı kadar ayarlama yap dedi o da çok zor oldu yani benim gitti mi gidiyor komple terazide mi ölçeyim napayım :)) sonradan göründü.
Yok kız Bir su bardağı idrar yapacakmışım azalsın diye çok içmişim ya gel de ayar çek :)) Ama bana da dediler ki tuvalete çıkma isteği olacak kadar içecen. Gelmedi bitürlü benimde tuvalet isteğim içtikçe içtim napim karnım şişti sadece.Hee şimdi anladım kız nerden ölçecez içerde 1 su bardağı kalıp kalmadığınıben de 1 su bardağı içilecek öncesinde anlamışım az önce şimdi anladım :)
Yok aşılama için başladığım süreçleri sonuçlandırmak nasip olmadı ilaca cevap alamadık. Aşılama ya da tüp Bebek yapılacak iken hamile kaldım 2 yıla yakın oldu. 8 yıllık evliyim zor oldu o da yarım kaldı maalesef. Hayırlısı ile olur inşallah takmamak lazımmış sonuçta hormonları beyin yönetiyor relaxHoşgelddiiinnn :))) ekledim bile :) daha önce aşılama falan oldu mu hiç , pkoslar aşılamada çoğu zaman sonuç alıyor da ondan sordum, gerçi sizin kendiliğinden bile olmuş maşallah. Benim 2 olumsuz aşılamam var, şuan ilk tüp bebek teavisine devam ediyorum, artık sürecin sonuna gelmek istiyorum çok yoruldum.
Benim kist henüz tescillenmedi işte. Tüp doktorumuza gidene kadar da kimse burda kist var demedi. Anlamadım yani hiç. Kist var dedi gerçi bu doktor da çikolota büyük ihtimal dedi. 2 taneymiş bide biri 11 mm biri 8 mm. Seninki nasıl? Bana transfer için her şey yolunda giderse hemen yapacak. Ara veririz demedi yani hiç. Bu arada aydında yaşıyorum. Tedaviyi denizlide görüyorum.Merhaba hoşgeldin aramıza :) ben de ilk tüp denememi yaşıyorum canım :) şu an iğnelere devam ediyorum önümüzdeki hafta opu olur sanırım , ben 2 yıldır evliyim , 5 aydır çocuk istiyoz :) 2 olumsuz aşılama geçirdim, çikolata kistim var tescilli :) senin ki gibi şüpheli değil , kesin benim :) doktor zaten kisti görür görmez dünyanın sonu gibi davrandı koştur aşılama hadi tüp bebek , 5 aylık süreçte 2 aşılama geçirdim şuan tüp tedavisindeyim düşün :) sanırım senle yaklaşık zamanlarda idecek tedavimiz. Benim doktor oğu yaptıktan sonra 1 ay dinlendircek sende var mı öyle bişey, yoksa senin önden olur transferin. Ben antalyada tedavi görüyom sen hangi ildesin
Benim aşılama doktoru şak diye koydu tanıyı, üstelik öyle bi söyleyişi vardı ki dünyanın sonu sandım ağlamaktan söylediklerini dinleyemedim bile. Bi tarafta 3,5 cm, diğer tarafta 2,5 cm. Bilmem ne. Neyse bu isteksiz isteksiz 2 aşılama yaptı bize, ikisi de olmadı ( tüp bebeğe gidelim istiyordu)Benim kist henüz tescillenmedi işte. Tüp doktorumuza gidene kadar da kimse burda kist var demedi. Anlamadım yani hiç. Kist var dedi gerçi bu doktor da çikolota büyük ihtimal dedi. 2 taneymiş bide biri 11 mm biri 8 mm. Seninki nasıl? Bana transfer için her şey yolunda giderse hemen yapacak. Ara veririz demedi yani hiç. Bu arada aydında yaşıyorum. Tedaviyi denizlide görüyorum.
Bazen kistler minik minik ve birden fazla olunca toplayıp söyleyebiliyorlar canım ondan olabilir.Benim aşılama doktoru şak diye koydu tanıyı, üstelik öyle bi söyleyişi vardı ki dünyanın sonu sandım ağlamaktan söylediklerini dinleyemedim bile. Bi tarafta 3,5 cm, diğer tarafta 2,5 cm. Bilmem ne. Neyse bu isteksiz isteksiz 2 aşılama yaptı bize, ikisi de olmadı ( tüp bebeğe gidelim istiyordu)
Sonra tüp bebek merkzine gittim, adam muayene etti, dediki senin yaşına göre yumurta rezervin iyi, kistin bi taraftaki 15 mm, diğer taraftakiler 16, 11, 10 mm dedi büyklüğü düşün mm. Aşılama domtoru cm demişti. Nerdyse metre diyecek :) kendiniz hiç denememişsiniz, 3-5 ay kndiniz deneyin derim ben dedi. İlk sayfada hikayeme bakabilirsin biz hiç kndimiz deneyemedim çocuk düşünmeye başlar başlamaz kndimizi tedavinin içinde bulduk gerçekten de. Neyse işte tüp doktoruna dedik biz zaman kaybetmek istemiyoz yap gitsin bizim tedaviyi dedik ve başladık :)
Senin ultrasonla hiç bakmadılar mı canım , o şkilde gördü benim doktor hemen ya, hatta emin olmak için ca125 diye bi test var kisti ölçüyor onu yaptı, üstüne rahim filmi çkti.inşallah sende yoktur , lanet bişy çünkü. Ama tüp bebekte engel teşkil etmiyor.
Adetlerin ağrışı geçer mi mesela ,çikolata kistinin en büyük belirtisi adet ağılarının dayanılmayacak kadar olması
Ahaha yazdıkların çok keyifli :) canım ben de şeyi merak ediyorum toplamada narkoz veriliyor ya normal vajinal muaeyene gibi mi oluyo yoksa ameliyat gibi kıyafetlerini tamamen çıkarıp ameliyat önlüğü gibi birşeyler mi giyduriyolar nedendir bilmem ama çok merak ediyorum bunu :)Yok kız Bir su bardağı idrar yapacakmışım azalsın diye çok içmişim ya gel de ayar çek :)) Ama bana da dediler ki tuvalete çıkma isteği olacak kadar içecen. Gelmedi bitürlü benimde tuvalet isteğim içtikçe içtim napim karnım şişti sadece.
Toplamasın niye toplayıp söylüyorBazen kistler minik minik ve birden fazla olunca toplayıp söyleyebiliyorlar canım ondan olabilir.
Ben aşılama doktorumla olan muhabbetlerimi anlatsam film olur :) bence belden aşağı çıkarılıyordur çarşafla örtülüyordur işte ne bilem , rahim filmi gibi , gerçi rahim filmim nasıl geçmişti onu bile unuttum :)) ayy toplamada iyiki uyutuyorlar ben dayanamazdım :)Ahaha yazdıkların çok keyifli :) canım ben de şeyi merak ediyorum toplamada narkoz veriliyor ya normal vajinal muaeyene gibi mi oluyo yoksa ameliyat gibi kıyafetlerini tamamen çıkarıp ameliyat önlüğü gibi birşeyler mi giyduriyolar nedendir bilmem ama çok merak ediyorum bunu :)
Adet ağrısı çok fazla oluyor evet doktor da zaten bu yüzden çikolata olabilir dedi. Ya öncekileri hiç anlamadım ben onlar doktor değildi heralde kaç defa ultrasonla bakıldı. Özel muayenehanelere gittim. Devlete gittim. Özel hastaneye gittim. Üniv. Hast.ne gittim hiç biri de demedi kist var diye hsg de çekildi onda da demediler açık yani tüpler. Bilmiyorum işte demek ki ben iyi bir doktora denk gelmemişim. Ama orda duran 2 tane kisti göremedilerse de bilmiyorum artık ne diyeceğimi. Bide klomen kullandım 4 ay onlarda da takibi yapan doktor rezerv çok iyi çok güzel cevap veriyor ilaçlara dedi. Tüpe gittik doktor senin rezerv iyi değil yaşına göre bi an önce başla tüpe dedi. Bu kadar mı fark olur yani bu doktorlar arasında. Ki önceki doktorlara da benim adetleri çok ağrılı oluyo diye muhakkak söyledim belki bu bi işarettir diye. Resmen normal herkesin ağrısı bir olmaz ağrı kesici alabilirsin dediler. Düşündükçe deliriyorum şu anda bile. Demek ki nasipte şimdiki doktorum varmış. Kistimi görmek de onun nasibiymiş:)Benim aşılama doktoru şak diye koydu tanıyı, üstelik öyle bi söyleyişi vardı ki dünyanın sonu sandım ağlamaktan söylediklerini dinleyemedim bile. Bi tarafta 3,5 cm, diğer tarafta 2,5 cm. Bilmem ne. Neyse bu isteksiz isteksiz 2 aşılama yaptı bize, ikisi de olmadı ( tüp bebeğe gidelim istiyordu)
Sonra tüp bebek merkzine gittim, adam muayene etti, dediki senin yaşına göre yumurta rezervin iyi, kistin bi taraftaki 15 mm, diğer taraftakiler 16, 11, 10 mm dedi büyklüğü düşün mm. Aşılama domtoru cm demişti. Nerdyse metre diyecek :) kendiniz hiç denememişsiniz, 3-5 ay kndiniz deneyin derim ben dedi. İlk sayfada hikayeme bakabilirsin biz hiç kndimiz deneyemedim çocuk düşünmeye başlar başlamaz kndimizi tedavinin içinde bulduk gerçekten de. Neyse işte tüp doktoruna dedik biz zaman kaybetmek istemiyoz yap gitsin bizim tedaviyi dedik ve başladık :)
Senin ultrasonla hiç bakmadılar mı canım , o şkilde gördü benim doktor hemen ya, hatta emin olmak için ca125 diye bi test var kisti ölçüyor onu yaptı, üstüne rahim filmi çkti.inşallah sende yoktur , lanet bişy çünkü. Ama tüp bebekte engel teşkil etmiyor.
Adetlerin ağrışı geçer mi mesela ,çikolata kistinin en büyük belirtisi adet ağılarının dayanılmayacak kadar olması
Canım bildiğimiz ameliyat kıyafeti arkası bitürlü bağlanamayan heryerin ortada olan :)) bence bunu özellikle yapıyolar ben şüpheleniyorum çıtçıtlar hiç birzaman tam olarak kapanmıyor valla:) hoş zaten gizlimiz saklımız da kalmadı ya bari orası da görünsün:) birde üzernde hiçbişey kalmıyor soruyosun mesela çorabı niye çıkarıyorum sallamıyo herşey herşey diyip duruyolar al sana herşey çıtçıtları da takmıycan en sonunda çıkacan dımdızlak görcekler günlerini :)Ahaha yazdıkların çok keyifli :) canım ben de şeyi merak ediyorum toplamada narkoz veriliyor ya normal vajinal muaeyene gibi mi oluyo yoksa ameliyat gibi kıyafetlerini tamamen çıkarıp ameliyat önlüğü gibi birşeyler mi giyduriyolar nedendir bilmem ama çok merak ediyorum bunu :)
cnm klomen bazilarinda cok ise yario bende nisbetbeten oda 7gun kullanirsam gunde ikikez adetin 16.gunu gelismis oluyor uzun kullandriyor gelişince catlama ignesi oluyorm 4 aydır bu klomende 5.ayim bana olmazsa asilama onericem dedi sonra biz esime sperm testi yaptırdık sayısı dusk cikti doktor urolojiye gidin sonuc ayni olrsa tup bebege yonlendrrim dedi zaten niyetim kemal beye gtmekti asilamayida önermedi sayi cok dusuk beklemiyordm bole bisi tam benm yunurtalar gelisiyor derken iste urolojiye gtsek kemal beye ondan sonra gidicem once esimin gitmesi grekio bekliorz bakalim.zman bulursakİnşallah canım. Hem klomen hem iğne kullandım canım ben , klomen 5 gündü bitti, iğneye devam.
Ben 1. Aşılamamda 5 gün klomen kullanmıştım 3 yumurtam büyümüştü; 2. Aşılamamda gonal-f kullandım ve 1 yumurtam büyümüştü. Benim klomenle aram iyi :) o yüzden tüp bebekte de vermelerine sevindim :))
Doktor size şuan kendiniz denettiriyor dimi, herhangi bi aşılama gibi bi işlem yok, yumurta büyütüyor çatlatıyor , ilişki öneriyor dimi ? Umarım bi süpriz yaşarsın da bizim gibi bu aşamlaara gelmezsin
Önlük veriyorlar ya inadına diyecen ki ben bunu giymeyecem iyiyim ben böyle çıplakCanım bildiğimiz ameliyat kıyafeti arkası bitürlü bağlanamayan heryerin ortada olan :)) bence bunu özellikle yapıyolar ben şüpheleniyorum çıtçıtlar hiç birzaman tam olarak kapanmıyor valla:) hoş zaten gizlimiz saklımız da kalmadı ya bari orası da görünsün:) birde üzernde hiçbişey kalmıyor soruyosun mesela çorabı niye çıkarıyorum sallamıyo herşey herşey diyip duruyolar al sana herşey çıtçıtları da takmıycan en sonunda çıkacan dımdızlak görcekler günlerini :)