- 30 Haziran 2015
- 617
- 693
Ys yolk sacMerhaba kızlar. Bugün kese görmek için doktora gittik. Transferin 24. Günü
Doktor vajinal ultrasonla baktı. İlk birkaç dakika sanırım hiç birşey göremedi. Sağ yaptı sol yaptı yok. Sağ kasigimda da batma olduğu için dış gebelik diyecek diye ödüm koptu.
Sonra iki tane kese gördük.Allah'a şükür. İkisi de dolu mu dedim. Evet dedi. Ama sanki bir kesede birsey yok gibi siyah renkli. Ultrason dan anlayan varmı? Atsam resmini. Bir ebe arkadaş vardı burda sanki.
Bir de doktor dosyada
'US:2 GS düzenli kaviter yerleşimli keseler, YS +/+, adneksler normal'
' İVF ikiz DD gebelik' yazıyor.
DD gebelik nedir bilen varmı? YS ve GS neyin kısaltması acaba?
Hayırlı uğurlu olsun şu yazdığın terimlere göre sağlıklı yolk sac içeren iki kesen var. DD ye çok takılma o ölçüm son adet tarihini bilmeyen anne adaylarına tahmini doğum tarihini verebilmek için yapılan bi ölçüm. Keselerin ikiside rahim içi yerleşimli tüp ve yumurtalıkların normal anlamına geliyorMerhaba kızlar. Bugün kese görmek için doktora gittik. Transferin 24. Günü
Doktor vajinal ultrasonla baktı. İlk birkaç dakika sanırım hiç birşey göremedi. Sağ yaptı sol yaptı yok. Sağ kasigimda da batma olduğu için dış gebelik diyecek diye ödüm koptu.
Sonra iki tane kese gördük.Allah'a şükür. İkisi de dolu mu dedim. Evet dedi. Ama sanki bir kesede birsey yok gibi siyah renkli. Ultrason dan anlayan varmı? Atsam resmini. Bir ebe arkadaş vardı burda sanki.
Bir de doktor dosyada
'US:2 GS düzenli kaviter yerleşimli keseler, YS +/+, adneksler normal'
' İVF ikiz DD gebelik' yazıyor.
DD gebelik nedir bilen varmı? YS ve GS neyin kısaltması acaba?
Ys yolk sac
Gs gestational sac, yani gebelik kesesi ikisinde de yolk sac var göründüğüne göre, ikisinin de içi doludur
Hayırlı uğurlu olsun şu yazdığın terimlere göre sağlıklı yolk sac içeren iki kesen var. DD ye çok takılma o ölçüm son adet tarihini bilmeyen anne adaylarına tahmini doğum tarihini verebilmek için yapılan bi ölçüm. Keselerin ikiside rahim içi yerleşimli tüp ve yumurtalıkların normal anlamına geliyor
Zayıf mısın kilo var mı bazen de tamamen doktorla alakalı iyice bakınıp emin olmadan bişey demiyorlar. Sağa sola bastırarak bakarken tüp ve yumurtalıklara bakılıyor. Ben de şubatta ameliyatla iki tüpümü aldırdım sıkıntı olmaz merak etme. Açık ameliyat olmuşsundur yedi ay geçmiş zaten karnın büyüyüp gerilene kadar az daha zaman geçer sıkıntı olmaz. İkiz olduğu için perinatolog takibi gerekecek. Hiç şimdi bunları düşünüp aklını bulandırma hamilesin herşey yolunda ve öyle devam edecek de keyfini çıkar.Teşekkürler
DD yı görünce aklıma embriyo kalitesi 5aa gibi söyleniyordu ya, bu da gebelik kalitesi gibi birşey mi dedim :)
Keseler zor buldu doktor. Bir tuhaflık yoktur dimi?
Ben 7 ay önce kist ameliyatı oldum. Gebe kalmadan karnimda sezeryan kadar kesi izi var. İkiz gebelik sıkıntılı olur mu?
Evet oyleymis bakalim biz ilk ne zaman duyacagiz :)Evet evet, çaktırmıyorum ama aklım fikrim kalp atışını duyma gününde:) aslında hcg 10.000 üzerindeyse kalp atışı duyuluyormuş ama biraz daha geç çağırıyorlar
Var var olmaz mi dun bir tane yapilmis olmasına ragmen kemige kadar vuran bir agri var Bu arada ne yaptiniz tedaviyi.benim bitmek uzere cuma gunu oppu oldum simdi yumurta dollenmesini bekliyorum. Hersey yolunda giderse carsamba gunu falan transfer olacak benimkızlar hayırlı sabahlar cumanız mübarek olsun
dr bana progestan iğne verdi o kadar ağrıyor ki yeri
oturamıyorum bile hareket ederken kötü oluyor epey
bu iğneyi kullanıp bu durumu yaşayan var mı ?
Ben de oyleyim ama merak etmeyin gececek bu gunler moralinizi yuksek tutunamin inşallah canım
bugün bende soracağım başka alternatif var mı diye
karnım benimde mosmor geliştirici iğneler yüzünden
ama o çok ağrı yapmıyor
bunun üstüne oturamıyorum
hareket ederken de çok ağrıyor
ben bir sürü ilaç alıyorum şuan herkes te öyle mi acaba ??
canım ben tedavi sürecinde prolutex karından iğneye geçtim ben öyle oluncaHepim
Ben de oyleyim ama merak etmeyin gececek bu gunler moralinizi yuksek tutun
Cok uzuldum. Bunda da vardir Elbet bir hayir. Üzmeyin kendinizicanım ben tedavi sürecinde prolutex karından iğneye geçtim ben öyle olunca
onu ödemiyor 7 lisi 128 tl olması lazım
benim başarısız oldu inşallah sen bebeğini sağlıkla alırsın kucağına
öyle nasip canım üzmüyorum elhamdülillahCok uzuldum. Bunda da vardir Elbet bir hayir. Üzmeyin kendinizi
Tebrik ederim. kucağımıza da alalım inşallahselam arkadaşlar,
uzun zamandır giremedim..
bizim de sonucumuz pozitif çok şükür.. cumartesi keselerimizi gördük..
benim 2 embriyo tranfer edilmişti,ikisi de tutmuş.. ikizlere hamileyim..
inşallah 2 hafta sonra kalp atışı için gideceğiz..
Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin inşallah..
Maşallahselam arkadaşlar,
uzun zamandır giremedim..
bizim de sonucumuz pozitif çok şükür.. cumartesi keselerimizi gördük..
benim 2 embriyo tranfer edilmişti,ikisi de tutmuş.. ikizlere hamileyim..
inşallah 2 hafta sonra kalp atışı için gideceğiz..
Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin inşallah..
Ay hadi bol Bol kaliteli yumurtaların olsun insallahÇarşamba opum var çok mutluyumNehira-27
Dua edin banaAy hadi bol Bol kaliteli yumurtaların olsun insallah
Yumurta sayınıza göre 3. Gün transferi daha az riskli olurdu aslında, neden 5. Gün planlandı?Slm Kızlar ilk Bastan beri dollenen 3 yumurtam hala devam ediyormus. Digerlerinden dollenen olmamıs. Umarim 2 gun daha dayanir kuzularim. Bana dua edin lutfen. Sizce 5.gune gelirler mi ne hissediyorsunuz