Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Yumurta sayınıza göre 3. Gün transferi daha az riskli olurdu aslında, neden 5. Gün planlandı?
Ben de anlamadim ki neden bu riske soktular beni. Hic biri yetisemezse herşey sil Bastan olacak. 3.gun ikisini transfer edin birini dondurun.hayir yasim genc olsa anlarrim olmuşum 37. Alti ay sonra bir daha denesem bu kadar da yumurta cikmayacak..kafalarina gore is yapıyorlar

Ben de anlamadim ki neden bu riske soktular beni. Hic biri yetisemezse herşey sil Bastan olacak. 3.gun ikisini transfer edin birini dondurun.hayir yasim genc olsa anlarrim olmuşum 37. Alti ay sonra bir daha denesem bu kadar da yumurta cikmayacak..kafalarina gore is yapıyorlar
Evet, aklın yolu bir. Bunu düşünebilmek için doktor olmaya bile gerek yok. Yani tabi ki 5. Güne gidemeyecekler diye bişey yok, belki döllenmelerin durumunu iyi görmüşlerdir ama yine de riske değmez. Toplamda 3 tanenin ikisini zaten koyacaklar. Seçilecek çok da birşey yok

Bizim yaşımızda yumurtaların çoğu sağlıksız oluyor, 5. Güne gelen sağlıklı demek değil ama 3. Güne göre ihtimal daha fazla diye olabilir. Kaçıncı denemeniz?

selam arkadaşlar,

uzun zamandır giremedim..

bizim de sonucumuz pozitif çok şükür.. cumartesi keselerimizi gördük..

benim 2 embriyo tranfer edilmişti,ikisi de tutmuş.. ikizlere hamileyim..

inşallah 2 hafta sonra kalp atışı için gideceğiz..

Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin inşallah..
Kız pozitif alıp da nasıl yzmadan durabildin :) yazmayınca negatif sandım :KK43: şükür pozitif hayırlı olsun :)

Herkese slm bilgisi olanlar dönüş yaparsanız çok çok sevinirim transfer öncesi adetin 3.günü progesteron kaç olması gerekiyor e2 de bakılıyormu ??????

Evet evet, çaktırmıyorum ama aklım fikrim kalp atışını duyma gününde:) aslında hcg 10.000 üzerindeyse kalp atışı duyuluyormuş ama biraz daha geç çağırıyorlar
Dun doktorumun istedigi tahliller icin kan verdim hazir kan veriyorum beta hcg baktirayim dedim 8200 cikti acaba Cuma kalp atislarini duyar miyim? Pazartesi cagirmisti beni:)

Dun doktorumun istedigi tahliller icin kan verdim hazir kan veriyorum beta hcg baktirayim dedim 8200 cikti acaba Cuma kalp atislarini duyar miyim? Pazartesi cagirmisti beni:)
Ya aslında hcg si çok yüksek olup 6. Hafta da kalp atışlarını duyamayanlar da varmış. Biraz da gebeliğin seyriyle alakalı galiba. Kişiden kişiye 3-5 gün değişiklik olabiliyor. 6. Haftada kalp atışını duyamayabiliyormuşsun ama ekranda kırmızıdan maviye dönen renkler kalp atışından dolayı olduğunu gösteriyormuş. Yani ekrandan kalbin attığını öğrenebilirmişiz:) duymak için biraz daha süre gerekliymiş. Ben de yarın sabah gidiyorum kalp atışı için. Çok heyecanlıyım:) inşallah ikimiz de öğreniriz kalplerinin attığını :)

Ya aslında hcg si çok yüksek olup 6. Hafta da kalp atışlarını duyamayanlar da varmış. Biraz da gebeliğin seyriyle alakalı galiba. Kişiden kişiye 3-5 gün değişiklik olabiliyor. 6. Haftada kalp atışını duyamayabiliyormuşsun ama ekranda kırmızıdan maviye dönen renkler kalp atışından dolayı olduğunu gösteriyormuş. Yani ekrandan kalbin attığını öğrenebilirmişiz:) duymak için biraz daha süre gerekliymiş. Ben de yarın sabah gidiyorum kalp atışı için. Çok heyecanlıyım:) inşallah ikimiz de öğreniriz kalplerinin attığını :)
Hadi insallah yarin duyacaksin cok heyecanli:) bende pazartesi gideyim doktor o gun cagirdi bakalim..

X