Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
  1. Kızlar yarin benim opu günüm .Dun ki e2 değerim 2155 di. Hormondanmidir nedir bir usuyorum bir terliyorum. Sanki biraz zor nefes aliyorum. Üstelik panik atagim var ve anesteziden nefret ederim.yillar once bir ameliyatta nefes kesintisi yasamistim ondan sonra hep anesteziden korkar oldum. Opuda doktor sedasyon verilcegeini soyledi. Allah askina nedir bu sedasyon nefesim kesilecek mi neler hissedecegim. Nezle olmam sonucu nefes almam iyice mi zor olacak. Bana bir el atin cok streese girdim

Az önceDüzenleŞikayet EtFavori
    + Çoklu AlıntıCevapla
< Önceki12345
Sedasyon anesteziye göre çok çok masum hafif uyku halinin sağlandığı kısa süreli işlemlerde tercih edilen bi uyutma tekniği. Damar yolu açılıp ordan ilaç uygulanacak uyuyup uyandığında işlemin bittiğine bile inanamayacaksın fakat biraz kasık ağrın olcak onun içinde bana hemşire sandviç yedirip ağrı kesici verdi opu dan çıkıp eve uğramadan pikniğe gittim. İlaç allerjisinin yan etkilerin en az olduğu yöntem merak etme korkma entübasyon olmadığı için öyle burun tıkanıklığı boğaz ağrısı omuz ağrısı olmuyo.heyecandan gece uyuyamamıştım çok iyi gelmişti o uyku.

Üye
Merhaba. Kayseri'de tüp bebek tedavisi sonucunda meleğimizin müjdesini aldık. Darısı tüm isteyenlerin başına. Tedavi sürecinde artan Ganol-f 900 ml lik enjeksiyon kalemi 2 kutu uyguna verilecektir ihtiyacı olan mesajla ulaşabilir. 2kutu harici kalan yarım kutuyu da hediye edeceğiz.

Üye
Merhaba. Kayseri'de tüp bebek tedavisi sonucunda meleğimizin müjdesini aldık. Darısı tüm isteyenlerin başına. Tedavi sürecinde artan Ganol-f 900 ml lik enjeksiyon kalemi 2 kutu uyguna verilecektir ihtiyacı olan mesajla ulaşabilir. 2kutu harici kalan yarım kutuyu da hediye edeceğiz.
Artan ilaçlarımi hastaneye verdim. Ihtiyaci olanlara kullansinlar diye. Siz de bu şekılde yapabilirsiniz

Sedasyon anesteziye göre çok çok masum hafif uyku halinin sağlandığı kısa süreli işlemlerde tercih edilen bi uyutma tekniği. Damar yolu açılıp ordan ilaç uygulanacak uyuyup uyandığında işlemin bittiğine bile inanamayacaksın fakat biraz kasık ağrın olcak onun içinde bana hemşire sandviç yedirip ağrı kesici verdi opu dan çıkıp eve uğramadan pikniğe gittim. İlaç allerjisinin yan etkilerin en az olduğu yöntem merak etme korkma entübasyon olmadığı için öyle burun tıkanıklığı boğaz ağrısı omuz ağrısı olmuyo.heyecandan gece uyuyamamıştım çok iyi gelmişti o uyku.
Ayyy insallah böyle olur. Cok tsk Ederim inanin rahatladim

Üye
  1. Merhaba, SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU'nun 14.10.2017 tarih ve 61762938 sayılı kararı gereği ilaç özellikle tüp bebek ilaçlarının satışı başlıkları sitenin kapanmasına kadar yol açabilecek ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Tüp bebek ilaçları satış başlığının kapatılması keyfi bir karar olmayıp mahkeme kararına bağlı bir uygulamadır. Bu sebeple sitenin zarar görmemesi için bu uyarılara uymayan üyelerin (ilaç alıp satan) üyelikleri uyarısız kapatılabilceğini sizinle paylaşmalıyız. Lütfen bu uyarıyı dikkate alın !
    12:21 29 Kasım 2017 tarihli üye bilgilendirme bildirimi.

Merhaba kızlar. Bugün kese görmek için doktora gittik. Transferin 24. Günü
Doktor vajinal ultrasonla baktı. İlk birkaç dakika sanırım hiç birşey göremedi. Sağ yaptı sol yaptı yok. Sağ kasigimda da batma olduğu için dış gebelik diyecek diye ödüm koptu.

Sonra iki tane kese gördük.Allah'a şükür. İkisi de dolu mu dedim. Evet dedi. Ama sanki bir kesede birsey yok gibi siyah renkli. Ultrason dan anlayan varmı? Atsam resmini. Bir ebe arkadaş vardı burda sanki.

Bir de doktor dosyada
'US:2 GS düzenli kaviter yerleşimli keseler, YS +/+, adneksler normal'
' İVF ikiz DD gebelik' yazıyor.

DD gebelik nedir bilen varmı? YS ve GS neyin kısaltması acaba?

X