Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Ay ben kötü oldum kızlar ya, ateşim var, bacaklarım sanki grip olmuşum gibi ağrıyor. Uykum var ama uyudukça başım ağrıyor.
Kasık , karın ağrılarım azaldı sanki ama vücudumda damarlar belirginleşti. Hele üst bacaklarımdaki damarlar net görünüyor. Uyuycam heralde böyle olmıycak. Aslında kuaföre gidicektim ama gidemiycem.

Hayra alamettir umarım arkadaşlar.
Transferin 20. Günü bu arada.

Öyle mi canım ya çok teşekkür ederim cevabın için öğrendiğimden beri üzüntüden kendime gelemedim inşallah sağlıklı bir gebeliktir
aynı lab.da mı yaptırdınız testleri.çünkü farklı lab.larda da çok değişken olabilir sounçlar.onunda etkisi olabilri.
aynı yerde yaptırdıysanız da illa ki tam iki katı olacak diye bişey yok.

aynı lab.da mı yaptırdınız testleri.çünkü farklı lab.larda da çok değişken olabilir sounçlar.onunda etkisi olabilri.
aynı yerde yaptırdıysanız da illa ki tam iki katı olacak diye bişey yok.
Aynı lab. da yaptırdım testleri o yüzden korktum zaten demek ters giden bir şey var diye düşünüm önce. Ama işte genelde hep 2 katı artması gerek diye duyduğum için içim rahat etmedi bir türlü. Dr um da dönüş yapmadı hala inşallah dediğiniz gibidir çok teşekkür ederim

hcg nin 48-72 saat aralığında 2 katına çıkması gerekiyor. yani bazen iki günde bazen 3 günde iki katına çıkabiliyor. endişe etmemeye çalışın.

Allah razı olsun inşallah. Daha önce 3 tüp denemem oldu çok yıprandım sanırım artık yoruldum dayanma gücüm azaldı korkum ondan. Sakin olmam şart yoksa zaman geçmez hayırlısı diyorum
anlıyorum. zor bir süreç, dışarıdan bakan için stres yapma demek kolay, zorluğu çeken açısından durum bambaşka. ama hayatta hep güçlü olmak zorundayız. umutlu bir kadın olmak daha iyi değil mi?:) çünkü umutsuzluk insanı mahveden şey.

Ne güzel rahatlatıyorsunuz insanı Allah razı olsun. Haklısınız onca zorluğu yaşadıktan sonra sanırım bunun da altından kalkarım bir şekilde bu süreçlerde yaşadığım hayalkırıklıkları umut bırakmadı bende hep korku hep stres yaşadım keşke ohh be diyebilsem. İnşallah güzel günler gelir

Canım, çok anlamıyorum ama değerlerin iyi görünüyor bence.burdaki arkadaşlar %60 lık bir artışın normal olduğunu söylüyorlardı.

Merhaba arkadaşlar, pzartesi nasipse tüp bebek için ilk randevumuzu aldık,bi ön görüşme yapmıştık doktor birkaç test istemişti onları hallettik. Önceden 1 aşılamam olmuştu ama tutmamıştı,eşimde hareketsizlik vardı tedavi gördü şimdi ikimizde sağlıklıyız ama olmuyor bakalım çıktık bir yola,Allah yardımcımız olsun

4sene önce bir oğlum oldu sevgili doktorum Aral Özbal ile birlikte yuruduk bu yolda. Şu an 5haftalık hamile olduğumu ogrendim ve ilk aradığım İnsan Aral b
eydi. Sonsuz güven veren sıcak kanlı işinde profesyonel ve ince eleyip sık dokuyan titiz yapısıyla gözüm kapalı tavsiye ediyorum. Önce Allaha sonra Dr. Aral Özbal a emanetiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…