Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlar, bugün transferin 19. günü...
dün de bugün de çok ağrım var. Küçük tuvaletim geldiğinde kaslarım çok acıyor. O bölge kilitleniyor sanki.
Bu sabah da o şekilde güne başlayınca modum çok düştü. Dün zaten karın ağrısıyla geçti.
Bugün de öyle geçecek gibi.
Gaz, karın ağrısı, kabızlık ne ararsan var bende. Benim gibi olan oldu mu?

İki akşamdır fena gaz sancısı çekiyorum, gazla başım dertte olacak benim heralde. Ve hala ayakta 15-20 dk dursam göbeğim düşecek gibi oluyo, belim ağrıyo.

Bu arada kızlar değerler 8. Günden itibaren iki günde bir, 45, 233, 512, 1123 artık testi bırakıyorum. Salı günü ultrason. Gözümü kapasam salı günü uyansam keşke geçmiyo zaman

Canım, değerlerin harika çıkmış :) çok sevindim tebrik ederim.
Benim de pazartesi günü ultrason.. ben de senin gibiyim... Gözümü kapatsam ve açsam diyorum.

Ne yapıyorsun bu ağrılarla? Ne yiyip ne içiyorsun?
Evde dinleniyor musun?

Teşekkür ederim canım, eminim senin de 1000 in üzerindedir şu an :)

Evde dinleniyorum, annem babam geldi dün, 4 gün ayağıma gelir her şey artık şükür :) Normalde, çamaşır asıyorum, sonra 1 saat yatıyorum, yemek yapıyorum, yatıyorum moddayım. bol zeytinyağı, ananas, bol kuru kayısı yemeğe çalışıyorum, bol su içiyorum. Ama bugün daha tuvalete çıkamadım maalesef. Salı sorucam doktora herşeyi...

Çok şükür canım. Anne baba gibisi yok.
Ben de evdeyim. Ama başım da ağrıyor bugün. Sabah süzme yoğurtla meyveleri karıştırıp verdi eşim. Kahvaltım oydu. İyi geldi. Çok hafifti rahatlattı.
Ay 1000i geçmiş midir ki? Çok merak ediyorum. Ama ben burada her istediğimde test yaptıramıyorum malesef pazartesiye kadar bekliycem. Sabır..

pozitif değil mi? Ağrı olabilir hiç dert etmeyin. Kanama olmadığı sürece sorun yok

Son düzenleme:
pozitif değil mi? Ağrı olabilir hiç dert etmeyin. Kanama olmadığı sürece sorun yok
Lekelenme şeklinde kanamam da var. Doktor olabilir demişti ama bu ağrılar beni rahat ettirtmiyor.
Pazartesi günü ultrasonda öğrenicez umarım, neler oluyor içeride diye.

Merhabalar hanımlar benim 5.gün transferi
10.gün değerim 288.5
12.gün 630.7
14. gün 1019
Dr hala geri dönüş yapmadı ikinci değerim iyiydi fakat 3.test sonucum tam üç katı yükselmemiş çok moralim bozuk başka bir dr 2. Testten sonra tekrarlamıyoruz demiş değerler iyi demiş eşime ama benim moralim sıfıra düştü zaten yorgunum bu tedaviler beni mahvetti tam sevineyim dedim böyle oldu

Normal mi değil mi yaşadıklarım acaba?
Doktor demişti kahverengi lekenmen olabilirmo normal, kan gelirse acile git demişti. Çok korkuyorum.
kahverengi lekelenme olabilir. kırmızıya dönmedikçe kanaman artmadıkça endişelenme. mesela benim hamile bi arkadaşımın kanaması oluyor 8 haftalık hamile. doktor keseyi düzgün görünce demiş ki, rahim içerisinde bebeğin tutunmadığı bölümlerde kanamalar olabilir, kese düzgün, gelişimi iyi, endişe edecek birşey yok demiş.
yani her kanama korkutmasın sizi ama temkinli olmakta fayda var. artarsa, kırmızıya dönerse o zaman doktora gidersiniz. dinlenin, rahat olmaya çalışın.

tamı tamına iki katı artış beklemiyorlar zaten.sizinki de normal duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…