Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlar bişey soracağım size,
Dün transfer öncesi son kontrolümdü perşembe günü taransfer olacağım doktorum pazar günü kullanmaya başlamak üzere;
Tetradox
Progestan
Prednol
Verdi, prednol kortizonmuş kesinlikle tuzlu hiçbirşey yemiyosun dedi ekmekde dahil. Şimdi sorum siz bu ilacı kullandınızmı kullandıysanız vicudunuzda nasıl bir etkisi oldu?
Doktorunuz kim acaba

Allah razı olsun canım bende öyle herkeze dua ediyorum bende her regli oluşumda cok ağlıyordum hiç bi arkakasımla görüşmemeye basladım sosyal medyalarımı iptal ettim resmen depresyon gibi bişeydi tüpe basladık bizde şimdi transferimi bekliyorum Allahım isteyen herkeze ve bizede nasip etsin yanlış anlama özel olmassa senin için sizde sorun ne idi belki bana umut olursun diye soruyorum
Yok canım, neden yanlış anlayayım burda dertleşiyoruz hep :) bizde sebepsiz 2 sene olmadı. Tabi son 1 sene klomen, yumurta takibi, bir de aşılama ile geçince artık daha fazla beklemeyelim dedik ve tüp bebeğe başvurduk. Eşimin tüp bebek merkezindeki sperm analizi kötü çıktı, halbuki kaç kez yaptırmıştık süper olmasa da çocuğa engel bir durum yoktu. Belki de sebep oydu, bilmiyoruz. 2018 başında başladık ama progesteron yüksek olduğu için sonra da kist çıktığı için transfer olamadım 3 ay. En sonunda Allahım nasip etti, inşallah devamı gelir sağlıkla.. Sizde sıkıntı ne ?

Nehira-27 Nehira-27 bugün büyük gün. Test yaptıracağım bugün ve içimde karmalarıydık duygular var. Olduğuna eminim içine doğuyor ama yine de korku heyecan endişe...... bi acayibim. Dua edin kızlar bana. :KK17::KK68::KK73::KK200:
Allahım allahım , te aşılama döneminden beri pozitifliğine hayranım :) ben dersen tam tersi bi insanım :) inşallah bugün gülücüklerle sonucunu yazarsın :)))) sabırsızlıkla beklemedeyim :)

D DEROS1986 , nsılsın ? transferin ne zaman olacak belli mi , yumurtaların gelişimi nasıl ?
merhaba teşekkür ederim cumartesi 20 adet yumurtam toplandı, sonra dün karnım çok şişti canım yandı ama bugün şişliğim geçti çok şükür dün arayıp 10 adetin döllendiğini söylediler, 3. gün ve inş. olursa 5. gün arayıp bilgilendireceklerini söylediler. Sonra da genetiğe gidecek benim transfer belli değil daha.

Canım bana transfer sırasında söyledi hamile kalırsan dikiş gerekecek bilgin olsun diye ben de tamam dedim . Demek ki o anda rahim ağzında genişlik falan gördüyse riske atmak istemedi galiba bilmiyorum. Bu arada bugün teste gidiyorum bana bol bol dua edin lütfen

İnşallah güzel haberler alırsın, bize de haber ver :)

merhaba teşekkür ederim cumartesi 20 adet yumurtam toplandı, sonra dün karnım çok şişti canım yandı ama bugün şişliğim geçti çok şükür dün arayıp 10 adetin döllendiğini söylediler, 3. gün ve inş. olursa 5. gün arayıp bilgilendireceklerini söylediler. Sonra da genetiğe gidecek benim transfer belli değil daha.
Hayırlı olsun inşallah 10 u da gelişimine devam eder , ben de pgt ye göndermiştim onu bekliyom , 5 temmuzda transfer olacak inşallah , senin de pgt demi genetik testin. Hangi şehirdeydin ? Benim antalya. Artık yumurta toplandı ya bundan sonrası rahat oluyor senlik çok bişey yok transfere kadar bol bol dinlen :)

Hayırlı olsun inşallah 10 u da gelişimine devam eder , ben de pgt ye göndermiştim onu bekliyom , 5 temmuzda transfer olacak inşallah , senin de pgt demi genetik testin. Hangi şehirdeydin ? Benim antalya. Artık yumurta toplandı ya bundan sonrası rahat oluyor senlik çok bişey yok transfere kadar bol bol dinlen :)

Ben İstanbul danım, senin transfer tarihin belli iyiymiş evet pgtdir, tam bilmiyorum ama 3. deneme olunca doktor genetik yapalım dedi, 5. güne giderse pgt ye gidecek ya ordan sağlıklı döner mi acaba siz ben den öncesiniz ya bilirsiniz?

Ben İstanbul danım, senin transfer tarihin belli iyiymiş evet pgtdir, tam bilmiyorum ama 3. deneme olunca doktor genetik yapalım dedi, 5. güne giderse pgt ye gidecek ya ordan sağlıklı döner mi acaba siz ben den öncesiniz ya bilirsiniz?
Benim nasıl oldu 12 mayısta opu yapıldı, doktor dedi ben 1 ay kadar rahmi dinlendirip transfer yapıyorum dedi, rahim biraz daha doğal haline dönmüş oluyor ilaçlar iğneler atılmış oluyor dedi, pgt den 20-25 günde dönüyor zaten dedi, o süreçte de rahim dinlenmiş olur dedi. 18 haziran transferdi. Aradan birkaç gün geçti embriyolar donduruldu pgt ye yollandı aradılar , pgt den dönmesi biraz uzun sürecekmiş dediler 5 temmuz transfer olacak dediler, ilaçlarımı iğnelerimi ona göre gün gün ayarladılar. 18 haziran iyiydi de uzayınca biraz sıkıldım zaman geçmeyecek gibi ama geç olsun güç olmasın , az kaldı şurda :) çoğu gitti azı kaldı.
Benim de embriyolar 5.gün embriyosu, 3 tane idi zaten doktor dedi en az 1 ini gönderelim elimizde sağlam olduğundan emin olduğumuz bulunsun şansı arttıralım dedi , eşim de 1 değil 2 gönderelim dedi :) 5.gün olması embriyo kalitesi açısından iyi ama pgt sonucunun nasıl çıkacağını burdan yorumlayabilir miyiz bilmiyorum, pgt de kromozama bağlı anomalilikler var mı onu tarıyorlar. Eğer 5.güne geldiyse bunlar kromozom açısından sağlamdır diyebilir miyiz bilmiyorum. Ama benim seninkinden önce ya farklı bi bilgiye ulaşırsam yazarım sana

Nehira-27 Nehira-27 , bilgilendirme için çok teşekkürler, bizde iki tane göndermek istiyoruz, ki 5. güne kadar giderlerse ben de çok heyecanlıyım seni anlıyorum herşeyin hayırlısı artık.
Ya bu süreç nasıl bişey ya her adımı stresli ve heyecanlı :) seninle konuştuk , tüp bebekten aradılar :) iyi insan lafının üstüne gelirmiş diyek bari :) tam da bugünlerde aklımdan geçiyordu döndü mü acaba diye . Kalbim gümledi ne diyecekler diye, 2 tane pgt ye göndermiştik ya biri normal diğeri sorunlu çıkmış dedi, transferde sağlam olanı koyacaz dediler :KK43: canım sıkıldı. Keşke 2 side sağlam çıksaydı. Bu durumda 1. Denemem olmazsa allah korusun , sonrası için 1 tane ptg siz embriyom kalacak :KK43:((( yani imkanın varsa pgt ye 1den fazla gönderin , ama iyi tarafından bakayım bari pgt ye göndermeseydik belki sorunlu olanı koycaktık allah korusun , ne yapak inşallah şu ilk denemede olur da bu atreslerden kurtuluruz ağlayacam ya bay canım sıkıldı, elimde 5-6 tane embriyo olsaydı sorun değil zaten 3 tane gelişmişti, 1 i gitti bu durumda alah korusun bunlardan sonuç alamazsak tekrar o tedavi sürecini yaşayacam :KK43:
18 haziran transferdi ya benim yetişecekmiş bak uzatmasalar ama şu saatten sonra öne almazlar ilaçları ona göre içiyorum iğneleri ona göre vuruldum :KK43:

Ya bu süreç nasıl bişey ya her adımı stresli ve heyecanlı :) seninle konuştuk , tüp bebekten aradılar :) iyi insan lafının üstüne gelirmiş diyek bari :) tam da bugünlerde aklımdan geçiyordu döndü mü acaba diye . Kalbim gümledi ne diyecekler diye, 2 tane pgt ye göndermiştik ya biri normal diğeri sorunlu çıkmış dedi, transferde sağlam olanı koyacaz dediler :KK43: canım sıkıldı. Keşke 2 side sağlam çıksaydı. Bu durumda 1. Denemem olmazsa allah korusun , sonrası için 1 tane ptg siz embriyom kalacak :KK43:((( yani imkanın varsa pgt ye 1den fazla gönderin , ama iyi tarafından bakayım bari pgt ye göndermeseydik belki sorunlu olanı koycaktık allah korusun , ne yapak inşallah şu ilk denemede olur da bu atreslerden kurtuluruz ağlayacam ya bay canım sıkıldı, elimde 5-6 tane embriyo olsaydı sorun değil zaten 3 tane gelişmişti, 1 i gitti bu durumda alah korusun bunlardan sonuç alamazsak tekrar o tedavi sürecini yaşayacam :KK43:
18 haziran transferdi ya benim yetişecekmiş bak uzatmasalar ama şu saatten sonra öne almazlar ilaçları ona göre içiyorum iğneleri ona göre vuruldum :KK43:

Sıkma canını her şey olacağına varıyor. İnşallah Rabbim bizlere de nasip edecek.

Benim bugün transferim oldu biri iyi, biri orta kalite. Zor bir karardı benim için ama verdik kararımızı. 2 embriyo transfer ettirdik. Şimdi biri iyi kalite biri orta kaldı, onları dondurduk. Biz hiç PGT ye yollamadık doktor da hiç lafını bile etmedi. Rahim dinlendirme de düşünülmedi. İnşallah dondurulanlar ileride kardeş olur diye ümit etmek istiyorum, olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum.

Hiç üzme kendini, sağlıklı çıkmasına şükret, çok güzel bir haber, umarım dileklerin gerçekleşir. Benim şimdiye kadar 2,5 sene içinde 4 kere pgt’ye 5. Güne ulaşmış ve çoğu aa kalite toplam 11 embriyo gitti ve 1 tane bile sağlıklı çıkmadı.

Sıkma canını her şey olacağına varıyor. İnşallah Rabbim bizlere de nasip edecek.

Benim bugün transferim oldu biri iyi, biri orta kalite. Zor bir karardı benim için ama verdik kararımızı. 2 embriyo transfer ettirdik. Şimdi biri iyi kalite biri orta kaldı, onları dondurduk. Biz hiç PGT ye yollamadık doktor da hiç lafını bile etmedi. Rahim dinlendirme de düşünülmedi. İnşallah dondurulanlar ileride kardeş olur diye ümit etmek istiyorum, olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum.
İnşallah hayırlı olur hepimiz için , yaşadığımız stres öyle böyle değil :KK43:

Hiç üzme kendini, sağlıklı çıkmasına şükret, çok güzel bir haber, umarım dileklerin gerçekleşir. Benim şimdiye kadar 2,5 sene içinde 4 kere pgt’ye 5. Güne ulaşmış ve çoğu aa kalite toplam 11 embriyo gitti ve 1 tane bile sağlıklı çıkmadı.
Ya şaşırdım biraz ben kromozama bağlı anomalilik çok sık rastlanan bişey değil sanıyordum :KK43: 2 side sağlam gelir gibi düşündüm ondan baya hayal kırıklığına uğradım :KK43: allahım nasıl bi süreç bu, bi olumsuzluk yaşıyorsun kendini toparlayıp tekrar yürüyorsun bişey daha oluyor bi daha yürüyorsun bi daha , böyle böyle nereye kadar gidecez bakalım :KK43: büyük bi sınavdan geçiyoruz :KK43: demekki 5.güne gelmesi bile sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor :KK43:

Şuan işteyim , eve gidip ağlayacam biraz rahatlarım :kızgın: yaşım geçtikçe geçiyor, elimde 2 embriyo kaldı, bunlardan sonuç alamadığımı hayal ediyorum, ekim kasım olur, doktor tekrar tedavi için belki ara verdirecek .aralık ocak olur :KK43: yani tekrar opu olayları seneye kalır allahım inanmak düşünmek istemiyorum :KK43: ben şurda transfere kadar gün geçiremezken aylarca nasıl beklerim :KK43: allahım yardım et :KK43:

X