Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630

Hahahaaa sende benim gibi sabırsızsın, 1 hafta kaldı benim ölcem artık sabırsızlıktan gün içinde nasıl zaman geçireceğimi şaşırdım artık

kızlar selam bi sorum olucak
hatırlauanlar vardır ben transferin 5. günü dayanamayıp kan testi yaptırmıştım sonuc 18,64 idi
7. günü 61 küsür idi
ve 11. gün 216 çıktı. çift embriyo koydurmştuk. dün doktora gittik değerler tek gibi dedi. henüz kese vs için bakmadı vajinadan falan. 15 gün sonraya gün verdi. böle olup da ikize dönen var mı ??? sanki dğerler tek değil gibi de... tabiki çok şükür bin şükür Allahın verdiği her türlü kabulümüz fakat insan merak ediyor

Canım öncelikle Hayırlı uğurlu olsun.
Beta değerin tek gebelik.
Çift gebeliklerde değerler çok daha fazla.
İnternette bak çift gebelik değerlerini paylaşan varsa tek ikiye katlıyor ya çift gebelik 4 katlıyor gibi düşün.

Ben hatırlıyorum o sabırsızlığını :) tabloya yeni başladığım için çok sağlam olmayabilir ama fikir verir 1. Sayfada tablo var bak istersen, o tablo doldukça ikizde nasıl oluyor degerler tekizde nasıl oluyor, artış nasıl oluyor görebilcez :)

Tabloda en başta Dykdyk , var onun ikiz mesela

Bana 2 embriyo transfer olcak cnm galiba aynı zamanda olcaz 1.2gun oynar blki.adet oldunmu sen ben olmadım 1.2 güne olcam
ne güzel canım bana bitane koyacak doktor 26 yaşındayım diye ben bugün bittim canım ilaçlara başladım ilki de dondurulmuş olmuştu insan olmayınca çok üzülüyor

Merhaba, yaşım 39 . 36 yaşımdan beri 7 tüp bebek denemesi yaptım.

İlk 2 tüp bebek denemesinde 2’şer embriyo transferi negatif sonuçlandıktan sonra

3. de 4 embriyonun 2’sini genetik teste gönderip diğer 2’sini transfer ettik sonuç negatif. Pgt’ye gidenlerde de kromozom bozukluğu çıktı.

4. Denemede yine 4 kaliteli embriyo 5. Güne ulaştı. Hepsi pgt’ye gitti, yine hepsinde kromozom bozukluğu çıktı.

Hastaneyi değiştirdik.

5. Denemede pgt yapılmadan 2 embriyo transfer edildi, ilk defa hamile kaldım ama 7. Haftada düşükle sonuçlandı kürtaj yapıldı.

6. Denemede 3 adet kaliteli embriyo pgt’ye gitti yine kromozom anamolisi çıktı.

7. Denememde 2 embriyo genetiğe gitti, kromozom anomolisi çıktı transfer iptal oldu.
Bu kadar çaresiz durumda olup süpriz yaşayan var mıdır çok merak ediyorum. Gücüm kalmadı..

Allah yardımcın olsun epeydir uğraşmışsın , ne çok macera geçirmişin . ben bu işlere bşlayalı 6 ay oldu, 6 ayda 2 olumsuz aşılama geçirdim, 1 ay dinlendim, tüp bebek macerasına başladım, opu oldu , transfere geri sayıyorum 27 günüm kaldı.

Kk da değil ama dışarda bi arkadaş tanıyorum o da 3 yıl kadar uğraşmıştır, sebepsiz infertiliteydi onun sanırım, başvurmadığı tedavi kalmadı, düşükleri oldu, benim bildiğim 2 düşük yaşadı ama belki 2 den fazladır; sonra her tedaviyi bıraktı, kendiliğinden hamile kaldı, doğum yaptı 1 ay önce :) o da 37-38 yaşlarındydı.

Sagolasın, ben de 1-2 sene içinde olursam olurum, artık olmayanı oldurmaya calismanın anlamı yok. Umarım sen güzel haberler getirirsin...

Sebepsiz infertilite o kadar çok duyuyorum ki son zamanlarda.Doktorlarında şaşırdığı bir durum.Bir sorun olsa o sorunu çözmek için tedavi uygularsın çözüm bulursun.Bu durumda herkesin eli kolu bağlı kalıyor.Allah yardımcınız olsun bolbol dua edin.Çok zor şeyler yaşamışsınız.Ümidinizi kaybetmeyin.Ben hissediyorum sizin bir evladınız olacak

Ben şunu anlamıyorum.
Herkeste genetik bozukluk mu var.
Kimi duysam genetikten yumurta geçemedi.
Dünya da insan ırkı kırılıyor mu? Bu kadar fazla negatikten geçemeyen embriyo beni düşündürüyor.
Doktorlara sorduğum da 38 yaşından sonra ve ailenize genetik sorun varsa istiyoruz diyorlar.
Peki ailesinde genetik sorun olup sağlıklı çocuğu dogal yollayolla milyarlarca insan var.
Hangimiz 7 göbek bağımızı biliyoruz.
Mesela şizofreni hastalığı var genetikle ilgili değil sorun beyin hücrelerinin ölmesi ile meydana gelir. Peki bunu nasıl anlayacaklar.
Ve benim fikrim pgt hakkında, tekrarlıyorum benim fikrim zarar veriyor. Koparıyorlar embriyodan bir parca.
Sakın moralini bozma her şey Rabbimin elinde.
Yeter ki ol desin.
Sen gibi aynı durum da olan bir arkadaş var özelden yazmıştık genetikten geçmiyor embriyoları, genetik tanıyı yapan merkezle gitti görüştü.
Denemeye devam edin denmiş, şu an tekrar başlıyor denemeye.
Moralini sakın bozma.
Allah en zor zamanımızda umulmaz kapılar açar.
Rabbim ol dedikten sonra yok pgt yok era yok bilmemne hepsi boş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…