• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek yaptıracaklar burada bulusalimmi

Birşey sormak istiyorum, Benim doktorum hem uzun protokol hem kısa protokol var dedi. Sana uzun protokolü uygulayacağız dedi. Ama neden öyle birşey söyledi bilmiyorum, o an da soramadım, aklıma gelmedi. Bir fikri olan var mı?

kızlar bende iki aşılama yaptirdim tutmadi bu ay sonu tüp bebeğe geçiyorum üstelik bir sorun bulamiyolar bana lütfen aşama aşama anlatirmisiniz

Selam..
Gittiğiniz yere ve size göre yapılacaklar farklılık gösterebilir mi bilmiyorum. Ben yaşadığım süreçten aşama aşama bahsedeyim.
Bazı şeylerin elinizde olması gerekiyor ki aşılama olmuşsunuz sizde vardır diye düşünüyorum. Rahim filmi hormon tahlilleri vs.
Adetin 2.günü merkeze gittim. Kan değerlerime bakıldı. Değerlere göre tedaviye başlıyor ya da başlamıyorsunuz. Benim iki denemede de bir sorun çıkmadı ve o gün tedaviye başladım. Tedavi de 9-12 günlük bir süreç ilk aşamada. Günlük kaç doz iğne alacağınız, kullanacağınız haplar falan o gün size anlatılıyor. Ben adetin 2.günü başladım 9.gün yumurta toplamam oldu. Bu arada ortalama 3 kez merkeze gittim. Yumurtaların gelişimi takip ediliyor. Zaten yumurtalar yeterli olgunluğa ulaştı mı yumurta toplama için çağrılıyorsunuz.
Daha sonra yumurtaların toplandığı gün eşinizden de sperm örneği alınacak. Ve toplanan yumurtalarınıza eşinizin seçilmiş spermleri enjekte edilecek ve embriyolarınız oluşmuş olacak. Bundan sonra 5 günlük bir süreç var. Ertesi gün 1.gün merkez aradı ve şu kadar embriyonuz yaşıyor dedi. 3.ve 5.gün aynı şekilde bilgi verildi. Mesela benim 17 yumurtam toplandı. 1.gün 17 embriyomun yaşadığı ve sağlıklı olduğu 3.gün 9 embriyo ve 5.güne sağlıklı görünen 3 embriyomun olduğunu ve dondurulacağını bildirdiler. Gittiğim merkezde 1 ay rahim dinlendiriliyor. Eğer dinlenme olmayacaksa o 5.gün transferiniz de gerçekleştirilebilir. Sonra diğer ayın adetiyle merkeze gittim ve bu sefer estrofem diye bir hap kullandım ve başka şeyler de. Sonra transfer tarihi söylendiğinde yaşayan o embriyolardan 1 ya da 2 si çözdürülüyor ve transfer işlemi gerçekleşiyor. 12 gün sonra da olumlu ya da olumsuz sonucu öğreniyorsunuz. Umarım ilkinde olumlu haberi alır ve sağlıklı bir doğum gerçekleştirirsiniz.

Siz hangi merkeze gidiyorsunuz beni doktorum Brüksel'e yönlendirecek o merkezler pazar günü çalışıyor mu bilginiz var mı

Siz hangi merkeze gidiyorsunuz beni doktorum Brüksel'e yönlendirecek o merkezler pazar günü çalışıyor mu bilginiz var mı

Ben Bahçeci Umut'ta tedavi görüyorum. Dediğiniz merkezle ilgili bilgi sahibi değilim. Bayram düğün dernek her gün çalışıyor bizim merkez:) Hepsi öyledir herhalde

Merhaba Bahçeci Umut Tüp Bebek'te fiyat nedir acaba? ve birde sgk anlaşmanız varmı ?

Merhaba,
evet sgk anlaşması var merkezin. Ben de ikinci raporumla başlayacağım nasipse bu ay.
Tedavi ilk denemede 3080 + 360 ilaçlarım tuttu. Fakat takviye ilaç aldım ama o da en fazla 300 tutsun. Bunun dışında embriyo dondurma ücreti verdik 1500 kadardı sanırım.
İkinci tedavimde rapor olmasına rağmen benim için maddi açıdan zor olacak. Çünkü bir çok şey aynı anda denenecek.
Tedavi yine 3080. Bu sefer iğne dozum biraz daha fazlaydı ve ilaçlarım 915 tl tuttu. Bunun dışında eşim neofortil kullanıyor 3aylık kutu 450 tl. Solgar kullanıyor tanesi 150 3 tane kullanacak. Ben omepa kullanıyorum aynı şekilde 3 ay kullanacam o da 130 tl olmuş. Gelelim tedavideki ekstralarıma,
Era : 1000 euro yaklaşık 4000 tl (+Bunu yaparken anestezi ücreti:300 350 tl kadar)
Tesa: 3.050 tl (Eşimden daha sağlıklı spermler elde etmek için 2.tedavide olmasına karar verdi Tansel Bey)
Gerekirse sperm dondurma: 1.540 (+DNA Kimlik:300)
Serum:500 (Bana bağışıklık için takılacak)
Rahim Dinlendirme: 500
Embriyo Dondurma:1500
Ahhhh ah :))) Tüm bu çaba ve sonuç ne olur bilinmez Allah'ın takdiri bakalım (:

Merhaba,
evet sgk anlaşması var merkezin. Ben de ikinci raporumla başlayacağım nasipse bu ay.
Tedavi ilk denemede 3080 + 360 ilaçlarım tuttu. Fakat takviye ilaç aldım ama o da en fazla 300 tutsun. Bunun dışında embriyo dondurma ücreti verdik 1500 kadardı sanırım.
İkinci tedavimde rapor olmasına rağmen benim için maddi açıdan zor olacak. Çünkü bir çok şey aynı anda denenecek.
Tedavi yine 3080. Bu sefer iğne dozum biraz daha fazlaydı ve ilaçlarım 915 tl tuttu. Bunun dışında eşim neofortil kullanıyor 3aylık kutu 450 tl. Solgar kullanıyor tanesi 150 3 tane kullanacak. Ben omepa kullanıyorum aynı şekilde 3 ay kullanacam o da 130 tl olmuş. Gelelim tedavideki ekstralarıma,
Era : 1000 euro yaklaşık 4000 tl (+Bunu yaparken anestezi ücreti:300 350 tl kadar)
Tesa: 3.050 tl (Eşimden daha sağlıklı spermler elde etmek için 2.tedavide olmasına karar verdi Tansel Bey)
Ahhhh ah :))) Tüm bu çaba ve sonuç ne olur bilinmez Allah'ın takdiri bakalım :-)
Canım merhaba
Tüp bebek raporunu nasıl çıkarttın en az 3 aşılama gerekiyormus diye duydum bu raporu alabilmek için bilgi verebilirmisiniz ??
İnşallah verdiğin emeklere değmesi ve anne olman dileğiyle. . H H_aziran

Canım merhaba
Tüp bebek raporunu nasıl çıkarttın en az 3 aşılama gerekiyormus diye duydum bu raporu alabilmek için bilgi verebilirmisiniz ??

Teşekkürler inşallah cümlemiz.
O konuda işlerimiz rast gitti. Evet normalde aşılama gerekiyormuş fakat eşimin değerleri aşılama ile sonuç verecek gibi değildi bu yüzden direkt tüp bebek dediler ve raporu verdiler. Bir sürü tahlil istediler, rahim filmi falan. Bende de yapılması gereken herhangi bir işlem yoktu her şey normal çıktı şükür. 2.raporuysa çok daha kolay aldım. Tahlillerim 1 yılı geçmediği için yenilemem gerekmedi direkt ikinci raporu verdiler.

Teşekkürler inşallah cümlemiz.
O konuda işlerimiz rast gitti. Evet normalde aşılama gerekiyormuş fakat eşimin değerleri aşılama ile sonuç verecek gibi değildi bu yüzden direkt tüp bebek dediler ve raporu verdiler. Bir sürü tahlil istediler, rahim filmi falan. Bende de yapılması gereken herhangi bir işlem yoktu her şey normal çıktı şükür. 2.raporuysa çok daha kolay aldım. Tahlillerim 1 yılı geçmediği için yenilemem gerekmedi direkt ikinci raporu verdiler.
Anladım cnm peki Zeynep kamile tüp bebek ve ilaçlar için para ödemek gerekiyormu ne kadar ödüyoruz yada

kızlar şunu bilmek istiyorum Lütfen yardım edin diyelim ki kanamam ayin1de basladi 3debitti benim doktora tüp için kacinda gitmem gerek aşılama olun ama bi konuda kafam karıştı iki asilamadada husrana uğradım üstelik bir sorunumuz yok tüp bebek yapcaz

kızlar şunu bilmek istiyorum Lütfen yardım edin diyelim ki kanamam ayin1de basladi 3debitti benim doktora tüp için kacinda gitmem gerek aşılama olun ama bi konuda kafam karıştı iki asilamadada husrana uğradım üstelik bir sorunumuz yok tüp bebek yapcaz

Doktorlar 2. günü gelin diyorlar. Ben de yeni başladım, uzun protokol diye. Bana üçüncü günü geliceksin dedi.

Merhaba,
Ahhhh ah :))) Tüm bu çaba ve sonuç ne olur bilinmez Allah'ın takdiri bakalım :-)
Allah yardımcın olsun inşallah...Bende raporumu çıkartıyorum onun için tüp bebek merkezlerini araştırıyorum teşekkür ederim cevabın için :)

Canım merhaba
Rapor çıkartmak için 2 aşılama şartı var...

Anladım cnm peki Zeynep kamile tüp bebek ve ilaçlar için para ödemek gerekiyormu ne kadar ödüyoruz yada
Cerrahpaşa Tıp Fakültesine ilaçlar dahil 2000 dediler tüp bebek için. Zeynap Kamil'de ücret alıyordur mutlaka ama ne kadar onu bilemiyorum.

Kızlar Günaydın pazartesi adetimin2.gunuydu doktora gittim baktı ve 3 tane iğne verdi karnımdan vurulmam için salı başladım iğnelere dün bitti bugün doktorda randevum var üstelik ne eşimde nede bende bir sorun bulunmadı ama iki aşılama da tutmadı bizde tup bebeğe başladık felaket pahali ilaçları Rabbim yardimcimiz olsun inş bu sefer olur stresi çok bu konuda süreçlerde bilgisi olan varsa ltf anlatsin

Mrb .. ben gecen hafta bahceci umut tup bebek merkeziyle gorusmeye gittim .. dr selen hanim .. esim azosperm oldugu icin carsamba gunu uroloji tansel bey gorup tekrar selen hanimla goruscez ama kararsizim ve korkuyorum cunku iyi hastane ve iyi doktor olduguna emin olmam gerek .. ilk denemede basarisiz olursam maddi acidan ikinci denemem zor ihtimal :( aranizda bahceci umuta giden var mi ya da tavsiye edebilceginiz bir yer

Mrb .. ben gecen hafta bahceci umut tup bebek merkeziyle gorusmeye gittim .. dr selen hanim .. esim azosperm oldugu icin carsamba gunu uroloji tansel bey gorup tekrar selen hanimla goruscez ama kararsizim ve korkuyorum cunku iyi hastane ve iyi doktor olduguna emin olmam gerek .. ilk denemede basarisiz olursam maddi acidan ikinci denemem zor ihtimal :KK43: aranizda bahceci umuta giden var mi ya da tavsiye edebilceginiz bir yer
Ben oranın iyi olduğunu duydum bana çok pahalı geldi o yüzden başka yere başladım bugün son ignelerimi vurulcam yarın doktordayim çarşamba yumurtaliklarim alincak haftaya pazartesiye transfer olucak bana çok az ilaç kullandılar çünkü bir problemim yok eşimde de yok ama iki aşılama da basarisiz oldu tup bebeğe geçtik bana göre doktorlar sadece vesile Rabbimin dediği olur bende 1 defa tup bebek yaptırabilecegim cinku Maddi yönden bittikten hiç SGK geçmedi ilaçları çok pahalı Rabbim yardimcimiz olsun

Ben oranın iyi olduğunu duydum bana çok pahalı geldi o yüzden başka yere başladım bugün son ignelerimi vurulcam yarın doktordayim çarşamba yumurtaliklarim alincak haftaya pazartesiye transfer olucak bana çok az ilaç kullandılar çünkü bir problemim yok eşimde de yok ama iki aşılama da basarisiz oldu tup bebeğe geçtik bana göre doktorlar sadece vesile Rabbimin dediği olur bende 1 defa tup bebek yaptırabilecegim cinku Maddi yönden bittikten hiç SGK geçmedi ilaçları çok pahalı Rabbim yardimcimiz olsun
Amin ALLAH hepimizin yardimcisi olsun .. sen hangi tup bebek merkezinde basladin ?

Back