• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek ve Rapor Yeni Yasa ❗❗

Tüp bebek raporu almak için 2 aşılama yaptırmak gerekiyor ya , bu iki aşılamayı özel hastanede iğneli yaptırsak kabul ediyorlar mı ? Yoksa illaki zeynep kamilde mi yapılmalı ?
Zeynep Kamil şart deil,yaptığınız kurumun SGK ile anlaşması olması lazım,özel hastaneler olmuyor maalesef

Artık Allah'a Havale ediyorum bu yasayı çıkaranı da kanunları da. Bende dün aynı şeyi yaşadım canım Bahçeci de tedaviye başladım. İlaçları almak için Zeynep Kamil e onaya gittim raporlar artık geçersiz dediler. Elimde olan onay verdikleri raporu geçersiz yaptılar 😔😔😔 2 Aşılama şartı istediler ama aşılama tutmaz diye Dr dedi. Sözde Zeynep Kamil Bu Konu Üzerine Uzman. Sıkma Canını. Umudunu asla yitirme. Elbet olacak 🙏 Allah emekle

Verilen hakkın geri alınması demek oluyor resmen… nasıl akılsızca iş yapıyorlar anlamıyorum. Benimde tüplerim kapalı olduğu İçin prof.dr normal bi gebelik oluşmaz sizde dedi ama devlet bana 3 yıl şartı getirmiş . 3 yıl napacağım ben acaba 😡 oysa devlet desteği görürsün dediği için ben ameliyat oldum . Boş yere bana zaman kaybı olduğu gibi genel anestezili ameliyat devlete de masraf olmuş oldu şimdi

Kızlar Merhaba 😔

Zeynep Kamilden çıktım şimdi canım çok sıkkın sizi de bilgilendirmek istedim.

Tüp Bebek için raporumu Zeynep Kamil den aldım. Tedaviye 1 hafta önce Bahçeci Umutta Başladım. Bugün ilaçlarımı Onaylamak için Zeynep Kamil'e gittim. Bana Artık Raporunun Geçersiz Olduğunu Söylediler 😔 Yeni Rapor Çıkarmıyorum Elimde Raporum Var dedim. Onlar için de aynı Yasa geçerli dediler.

Yeni Yasaya Göre 2 Aşılama Şartı İstemiyormuş 😔 De bana Aşılama ile tutmayacağını söyledi. Ben niye iki kere zaman ve para kaybı yaşayın.

Yeni Hastalarda Tamam ama raporum çıkmış şimdi niye iptal ediyorsunuz dediğimde verilen karar bu yönde dediler 😔

Tüm Moralim Alt Üst Oldu. Daha ilaçlar en başında 1500 TL tutuyor 😔 Devamını düşünemiyorum bile. Hastane ücretini zaten gözden çıkardım da. Ekstra birşey olursa ne yapacağım onu bilmiyorum.

Hakkımızda hayırlısı arkadaşlar.
Allah umutlarımızı boşa çıkarmasın 😔😔
Tup bebek raporun var ken ilac raporunu tedaviye basladigin yer vermiyor mu canm bende bahceci umuta gidicem rapor hakkim var birde giresundan gidicem ben tubal faktorum ameliyat raporum var elimde oradaki hemsire bana iste ayriyetten tup raporunu getirmen gerekiyor elinde bir kagidin olmasi lazim dedi simdi diyelim ki tup bebek raporunu aldim gittim burdan giresundan gidicem ben tekrardan tedaviye baslarsak ilac raporu icin baska hastane mi arayacagim oradan onaylanmiyor mu ilac raporu sgk anlasmalri ne ise yariyir cevablarsaniz sevinirim az kaldi benimde ikk muayneme

Zeynep kamilde 2. Aşılamam icin marta gün verdiler oda negatif olursa tüp bebek icin hazirliklara başlanilicak ama rapor verilmesi icin 3 yil sarti araniyor Biz 2 yil 2 aydır evliyiz....nasıl bir sürec izlenicek bilginiz varmi tup bebek icinde herseyi halledip rapor cikarmamiza izin cikarmi yılımız dolduktan sonra tup bebege basvururuz vakit kaybetmek istemiyoruz hic :( bu konuda bilgisi olan yardimci olabilirmi

Zeynep kamilde 2. Aşılamam icin marta gün verdiler oda negatif olursa tüp bebek icin hazirliklara başlanilicak ama rapor verilmesi icin 3 yil sarti araniyor Biz 2 yil 2 aydır evliyiz....nasıl bir sürec izlenicek bilginiz varmi tup bebek icinde herseyi halledip rapor cikarmamiza izin cikarmi yılımız dolduktan sonra tup bebege basvururuz vakit kaybetmek istemiyoruz hic :KK43: bu konuda bilgisi olan yardimci olabilirmi
2. Aşılamayı yaptıktan sonra ,tüp bebeğe giderseniz 3 yıl evlilik şartı var,evliliğinizi doldurmadan rapor çıkmaz,beklemek istemesseniz ücretli yaptırabilirsiniz

Tup bebek raporun var ken ilac raporunu tedaviye basladigin yer vermiyor mu canm bende bahceci umuta gidicem rapor hakkim var birde giresundan gidicem ben tubal faktorum ameliyat raporum var elimde oradaki hemsire bana iste ayriyetten tup raporunu getirmen gerekiyor elinde bir kagidin olmasi lazim dedi simdi diyelim ki tup bebek raporunu aldim gittim burdan giresundan gidicem ben tekrardan tedaviye baslarsak ilac raporu icin baska hastane mi arayacagim oradan onaylanmiyor mu ilac raporu sgk anlasmalri ne ise yariyir cevablarsaniz sevinirim az kaldi benimde ikk muayneme
Örnek verim size ,aklınızda netlessin diye.....diyelim Zeynep Kamil Hastanesi'nde rapor çıkardınız,Zeynep kamilde tedavi deilde bahçeci özel tüp bebek merkezine gittiniz.bahceci tüp bebek merkezi size reçete yazar ,o reçeteyi alıp Zeynep Kamile gidip onaylatirsiniz çünkü raporu ordan aldınız..Zeynep Kamil raporu reçeteyi sisteme girer,gidip ilaçlarınızı alıp bahceciye gidersiniz ,sistem bu sekilde

Örnek verim size ,aklınızda netlessin diye.....diyelim Zeynep Kamil Hastanesi'nde rapor çıkardınız,Zeynep kamilde tedavi deilde bahçeci özel tüp bebek merkezine gittiniz.bahceci tüp bebek merkezi size reçete yazar ,o reçeteyi alıp Zeynep Kamile gidip onaylatirsiniz çünkü raporu ordan aldınız..Zeynep Kamil raporu reçeteyi sisteme girer,gidip ilaçlarınızı alıp bahceciye gidersiniz ,sistem bu sekilde
Tesekkur ederim rapora falan ihtiyacim kalmadi şuķur

Merhaba, bende cam sakura şehir hastanesine gidiyorum basaksehirde devlet.bu ay tedavim başlayacak Allah izin verirse genel olarak memnun kalmış çoğu kişi bende bu sürece kadar güzel ilgilenildigini düşünüyorum.isterseniz değerlendirebilirsiniz diye yazayım dedim.
Merhaba bende ordan kadın doğum bölümüne randevu aldım tüp bebek için başvuracağım neler yapıldı tecrübelerinizi paylaşırmisiniz benimlede

Süreç biraz şans kısmet işi.birde bilgili olmak lazim düşünürsen ben sana yardımcı olurum herşeyi anlatırım daha kısa süreçlerde halledersin.banada hastane bayağı uzak git gel oluyor mecburen.cunku her bölüme ayrı günlerde gidiyorsun ayrı ayrı onay alıyorsun.ben 14 eylulde tüp bebek bölümüne girdim 12 Ekim'de herseyim hazırdi, reglim olsaydi hemen baslancakdi ama yeni regl olmusdum şimdi gunumu bekliyorum.en uzun zamanını harcayabilcek olan şey meme ultrasonu istiyorlar randevu bulması biraz zor oluyor ama onunda takdigi var 🤣😅😀
Bende orda tüp Bebek için başvurmak istiyorum banada anlatır mısınız dünden beri çok moralim bozuk ne yapacağımı bilmiyorum

Sürekli bak canım muhakak çıkıyor hatta talep oluştur MHRS den ben o şekilde aldım.randevu açılınca mesaj geliyor telefonuna.asilama ya şöyle alırlar onuda cevaplim.rahim filmi çektir derler amh testi yaparlar ayrıca hormonları tabiki.smear testi alırlar, eşinden de sperm testi bunların hepsi var ise 3 yıldır evliyim dediğinde evraklarının sonucuna göre işlem yaparlar.
Benim amh.050 çıktı direkt tüp bebek dediler cam sakuraya gitmek istiyorum Nisan 2022 de 3 yıl olacak evleneli bakmazlarmi acaba rapor çıkmaz mi

Benim amh.050 çıktı direkt tüp bebek dediler cam sakuraya gitmek istiyorum Nisan 2022 de 3 yıl olacak evleneli bakmazlarmi acaba rapor çıkmaz mi
Amh dusuklugunde 3 yıl şartı aranmıyor canım.direk başlanabilir o sebeple ki zaten rapor alma sürecin reglinin denk gelmesi vs nisanı bulanilir.benimde 1.30 sonucum vardı baslanacakdi kasım reglimde raporumu falan hazırlamıştım hamileymisim meğer çok şükür gerek kalmadi🤗şimdi öncelikle Muzaffer zeki duman randevu alıyorsun zaman hiç önemli değil en erken ne zaman bulursan reglinin hangi dönemi olduğu da önemli değil.tum evrakları la gitmen işini kolaylastirir.amh sonucun smear yapdirdiyan onun sonucu yapılmasıyda eksikler orda yapılır.alttan muayene edip görünen yumurta sayina bakar vs vs.sonra seni muhtemelen tüp bebek bölümüne yönlendirir oraya inip gün alıyorsun ortlama 1 ay sonrası vermişlerdi bana.o tarihte tüp bbebge gidip rapor için eksiklerini tamamlıysun raporun çıkınca da ilk reglinle tedaviye başlıyorsunuz.bu süreçlere girersen bana özelden de mesaj atabilirsin ben yardımcı olurum sana rapor çıkarırken nelere yaparsan daha hızlı ilerlersin diye rabbim yardımcı olsun hicde kendini bunaltip üzme ben 2 buçuk senedir kimyasal bile yaşamamıştım tam tüpe başlayacağım ay kendiliginden gebe kaldım.strese girme stressiz olmak çok önemli.

Amh dusuklugunde 3 yıl şartı aranmıyor canım.direk başlanabilir o sebeple ki zaten rapor alma sürecin reglinin denk gelmesi vs nisanı bulanilir.benimde 1.30 sonucum vardı baslanacakdi kasım reglimde raporumu falan hazırlamıştım hamileymisim meğer çok şükür gerek kalmadi🤗şimdi öncelikle Muzaffer zeki duman randevu alıyorsun zaman hiç önemli değil en erken ne zaman bulursan reglinin hangi dönemi olduğu da önemli değil.tum evrakları la gitmen işini kolaylastirir.amh sonucun smear yapdirdiyan onun sonucu yapılmasıyda eksikler orda yapılır.alttan muayene edip görünen yumurta sayina bakar vs vs.sonra seni muhtemelen tüp bebek bölümüne yönlendirir oraya inip gün alıyorsun ortlama 1 ay sonrası vermişlerdi bana.o tarihte tüp bbebge gidip rapor için eksiklerini tamamlıysun raporun çıkınca da ilk reglinle tedaviye başlıyorsunuz.bu süreçlere girersen bana özelden de mesaj atabilirsin ben yardımcı olurum sana rapor çıkarırken nelere yaparsan daha hızlı ilerlersin diye rabbim yardımcı olsun hicde kendini bunaltip üzme ben 2 buçuk senedir kimyasal bile yaşamamıştım tam tüpe başlayacağım ay kendiliginden gebe kaldım.strese girme stressiz olmak çok önemli.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim 32 yaşındayım ilk eşimden 11 yaşında bir oglum var ama ikinci eşimin ilk evliligi benim ve ilk kez baba olacaktı ama sonuç böyle oldu çok ssasirdim ve iyiki 6ay olmayinca doktora gittim daha fazla süre geçmedi sonuç yanlış olabilirmi diye kendi kendime kafayı yicem amh testi normal zamanda yapiliyormu regl sartmi acaba

Allah razı olsun çok teşekkür ederim 32 yaşındayım ilk eşimden 11 yaşında bir oglum var ama ikinci eşimin ilk evliligi benim ve ilk kez baba olacaktı ama sonuç böyle oldu çok ssasirdim ve iyiki 6ay olmayinca doktora gittim daha fazla süre geçmedi sonuç yanlış olabilirmi diye kendi kendime kafayı yicem amh testi normal zamanda yapiliyormu regl sartmi acaba
Hiç korkma öyle panik falan da yapma sakın kal.asilamaycak bişey değil amh dusuklugu.amh nin kaç cikdigi da çok oneli değil aslında her laboratuvar az da olsa farklı bir sonuç çıkartabiliyor.onemli an şey adetken yapılan yumurta sayımında kaç yumurtan göründüğü.hatta ondan da onemlisi kaliteli 1 yumurtan olması yeterli gerisi boş.mesele o kaliteli tek yumurtayı bulmakda 🥰kalitede malesef sadece tüp bebek asamasinda anlaşılıyor.

Merhaba. Rapor çıkarıldığında sgk, hastane masraflarına da yardımcı oluyor mu yoksa sadece ilaçları mı ödüyor? İlaçların hepsini mi ödüyor yoksa bir kısmını mı karşılıyor acaba? Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Back