aşılama işlemi için 1000 ytl bence çok yüksek bir ücret..Bilimsel olarak tüp bebek öncesi, 2-3 aşılama yapmak önerilir. Fakat hasta şöyle yaklaşabilir."aşılama başarı oranı düşük.Ben 2-3 aşılamaya vereceğim ücreti tüp bebek denemem için harcarım" ..Doktorunuza bu öneri ile gidebilirsiniz.Biz genellikle, yumurtlama bozukluğu olan, spermi normal, tüpleri açık, yumurta rezervi iyi olan hastalara aşılama uygularız.Durumunuzu en iyi değerlendirecek olan kişi tabi ki doktorunuz..
Tüp bebek yapıldı diyelim..15 yumurta toplanmış olsun.Bunlardan 12 si olgun olsun.12 tanesine mikroenjeksiyon yapılmış olsun. Bunlardan 11 tanesinin döllenmesi devam ediyor olsun.
Diyelim ki bugün günlerden pazartesi..Mikroenjeksiyonun yapldığı gün..
Salı günü döllenmenin 1.günü.Bugün 11 tane yumurtanın döllendiğini gördük.
Çarşamba günü döllenmenin 2. günü..embriyolara baktık diyelim. 10 tanesi döllenmeye devam ediyor.1tanesi arrest oldu yani gelişimini durdurdu.
Perşembe günü embriyo transfer yapılacak diyelim..Hastanın embriyo kalitesine ve yaşına göre, embriyo sayısı belirleniyor.Diyelim ki 25 yaşında hasta ve kalite çok güzel.1. derece kaliteli.Bu kontrolleri embriyolog yapıyor.
3 embriyo transfer ettik mesela .Geriye 7 embriyo kaldı..Bu embriyolar kaliteli, hücre kirliliği az. Embriyolog bu aşamada aileye teklif getirir.""dondurma işlemi ister misiniz?"" aile kabul ederse dondurma işlemi yapılır. 3 yıl saklama yapılabilir.
1.tüp bebek denemesi tutmaz diye birşey söz konusu değildir.fakat 2. 3. veya 4.denemelerde gebe kalan hastalarımız tabi ki var..
Diyelim ki donduruldu ve 1.denemeniz tutmadı..O halde dondurulmuşlar transfer edileceği gün çözülür.başarı şansının %5 azaldığı konuşulmaktadır.hepsi geriye dönmeyebilir veya hepsi sağlıklı da çözülebilir.veya 5 tanesi...Bunu o gün anlıyoruz.Dondurulmuş emb.transferinde, daha az ücret ödenir.ve iğne kullanılmaz.(gonal-f, puregon) rahim içini kalınlaştıran bir takm haplarla tedavi olunur.
saygılar..
patulii hemşire