Tüp bebek ve aşılama hakkında bilmek istediklerinizi sorabilirsiniz arkadaşlar..

sevgili patulii bana aşılama yapılmadan önce rahim filmi çekilmedi sanırım aşılamadan önce bu işlemin yapılması gerekiyormuş bu arada bende bursada tedavi görüyorum belki tanırsın dr.um prof.dr. gürkan uncu. Acaba dr um bişeyden şüphelenmediği için gerek duymamış olabilir mi
 
şekerlik kullandığın bebek resmini masaüstüne arka plan yaptım, günümü güzelleştirdi valla nasıl huzur veren bişey böyle yaa bayıldımmmm

evet cnm öle bnm d emasaüstü allahıam hergün ne olur aynısından banada verdiyorum aynısından of offff bugün cum adua edelim birbirimize......:çok üzgünüm: :1yes2: :emir_bebek:
 
evet gürkan beyi tanıyorum..Uludağ üniverstesinden..Biz aşılama öncesi, rahim filmi isteriz genellikle..Tüpler tıkalı ise, aşılama yapmanın pek anlamı yok..o zaman direkt tüp bebek..Bu tıkanma geçirilmiş bir ameliyat sebebi ile veya geçirdiğiniz enfeksiyonlar nedeni ile olabiliyor bazen..
Bazende klomen ile yumurtalıkları uyarılır..cinsel ilişki öneriir ardından veya aşılama yapılr.gebelik oluşmamışsa ardndan rahim filmi isteyebilir doktorunuz...
 
teşekkür ederim patulii inan burdaki varlığın içimizi rahatlatıyor
 
merhaba patulii, şunu merak ediyorum, yumurtalar geliştirildi ve çatlatma iğnesi yapıldı, herşey hazır, bundan sonrasında aşılama işlemi ile normal birleşme arasında ne fark var. sonuçta ikisi de içeriye gidiyor diye düşünüyorum. 3 ay önce ilaç seviyesini ayarlayamadığımız için fazla yumurta ürettim, doktorum çoğul gebelik riski olduğu için aşılama işlemini gerçekleştiremedi, o gün kan tahlili yaptırdı yine, biz hastaneden çıktıktan sonra doktorumuz aradı ve yumurtalarımın kendiliğinden çatladığını söyledi, yani mutlaka birleşme olsun dedi, o ay sonuç negatif çıktı, mart ayında tekrar aşılama oldum. bu sefer bir tane yumurtam vardı, sperm hareketliliği % 80 imiş yani onda da problem yok ama negatif sonuç aldık. şimdi üçüncüyü deneyeceğiz. ama ben tüp bebeğe geçmek istiyorum artık. ne dersin, tüp bebeğe geçmek için acele mi ediyorum. ayrıca polistik over hastasıyım. şimdiden teşekkürler
 
patulii bir de kafaya fazla takma konusunda bişeyler söylemeni istiyorum. komşum 11 yıldır bebek sahibi olamadı. herşeyi denediler. baktılar olmayacak artık tamamen bıraktılar. ve 3 ay sonra hamile kaldığını öğrendi. yani psikoloji çok önemli. bununla ilgili bana ve diğer arkadaşlara bişeyler söylermisin lütfen.
 
Patulii, ilgine teşekkür ederim. Yalnız eşim varikosal ameliyatını sperm arttırmak için olmadı. Eşimin sperm sayısı 65 milyon civarında. Spermlerdeki yapı bozukluğunun düzelmesi için bu operasyonu geçirdi. Ameliyattan önceki normal morfoloji sperm yüzdesi % 2 iken, ameliyattan 6 ay sonra % 10'a yükseldi. Benim araştırdığım kadarıyla bu ameliyatı geçirenlerin 8 - 10 ay beklemesi gerekiyormuş.
Sence normal yolla hamile kalma olasılığım var mı?
 
Şimdi normal şartlar altında, bir kadın düzenli yumurtluyorsa ve spermde normal ise aylık gebe kama şansı %10-15 tir. Annelerimizde %10-15 şans ile gebe kaldılar bize..Aylık şans bu..
Aşılama işlemleri öncesi, ilaç kullandırılır.Klomen, puregon, menogon, gonal-f gibi..Önce klomen ile başlanır.Yumurtalıkta bol yumurta varsa..Baktık olmadı, yumurta gelişmedi veya 1 tane çok geç gelişti, bir sonra ki ay hapla yumurtlatılma tekrar denenir.Eğer tekrar yumurtalıklar direnç gösteriyorsa, iğnelere geçilir.Bizim bu tedavide ki amacımız, 1-3 tane yumurta elde etmek..Diyelim ki 5 yumurta elde edildi.O zaman doktor aşılamayı iptal edebilir.Sebep çoğul gebeliktir.7 leri biliyorsunuz..Buna haberlerde şahit olduk.En mantıklsı budur..Diyelim ki çok yumurta gelişti.Doktor şunu da diyebilir.Bu yumurtaları alalım toplayalım, tüp bebek yapalım ..Bu da diğer bir seçenektir.Henüz 1-2 gün önce böyle bir işlem yaptık.Başka bir doktor, aşılama için yumurta geliştirecekken, kadın fazla yumurta büyütmüş, yumurtalıkları çok hassas olduğu için.Bizde topladık ve tüp bebek yaptık.
Biz bu ilaçları kontrollü bir şekilde yumurtlatmak için kullanmak zorundayız.Eğer bunu yapmazsak aşılama yapamayız.Neden aşılama yapıyoruz? Çünkü kadınlar ayda bir yumurta geliştirir veya yumurtlama bozukluğu var ise, hiç geliştiremez..Biz kontrol altına alırız, zamanında yumurtayı çatlatırız ve spermi rahim içine aşılama yöntemi ile veririz..
Cinsel ilişkide sperm her zaman ki sayısındadır. Oysa ki aşılama da sperm hareketliliği arttırılır, spermin ileriye doğru hareketi arttığı için yumurtaya çok çabuk ulaşabilir.Yani biz burada sperm ve yumurtanın karşılaşması için elimizden geleni yaparız.
Tüp bebekte ise, spermi yumurtanın içine biz veririz ve bölünmelerini dış ortamda takip ederek, en kalitelilerini seçer ve rahim içine yerleştiririz. Buda % 40-50 şans demektir.Daha kontrollüdür.Sonuçta aşılama da içeride ne olduğunu göremiyoruz.

Tüp bebekte neden gebelik oluşmayabilir?

Rahim içine verilen embriyolar, gelişimlerini transfer sonrası durdurabilir.Biz bunu bilemiyoruz.Genetik bir faktör, rahim içinin ince olması,embriyonun gelişimini durdurması gebe kalmamaya neden olabilir?

Böyle bir durumda ne yapılır?

Üstüste 3-4 tüp bebek denemesi olmuş ise Embriyoya genetik tanı yapılır, sağlıklı olanları rahim içine verilebilir. Embriyodan parça alınır. Fakat bu tahlilde de sadece belli başlı kromozom anormallikleri araştırılır..(down sendromu, mozaik kuruluş..gibi) O kadar çok genetik problem var ki..Hepsini taramak 1 gün içinde mümkün değil...Çünkü ertesi gün embriyoyu rahme vermek zorundasınız...

Tüp bebekte başarı oranı nedir?

% 40-50 dir..%100 diye birşey yoktur..10 kere tüp bebek denemesi üstüste negatif olan bir kadın daha sonra normal yoldanda gebe kalabilir.
Bu durum menisinde hiç spermi olmayan, tüpleri %100 tıkalı olan bir kadını kapsamaz...

Türkiye de ki merkezler...

Türkiye de merkezlerin başarı oranları dünyada ki merkezlerde olduğu gibidir. Hem daha ucuzdur..Farkındaysanız yurt dışından yabancı hastalar türkiye ye akın etmektedir. Mesela amerika da maliyet 10 000 - 25 000 dolar arasındadır..


Sizleri çok seviyorum..Doktorunuza güvenin araştırın ve herşeyi oluruna bırakmaya çalışın..Çünkü o gün gelecekk...Sizi ne bekliyorsa onu yaşayacaksınız..Bende öyle, hepimiz öyle...

Allah size ikiz bebekler versin..Biri kız birisi oğlan :))) :emir_bebek: :emir_bebek:
 
patulii geçenlerde bir tv kanalında tüp bebek ile ilgili bir program vardı.programda doktorun söylediği anne adayı fazla kilolu olmaması gerektiği.eğer anne adayı fazla kiloluysa tüp bebek bile olsa hamile kalma şansının az olduğu ve hamile kalsa bile düşük yapma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.
fakat ben kendi doktoruma daha önceden sordum kilolu olmam bu konuda riskmi diye oda bana hayır değil dedi.
şu anda 1.62 boyunda 89 kiloyum.haziranda tüp bebek yapmayı düşünüyoruz.o ana kadar verebildiğim kadar vermeye çlışacam.
sen bu konuda ne düşünüyorsun?
 
evet kilo vermenin yararlı olacağını düşünüyorum..Özellikle polikistik over sendromu olan bayanların kilo vermesinin, bazı insülin mekanızmasını düzelteceğine inananlardanım.Kilo vermek yararınıza olacaktır..
Her kilolu olan kişi gebe kalamaz diye birşey yok.
Gözlemlerime dayanarak söylüyorum..Ben etkili olduğunu düşünüyorum..Mümkün olduğunca dengeli beslenmelisiniz.:1yes2:
 
merhaba patuli, lütfen yardım edermisin.. ben şubat ayında aşılama yaptırdım. puregon ile yumurta oluşumu yapıldı iki yumurta oluşurken biri geriledi tek yumurta sağlıklı oluştu ve pregnly ile çatlama yapıldı. sonuç negatif ve 2 martta adet oldum. doktorum bir ay ara verelim dedi ancak ben hala adet olmadım. adetim gecikince 6 nisanda idrar testi yaptım birşey yok. kanda daha belirgin oluyor diye 8 nisanda da kan tahlili yaptık yine birşey yok. bir önceki ay puregon ile aşılama yaptığımızdan mı gecikme oldu bilmiyorum. doktorum iğne ile alakası yok diyor yumurtalıkların çalışmasında negatif bir etki yapmaz bilakis gebeliğe faydası devam eder diyip yine beni umutlandırıyor. dün kan tahlilinin sonucunu söyleyince de artık adet söktürücü ilaç kullanalım diyor. ben bu doktorları anlamıyom valla. benim bir arkadaşım 10 gün geçince kan testi yaptırmış çıkmamış bir hafta sonra bir daha yaptırmış ikincisinde gözükmüş hamilelik. gerçi bu nadir olan bir durummuş ama olsun. o yüzden ben de o adet söktürücü ilacı kullanmayıp bir kaç gün daha bekleyeceğim. doktorum eğer ben bu ilacı kullanırken hamile isem bir zararı olmaz diyor. Düşük riski olanlara da aynı ilacı veriyorlarmış ''dufaston'' ilacın adı.. neyse benimde kafam karıştı yine.. benim bu güne kadar yumurta oluşumu ile ilgili hiç problem olmadı ve adetlerim de gayet düzenli oluyordu. ne yapmalıyım sence?? Her zaman ki gibi doktoruma güveneyim diyorum ama önceki tecrübelerim aklıma gelince de kafam karışıyor yine. lütfen bana cevap yazarmısın. teşekkürler..
 
Patulii merhaba.Bu ay ilk aşılamamı yaptıracağım.Sorun eşimde.Varikosel teşhisi konuldu.Suistimale açık bir ameliyat olduğunu araştırmalarımız sonucu öğrendik.Ben 30,eşim 40 yaşında.Biz de fazla zaman kaybetmek istemedik ve bir tüp bebek merkezine başvurduk.Bugün adetimin 1.günü.Ultrasonla yumurtalıklarıma bakıldı ve ayın 12 si ile 17si arası hergün bir tablet olarak alacağım femara adlı ilaç verildi.17 sinde tekrar kontrole gideceğim.o gün neye bakılacak ve sonrasında neler olacak?bilgilendirirsen sevinirim.Ayrıca fazla umutlanmamam mı gerekiyor?Ama ben çok umutluyum ve heyecanlıyım.
Buradan yazışan bütün arkadaşlara selam.
 
Sayın hoce arkadaşım;
Doktorunuza güvenin lütfen..Bazen tedavi sonraları böyle gecikmeler olur..Kafaya takmamaya çalışın."Duphaston tb." isimli ilaç gebelikte zaten zarar vermez. Rahim içini desteklemek amacı ile, bu hapı veriyoruz.
Şöyle düşünün..Aşılama işlemi uygulamaları adetinizin 15-20 . günleri arasına denk gelir. Ne olursa bu dönemde olur..Yani tüpte döllenen yumurta, rahim içine iner ve tutunur ve kanda B-HCG değeri yükselir..İdrarda da görülür.Yani adetinizin başladığı günü, 1.gün kabul ederseniz..adetiinizin gelmemesi durumunda 32.33 günleri gebelik tahlili sonucunuz belli olmuş olur..
Sizin dediğiniz durum çok nadir..Geç tutunmadan dolayı kaynaklanabiliyor..
veya arkadaşınız tarihini yanlış hatırlıyor olsa gerek..çünkü dedğim gibi, embriyo tutunmadan rahme kanda ve idrar da b-HCG gebelik hormonu yükselmemektedir.Bu imkansızdır..


Sayın Mehtap&ferhat

sayın arkadaşım, yumurtalıklarınıza bakılacak yumurta gelişimi var mı diye..Biz farklı bir amaç için kullanıyoruz bu ilacı..Aramatoz inhibörü dediğimiz Femara büyüme hormonunu rezervi düşük hastalara kullanıyoruz ki daha iyi yanıt versinler diye...
Bu sizin kafanızı karıştırmasın..Şu örnekle açıklayabiliriz ki; mesela Viagra ereksiyon sorunlarında erkeklerde kullanılır. Fakat Tüp bebekte de bazı merkezlerde rahim içi kan akışını hızlandırmak amacı ile de kullanıabişlmektedir..
Etkisi tartışılmöalıdır..
Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdr.Kafanız karışmasın..Doktorunuza güvenin ve sorun lütfen..Doktorunuzun bunu size açıklamış olması lazım...


Öpüyorum sizleriiiiiii..... :teselli:
 
sevgili patulii,teşekkür ederim.umarım herkes için,herşey yolunda gider.
selamlar.
 
sevgili patulii, teşekkür ederim. Doktorlar konusunda pek iyi tecrübelerim olmadığı için artık güven sorunu yaşıyorum ve her şeyi araştırmak istiyorum. bu arada adet gecikmem aşılamanın olduğu ay olmadı. aşılama olduktan sonra normal zamanda adet oldum. ondan sonraki ayda bu gecikme oldu ve hala da olmadım. illaki adet söktürücü ilaç kullanmam gerekir mi?? Şu anda herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum.
 
merhaba patulii.ben ilk msajımı yazıyorum çok yeni üyeyim.28 yaşındayım .8 yıllık evliyiz.eşimin sperm sayımı düşük .800 bin çıktı.şuanda mikroenjesiyon deneyeceğiz.ben iğnelerime başladım .ilk denememiz.çok heyecanlıyım.2 günde bir doktor muayane giddiyorum.kullandığım ilaçlar lucrin ve gonalf .ayrıca gluhophage ve prolaktin düşürücü dopergin kullnaıyporum.prolaktinim biraz yüksek çıkmıştı .glohoplage yumurtaları daha ii gelişreceğini söyledi doktor.yarından sonra tekrar konturole gidecem.yumurtalarım gelişiyo.doktor bir problem yok dedi şimdilik.eşimin sperme hareketliliğide az.mikroenjeksiyomda bebek anomalisi olabilirmi?ayrıca çoğul gebelikten korkuyorum .arkadaşların yazdığı erken doğum hikayelerini okudum epey korktum.ayrıca çok heyecanlıyım.bana çoğul gebelikle ilgili bilgi verebilirsen çok memnunnolurum.şimdien teşekkürler.
 
patulii bi sorum var
E2 değeri nedir?
ben reglin 3. günü yaptırdığım kan tahlılınde değerim 114 çıktı.
aydınlatırsan sevınırım
 
HOCE ARKADAŞIM

adet söktürücü ilaç öncesi ne olursa olsun biz kada gebelik testi isteriz öncesinde.Zaten söktürücü ilaçlar progesteron hormonu içerip rahim içinizi destekliyor ve siz daha sonra adet görüyorsunuz.Zararlı değiller.HAtta bu ilçaları bazı dr ler gebelikte de kullandırabiliyor.

MİZAN ARKADAŞIM

sperm sayısı mikroenjeksiyonda önemli değil.Önemli olan sağlıklı spermler ile yumurtanın döllenmesi..Bu spermleri de dölleme işlemini yapacak olan embriyolog seçecek..
Çoğul gebelikten korkmayın..3 üz gebelik veya daha fazla olursa Fetal redüksiyon işlemi var..O yapılır..Ama çoğul olursa yani 3 üz ve üstü sakın devam etmeyin..Doktorunuzu dinleyin..Evet bu durum ile karşılaşabiliyoruz..


LAZ KIZI ARKADAŞIM

E2 ÖSTROJEN HORMONUNUN BİR TÜREVİDİR. Adetin 2.-5. günleri arası değerin 60 ve altı çkması bizim için uygundur.Çok yüksek bir değer değil..üzülmeyin

ARZUM 84 ARKADAŞIM

Evet bu hormonların düzensizliği, gebeliği direkt olarak etkiliyor. bu ilaçları kullanmanız önemli..Hatta aralıklarla endokrinoloji uzmanına görünün..
herşey normal ise 4-6 ay klomen gibi ilaçlar sonrası ilişki...Bunlardan sonuç yoksa 2-3 denem aşılama...bundan a yanıt yoksa tüp bebek..Aşamalar bunlar...Acele etmeyin sakin olun...


ENNUR ARKADAŞIM

Sabah 6 mı akşam 6 mı?
çatlatma iğnesinden 36 38 saat sonra aşılama yapılır. Öncesinde de çok nadir yaplır. Dediğim gibi sperm rahim içinde yaklaşık 72 saat yaşayabilir..Dr unuza güvenin...Bazen 2 kere üzt üste de aşılama yapılabilir...Hep derim her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır..
Sanırım yaptıracağınız çatlatma iğnesi pregnyl..Genellikle 10 000 ünite uygulanır yani 2 toz..Bu konuda rahat olun..Bazı durumlarda sadece 1 toz uygulanır..

Şans %10-15 bilimsel şans oranı budur...
 
X