• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek transfer öncesi Progesteron yüksekliği

Resunrise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
13
6
86
45
Merhaba Değerli Arkadaşlar,ilk defa tüp bebek tedavisine başladık iki adet( 4aa) 5. Gün dondurulmus embiryom var.surece çok hakim değilim.Bu yüzden değerli fikirlerinizden istifade etmek için bu başlığı açtım.

Transfer öncesi estroferm kullndim 15 gün ,rahim kalınlığı 10.5 mm çıktı ama progesteron değerim 15 çıktı transferim iptal oldu,lucrin Depot vuruldum on gün sonra regl oldum şimdi ikinci tedavi başladı ,biraz endişeliyim yine aynı ilaçları verdiler sadece beşinci günden snra estroferm üç adete cikiyor .çok heycanliyim ama kendimi her aşaması risk dolu kör bir kuyuda hissediyorum.

Başına buna benzer birşey gelen oldumu ? Endişem bu ayda acaba yüksek cikarmi ?

Kesinlikle kuru yemiş yemeyin progesteronu artırıyor. Sağlıklı beslenin bol su için. Amma doktor farklı ilaç yazmalıydı. Bende de öyle olmuştu. Yumurta toplama sonrası sadece dufaston yazdı. Sonra adetin 2ci günü başka ilaçlara başladık düştü.

Kesinlikle kuru yemiş yemeyin progesteronu artırıyor. Sağlıklı beslenin bol su için. Amma doktor farklı ilaç yazmalıydı. Bende de öyle olmuştu. Yumurta toplama sonrası sadece dufaston yazdı. Sonra adetin 2ci günü başka ilaçlara başladık düştü.
Cevap için çok teşekkür ediyorum,biz Haziran'da embiryo dondurduk transfere geçen ay karar verdik, progesteron dan dolayı iptal oldu şimdi yeniden başladık aradım sordum lucrin Depot yeterli dediler ,bilemedim sürece dair hiçbir şeyde bilmiyorum,sizin durumunuz nedir acaba şu anda

Cevap için çok teşekkür ediyorum,biz Haziran'da embiryo dondurduk transfere geçen ay karar verdik, progesteron dan dolayı iptal oldu şimdi yeniden başladık aradım sordum lucrin Depot yeterli dediler ,bilemedim sürece dair hiçbir şeyde bilmiyorum,sizin durumunuz nedir acaba şu anda
Dogal transfer neden denemiyor doktorunuz?

Ben Türkiyede yaşamıyorum o yüzden kullandığım ilaçlar farklıydı. Progesteronu düşürdükten 2-3 gün sonra artık progesteronu yükseltmeye başladık😂 yani onun günü var belirli güne kadar düşük olmalı sonra artmalı. Şükür şimdi 5 haftalık hamileyim İnşallah size de nasip olur. Sağ salim kucağımıza alırız🙏❤️

Ben Türkiyede yaşamıyorum o yüzden kullandığım ilaçlar farklıydı. Progesteronu düşürdükten 2-3 gün sonra artık progesteronu yükseltmeye başladık😂 yani onun günü var belirli güne kadar düşük olmalı sonra artmalı. Şükür şimdi 5 haftalık hamileyim İnşallah size de nasip olur. Sağ salim kucağımıza alırız🙏❤️
Hayırlı uğurlu olsun çok ama çok mutlu oldum sizin adınıza inşallah bekleyen herkese nasip olur

Doğal transfer ne oluyor acaba ? Bizim sağlık sorununuz nedeniyle embiryomuzu dondurmamiz gerekti aradan 7 ay sonra ancak transfere karar verebildik o da böyle oldu
Transfere kadar hicbir ilac kullanmiyorsunuz, transferden biraz once progesteron icin ilac kullaniyorsunuz. Yani mumkun oldugu kadar az ilac kullanmak. Normal hamile kaliyormussun gibi.
Tabi doktor oyle uygun gorduyse durumunuza gore bilemem

Benimde progestoron hormonu yüksek çıkmıştı 2 defa transferim iptal oldu 3.de lucrin depot 3.75 kullandım bir sorun yoktu transfer için gün aldık ama eşim hastanede yattığı için bu sefer ben iptal etmek zorunda kaldım. Ama o iğne işe yarıyor merak etme bu sefer iptal olmaz sizin ki.

Benimde progestoron hormonu yüksek çıkmıştı 2 defa transferim iptal oldu 3.de lucrin depot 3.75 kullandım bir sorun yoktu transfer için gün aldık ama eşim hastanede yattığı için bu sefer ben iptal etmek zorunda kaldım. Ama o iğne işe yarıyor merak etme bu sefer iptal olmaz sizin ki.
O kadar mutlu ettiniz ki beni Allah razı olsun size de rabbim hayırlı zamanda nasip etsin ,ben hiç arastrmadan apar topar bir kararla bu sürece girdim cahilligimi mazur görün ilk iki de yüksekti demişsiniz acaba bu iki tedavide lucrin Depot vurmuşlar miydi birde rahim kalınlığı kaç olursa iyi çok teşekkür ederim nazım cevabiniz için

O kadar mutlu ettiniz ki beni Allah razı olsun size de rabbim hayırlı zamanda nasip etsin ,ben hiç arastrmadan apar topar bir kararla bu sürece girdim cahilligimi mazur görün ilk iki de yüksekti demişsiniz acaba bu iki tedavide lucrin Depot vurmuşlar miydi birde rahim kalınlığı kaç olursa iyi çok teşekkür ederim nazım cevabiniz için
Ben bir defa tubbebek yaptım tutmadı 2.deneme için donmuş embirolarim vardı onları transfer ettirmek istedim transfer hazırlığına başladık transfere kaç gün kala iptal oldu progesteron yüksek bir dahaki adette başlayalım dediler. lucrin kullanmadım bir dahaki adette başladık yine aynı şeyi yaşadım yine iptal olunca bu sefer lucrin depot 3.75 iğne verdi tek kullanımlık kullandım o ay hormonlar gayet iyi istenilen değerde çıkmıştı ama o zaman da eşim acile kaldırıldı hastane yatmak zorunda kalınca mecbur ben iptal ettim çünkü şehir dışından İstanbula gidiyoruz tedavi için. Rahim kalınlığı 1. Transfer de 11 mm 2.tranfer de son birkaç gün kala 12 mm ölçülü. Genelde 7 üstü olunca transfer yaparlar

Son düzenleme:
Ben bir defa tubbebek yaptım tutmadı 2.deneme için donmuş embirolarim vardı onları transfer ettirmek istedim transfer hazırlığına başladık transfere kaç gün kala iptal oldu progesteron yüksek bir dahaki adette başlayalım dediler. lucrin kullanmadım bir dahaki adette başladık yine aynı şeyi yaşadım yine iptal olunca bu sefer lucrin depot 3.75 iğne verdi tek kullanımlık kullandım o ay hormonlar gayet iyi istenilen değerde çıkmıştı ama o zaman da eşim acile kaldırıldı hastane yatmak zorunda kalınca mecbur ben iptal ettim çünkü şehir dışından İstanbula gidiyoruz tedavi için. Rahim kalınlığı 1. Transfer de 11 mm 2.tranfer de son birkaç gün kala 12 mm ölçüldu.
Bana da lucrin Depot 3.75 yarım doz vurdurdular ,ama burda yazılan yüksek deverler hep 4 ya da 5 , benim 14.560 çıktı bu değer lucrinle düşer mi acaba ,sizin içinde çok dua edicem rahim kalınlığı adetin ikinci günü 2.8mm çıktı estroferm ile 15 gün sonra 10.5 tü eğer Progesteron isteniln aralikta olsaydı beş gün ilaç kullnip transfere cagrilcktim ,nasıp değilmiş,iki adet 4aa ve 4 a embiryom var yaşım 41 olduğu için sanırım ikisi konulacak ben de şehir dusina gttigim için hemsiresiyls iletsim kuruyorum o da sanırım insanlardan bıkmış bin midareyle cevap veriyor soru sormaya korkuyorum

Bana da lucrin Depot 3.75 yarım doz vurdurdular ,ama burda yazılan yüksek deverler hep 4 ya da 5 , benim 14.560 çıktı bu değer lucrinle düşer mi acaba ,sizin içinde çok dua edicem rahim kalınlığı adetin ikinci günü 2.8mm çıktı estroferm ile 15 gün sonra 10.5 tü eğer Progesteron isteniln aralikta olsaydı beş gün ilaç kullnip transfere cagrilcktim ,nasıp değilmiş,iki adet 4aa ve 4 a embiryom var yaşım 41 olduğu için sanırım ikisi konulacak ben de şehir dusina gttigim için hemsiresiyls iletsim kuruyorum o da sanırım insanlardan bıkmış bin midareyle cevap veriyor soru sormaya korkuyorum
Aminn inşallah sağolun cümlemize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Düşer merak etme senin gene iyi benim değer 22 çıkmışti düştü ama ben bir iğnenin tamamını kullandım progesteron hormon değeri 1.bucuk olmasını isteriz transfer etmek için demişlerdi bana.

Aminn inşallah sağolun cümlemize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Düşer merak etme senin gene iyi benim değer 22 çıkmışti düştü ama ben bir iğnenin tamamını kullandım progesteron hormon değeri 1.bucuk olmasını isteriz transfer etmek için demişlerdi bana.
Sizi sanırım bana rabbim gonderdi bilemiyorum sonuç ne olur ama o güne kadar en azindan kendimi bunaltmcm msjinizdan snra sonsuz teşekkür ederim

Sizi sanırım bana rabbim gonderdi bilemiyorum sonuç ne olur ama o güne kadar en azindan kendimi bunaltmcm msjinizdan snra sonsuz teşekkür ederim
Rica ederim ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Stres yapma sakın ol bu işler sabır gerektirir. Biz elimizden geleni yapalim gerisi Allah'in takdiri 🤲

Back
X