Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Sadece kendi anneme abim ve abimin esine soylemistik.onlarda kostek degil destek oldular sagolsunlar.soyleme sebebim evlerimiz cok yakin ve tedavi icin 7 saatlik yola gidiyorduk.yani ortadan surekli kaybolamk dikkat cekecegi icin mecbur olarak soylemistik

Benim ailem biliyor eşimin de biliyor bide yakın 2 arkadaşım biliyor çevre bilmiyor. Ama eşimin ailesi detayli bilmiyor tese filan olacağımızı bilmiyorlar

Bence hiç gerek yok herkesin bilmesine bu size ve eşinize özel bir durum. Mesela şöyle düşün çocuk yaparken bangır bangır söylemiyoruz kimseye biz bu gece çocuk çalışması yaptık diye çünkü özel. Bence en az onun kadar buda özel . Bizde ailelerimiz dahil hiç kimselere soylem3dik. Ve bu sır ölene kadar eşim ve benim aramda kalıcak.

Bence söylemeyin. Tutmadığında sürekli soru soran insanlara, Tuttuğunda da size bunu sürekli hatırlatan insanlara bu süreçte hiç ihtiyacınız yok. Eğer size ihtiyacınız olduğunda yardım edecek kimse yoksa yalnızca annenize (kayınvalidenizde olabilir) söyleseniz yeter. Ben annelerimizden hariç bir kaç yakın akrabalarıma söylediğim için pişman oldum. 2. denemedemizde tuttu çok şükür ama ilkinde neden nie die sormaları, üzülüp ağlamaları bile hoşuma gitmemişti. Tuttuktan sonra da aman zorla tuttu fazla hareket etme diye hatırlatıp durmaları hiç güzel değil. O anki duygusal boşlukla anlatmıştım ama hiç gerek yokmuş.

Zaten annemden saklamak istemiyorum gerçi aynı şehirde değiliz ama ondan birşey saklamak istemiyorum
annemle bizde ayrı şehirlerdeyiz. İlk dememiz negatif olunca çok ama çok üzülmüştü. Kendi üzüntümü unutup onun üzülmesine üzülmüştüm.bu yüzden İkinci denememi anneme bile söylememiştim. Çok daha rahat geçti süreç. Sonrasında da hepsine sürpriz oldu zaten:)

Bazı şeyler söylenmese da bilinir. İşyerinde bir tak sorimli kişinize söyleyin. Aile kdnusunda da ben kendi anneme söylemedim ama kayınvalidem biliyor. Kim düha anlayoşlı ve size destek olacaksa o bilsin. İnanın tek başınıza atlatmakta zdrlanacağınız bir sürüç. Bunun ayıbı yok ama toplum bu konuda hala çok geri.

İste teoride söylenenler uygulanabilse zaten sorun yok. Malesef o can acitanlar genelde hayatindan cikartamayacagin insanlar oluyor (akraba cinsi). İsrarla konuşanların israrla lafi agzina tiktigim icin artik kulağım gelen bisey yok demekki sessiz sedasiz konusuyolar artik. Dedigin doğru her sartta konusacaklar

Beni en cok yoran cevreydi. İnsanlarin bakislari yorumlari konuyu oraya getirme çabaları. Artik naber diyen bebek durumu ne oldu diyodu

Bir sürü farklı bahane bulabilirsin iş arkadaşlarına ama annene söylemen en doğal hakkın senin... Allah yardımcınız olsun canım

5 kez denemis ve cok tecrübeli biri olarak sakin soyleme diyorum tutmayıncaçok kötü duruma düşüyorsun psikoljik bozuluyor sürekli soru gelio soran sorana sakin söylemeyin son denememi soylemedim bir tek annem biliyordu oda yayıyordu yakın akrabalara

Bizde mecburen tüp bebek yaptıracak gibi gözükyoruz ben o gücü kendimde bulunca.Ama ne eşimin ailesine ne de kendi anneme asla söylemem.Konu ile ilgili hiçbir fikri olmayan çevreden akıl vermelerini istemiyorum açıkçası.

İşin tam uzmanına sordun say 3 tüp bebek yapmış biri olarak söylüyorum kimseye deme ben ilk iksini herkese dedim psikolojik baskıya karşı karşıya kaldim ve ruhen maf oldum neyse ki son tedavimi demedim çok sükur tutu annem dahil haberi yoktu takı 3 aylık olana kadar daha önce annem de dahil yok bunu yapma sunj yapma diye diye stres e koydu eşini dinle bi bahane uydur deme kimseye

Aile ile paylaşım olabilir ama cevre ile hayir.
Zorunlu öğrenirler, aynı hastanede aynı poliklinikte karşılaşılır ona da okey.
Ama durduk yere anlatmayı gereksiz buluyorum.
Yok yere extra strese gerek var mı yani...

Biz anne,baba,kardesler haric kimseye söylememe karari almıştık, yeterince baskı vardi üzerimizde zaten bir de akraba çekemezdim. Stres cok olumsuz etkiliyor çünkü.

Bence söylemeyin, sonra kafanız rahat oluyor .. zaten Bana kalsa gördüğüm tedavilerde sadece anneme ve kardeşlerime söylerdim, ama eşim sağolsun annesine söylemiş. Annesi kendi aralarında duyurmuş !.. o kadarda tembihlerim birşey olunca ama sağolsun anasına söylemezse olmaz( erkek dediğin sır saklar) hatta tutmayınca eltim duymuş özellikle soruyorda yani hiç mi denemediniz tutmadı mı? Bende denemedim dedim ama meğerse o beni konuşturmaya çalışıyormuş !.. bence sizin anneniz dışındakilerin bilmesine çokta gerek yok.. ahh ahh vah vah dinlemiyorsunuz en azından !!. Allah hakkınızdan hayırlısını nasip etsin ..

Bence de soylemeyin zaten zorlu bir süreç ilaclardan dolayi cok hassas oluyor insan.birilerinin surekli sana sorması ve sonunda (insAllah olur) olmazsa insanlara laf anlatmak falan cok daha yorucu oluyor sadece eşin ve sen yaşıyorsun herseyi insanlar cok daha duyarsiz yaklasabiliyorlar (naçizane)

Merhaba ben de kurumda çalısıyordum. 1 bucuk ay ıl dısında tedavı görmem gerektiği için kurumdaki arkadaslarıma ve idarecilerime(malesef ağlayarak elimde olmadan göz yaşlarımı tutamayarak söyledim) ilk olarak eşimin aılesıyle paylaştık. Destek çok önemli dua ederek gönderdiler. Tedavi sürecinde aılemın yanında kalacagım için onları da bılgılendırdık. Yani aslında neredeyse herkes ögrendi. Ama bu beni üzmedi herkesin dualarıyla gittim diye düsünüyorum. İlk denemede de tutunca herkes çok sevindi.

Hayırlı olsun :) İnşallah ben ve isteyen herkes kavuşur bebeklere :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…