- 13 Ocak 2016
- 250
- 243
- 103
- 32
- Konu Sahibi Ogretmennhanimm
-
Benim ailem biliyor eşimin de biliyor bide yakın 2 arkadaşım biliyor çevre bilmiyor. Ama eşimin ailesi detayli bilmiyor tese filan olacağımızı bilmiyorlarMerhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Bence söylemeyin. Tutmadığında sürekli soru soran insanlara, Tuttuğunda da size bunu sürekli hatırlatan insanlara bu süreçte hiç ihtiyacınız yok. Eğer size ihtiyacınız olduğunda yardım edecek kimse yoksa yalnızca annenize (kayınvalidenizde olabilir) söyleseniz yeter. Ben annelerimizden hariç bir kaç yakın akrabalarıma söylediğim için pişman oldum. 2. denemedemizde tuttu çok şükür ama ilkinde neden nie die sormaları, üzülüp ağlamaları bile hoşuma gitmemişti. Tuttuktan sonra da aman zorla tuttu fazla hareket etme diye hatırlatıp durmaları hiç güzel değil. O anki duygusal boşlukla anlatmıştım ama hiç gerek yokmuş.Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
annemle bizde ayrı şehirlerdeyiz. İlk dememiz negatif olunca çok ama çok üzülmüştü. Kendi üzüntümü unutup onun üzülmesine üzülmüştüm.bu yüzden İkinci denememi anneme bile söylememiştim. Çok daha rahat geçti süreç. Sonrasında da hepsine sürpriz oldu zaten:)Zaten annemden saklamak istemiyorum gerçi aynı şehirde değiliz ama ondan birşey saklamak istemiyorum
Bazı şeyler söylenmese da bilinir. İşyerinde bir tak sorimli kişinize söyleyin. Aile kdnusunda da ben kendi anneme söylemedim ama kayınvalidem biliyor. Kim düha anlayoşlı ve size destek olacaksa o bilsin. İnanın tek başınıza atlatmakta zdrlanacağınız bir sürüç. Bunun ayıbı yok ama toplum bu konuda hala çok geri.Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
İste teoride söylenenler uygulanabilse zaten sorun yok. Malesef o can acitanlar genelde hayatindan cikartamayacagin insanlar oluyor (akraba cinsi). İsrarla konuşanların israrla lafi agzina tiktigim icin artik kulağım gelen bisey yokYani demek o ki insanlar konuşur hep konuşur bunu gizleswktw saklasakta açığada vursak konuşacak bişey mutlaka bulacaklar yargılayacaklar o yüzden duymamayı umursamamayı ve ağzının payını verip kalp kırmayı öğrenmeliyiz çünkü benim kalbimi acıtmaya çalışan varsın hayatımda olmasın ki zaten öylesi hiç olmasın
Beni en cok yoran cevreydi. İnsanlarin bakislari yorumlari konuyu oraya getirme çabaları. Artik naber diyen bebek durumu ne oldu diyoduSizi emin ol çok iyi anlıyorum ndden dersen size yapılanın başka bir versiyonu bana yapılıyor sebep tühh yine kızı olacakmış onun oğlu yok hepte kız oluyor vs. vs. Çok şükür ki eşimin ve ailemiz açık görüşlü cinsiyet ayrımı yapmayan insanlar yoksa belki hayat bana size olduğundan dahada zor olacaktı
Bir sürü farklı bahane bulabilirsin iş arkadaşlarına ama annene söylemen en doğal hakkın senin... Allah yardımcınız olsun canımMerhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş
aadaşlarım ne yapaca
5 kez denemis ve cok tecrübeli biri olarak sakin soyleme diyorum tutmayıncaçok kötü duruma düşüyorsun psikoljik bozuluyor sürekli soru gelio soran sorana sakin söylemeyin son denememi soylemedim bir tek annem biliyordu oda yayıyordu yakın akrabalaraMerhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Bence de soylemeyin zaten zorlu bir süreç ilaclardan dolayi cok hassas oluyor insan.birilerinin surekli sana sorması ve sonunda (insAllah olur) olmazsa insanlara laf anlatmak falan cok daha yorucu oluyor sadece eşin ve sen yaşıyorsun herseyi insanlar cok daha duyarsiz yaklasabiliyorlar (naçizane)Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Merhaba ben de kurumda çalısıyordum. 1 bucuk ay ıl dısında tedavı görmem gerektiği için kurumdaki arkadaslarıma ve idarecilerime(malesef ağlayarak elimde olmadan göz yaşlarımı tutamayarak söyledim) ilk olarak eşimin aılesıyle paylaştık. Destek çok önemli dua ederek gönderdiler. Tedavi sürecinde aılemın yanında kalacagım için onları da bılgılendırdık. Yani aslında neredeyse herkes ögrendi. Ama bu beni üzmedi herkesin dualarıyla gittim diye düsünüyorum. İlk denemede de tutunca herkes çok sevindi.Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Hayırlı olsun :) İnşallah ben ve isteyen herkes kavuşur bebeklere :)Merhaba ben de kurumda çalısıyordum. 1 bucuk ay ıl dısında tedavı görmem gerektiği için kurumdaki arkadaslarıma ve idarecilerime(malesef ağlayarak elimde olmadan göz yaşlarımı tutamayarak söyledim) ilk olarak eşimin aılesıyle paylaştık. Destek çok önemli dua ederek gönderdiler. Tedavi sürecinde aılemın yanında kalacagım için onları da bılgılendırdık. Yani aslında neredeyse herkes ögrendi. Ama bu beni üzmedi herkesin dualarıyla gittim diye düsünüyorum. İlk denemede de tutunca herkes çok sevindi.
Aminnnn. Bu arada kızımız 8 aylık oldu.Hayırlı olsun :) İnşallah ben ve isteyen herkes kavuşur bebeklere :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?