• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Yeni mi düşünmeye başladınız yoksa tüp bebek mi istiyorsunuz?
Kulaklarını tika bence böyle negatifleri duyunca moral falan kalmıyor duyma dediklerini

Yeni düşünmeye başladık
Evet haklısın daha korundugum zaman bile acaba olmuyo mu diye düşünmeye başlamıştım.... düşünün artık

Bizde eşimle nasipse kıbrısta tüp bebekle cinsiyet belirleme işlemi yaptırmak istiyoruz şimdiden ailelerimizle paylaştık bu konuyu destek oldular sizin kararınız bizim için hiç bir sorun yok illaki istiyorsanız yaptırın ama bizim kızlarımız bize yetiyor yinede siz bilirsiniz dediler çünkü benim 3 kızım var eşimde yeter desede ben birde oğlum olsun çok istiyorum bu yüzden bunu şimdiden ailemizle paylaştık bence paylaşın bu ayıp veya günah tü kaka birşey değil gayet normal annesi babası belli ha normal yolla ha tüp bebek sonuç değişmiycek inşallah sağlıklı hayırlı evlatların olur Rabbim evlat hasreti çekenleri 3 ayların hürmetine sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah

Bizde eşimle nasipse kıbrısta tüp bebekle cinsiyet belirleme işlemi yaptırmak istiyoruz şimdiden ailelerimizle paylaştık bu konuyu destek oldular sizin kararınız bizim için hiç bir sorun yok illaki istiyorsanız yaptırın ama bizim kızlarımız bize yetiyor yinede siz bilirsiniz dediler çünkü benim 3 kızım var eşimde yeter desede ben birde oğlum olsun çok istiyorum bu yüzden bunu şimdiden ailemizle paylaştık bence paylaşın bu ayıp veya günah tü kaka birşey değil gayet normal annesi babası belli ha normal yolla ha tüp bebek sonuç değişmiycek inşallah sağlıklı hayırlı evlatların olur Rabbim evlat hasreti çekenleri 3 ayların hürmetine sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah
İyi de söylememe kararı alanlar tü kaka ya da ayıp olduğu icin gizleme kararı almıyorlar ki,sadece çok fazla soruya maruz kalmamak için,yoksa burda tüp bebek tedavisi gören hiç bir kadın cahil değildir yani,tabiki annesi belli babasi belli,tek sorun cevre baskısi,saçma sapan sorulara maruz kalmamak

Geçen gün annemle konuşurken bir tanıdığın tedavi için İstanbul'a gittiğini söyledi,mahalledeki kadınlarda arkasından "onun çocuğu olmaz,hele bu yaştan sonra hiç olmaz,tüp bebekle bile olmaz " diyorlarmis.Kadinin yaşı 35 olduğu icin yani kötü enerji yollayan kötü niyetli de çok insan var.

Ben bu süreçte en çok ablalarimdan destek gordum,bana hiç bir zaman soru sormadılar sadece dua ettiler,ben anlatıp agladogim zamanda benimle ağladılar ama annem iyi niyetinden kendi akrabalarına söylemişti ve ha bire bana soruyordu niye uzadı,yok mu daha diye,yani annelerin niyetinden şüphe edilemez ama bunaltma potansiyelleri varsa onlarla bile paylaşmayın.

İyi de söylememe kararı alanlar tü kaka ya da ayıp olduğu icin gizleme kararı almıyorlar ki,sadece çok fazla soruya maruz kalmamak için,yoksa burda tüp bebek tedavisi gören hiç bir kadın cahil değildir yani,tabiki annesi belli babasi belli,tek sorun cevre baskısi,saçma sapan sorulara maruz kalmamak
Bende zaten tamda bunu anlatmak istedim tüp bebek yaptıranlar cahil değil bunu dedikodu haline getirip konuşanlar cahil o saçma sapan sorularda sizi ilgilendirmez dediğiniz an bir daha size kimse soru sormaya cesaret edemeyecektir sonuçta öyle yada böyle herkes evlat sahibi olmak için uğraşıyor bunu gizlemek bana göre kendime haksızlık en başta kimseye bişey ispatlamak gizleyip saklamak zorunda değilim en azından ben böyle düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Ben kimseye söylemedim. Başkaları bilince üzerindeki baskı ve beklenti artar sen strese girersin. Bunu da göz önüne al 😉

Kesinlikle katılıyorum

Senin durumun hiç bebeği olmayanla farklı. Seni oldumu tuttu mu diye bunaltmazlar. Çünkü zaten bebeğin var. Hiç bebeği olmayanlarla bir tutma kendini. Etraf onları sorgu soruyla çok yorar

Yeni düşünmeye başladık
Evet haklısın daha korundugum zaman bile acaba olmuyo mu diye düşünmeye başlamıştım.... düşünün artık
Çok yenisin ozmn deneyin olur daha yeni korunmayı bırakmışsınız negatif düşünceleri bırak düşünme sadece olumlu düşün çevreden dolayı zor ama olsun kimseyi dinleme canım

Allah bagislasin evlatlarinizi. Tup bebek tedavisi gorenlerin psikolojisini anlayabileceginizi zannetmiyorum neticede siz keyfi olarak tüp bebeği tercih ediyorsunuz bizler seçeneğimiz olmadigindan mecburuz buna. Lutfen keyfi dememi yanlis anlamayin demek istediğim evlatlariniz var yoklugundan dolayi degil oglunuz olsun diye ki insallah saglikla nasip olur.❤ İyi niyetli bile olsa ayni sorulari defalarca farkli kişilerden duymak yipratiyor cevaplamak istemiyorsun o konunun açılmasını dahi istemiyosun cunku bizde ya olmazsa ya hic olmazsa endişesi cok fazla çevreden soylenen hersey strese neden oluyor. Kendi adima soyliyim o dönem uzulme inşallah nasip olur gbi iyi niyetli temenni cümleleri bile yuzumu düşürüyordu. Muhtemelen iğnelerin ilaclarin etkiside vardir bunda. İnsanlarla görüşmek istemiyodum yine konu benim mevzuya gelecek diye. Herkesle paylasanida gizli tutanida taa yürekten anliyorum. Benzer seyler olsada bu sürecin bizim uzerimizdeki etkisi tamamen kişisel verilen tepkilerde kişisel. Kimi herkesle cok rahat konusurken kimi de nolur kimse bu konuda bisey söylemesin konu bebege gelmesin diye icten ice dua eder🌸🌸🌸

Senin durumun hiç bebeği olmayanla farklı. Seni oldumu tuttu mu diye bunaltmazlar. Çünkü zaten bebeğin var. Hiç bebeği olmayanlarla bir tutma kendini. Etraf onları sorgu soruyla çok yorar
Emin ol benim durumum insanlara göre daha içler acısı okadar bağnazlar ki hamileyken kız olduğunu söylediğimde ayy tühh olsun diyen gerizekalı lar biliyorum emin ol şuan beni daha fazla bunaltmaya çalışacaklar oğlu yok ya oğlan arıyor diye ama umrumda bile değil büyük kızım çok fazla erkek kardeş istiyor benimde hevesim var yoksa onların ne dediği umrumda bile değil hayat benim hayatım sonuçta Allah bana hiçte vermeyebilirdi bu durumda benim acımı benim yerine onlar yaşamıycaklardı ha keza oğlum yok diye acıtabildikleri kadar acıtmaya çalıştılar ama aldılar cevaplarını şuan herkes benimle konuşurken kelimelerini itinayla seçiyorlar arkamdan konuşanlarda zatenn arkamda kalıyor umrumda değil o yüzden kim ne demiş aman duymasın lar diye kendimizi yıpratmak yerine bebeğe odaklanmalıyız kendimize ve Allah a inandığımız sürece karşılığını alırız

Allah bagislasin evlatlarinizi. Tup bebek tedavisi gorenlerin psikolojisini anlayabileceginizi zannetmiyorum neticede siz keyfi olarak tüp bebeği tercih ediyorsunuz bizler seçeneğimiz olmadigindan mecburuz buna. Lutfen keyfi dememi yanlis anlamayin demek istediğim evlatlariniz var yoklugundan dolayi degil oglunuz olsun diye ki insallah saglikla nasip olur.❤ İyi niyetli bile olsa ayni sorulari defalarca farkli kişilerden duymak yipratiyor cevaplamak istemiyorsun o konunun açılmasını dahi istemiyosun cunku bizde ya olmazsa ya hic olmazsa endişesi cok fazla çevreden soylenen hersey strese neden oluyor. Kendi adima soyliyim o dönem uzulme inşallah nasip olur gbi iyi niyetli temenni cümleleri bile yuzumu düşürüyordu. Muhtemelen iğnelerin ilaclarin etkiside vardir bunda. İnsanlarla görüşmek istemiyodum yine konu benim mevzuya gelecek diye. Herkesle paylasanida gizli tutanida taa yürekten anliyorum. Benzer seyler olsada bu sürecin bizim uzerimizdeki etkisi tamamen kişisel verilen tepkilerde kişisel. Kimi herkesle cok rahat konusurken kimi de nolur kimse bu konuda bisey söylemesin konu bebege gelmesin diye icten ice dua eder🌸🌸🌸
Sizi emin ol çok iyi anlıyorum ndden dersen size yapılanın başka bir versiyonu bana yapılıyor sebep tühh yine kızı olacakmış onun oğlu yok hepte kız oluyor vs. vs. Çok şükür ki eşimin ve ailemiz açık görüşlü cinsiyet ayrımı yapmayan insanlar yoksa belki hayat bana size olduğundan dahada zor olacaktı

Yani demek o ki insanlar konuşur hep konuşur bunu gizleswktw saklasakta açığada vursak konuşacak bişey mutlaka bulacaklar yargılayacaklar o yüzden duymamayı umursamamayı ve ağzının payını verip kalp kırmayı öğrenmeliyiz çünkü benim kalbimi acıtmaya çalışan varsın hayatımda olmasın ki zaten öylesi hiç olmasın

Ben ilk denememde iş yerime, aileme, arkadaşlarıma herkese söyledim ve maalesef kimyasal oldu. Şu an ikinci denemedeyim hiç kimseye söylemedik. Böylesi daha rahat kimsenin yorumunu kaldıramıyorum artık.İş yerine de idrar yolu enfeksiyonu oldum diyip 2 gün rapor aldım sonra da işime döndüm. İlk denemede 10 gün rapor almıştım ancak bir de böyle deneyeyim dedim. Kafa rahatlığı bu konuda önemli. Yaşamayan kimse anlayamaz herkese sinir olmaktan daha iyi yalan söylemek. Annem üzülüyor diye ona daha çok üzülüyorum önceliği kendime verdim bu sefer.

Nefret duymamin sebebi onlarin kolay hamile kalması değil ki. Herkesin farkli sorunlari olabilir bunu burada tartisacak değiliz. Kendinde olan ,baskasinda olmayan seylerle övünüp, dalga gecer gibi karsisindaki insanin icinde kopan firtinalari bilmeden patir patir konusmalari ve ya bilmesine ragmen bilmezden gelmesi. Bu ne dostluga ne arkadasliga ne de insanliga sığar. Empati yapmayi bilmeyen insandan da bir halt olmaz.

Neden şikayet ettigini biliyorum ayrıca . Çünkü tek başına Cocuk bakiyor da ondan kocasi asla yardim etmiyor kucağına bile almiyor çocuğu 😁😁 ama ona mustehak. Hatta az bile. Onu da kocasını övmeden dusunecekti. Boyle de kendi ağzıyla düşüyorlar. Kocasi mükemmeldi. Ama eve gece yarilari giriyor icki iciyor falan bekar gibi.

Ben simdi evlenmek isteyip evlenemeyen birinin yaninda kocamı övmem,cocuk sahibi olmak isteyip olamayan birinin yanında cocugumu sevmem sapur supur öpmem. Aylardir is bulamayan insanin yaninda meslegimle paramla övünmem. Bu ornekler cogaltilir.once adam olsunlar zaten bizde nefret etmeyiz.
Şimdi dAha iyi anladım. Anlatmak istediğinizi. Böyle insanlar varlar. Çocuk gibi mi desem , acımasız mı desem. Karşındakinin sahip olamadıklarıyla kendini tatmin eden insanlar. Hava atanlar.
haklısınız onlar pek sevilecek tipler değiller. Ben sizi yanlış anlamışım.

Şimdi dAha iyi anladım. Anlatmak istediğinizi. Böyle insanlar varlar. Çocuk gibi mi desem , acımasız mı desem. Karşındakinin sahip olamadıklarıyla kendini tatmin eden insanlar. Hava atanlar.
haklısınız onlar pek sevilecek tipler değiller. Ben sizi yanlış anlamışım.
Önemli değil. Tahmin ettim yanlış anladığınızı. Ben kendimi ifade edememisim :)) acimasizlar. Insanlarin mutsuzluguyla besleniyorlar resmen. Mesela ben yıllardır zayıfım kilolu arkadaslarim var onlara hiç aaay kilo almışsın bu nee zayifla sisko falan demem. Ama onlar bana herseyi söylüyor lardi.bi ara psikolojim bozuldu kilo alma diyeti yaptım:) aslinda varya kimseyle gorüsmicen. Dünya hassas kalpler icin bir cehennem:(

Zaten annemden saklamak istemiyorum gerçi aynı şehirde değiliz ama ondan birşey saklamak istemiyorum
Anneden bence saklamayin gercekten bu surecte onlarin moral vermesine ihtiyacimiz var ben isyerindekilere soylemistim sagolsunlar hassas bir konu oldugu icin hicbiri tedavi boyunca soru dahi sormadilar surec boyunca .taki ben arayip sonucu soyleyene kadar cok sukur pozitifi gorduk simdi kalp atisi icin gun sayıyorum insallah sizde pozitifi gorursunuz

Elbette bu özel bir durum ve herkesle paylaşmak gereksiz geliyor bana ancak aile ve yakın eş dosttan hususi gizlemeye gerek olmadığını düşünüyorum.Çünkü zor bir süreç ve çevremizdekilerin bize manevi desteğinede ihtiyac duyabiliyoruz.Erkekler bir yere kadar destek oluyor ama bizlerin danışma görüşme ihtiyacı oluyor buna en güzel örnek şuan bu topikte bu konuları konuşup birbirimize destek olmaya çalışmamız..Umarım hepimiz amacımıza ulaşırız 🌼🥳

ikinci tüp bebek denememde hamile kaldım. Her iki süreçte de insanlarla durumu paylaştım. Hiç çekinmedim. Ama hususi olarak da gidip anlatmadım. Tedavi mi görüyorsun diyene evet dedim sadece. Bilmiyorum belki de benim çevremde güzel insanlar var çünkü bana inanılmaz destek oldular. Arkadaşlarım çoğu zaman işlerimi elimden aldı yardımcı oldu, çok yorulmama ayakta kalmama izin vermedi. Beslenme saatlerime dikkat ettiler. Yanlarında olan her şeyi benimle paylaştılar. İzin konusunda tedirgin olduğumda beni desteklediler, arka çıktılar bazen biraz gaz verdiler. Sonuçta çocuğum olmuyordu yahu!! bunda gizlenecek utanacak ne var. Biyolojik bir durum yani. Bahsettiğim üç beş insan da değil. Ben 80 kişi ile çalışıyorum. Evet hepsi ile etkileşim halinde değilim ama hiç yoktan 40 kişi ile her gün bir şekilde muhatap oluyorum. Yemekhanedeki çalışanlar bile öğrenmiş bir şekilde tedavi ile olduğunu, bana torpilli yemek koyuyorlar, özel meyve tabakları hazırlıyorlar bazen yemek yiyemeyeceğim gibiyse alternatif bir şeyler hazırlıyorlar. Ben çevremdeki insanların inanılmaz desteğini ve sevgisini gördüm. Bu beni motive etti. Söylemeseydim de bence sorun olmazdı. Eşinizin kararına saygılı olun derim. Bazı insanların bildiğini eşinizin bilmesine gerek yok. Erkeklerin böyle durumlarda konuyu onur meselesi yaptığı oluyor. O yüzden bence inatla soranlardan gizlemeyin ama sormayan ile de paylaşmayın. Anneniz bilmeli derim. Ama annenizin bildiğini illa eşiniz bilmek zorunda değil. Tabi bu konuda onu ikna edemezsiniz. Önce eşinizi ikna edin. Ama gizlemek yalan söylemek de çok çocukça oluyor. Çünkü bu şekilde hamile kalıp gizleyen arkadaşlarım oldu. sonradan bir şekilde duydum. Gözümde çok küçülmüştü. Yani onu zamanla anladım ama ne bileyim yalan söylemesi, söyleyebilmesi garip gelmişti. Yalan söylemeden gizleye bildiğiniz yere kadar gizleyebilirsiniz. Kimseye ilan etmenize gerek yok.

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Çok çok yakın iki üç kişiye söyledim onun dışında gerek yok. Bi sürü soru bi de onun stresi siz daha iyi bilirsiniz tabii kimlere söyleyeceğinizi. Hayırlı haberleriniz olsun inşallah

Back