• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Ben söylemiştim mecburen ama en güzeli söylememek çünki gerçekten yıpratıcı bi süreç oluyo

Ben söylemiştim mecburen ama en güzeli söylememek çünki gerçekten çok yıpratıcı bir süreç tedavi sürecinde sorulan soruları bırak test gününe yakın sürekli baskı gibi oluyo ve ister istemez pozitife odaklandırılıyo ve sonuç negatif olunca nedenler sorgulanıyor ve hemen tekrar dene 2.de olur inşallah vs.vs.ler çoğalıyor üzüntünü bırakıp artık çevre etkisinin baskısını kafaya takıyorsun zaten aileler ayrı sehirde imiş gelme imkanları yok ise söyleme derim rabbim yardımcınız olsun güzel haberlerle ailenize sürpriz yapmayı nasip etsin 💞💞💞
Amin amin inşallah :)

Tüp bebek meselesini bilmiyorum. Siz nasıl rahat edecekseniz ona göre davranın. Hayatınızın bu döneminde kendinize biraz daha odaklanın. Kendinizi düşünün. Bu bencillik değil . Bazen milleti unutup sadece kendimize odaklanmamız gerekiyor.
bence güvendiğiniz yakınlarınıza söyleyin , başkalarına gerek yok. İnsanlar sohbet konusu olarak bile konuşuyor böyle şeyleri. Belki kötü niyetleri yoktur ama yine de konuşulmasından rahatsız olabilirsiniz.
Umarım sağlıkla , dilediğiniz şekilde olur herşey.
İnşallah zaten şimdilik kimseye söylememe kararı aldım

Bence söylemeyin is yerine de baska bahane bulun . Sorun sizde olsaydi ve esiniz annesine soylemek istese siz de emin olun istemezdiniz...
Aslında sorunla alakalı değil söyleseydi de farketmezdi ama iki taraf aileyi de boş yere telaşa koymak istemiyoruz zaten yakın değiller bilmeseler daha iyi

Bende zorluk çekmeden anne olardanım (çok şükür) Rabbim isteyen ve hakeden herkese nasip etsin.. belki dışardan konuşmak kolay diyeceksiniz yaşayanların psikolojisini anlayamam , ama asla söylemezdim.. şu devirde tüp bebeğin ne olduğunu hala bilmeyip babası kimki diyen duydu bu kulaklar!! Hem tedavi zaten başlı başına strestir eminim ,sonuçta istiyorsunuz, acaba oldumu olacakmı olmazsa ne olacak bir sürü soru vardır kafanızda. O yetmezmiş gibi dışardan gelen sorulara yetişebilirmi anne adayı ?
Herşey yolunda gitti ve oldumu? İşte o zamanda normal deilmiş tüp bebekmiş diye sıkacak etraf canınızı.. (tüp bebeğin normal olduğunu bilmeyen o kadar çok insan varki an la ta maz sı nız! ) Malum o dönem insan paylaşmak ister, en yakınına söylersin, o gider en yakınına bacısına söyler derken duyulur gider.. en iyisi daha düşünmüyoruz deyip kapatmak, oluncaya kadar
Allah bebek isteyen kucakları bebeksiz bırakmasın, evlatlarımızada uzunn sağlıklı yaşlar nasip etsin
Amin inşallah:)

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
En baştan söyleyin vallahi sonra duyuluyo illaki daha zor duruma sokuyo insanı aslında zor durumda bırakacak bişry değil ne yaşıyosak biz yaşıyoruz ama toplumumuz maalesef böyle kötü bi halde tüp bebek konusunda ilk başta bilinmesi daha doğru derdi veren Allah diyip açıklamanızı tavsiye ederim illaki didikleyip didikleyip öğrenir bizim milletimiz

En baştan söyleyin vallahi sonra duyuluyo illaki daha zor duruma sokuyo insanı aslında zor durumda bırakacak bişry değil ne yaşıyosak biz yaşıyoruz ama toplumumuz maalesef böyle kötü bi halde tüp bebek konusunda ilk başta bilinmesi daha doğru derdi veren Allah diyip açıklamanızı tavsiye ederim illaki didikleyip didikleyip öğrenir bizim milletimiz
Şimdilik ailelere söylememe kararı aldık canım zaten uzaktalar gerek yok ilk etap için işyerim de raporla felan öğrenilirse o zaman öğrensinler şimdilik bahsetmeyeceğim kimseye

Çok şükür kayinvalidem öyle değil olsun olsun diye diretmiyor hayırlısı diyor hep beni üzmeyerek hemde o yandan şanslıyım 😍
Oda kötü elinde değil ki senin şip diye bebek yapmak 😐

Bir de korunmayı 2 ay önce bıraktım yani , o derken ben korunuyodum hemen istemek zorunda da değil bence kimse

Evet kötü niyet olmasa da rahatsız edici oluyor :(

Bir de korunmayı 2 ay önce bıraktım yani , o derken ben korunuyodum hemen istemek zorunda da değil bence kimse

Evet kötü niyet olmasa da rahatsız edici oluyor :(
Benim kayınvalidem ve annemlerde çok istiyor ama pek belli etmezler içlerinden geçiyor tabi tam isteyip istemediğimizi bile bilmiyorlar böylesi daha güzel aslında en iyisi hiç bebek istiyoruz diye bahsetmemek

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Ne gibi bir sorun olabilirki.

ben söyledim, ilki başarısız olunca ikinci için randevu aldık, onu da soranlara söyledim. implantasyondan sonra beklenen 10 gün aşırı stresli. stres, paylaştıkça azalıyor, beklemek daha kolay oluyor. Bazı kişiler yanlış anlamalardan bahsetmiş ama valla bana konyanın küçük bir köyünde yaşayan halam "çocuğun hala olmadı mı, şehirde yaşıyorsun, tüp bebekle herkesin çocuğu ooluyor" demişti, yani bilen ve olayın stresinin farkında olan çok kişi var. Başarısız olduğunda rahatsız edici ne telefon ne de konuşma oldu. Tabii ki sordular ve ben de olmadı dedim. Konuşmak istersem konuştum, istemezsem neyse kısmet işte diye konuyu kapattım, kimse de üstelemedi. böyle stresli zamanlarda gizlilik psikolojimi daha çok bozar benim. Ayrıca olaya sevdiklerimi ortak etmek istedim, benim için dua etsinler diye. Gizlilik gereksiz bence. Hele ki anneden!

bence esin hakli cok stresli zaten bide herkese anlatcan benimde esim demisti kimseye soylemeyelim ben ttek anneme 2 kiz kardesime soyledim saolsun annem ona buna soylemisti keske soylemeseydim dedim tabiki annem cok istiyodu ve uzuluyodu bence kim seye soyleme tecrebeliyim

Biz söylememiştik bana kalırsa en mantıklısı bu. Çünkü her duyan merak ediyor soruyor ve işyerinde başka tüp bebek yaptıran arkadaş hakkında konuşulanları duydukça üzülmüştüm çok. Negatif oldu sonucum en azından acıyan bakışlarından ve telkin edici muhabbetlerinden uzak kalmış oldum. Negatifi görünce zaten yıkılmıştım bide insanların saçma muhabbetleriyle uğraşmamış oldum.

Aileyi karistirmama imkaniniz varsa söylemeyin ben ayni apartmanda olduğum ve devamli ic ice oldugumdan dolayi gizleyemedim. Onlarin stresi ve üzüntüsü beni daha cok üzüyordu. Kendi annem icinde ayni sey gecerli artik gizleme sansim yokta keske baslarda hic soylemeseydim diyorum. Gerci artik 5 yil oldu birak aileyi cumle alem biliyor 😂 bu sürecin mümkünse esler arasinda atlatılması taraftariyim. Stresli bi süreç oyle anlar geliyoki iyi niyetli bir nasil gidiyor sorusu bile cinnet sebebi olabiliyor. İs yerine gelince baska bir bahane bulmaya calisin bulamiyosanizda ailenizle baglanti yoksa gizleyeceginiz kisilerin duyma ihtimali yoksa söyleyin zaten raporda yazacaktır niye olduğunu belkide (emin degilim ben almadim rapor)

Biz soylelem8stik etransfer günü babamla paylaştık sadece eşimin ailesi hala bilmiy9r kızımızın tüp bebek olduğunu :KK76:

Evet kötü niyet olmasa da rahatsız edici oluyor :KK43:
Yeni mi düşünmeye başladınız yoksa tüp bebek mi istiyorsunuz?
Kulaklarını tika bence böyle negatifleri duyunca moral falan kalmıyor duyma dediklerini

Tüp bebek sürecinde uzunca yatip dinkenmeye gerek yok aksine hareketli olmak gerekiyor rahimdeki kan akışı için. Yatmak tup bebegin tutma olasılığını arttırmıyor.
Etrafımda 3-4 kişi tüp bebek yaptırdı ve belkide onların süresinden kaynaklı ilk zamanlarında ayağa bile zorunlu olmadikca kalkmamaları söylenmişti doktorları tarafından.

ben ilkinde kızkardeşlerime söyledim bide arkadaşlarıma. ikinci de demedim ama emriyoları 5 gün bekliyoruz ya o zaman dayanamadım stresten kızkardeşlerime söyledim. başkada çevrede kimseye söylemedim. söylememk lazım bence

gereksiz insanlara hele hiç dememek lazım
kimseden kimseye hayır yok zaten
bide onlar stres yaptoırır
sakince normal bi durum gibi tedaviye başlayıp kendine güzel vakit ayırmak en güzeli

Back