• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Ben söylemedim ne arkadaşlarıma ne aileme söyledim. Zaten hassas bi süreç. Ve süreç içinde herşey istediğin gibi gitmiyor, ekstradan bir sürü durum çıktı bizde. O süreci yaşarken birde insanların meraklı olur olmadık sorularına maruz kalmak olayları daha da zorlaştırabiliyor. Hem bu benim özelim ne gerek var. İzin yada rapor aldığımda da ki yönrtici pozisyonunda olmama rağmen uydurdum bişiler. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Aileleri de merakta bırakmak istemedik. Sonuçta küçükte olsa işlemlere maruz kalıyorsunuz. Bu işlemleri six yaşadığınız için size normal gelebilir ama onların kafasında bir sürü soru işareti olabilir. Onları tedirgin etmenin bi anlamı yok dedik. Bebeğim tutunduktan sonra ailelere ve çok yakın iki dostuma söyledim ben. Çok güzel bi süreç geçirdim bu yüzden. Şimdi oğlumuzu kucağımıza almamıza bir hafta kaldı. Darısı isteyen bekleyen herkesin başına inşallah.
Amin inşallah 🙂

Ben olsaydim, söylemezdim. Böyle şeylerin gizli kalması taraftariyim..
Annemden birşey saklamak istemiyorum diyorsunuz ama sonuçta kötü birşey yapmıyosunuz, saklamanız hayriniza emin olun..
Çünkü o sıra stres sıkıntı olmaması lazım her kafadan ayrı ses, sorular. Herkesin herşeyi bilmesine gerek yok neticede sizin hayatınız...

8-9 kere tedavi gördüm kimseye söylemedim bugün olsa yine söylemem... Her doktor kontrolü sonrasi aramalardan, merakli bakislardan, bilmis söylemlerden, aaa kusur (neyin kusuruysa😠) sende mi esinde mi sorularindan, yada ailemin damat yüzünden yada esimin ailesinin gelin yüzünden olmuyor laflarini duymadan, negatif sonuclarda ahkam kesenleri ah vah diyenleri duymadan herseyi kendi icimde yasadim.. Sonuc negatifse kendime agladim hayatima devam ettim... Hamile kaldiktan sonra söyledim ama ikiz oldugu icin tahmin edildi zaten tek olsa onu da söylemezdim 😃 söyleme güzel kardesim nasip neyse yasaniyor ama o en yakinim dediklerinin laflarinin acisi gitmiyor.. Cünkü kimse senin derdini, sikintini, yasadigin psikolojiyi anlamiyor malesef.. Onlar konusup geciyor ama yarasi sende kaliyor edilen laflarin.. Is yeri icinde önceden yaa izun mi alsam pek kendimi iyi hissetmiyorum gibi önceden söyleyebilirsin yada transferine yakin idrar yolu enfeksiyonu olmusum raporluyum diyebillirsin sonucta doktor raporunda detayli tedavi sonrasi dinlensin yazmiyor 😉

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
İş arkadaşlarim mecbur öğrendi rapor olayından dolayı. Kendi anneme ablama söyledim tedavi sürecinde pozitif olduktan sonra çok yakın arkadaşlarıma ve ailemdeki diğer kişilere söyledim.
Erkek faktörü olmasına rağmen kayinvalidemlere söylemedim. Çünkü olur da çocuk bana benzemez fln cahilce bu başkasının çocuğu, tup bebekte cocuklar karisir ya da günah gibi saçma sözler duyarsam kaldiramam diye sakladım. Çünkü gerçekten böyle saçma konuşanlar var. Ama bunun yanında dua edenler de oluyor insan dua isteyebiliyor.

Tüp bebek çok yaygın hastaneler hep dolu dolu ama herkes mecbur saklıyor. Keşke toplumumuzda cahilce düşünceler olmasa da saklamaya gerek kalmasa

Bende zorluk çekmeden anne olardanım (çok şükür) Rabbim isteyen ve hakeden herkese nasip etsin.. belki dışardan konuşmak kolay diyeceksiniz yaşayanların psikolojisini anlayamam , ama asla söylemezdim.. şu devirde tüp bebeğin ne olduğunu hala bilmeyip babası kimki diyen duydu bu kulaklar!! Hem tedavi zaten başlı başına strestir eminim ,sonuçta istiyorsunuz, acaba oldumu olacakmı olmazsa ne olacak bir sürü soru vardır kafanızda. O yetmezmiş gibi dışardan gelen sorulara yetişebilirmi anne adayı ?
Herşey yolunda gitti ve oldumu? İşte o zamanda normal deilmiş tüp bebekmiş diye sıkacak etraf canınızı.. (tüp bebeğin normal olduğunu bilmeyen o kadar çok insan varki an la ta maz sı nız! ) Malum o dönem insan paylaşmak ister, en yakınına söylersin, o gider en yakınına bacısına söyler derken duyulur gider.. en iyisi daha düşünmüyoruz deyip kapatmak, oluncaya kadar
Allah bebek isteyen kucakları bebeksiz bırakmasın, evlatlarımızada uzunn sağlıklı yaşlar nasip etsin

Rapor olayı da şöyle tedavide yumurta takibi sırasında 3-4gune bir izin aliyorsunuz ee belli bir süre evliliğimiz vardı direkt cocuk tedavisi mi dedi çalıştığım yerdekiler ben de evet dedim yoksa hiç bir kağıtta tüp bebek yazmıyordu. Kadın hastalıkları yazıyordu ama

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Bende asla kimseye demedim. Sadece annem babam biliyordu ama eşim onu da istemiyor. Hiçkimsenin bilsin istemiyor.

Kesinlikle söylemeyin bence ben de kac defa tedavi oldum önce eşimin ailesi sonra benim ailem konuşmaya başladılar çok büyük hata olur

Kendi ailenize soyleyin yardima ihtiyaciniz olabilir.

Eğer annenizin size istirahat süresinde bakma ihtimali varsa söyleyin. Yok eşinizle bu süreçte başbaşa kalacsksanız bu süreçte hiç gereği yok.
Ne kadar çok insanın bilmesi o kadar çok soruya maruz kalmanız demektir. Her kafadan bir ses çıkacak psikolojiniz bozulacak. Sonucu merak edecekler onlara anlatırken siz daha çok üzüleceksiniz. Hem hemen ilk tedavide olucak diye bir durum maalesef yok süreç belki de uzar söylediğiniz kişilere uzun süre anlatmak zorunda kalırsınız. Diyelim tuttu o da garanti değil kalp atışı vs. Kese boş dolu bir sürü durum olabiliyor. Bir süre saklamak en mantıklısı.

ben sadece aileler bilsin dedim ki benim sadece anne baba abla vs biliyordu ama eşimin tarafında maşallah sağır sultana bile duyurdular ilk transferim tutmadı hakkımda kim bilir neler dönüyordur malum birde istenmeyen gelin olunca :D :D

Bence bu bir özel durum ve sabır stressiz zaman isteyen bir durum. Bu yüzden kimseye söylemeye gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü çocuk istiyoruz dediğinizde bile bir milyon soruya maruz kalıp strese kapılıp üzülüyorsunuz. Iki insan arasındaki özel hic bir şeye hickimse karışmamalı ve bilmemeli. Başımdan geçmedi böyle bir durum ama düşündüğüm zaman empati yaptığımda böyle düşünürdüm bu yüzden kimseye sormam etmem zaten bebeği olsa hamileyim diyor insan. Birde ben başkalarına stres vermek istemem

Bence söylemeyin is yerine de baska bahane bulun . Sorun sizde olsaydi ve esiniz annesine soylemek istese siz de emin olun istemezdiniz...

Ya sormayın aynen korunmayı bırakınca zaten soruyorlardı bebek istiyor musunuz diye bende istiyoruz artık demiştim .Sonra herkes sormaya başladı bu ay olmadı mi felan diye .Ardından 8 ay geçti sorun olduğunu öğrendik malesef

Ben sırf bu yüzden korunuyorum diyorum hala sorana , malesef eşim annesi sorunca bakalım istiyoruz diyor annesi de gün aşırı bi haber var mi diye soruyor ve geriliyorum olmadık şey için...

2 kez denedim.. Sadece ailem, eşimin ailesi ve iş yerindeki arkadaşlarım biliyordu..
Sonradan fark ettim ki bazı çenesizler varmış, çoğu insan biliyormuş aslında..
Kısmetse 3. tedaviyi düşünüyorum ama kimseye söylemeyi düşünmüyorum..
eşim ben ve işverenim (mecburen) bilsin yeter..

Bende yakında başlıyacağım benim ailem ve eşimin ailesi dışında kimseye söylemedik onlarda sürekli sormuyor zaten bence söyleyin niye olmuyor neden bebek düşünmüyorsunuz diye söylenmesi daha kötü 😊

Siz bence çok şanslısınız iyi yere gelin olmuşsunuz. Benim kayinvalidem daha evlendiğim 1 yıl olmadan nasilsin sorusuna bi bebeğiniz olsa iyi olacaktım diye cevap vermeye başladığı için her aile bir değil 😂 keşke sizinki gibi olsaydı benim de

ben asilama doneminde soylemistim.
soyleyince hersey daha cok sarpa sariyor.
kendi annenize ve gerekiyorsa is yerinizdekilere soyleyin.
benim ilk asilamam tutmamisti zaten stresliyim canim burnumda bilen herkes tek ariyo soruyo soranlardan duyanlar ariyo vah vah tuh tuh bidaha denersiniz bilmem ne.
bide tabi es ailesinin sacmaliklari var o konuya hic girmeyeyim ne kadar az insan bilirse okadar iyi

Söyleme.bel
Söyleme bence geri kafali insanlar var tup bebegi yalnis anliyolar belki bende olurum ama kimseye soylemicem

Niye şok oldunuz? Nerden vardınız psikilojimin bozulacağı kanısına? 🤣🤣🤣
Evet hemen hamile kalıpta cocugundan surekli sikayet eden tanıdıklarım var. Ve evet nankör. Allah ona evlat nasip etmiş hemde ugrastirmadan vermiş ne diye sikayetlenip geriliyor . Elindekinin kıymetini bilmeyenlerin sonunu gördük
Asıl psikolojisi bozuk olan da onlar. Övündükleri şeyler iste böyle mahvediyor psikolojilerini

Beeeeeen hemen hamile kaldim ben cok atesliymisim doktor bana hemen cocugun olur sen cok doğurgansın diye övünen bir pislikten daha cok kiymet biliyorum evet. Yazdıklarım da da şok olcak bisey yok.
Herkesin hayatının zorluğu kendine. İnsanların ne yaşadığını , neden şikayet ettiklerini nerden biliyorsunuz.
Hayatta sadece sizin yaşadığınız sıkıntılar Zorluklar yok. Kolayca hamile kalabilen bir kadına neden nefret ve öfke içindesiniz. Onun da hayatta yaşadığı başka zorluklar vardır.
İyi anne olan insan iyi annedir. Bunun belli bir yapısı yok. 10 yıl uğraşıp sonra anne olsa da , ilk ilişkiye girdiği gün hamile kalsa da farketmez.
hangisinin daha iyi anne olacağını kimse bilemez.
Sahip olamadığımız şeylerE sahip olan insanlara kıskançlık duymamamız gerekiyor. Her konu da bu böyle. Bizim için de yıpratıcı olur. Ben de mutlu çocukluk geçirmiş insanlara gıpta ederim. Ama onlara böyle nefret dolu düşünceler beslemiyorum. Ben buna sahip olamama rağmen. Ve çok eksikliğini çekmeme rağmen.
kronik hastalıklarım var. Evlenip çocuk sahibi olmam fiziksel olarak çok zorlar beni . Bazen çok üzülüyorum. Ama Rahatça çocuk sahibi olabilen insanlara karşı nefret duymuyorum.

Back