- 18 Eylül 2022
- 1.306
- 991
- 35
İlk evlendigim zamanda kaynanamlara bayram için gittigim de ogluna istediği kızları anlatırdı sesimi çıkarmazdım bu bayramda gene aynı şeyi yaptı oglu için istediği kızı anlatıp kızın resmini gösterdi bende kendisine " kız güzelmiş keşke ogluna bu kızı alsaymıssın en azından bende başkası ile mutlu bir evlilik yapar eşim btcoın de batmaz bende bu denli maddi sıkıntı cekmez ve mutlu bir evlilik yaşardım kızı mı da daha huzurlu mutlu bir yuvada yetiştiririm" dedim kaynanam tepki bile veremedi çok şaşırdı evladım yanımda ya artık kimseyi umursamıyorumBiraz öyle sanırım . Ama ailesi çok sinsi . Çok değişik insanlar . Çok ama çok iyi gözüküp aşırı düşünceli ve anlayasli gibi davranıp alttan alttan eşime sen bizim oglumuzsun bizim ailemizin enayisisin ve önceliğin maddi manevi biziz mesajını hep ama hep veriyorlar özellikle babası . Bana sevgi gösterileri yapıyorlar sürekli ama çok samimiyetsiz olduğu için asla geçmiyor . Fakat eşim bunlarin yalan olduğunu anlamayacak kadar kör bu durumlara ...
Kendi ailesini eşinin değerini biliyorsa sana lobini yapmayı bıraksınlar eltin ile birlikte. Ayrıca yerinde olsam spora başlardım ve detox çayı içerdim . İnanın birazda beslenmeni düzeltirsen daha sağlıklı olur herşey pozitif enerjik olursun . Ve de kim ne demiş o bunu demiş uzak durun . Eşinede çok bahsetme yuvana mutluluğuna bak . Maddi durumunda uygunsa tekrar başlarsın . Canını sıkma yalnız değilsin . Herkes bu yollardan geçiyor ve yaşadığını yaşıyorKendi ailesi biliyor . Ben kendi aileme soylemek istemedim kendini kötü hissetmesi için . Kendimce yaptığım bir duyardi aslında . Anlayana tabi ...
Sonucunuz belli oldu mu
Banada çok fazla yapıldı bunlar kayinbabam bile sürekli eşimin eski sevgilileriden geçmişte ne kadar hızlı olduğundan bahsederdi . Birgün çok üzerime geldiler ve ben o kadar ağladım o kadar ağladım ki. Onlara ben gurursuz bir insan değilim benim yüzüm kalmadı bunları dinlemeye siz nasıl hala devam edebiliyorsunuz dedim benim ailem eşime böyle yersiz şakalar yapmıyorlar siz neden yapıyorsunuz bana dedim . Onlarda senin hesap birdaha yapmadılar o an da çok canları sıkıldı tepki vermemi beklemiyorlardi ... Çok ilginç benim 3 tane abim var ve annem babam yengelerime asla böyle şeyler yapmazlar kendi kizlarindan ayirmazlar bu insanlar neden boyleler anlamıyorum ve inanın kendimi övmek ya da abartmak için asla söylemiyorum . Eşimin ailesine karşı çok saygılı ve elimden gelen herşeyi fazlasıyla yapan bir insanım . Eltim elini hicbirseye sürmez onları somurur her lafi da söyler sürekli menunuyetsizdir ama çok çok daha kıymetli bendenİlk evlendigim zamanda kaynanamlara bayram için gittigim de ogluna istediği kızları anlatırdı sesimi çıkarmazdım bu bayramda gene aynı şeyi yaptı oglu için istediği kızı anlatıp kızın resmini gösterdi bende kendisine " kız güzelmiş keşke ogluna bu kızı alsaymıssın en azından bende başkası ile mutlu bir evlilik yapar eşim btcoın de batmaz bende bu denli maddi sıkıntı cekmez ve mutlu bir evlilik yaşardım kızı mı da daha huzurlu mutlu bir yuvada yetiştiririm" dedim kaynanam tepki bile veremedi çok şaşırdı evladım yanımda ya artık kimseyi umursamıyorum
Teşekkür ederim . Söylemiştim Doktoruma ve o kadar iyi bir doktorum var ki kendisi çok kıymetli benim için . Eşime de direk sizin sonuclariniz yüzünden tüp bebekliksiniz demişti . Yalanda değil olanı söylemişti . Şimdi elhamdülillah pozitif sonuç aldım ama daha çok yeni yarın tekrar tahlilim var inşallah değerim iyice yükselmiştir . Valla kafam atmak üzere zaten . Sanırım ben kötü patlayacam herkese . Bu surecimdeykende çok fazla üzerime gelemezler. Aslında aileme söylesem gelip çok güzel uyarı çekerler fakat ben bunu yapmak istemiyorum .Kendi ailesini eşinin değerini biliyorsa sana lobini yapmayı bıraksınlar eltin ile birlikte. Ayrıca yerinde olsam spora başlardım ve detox çayı içerdim . İnanın birazda beslenmeni düzeltirsen daha sağlıklı olur herşey pozitif enerjik olursun . Ve de kim ne demiş o bunu demiş uzak durun . Eşinede çok bahsetme yuvana mutluluğuna bak . Maddi durumunda uygunsa tekrar başlarsın . Canını sıkma yalnız değilsin . Herkes bu yollardan geçiyor ve yaşadığını yaşıyorayrıca bir doktora gittiğinde önceden tembihlemeni tercih ederim. Doktor eşine değerlerini söylesin rica et doktordan . Üstüme kaldı sorun de doktora. Gerçekten benim dpktorum yardımcı oldu bu durumda senin de olur inşallah
eşimin huyunu suyunu çok iyi biliyorum . Onu çok iyi tanıyorum . Ama kendisi bana gelince inanılmaz zeki ve asla kandirilmasi kolay olmayan birine dönüşüyor . Asla yemiyor hiç birşeyi o ne derse o . Ben kendi fikrimi ancak diretirsem ya da sürekli tatlı dille anlattiktan sonra günün sonunda tartışıp kavga edersek birşeyler oluyor . Yüksek yasiyoruz çoğu şeyi malesef . Bunun sebebi de eşimin ailenisin ataerkilligi sadece erkeğin sözü geçer olarak empoze ettikleri için bana karşı karakteri böyle oluyor . Ben başa cikiyorum butun bunlarla sakın mizacli biri değilim. Ya da şöyle soyliyim tam bir yay burcuyum . İnancimin emrittigi şekilde seviyemi düşürmeden birçok şeyin üstesinden geliyorum . Fakat buna mecbur kalmak beni yoruyor . Neden diyorum yani neden yaşanıyor bunlar . Çok net bir insan olmama ragmen ki çogu konuda makulumdur da . Tüm bunlara rağmen anlaşılmamak ya da ikinci plana atılmak neden . Aile kavramını ben eşimden yaşça çok küçük olmama rağmen (eşim benden 7 yaş büyük ) bu denli benimsemisken onun hala 5 yaşında ki çocuk gibi anne babasından kopamamasini anliyamiyorum .. Allah hidayet versin artık ne bileyim . Büyük konusmicam ama ben çocuklarıma bunu yapmamak için elimden geleni yapacağım . İleride gelinim olur damadım olur bilemem ama beddua etsin istemem duayla hayırla ansin beni ....Eş desteği hayatın büyün döneminde önemli sadece bu dönem için değil tavı kı streslı yorucu başta benim eşimde gitmek test vermek vs istemedi ikna edildikten alıştıktan sonra kendi gıttı hep erkekler doktor konusunda daha sonradan geliyor gitmek test vermek vs ıstemıyolar ama bır sorun varsa bence bu çiftin problemı kısının degıl mesela benim esımde sıkıntı yok benim yumurta kalıtem ve sayım kötü hiçbir zaman demedi senin yüzünden vs olmuyor diye Allah nasıp ederse olur olmazsa bırlıkte yaslanırız dedi bıraz tevekkul etmek gerek şu dönemde sadece ölüme çare yok her şeye çare var Allah ol derse olur yasınız daha çok genç benden 8 yaş kucucksunuz tabi kı her kadın bebek ıster ıstemez mı sadece bıraz zaman verin kendınıze esınıze yanı bırde tecrübemden kaynaklı söyleyim erkekler hıc sevmez aılesıne annesıne laf edılmesını konuşulmasını bende evlılıgım ılk zamanları cayıp kavga ederdik esımle suanda huyunu bıldıgım için bır şey diyecek olsam da mesela dedınız ya babası amelıyat olacakmış bizde kalmak ıstıyor vs dıye güzellıkle hayatım biliyorsun tedavıye basladk transfer oldum suan çok hassas bir dönem dıyop gecıstırın tatlılıkla kavga etmeden onanın erkekler çocuk gıbı bır de tanıyorsanız eşinizi yonlendırmesı kandırması çok kolay oluyor
Ya çok sevindim adına. İnşallah artarak ilerler . Eğer gebeysen kimseye patlama canım . Biraz bekle büyüsün değerin artsın o zaman söyle . Herkes haddini bilir kendiliğinden kapak olurlarTeşekkür ederim . Söylemiştim Doktoruma ve o kadar iyi bir doktorum var ki kendisi çok kıymetli benim için . Eşime de direk sizin sonuclariniz yüzünden tüp bebekliksiniz demişti . Yalanda değil olanı söylemişti . Şimdi elhamdülillah pozitif sonuç aldım ama daha çok yeni yarın tekrar tahlilim var inşallah değerim iyice yükselmiştir . Valla kafam atmak üzere zaten . Sanırım ben kötü patlayacam herkese . Bu surecimdeykende çok fazla üzerime gelemezler. Aslında aileme söylesem gelip çok güzel uyarı çekerler fakat ben bunu yapmak istemiyorum .
İnşallah bakalimYa çok sevindim adına. İnşallah artarak ilerler . Eğer gebeysen kimseye patlama canım . Biraz bekle büyüsün değerin artsın o zaman söyle . Herkes haddini bilir kendiliğinden kapak olurlar
Tüp bebek sürecinden geçmiş hipo hipo hastasi şuan ikiz vurdurdum ve sonuç bekliyorum anne baba kayipeder kaynana bilmem o bu herkes yalan tek doğru olan eş desteği eşime doktor sigara bırak şunu şunu ye dedi yaptı herşeyi yaptı yani bı insan baba olmak istiyorsa herşeyi yapmalı benim evime hastahaneden geldiğimiz de arkm geldi temizledi sonra eşim kimseye bırakmadı iş güç yemek hersey onda bak eltim geldi evimj temizledi bugün zoruma gitti gerçekten rsy desteği önemli yapınca sen yapmış gibisin başkası yapınca hep minnet içindesin sizin duygularınızı çok iyi anlıyorum size tavsiyem karşınıza alın ve açık konuşun herşeyi sakın güzel bı dille incindiginizi herşeyi içinizde en ufak birşey bırakmayın ben bu süreçte en ufak olumsuzluğu eşimle konuştum bana stres olacağına ona olsun kiz öyle düşünce!İnanın çok baktım ve asla üzerine gitmedim . Dr sigarayi bıraksın düzenli uyusun dedi yediklerine ictiklerine dikkat etsin dedi mesela . Bunların hucbirini asla yapmadı . Ben kilo vermek için aç yattigum geceleri biliyorum açlıktan agladigimi . Bu arada pcos malesef insilun direncine sebep oluyor ve kilo vermek çok çok zorlasiyor . Ben bu kadar mücadele ederken o kendi keyfinden ödün hiç vermedi ve inanın ben onu hiç yargılamadan ya da kendini eksik hissetmesine izin vermedim . Hep bu bizim suçumuz değil bunlar hastalık Allah'tan geliyor dedim . Ona rağmen kendi erkek egosuna yediremedi bunu .
Sonucunuz belli oldu muMerhaba arkadaşlar . Biraz içimi dökmek istiyorum . 25 yaşındayım 4 Nisan'da trasferim gerçekleşti bugün 4. Günüm . Fakat çok üzgünüm . Yaklaşık 2 yıldır çocuk tedavisi görüyoruz . Bu süreçte çok şey yaşadım . Çevre baskısı eş ilgisizligi vs . Gerçekten bu zamana çok zor geldim . İki aşılama onlarca bitkisel tedavi alternetif tıp ... Herşeyi denedim . İlk zamanlar sorun sadece bende var sanıyorduk pcos var bende kilo vermekte çok zorlanıyorum bu arada 164.boy 80 kiloyum . İnanılmaz zorlanıyorum ilk 1 yıl eşim kilo veremedigim için çocuk sahibi olamadigimizi defalarca yüzüme vurdu . Sonra üni Hastanesi'ne basladik Hacettepe tüp bebek merkezine . Ordan eşimden de tahlil istediler ve esimdide sperm azlığı ve hareketsizlik tespit edildi . Ama ben hiç onu kiracak birşey demedim olsun rabbim imtihan ediyor dedim hep . Ailelerimize de söyledik çünkü ben böyle seylerde çekinen bir insan değilim sürekli soruluyordu çocuk yokmu diye (,bu arada 3.5 yıllık evliyiz) bende böyle bir problemimiz var sizde ona göre davranın bize iması vermek için paylaştım . Bin pişman oldum eltimden sürekli mobbing yedim kayınvalidemin şuursuz imalarina maruz kaldım sürekli . Eşim hiç kimseye hiç birşey söylemedi benimde söylememe kesinlikle müsade etmedi . Çok üzüldüm çok yıprandım öyle bir hal aldiki bı zamandan sonra eşim bile dinlemek istemedi beni kirginligimi üzüntümü . Kendi icimde yaşadım bütün bu sıkıntı ve stresi ... Neyse tek başıma iki olumsuz aşılama serüvenini atlattım (eşimin manevi desteği olmadan ) . Tüp bebek aşamasına geldiğimizde eşim yine saçma sapan davranmaya başladı .(Bu arada eşim çocuk sahibi olmayı çok isteyen Sürekli yegenlerini ilgi manyağı yapan gördüğü her çocuğa bak bu bana benziyor diyen , beni toplum içinde şuursuzca bu konuda kıran bir insan ) neyse .Sürekli hastaneye gitmeyi erteliyor belgeler isteniyor bizden hazırlamak için asla adım atmıyor ben tek başıma bir sekilde halletmeye çalışıyorum . Sürekli ailesine ziyarete gidiyor boş vakitleri öyle dolduruyor . Onların ihtiyaçları olmadığı halde ihtiyaclarini gideriyor vs o kadar saçma sapan davranıyor ki . En son birgün belgelerin hepsini hazırladım hadi kalk gidiyoruz dedim . Yine gitmek istemedi . ( Sebebi kendiliğinden olacağına inanıyordu hala ve kendi durumunu kabullenemiyirdu . Üstelik ben onunla binlerce kez konuşup destek olmuştum ) Neyse kalkmadı oyun oynuyordu , ben artık o kadar yorulmuştum ki bütün belgeleri yırttım yuzuklerimide çıkarıp belgelerle beraber sehpaya bıraktım . Sonra dönüp gidip bavulumu hazırlamaya başladım . Tabi hiç oralı olmadı . Sonra baktı ciddiyim gelip özür diledi vs . Bı şekilde ikna oldu . Neyse biz başladık hastaneye gidip gelmeye . İlaç kullanmaya başladım o süreçte beni uzup yipratmaya devam etti sürekli ailesini eve cagiriyor biz gidiyoruz . Ama benim ağrılarım o kadar çok ki amh yüksekmis bende çok fazla yumurta gelişmiş o yüzden inanılmaz ağrılarım vardı . O surecte merdiven dahi inip çıkma yumurtalar geriye kaçar dediler . Neyse opu öncesi son kontrolüm var . Sabah 7 buçukta hastanede olmam gerekiyor . Eşimi kaldırıyorum beni bıraksın diye kalkmıyor asla . Baya uğraştım en son ağlamaya başladım geç kalıyorum diye zaten hormonlar tavan . Kalkıp bana hakaret etti . Bende hicbirsey söylemeden kalkıp kendim otobüsle gittim . Çok geç kaldım tabi inince koşmak zorunda kaldım indigim yer yakın değil hastaneye . 3 4 gün sonra opu yapıldı ve benden sadece 10 tane yumurta toplayabildiler çünkü hepsi geriye kaçmıştı . Sebebide o gün koşmuş olmamdi ... Bunlardan da 2 tanesi 5. Güne yetişti . Biri kaliteli diğeri az kaliteliydi ikisi aynı tüpe alındı . Aradan 3 ay geçti sürekli ailesi yüzünden ertelemek zorunda kaldık transferi . Onların işlerini hallettik sürekli . En son bu ay daha fazla ertelemek istemedim ve başladık transfer sürecine . Ailesi biliyor yine . Kayınbabamin kasık fıtığı var durdu durdu bizim trasnfer zamanı bı gidip aldirayim dedi ve ne hikmetse bizim trasnfer gününe ameliyat günü aldırdı . Eşim iki kardeş . Abisi var birde . Bende gurbetteyim ailem Adana'da yaşıyor . Yalnızım yani burda . Ben bunu duyunca çok kötü oldum . Çünkü eşim ailesine o kadar duskunki böyle bir durumda beni yalnız bırakacağını biliyordum . Abini çağır gelip babanla o ilgilensin bak benim de sana çok ihtiyacım olacak dedim çok sakin bir şekilde . O kadar bozuldu o kadar gerildi ki anlatamam . Abisini çağırdı ha ben geleyimmi diyor birde abisi . Surecimizi bildigj halde . Eşimi de ailesi inanılmaz kullanır etinden sütünden her şekilde . Kendisi de farkında ve bile isteye izin veriyor . Neyse kayinbabam ameliyat sonrası benim.evimde kalmak istedisebebi bizim evde klozet olması . Bu arada kapalı ameliyat oldu . Ben kabul etmedim . Sonuçta benim sürecim belli evimde rahat rahat hareket etmek ve bu süreçte yalnız kalmak istiyorum . Üstelik kayınvalidem hiçbir işe el atmaz. Misafir gibi gelir gider evime asla bir çorba kaynatmaz . Kabul etmedim . Neyse transferimin ertesi günü hastaneden çıkıp geldiler bana güya beni gormek istemişler . Maskemi takip 5 dk geçtim oturdum yanlarında . Sonra kalkıp gittiler . Eşim sadece ilk 2 gün kahvaltımı hazırladı . Ben önden baya yemek yapıp buzluğa atmıştım . Hem ramazan aç kalmasın hemde dışardan masraf etmeyelim diye baya 7 8 günlük yemek yapmıştım . Bı onları ısıttı verdi . Bugün 4 . Günüm akşamın 6 Sina kadar uyudu halada uyuyor . Asla yanıma gelip muhabbet etmek yok . Birşeye ihtiyacın var mı diye sormak yok . Gece aşırı terlemistim askılı atletle yattım diye demedigini bırakmadi satasacak yer arıyor. Ben kendimi sıcak tutmuyormusum o yüzden çocuk tutunamayacakmis. Çok bunaldim çok ağladım o kadar üzgün yorgun ve kırgınım ki . Buraya içimi dökmek istedim . Oysa çok severek evlenmiştim eşimle . Evlendikten hemen sonra o kadar değişti ki . Herşeye okeyim ama bu konu çok hassas bir konu ne bileyim vicdanı olan kimse bu kadar zalim olmaz ...
Eşinde zor bir süreçten geçiyor ve ben ondan bu kadar şey beklemeni biraz bencillik olarak gördüm canım...Merhaba arkadaşlar . Biraz içimi dökmek istiyorum . 25 yaşındayım 4 Nisan'da trasferim gerçekleşti bugün 4. Günüm . Fakat çok üzgünüm . Yaklaşık 2 yıldır çocuk tedavisi görüyoruz . Bu süreçte çok şey yaşadım . Çevre baskısı eş ilgisizligi vs . Gerçekten bu zamana çok zor geldim . İki aşılama onlarca bitkisel tedavi alternetif tıp ... Herşeyi denedim . İlk zamanlar sorun sadece bende var sanıyorduk pcos var bende kilo vermekte çok zorlanıyorum bu arada 164.boy 80 kiloyum . İnanılmaz zorlanıyorum ilk 1 yıl eşim kilo veremedigim için çocuk sahibi olamadigimizi defalarca yüzüme vurdu . Sonra üni Hastanesi'ne basladik Hacettepe tüp bebek merkezine . Ordan eşimden de tahlil istediler ve esimdide sperm azlığı ve hareketsizlik tespit edildi . Ama ben hiç onu kiracak birşey demedim olsun rabbim imtihan ediyor dedim hep . Ailelerimize de söyledik çünkü ben böyle seylerde çekinen bir insan değilim sürekli soruluyordu çocuk yokmu diye (,bu arada 3.5 yıllık evliyiz) bende böyle bir problemimiz var sizde ona göre davranın bize iması vermek için paylaştım . Bin pişman oldum eltimden sürekli mobbing yedim kayınvalidemin şuursuz imalarina maruz kaldım sürekli . Eşim hiç kimseye hiç birşey söylemedi benimde söylememe kesinlikle müsade etmedi . Çok üzüldüm çok yıprandım öyle bir hal aldiki bı zamandan sonra eşim bile dinlemek istemedi beni kirginligimi üzüntümü . Kendi icimde yaşadım bütün bu sıkıntı ve stresi ... Neyse tek başıma iki olumsuz aşılama serüvenini atlattım (eşimin manevi desteği olmadan ) . Tüp bebek aşamasına geldiğimizde eşim yine saçma sapan davranmaya başladı .(Bu arada eşim çocuk sahibi olmayı çok isteyen Sürekli yegenlerini ilgi manyağı yapan gördüğü her çocuğa bak bu bana benziyor diyen , beni toplum içinde şuursuzca bu konuda kıran bir insan ) neyse .Sürekli hastaneye gitmeyi erteliyor belgeler isteniyor bizden hazırlamak için asla adım atmıyor ben tek başıma bir sekilde halletmeye çalışıyorum . Sürekli ailesine ziyarete gidiyor boş vakitleri öyle dolduruyor . Onların ihtiyaçları olmadığı halde ihtiyaclarini gideriyor vs o kadar saçma sapan davranıyor ki . En son birgün belgelerin hepsini hazırladım hadi kalk gidiyoruz dedim . Yine gitmek istemedi . ( Sebebi kendiliğinden olacağına inanıyordu hala ve kendi durumunu kabullenemiyirdu . Üstelik ben onunla binlerce kez konuşup destek olmuştum ) Neyse kalkmadı oyun oynuyordu , ben artık o kadar yorulmuştum ki bütün belgeleri yırttım yuzuklerimide çıkarıp belgelerle beraber sehpaya bıraktım . Sonra dönüp gidip bavulumu hazırlamaya başladım . Tabi hiç oralı olmadı . Sonra baktı ciddiyim gelip özür diledi vs . Bı şekilde ikna oldu . Neyse biz başladık hastaneye gidip gelmeye . İlaç kullanmaya başladım o süreçte beni uzup yipratmaya devam etti sürekli ailesini eve cagiriyor biz gidiyoruz . Ama benim ağrılarım o kadar çok ki amh yüksekmis bende çok fazla yumurta gelişmiş o yüzden inanılmaz ağrılarım vardı . O surecte merdiven dahi inip çıkma yumurtalar geriye kaçar dediler . Neyse opu öncesi son kontrolüm var . Sabah 7 buçukta hastanede olmam gerekiyor . Eşimi kaldırıyorum beni bıraksın diye kalkmıyor asla . Baya uğraştım en son ağlamaya başladım geç kalıyorum diye zaten hormonlar tavan . Kalkıp bana hakaret etti . Bende hicbirsey söylemeden kalkıp kendim otobüsle gittim . Çok geç kaldım tabi inince koşmak zorunda kaldım indigim yer yakın değil hastaneye . 3 4 gün sonra opu yapıldı ve benden sadece 10 tane yumurta toplayabildiler çünkü hepsi geriye kaçmıştı . Sebebide o gün koşmuş olmamdi ... Bunlardan da 2 tanesi 5. Güne yetişti . Biri kaliteli diğeri az kaliteliydi ikisi aynı tüpe alındı . Aradan 3 ay geçti sürekli ailesi yüzünden ertelemek zorunda kaldık transferi . Onların işlerini hallettik sürekli . En son bu ay daha fazla ertelemek istemedim ve başladık transfer sürecine . Ailesi biliyor yine . Kayınbabamin kasık fıtığı var durdu durdu bizim trasnfer zamanı bı gidip aldirayim dedi ve ne hikmetse bizim trasnfer gününe ameliyat günü aldırdı . Eşim iki kardeş . Abisi var birde . Bende gurbetteyim ailem Adana'da yaşıyor . Yalnızım yani burda . Ben bunu duyunca çok kötü oldum . Çünkü eşim ailesine o kadar duskunki böyle bir durumda beni yalnız bırakacağını biliyordum . Abini çağır gelip babanla o ilgilensin bak benim de sana çok ihtiyacım olacak dedim çok sakin bir şekilde . O kadar bozuldu o kadar gerildi ki anlatamam . Abisini çağırdı ha ben geleyimmi diyor birde abisi . Surecimizi bildigj halde . Eşimi de ailesi inanılmaz kullanır etinden sütünden her şekilde . Kendisi de farkında ve bile isteye izin veriyor . Neyse kayinbabam ameliyat sonrası benim.evimde kalmak istedisebebi bizim evde klozet olması . Bu arada kapalı ameliyat oldu . Ben kabul etmedim . Sonuçta benim sürecim belli evimde rahat rahat hareket etmek ve bu süreçte yalnız kalmak istiyorum . Üstelik kayınvalidem hiçbir işe el atmaz. Misafir gibi gelir gider evime asla bir çorba kaynatmaz . Kabul etmedim . Neyse transferimin ertesi günü hastaneden çıkıp geldiler bana güya beni gormek istemişler . Maskemi takip 5 dk geçtim oturdum yanlarında . Sonra kalkıp gittiler . Eşim sadece ilk 2 gün kahvaltımı hazırladı . Ben önden baya yemek yapıp buzluğa atmıştım . Hem ramazan aç kalmasın hemde dışardan masraf etmeyelim diye baya 7 8 günlük yemek yapmıştım . Bı onları ısıttı verdi . Bugün 4 . Günüm akşamın 6 Sina kadar uyudu halada uyuyor . Asla yanıma gelip muhabbet etmek yok . Birşeye ihtiyacın var mı diye sormak yok . Gece aşırı terlemistim askılı atletle yattım diye demedigini bırakmadi satasacak yer arıyor. Ben kendimi sıcak tutmuyormusum o yüzden çocuk tutunamayacakmis. Çok bunaldim çok ağladım o kadar üzgün yorgun ve kırgınım ki . Buraya içimi dökmek istedim . Oysa çok severek evlenmiştim eşimle . Evlendikten hemen sonra o kadar değişti ki . Herşeye okeyim ama bu konu çok hassas bir konu ne bileyim vicdanı olan kimse bu kadar zalim olmaz ...
Eşinde zor bir süreçten geçiyor maalesef.. biz kadınlar duygularımızı daha dışa vuran varlıklariz ama erkekler öyle değiller yaradılış olarak o yüzden tüm bu tavırları bir savunma mekanizması olabilir yani kaçacak bir sebepler arıyor olabilir kendisini bu şekilde tutuyor olabilir. Aynı süreci yaşadığınız birinden bu kadar şey beklemek biraz bencillik gibi geliyor bana bu arada bende tüp bebek sürecine başlayacağım neyle karşılacagimi bilmiyorum. Yine de bu konu hakkında düşüncem bu yani eşinizinde aynı surecten geçtiğini unutmayın olur mu bu durum geçici bir durumMerhaba arkadaşlar . Biraz içimi dökmek istiyorum . 25 yaşındayım 4 Nisan'da trasferim gerçekleşti bugün 4. Günüm . Fakat çok üzgünüm . Yaklaşık 2 yıldır çocuk tedavisi görüyoruz . Bu süreçte çok şey yaşadım . Çevre baskısı eş ilgisizligi vs . Gerçekten bu zamana çok zor geldim . İki aşılama onlarca bitkisel tedavi alternetif tıp ... Herşeyi denedim . İlk zamanlar sorun sadece bende var sanıyorduk pcos var bende kilo vermekte çok zorlanıyorum bu arada 164.boy 80 kiloyum . İnanılmaz zorlanıyorum ilk 1 yıl eşim kilo veremedigim için çocuk sahibi olamadigimizi defalarca yüzüme vurdu . Sonra üni Hastanesi'ne basladik Hacettepe tüp bebek merkezine . Ordan eşimden de tahlil istediler ve esimdide sperm azlığı ve hareketsizlik tespit edildi . Ama ben hiç onu kiracak birşey demedim olsun rabbim imtihan ediyor dedim hep . Ailelerimize de söyledik çünkü ben böyle seylerde çekinen bir insan değilim sürekli soruluyordu çocuk yokmu diye (,bu arada 3.5 yıllık evliyiz) bende böyle bir problemimiz var sizde ona göre davranın bize iması vermek için paylaştım . Bin pişman oldum eltimden sürekli mobbing yedim kayınvalidemin şuursuz imalarina maruz kaldım sürekli . Eşim hiç kimseye hiç birşey söylemedi benimde söylememe kesinlikle müsade etmedi . Çok üzüldüm çok yıprandım öyle bir hal aldiki bı zamandan sonra eşim bile dinlemek istemedi beni kirginligimi üzüntümü . Kendi icimde yaşadım bütün bu sıkıntı ve stresi ... Neyse tek başıma iki olumsuz aşılama serüvenini atlattım (eşimin manevi desteği olmadan ) . Tüp bebek aşamasına geldiğimizde eşim yine saçma sapan davranmaya başladı .(Bu arada eşim çocuk sahibi olmayı çok isteyen Sürekli yegenlerini ilgi manyağı yapan gördüğü her çocuğa bak bu bana benziyor diyen , beni toplum içinde şuursuzca bu konuda kıran bir insan ) neyse .Sürekli hastaneye gitmeyi erteliyor belgeler isteniyor bizden hazırlamak için asla adım atmıyor ben tek başıma bir sekilde halletmeye çalışıyorum . Sürekli ailesine ziyarete gidiyor boş vakitleri öyle dolduruyor . Onların ihtiyaçları olmadığı halde ihtiyaclarini gideriyor vs o kadar saçma sapan davranıyor ki . En son birgün belgelerin hepsini hazırladım hadi kalk gidiyoruz dedim . Yine gitmek istemedi . ( Sebebi kendiliğinden olacağına inanıyordu hala ve kendi durumunu kabullenemiyirdu . Üstelik ben onunla binlerce kez konuşup destek olmuştum ) Neyse kalkmadı oyun oynuyordu , ben artık o kadar yorulmuştum ki bütün belgeleri yırttım yuzuklerimide çıkarıp belgelerle beraber sehpaya bıraktım . Sonra dönüp gidip bavulumu hazırlamaya başladım . Tabi hiç oralı olmadı . Sonra baktı ciddiyim gelip özür diledi vs . Bı şekilde ikna oldu . Neyse biz başladık hastaneye gidip gelmeye . İlaç kullanmaya başladım o süreçte beni uzup yipratmaya devam etti sürekli ailesini eve cagiriyor biz gidiyoruz . Ama benim ağrılarım o kadar çok ki amh yüksekmis bende çok fazla yumurta gelişmiş o yüzden inanılmaz ağrılarım vardı . O surecte merdiven dahi inip çıkma yumurtalar geriye kaçar dediler . Neyse opu öncesi son kontrolüm var . Sabah 7 buçukta hastanede olmam gerekiyor . Eşimi kaldırıyorum beni bıraksın diye kalkmıyor asla . Baya uğraştım en son ağlamaya başladım geç kalıyorum diye zaten hormonlar tavan . Kalkıp bana hakaret etti . Bende hicbirsey söylemeden kalkıp kendim otobüsle gittim . Çok geç kaldım tabi inince koşmak zorunda kaldım indigim yer yakın değil hastaneye . 3 4 gün sonra opu yapıldı ve benden sadece 10 tane yumurta toplayabildiler çünkü hepsi geriye kaçmıştı . Sebebide o gün koşmuş olmamdi ... Bunlardan da 2 tanesi 5. Güne yetişti . Biri kaliteli diğeri az kaliteliydi ikisi aynı tüpe alındı . Aradan 3 ay geçti sürekli ailesi yüzünden ertelemek zorunda kaldık transferi . Onların işlerini hallettik sürekli . En son bu ay daha fazla ertelemek istemedim ve başladık transfer sürecine . Ailesi biliyor yine . Kayınbabamin kasık fıtığı var durdu durdu bizim trasnfer zamanı bı gidip aldirayim dedi ve ne hikmetse bizim trasnfer gününe ameliyat günü aldırdı . Eşim iki kardeş . Abisi var birde . Bende gurbetteyim ailem Adana'da yaşıyor . Yalnızım yani burda . Ben bunu duyunca çok kötü oldum . Çünkü eşim ailesine o kadar duskunki böyle bir durumda beni yalnız bırakacağını biliyordum . Abini çağır gelip babanla o ilgilensin bak benim de sana çok ihtiyacım olacak dedim çok sakin bir şekilde . O kadar bozuldu o kadar gerildi ki anlatamam . Abisini çağırdı ha ben geleyimmi diyor birde abisi . Surecimizi bildigj halde . Eşimi de ailesi inanılmaz kullanır etinden sütünden her şekilde . Kendisi de farkında ve bile isteye izin veriyor . Neyse kayinbabam ameliyat sonrası benim.evimde kalmak istedisebebi bizim evde klozet olması . Bu arada kapalı ameliyat oldu . Ben kabul etmedim . Sonuçta benim sürecim belli evimde rahat rahat hareket etmek ve bu süreçte yalnız kalmak istiyorum . Üstelik kayınvalidem hiçbir işe el atmaz. Misafir gibi gelir gider evime asla bir çorba kaynatmaz . Kabul etmedim . Neyse transferimin ertesi günü hastaneden çıkıp geldiler bana güya beni gormek istemişler . Maskemi takip 5 dk geçtim oturdum yanlarında . Sonra kalkıp gittiler . Eşim sadece ilk 2 gün kahvaltımı hazırladı . Ben önden baya yemek yapıp buzluğa atmıştım . Hem ramazan aç kalmasın hemde dışardan masraf etmeyelim diye baya 7 8 günlük yemek yapmıştım . Bı onları ısıttı verdi . Bugün 4 . Günüm akşamın 6 Sina kadar uyudu halada uyuyor . Asla yanıma gelip muhabbet etmek yok . Birşeye ihtiyacın var mı diye sormak yok . Gece aşırı terlemistim askılı atletle yattım diye demedigini bırakmadi satasacak yer arıyor. Ben kendimi sıcak tutmuyormusum o yüzden çocuk tutunamayacakmis. Çok bunaldim çok ağladım o kadar üzgün yorgun ve kırgınım ki . Buraya içimi dökmek istedim . Oysa çok severek evlenmiştim eşimle . Evlendikten hemen sonra o kadar değişti ki . Herşeye okeyim ama bu konu çok hassas bir konu ne bileyim vicdanı olan kimse bu kadar zalim olmaz ...
Yasadiklarinıza üzüldüm... Uzmanlık alanım değil ama sanırım eşiniz ilgisiz ve sevgisiz bir çocukluk geçirdiği için şu an gücü ve yetisi varken ailesine her şeyi yaparsa ilgi ve sevgi göreceğini düşünüyoruz geçmişten gelen zihinsel ve duygusal yapılar yüzünden. Tamamen iyi çocuk olma eğiliminde kalmış çünkü karşılıksız sevilip ilgilenilen bir çocuk olamamış. Düzelir insallahSoyle aslında benim eşim iyi biri fakat ailesi üzülmesin onlarin beklentileri karşılıksız kalmasın diye bazen çok düşüncesiz olabiliyor . Ve biraz babasının doldurusuna gelebiliyor . Daha doğrusu babası onu çok etkiliyor etkisi altına çok rahat alabiliyor . Çocukluktan gelen bir manüpule halleri var . Bazen bunun farkına varıyor çok nadir geri çekiyor kendini . Dedim ya bunları gormezden gelebiliyor dün zamanla anlar diye . Sevgisiz ve ilgisiz büyümüş malesef . Ben ailenin içine girince anladım çok şeyi . Ona üzülüyordum hep aslında böyle yapmak istemiyor ama bazı şeylere kendini mecbur hissediyor diye diye bu zamana kadar geldim . Fakat benimde ona gerçekten ihtiyaç.duydugum bir süreçte bu şekilde davrnamasini bende beklemiyordum . Çünkü kimseye böyle değil . Herkes eşimi con sever saygi duyar . Ne bilim sanirim bi bana böyle oldu . Benden fazla anlayış ve fedakarlık bekledi. Ha sanmayın ki ben konuşamayan haklarını savunamayamayan ya da talep etmeyen bir tipim . Sonuna kadar yaptım yapmam gereken herşeyi . Ama tatlı dille ama kavgayla öyle ya da böyle bir şekilde geldik bugüne . Sevgisinden şüphem yok .öncelikleri algilayamiyor . Kök aile öz aile ayrımını yapamıyor . Bende çocuk olunca anlar diye düşünüyorum aslında
Canım ya kıyamam sana ne zor şeyler yaşamışsın ama malesef bu süreç zor bide böyle destek görmeyince dahada zorlaşıyor. kendini hiçbirşey için yıpratma önce kendini düşün herşey imtihan elbet buda geçecek bende 2. Kez tüp bebek yaptım gerçekten eşlerin arası açılıyor erkekler bu süreçte bizim gibi değiller ama bu süreçte eşim herzaman yanımdaydı bu kabul edilemez birşey hem çocuk isteyip hemde seni tek bırakması anlamsız tutarsız canım eğer o çabalamıyorsa sende kendini yıpratma bakalım o zaman ne yapacak inş şuan hamilesindir ve herşey yoluna girmiştir canımMerhaba arkadaşlar . Biraz içimi dökmek istiyorum . 25 yaşındayım 4 Nisan'da trasferim gerçekleşti bugün 4. Günüm . Fakat çok üzgünüm . Yaklaşık 2 yıldır çocuk tedavisi görüyoruz . Bu süreçte çok şey yaşadım . Çevre baskısı eş ilgisizligi vs . Gerçekten bu zamana çok zor geldim . İki aşılama onlarca bitkisel tedavi alternetif tıp ... Herşeyi denedim . İlk zamanlar sorun sadece bende var sanıyorduk pcos var bende kilo vermekte çok zorlanıyorum bu arada 164.boy 80 kiloyum . İnanılmaz zorlanıyorum ilk 1 yıl eşim kilo veremedigim için çocuk sahibi olamadigimizi defalarca yüzüme vurdu . Sonra üni Hastanesi'ne basladik Hacettepe tüp bebek merkezine . Ordan eşimden de tahlil istediler ve esimdide sperm azlığı ve hareketsizlik tespit edildi . Ama ben hiç onu kiracak birşey demedim olsun rabbim imtihan ediyor dedim hep . Ailelerimize de söyledik çünkü ben böyle seylerde çekinen bir insan değilim sürekli soruluyordu çocuk yokmu diye (,bu arada 3.5 yıllık evliyiz) bende böyle bir problemimiz var sizde ona göre davranın bize iması vermek için paylaştım . Bin pişman oldum eltimden sürekli mobbing yedim kayınvalidemin şuursuz imalarina maruz kaldım sürekli . Eşim hiç kimseye hiç birşey söylemedi benimde söylememe kesinlikle müsade etmedi . Çok üzüldüm çok yıprandım öyle bir hal aldiki bı zamandan sonra eşim bile dinlemek istemedi beni kirginligimi üzüntümü . Kendi icimde yaşadım bütün bu sıkıntı ve stresi ... Neyse tek başıma iki olumsuz aşılama serüvenini atlattım (eşimin manevi desteği olmadan ) . Tüp bebek aşamasına geldiğimizde eşim yine saçma sapan davranmaya başladı .(Bu arada eşim çocuk sahibi olmayı çok isteyen Sürekli yegenlerini ilgi manyağı yapan gördüğü her çocuğa bak bu bana benziyor diyen , beni toplum içinde şuursuzca bu konuda kıran bir insan ) neyse .Sürekli hastaneye gitmeyi erteliyor belgeler isteniyor bizden hazırlamak için asla adım atmıyor ben tek başıma bir sekilde halletmeye çalışıyorum . Sürekli ailesine ziyarete gidiyor boş vakitleri öyle dolduruyor . Onların ihtiyaçları olmadığı halde ihtiyaclarini gideriyor vs o kadar saçma sapan davranıyor ki . En son birgün belgelerin hepsini hazırladım hadi kalk gidiyoruz dedim . Yine gitmek istemedi . ( Sebebi kendiliğinden olacağına inanıyordu hala ve kendi durumunu kabullenemiyirdu . Üstelik ben onunla binlerce kez konuşup destek olmuştum ) Neyse kalkmadı oyun oynuyordu , ben artık o kadar yorulmuştum ki bütün belgeleri yırttım yuzuklerimide çıkarıp belgelerle beraber sehpaya bıraktım . Sonra dönüp gidip bavulumu hazırlamaya başladım . Tabi hiç oralı olmadı . Sonra baktı ciddiyim gelip özür diledi vs . Bı şekilde ikna oldu . Neyse biz başladık hastaneye gidip gelmeye . İlaç kullanmaya başladım o süreçte beni uzup yipratmaya devam etti sürekli ailesini eve cagiriyor biz gidiyoruz . Ama benim ağrılarım o kadar çok ki amh yüksekmis bende çok fazla yumurta gelişmiş o yüzden inanılmaz ağrılarım vardı . O surecte merdiven dahi inip çıkma yumurtalar geriye kaçar dediler . Neyse opu öncesi son kontrolüm var . Sabah 7 buçukta hastanede olmam gerekiyor . Eşimi kaldırıyorum beni bıraksın diye kalkmıyor asla . Baya uğraştım en son ağlamaya başladım geç kalıyorum diye zaten hormonlar tavan . Kalkıp bana hakaret etti . Bende hicbirsey söylemeden kalkıp kendim otobüsle gittim . Çok geç kaldım tabi inince koşmak zorunda kaldım indigim yer yakın değil hastaneye . 3 4 gün sonra opu yapıldı ve benden sadece 10 tane yumurta toplayabildiler çünkü hepsi geriye kaçmıştı . Sebebide o gün koşmuş olmamdi ... Bunlardan da 2 tanesi 5. Güne yetişti . Biri kaliteli diğeri az kaliteliydi ikisi aynı tüpe alındı . Aradan 3 ay geçti sürekli ailesi yüzünden ertelemek zorunda kaldık transferi . Onların işlerini hallettik sürekli . En son bu ay daha fazla ertelemek istemedim ve başladık transfer sürecine . Ailesi biliyor yine . Kayınbabamin kasık fıtığı var durdu durdu bizim trasnfer zamanı bı gidip aldirayim dedi ve ne hikmetse bizim trasnfer gününe ameliyat günü aldırdı . Eşim iki kardeş . Abisi var birde . Bende gurbetteyim ailem Adana'da yaşıyor . Yalnızım yani burda . Ben bunu duyunca çok kötü oldum . Çünkü eşim ailesine o kadar duskunki böyle bir durumda beni yalnız bırakacağını biliyordum . Abini çağır gelip babanla o ilgilensin bak benim de sana çok ihtiyacım olacak dedim çok sakin bir şekilde . O kadar bozuldu o kadar gerildi ki anlatamam . Abisini çağırdı ha ben geleyimmi diyor birde abisi . Surecimizi bildigj halde . Eşimi de ailesi inanılmaz kullanır etinden sütünden her şekilde . Kendisi de farkında ve bile isteye izin veriyor . Neyse kayinbabam ameliyat sonrası benim.evimde kalmak istedisebebi bizim evde klozet olması . Bu arada kapalı ameliyat oldu . Ben kabul etmedim . Sonuçta benim sürecim belli evimde rahat rahat hareket etmek ve bu süreçte yalnız kalmak istiyorum . Üstelik kayınvalidem hiçbir işe el atmaz. Misafir gibi gelir gider evime asla bir çorba kaynatmaz . Kabul etmedim . Neyse transferimin ertesi günü hastaneden çıkıp geldiler bana güya beni gormek istemişler . Maskemi takip 5 dk geçtim oturdum yanlarında . Sonra kalkıp gittiler . Eşim sadece ilk 2 gün kahvaltımı hazırladı . Ben önden baya yemek yapıp buzluğa atmıştım . Hem ramazan aç kalmasın hemde dışardan masraf etmeyelim diye baya 7 8 günlük yemek yapmıştım . Bı onları ısıttı verdi . Bugün 4 . Günüm akşamın 6 Sina kadar uyudu halada uyuyor . Asla yanıma gelip muhabbet etmek yok . Birşeye ihtiyacın var mı diye sormak yok . Gece aşırı terlemistim askılı atletle yattım diye demedigini bırakmadi satasacak yer arıyor. Ben kendimi sıcak tutmuyormusum o yüzden çocuk tutunamayacakmis. Çok bunaldim çok ağladım o kadar üzgün yorgun ve kırgınım ki . Buraya içimi dökmek istedim . Oysa çok severek evlenmiştim eşimle . Evlendikten hemen sonra o kadar değişti ki . Herşeye okeyim ama bu konu çok hassas bir konu ne bileyim vicdanı olan kimse bu kadar zalim olmaz ...
Söylemezler genelde böyle şeyleri erkekler. Büyük eksiklik onun için. Nasıl gurur yapmış baksanıza. Bebek yapmamaya çalışmış tedavi yoluyla olabilecekken. Eşine işkencesi de sanırım o sebeple. Sorunun onda oluşunu atlatamıyor. Gördüm öyle adamlar. Köylerde çok. Kadına kızarlar bi de.Üzülme canım değmez böyle leri için ama eşinin sorununu niye saklıyorsunuz ki saklama açık açık söyle niye sana söyleniyor pocos gebeliğe engel değil sadece biraz durumu zorlaştırıyor eşinin durumu gebeliği engelliyor çok zorlaştırıyor açık açık de ve üstüne gelmesinler seni teselli etmiyorsa sende etme hata kendiliğinden olacağını düşünüyorsa gelmiyorsa seni yanliz bırakıyorsa üstüne böyle davranışlarda bulunuyorsa korunucagini bebek istemediğini söyle kendisinin düzelene kadar bende bir çaba harcamicam de daha gençsin boşanmicaksanda bir iki yıl bekle insan olana kadar yıllarca gebelik elde edemeyenler var Allah istese hiç bir şeydir bende 3 yık olcak neredeyse istiyoruz gebelik elde edemedik bir kalbi durdu bir kimyasal gebelik geçirdim demeki zamanı değil diyorum kısmet bu işler
Ahhh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki bazı olaylarımiz aynı artık o kadar doldum ki anlatamam trasferin sekizinci günü ve hiç bir his yok her işimi kendim yaptım bir saaat sadece hastanede yattım ama.sonra hayatıma devam ettim destek yok ben eşimin ailesine olumlu olursa söyleyelim annemde yatarım dedim ama eşim annen bilirse annemde bilsin dedi gerçekten yıkıldım bu benim özelim trasfer günü olduktan sonra hastanede gelirken bunun tartışmasını yaşadık şaka gibi Allah'ım lütfen nasip et benim için yeni bölüm r sayfa olucak bebek yeni bir başlangıç kendime çok.kiziyorum sinirden hiç dikkat etmedim ve gene herşeyi kendime yaptım kendi kendimeMerhaba arkadaşlar . Biraz içimi dökmek istiyorum . 25 yaşındayım 4 Nisan'da trasferim gerçekleşti bugün 4. Günüm . Fakat çok üzgünüm . Yaklaşık 2 yıldır çocuk tedavisi görüyoruz . Bu süreçte çok şey yaşadım . Çevre baskısı eş ilgisizligi vs . Gerçekten bu zamana çok zor geldim . İki aşılama onlarca bitkisel tedavi alternetif tıp ... Herşeyi denedim . İlk zamanlar sorun sadece bende var sanıyorduk pcos var bende kilo vermekte çok zorlanıyorum bu arada 164.boy 80 kiloyum . İnanılmaz zorlanıyorum ilk 1 yıl eşim kilo veremedigim için çocuk sahibi olamadigimizi defalarca yüzüme vurdu . Sonra üni Hastanesi'ne basladik Hacettepe tüp bebek merkezine . Ordan eşimden de tahlil istediler ve esimdide sperm azlığı ve hareketsizlik tespit edildi . Ama ben hiç onu kiracak birşey demedim olsun rabbim imtihan ediyor dedim hep . Ailelerimize de söyledik çünkü ben böyle seylerde çekinen bir insan değilim sürekli soruluyordu çocuk yokmu diye (,bu arada 3.5 yıllık evliyiz) bende böyle bir problemimiz var sizde ona göre davranın bize iması vermek için paylaştım . Bin pişman oldum eltimden sürekli mobbing yedim kayınvalidemin şuursuz imalarina maruz kaldım sürekli . Eşim hiç kimseye hiç birşey söylemedi benimde söylememe kesinlikle müsade etmedi . Çok üzüldüm çok yıprandım öyle bir hal aldiki bı zamandan sonra eşim bile dinlemek istemedi beni kirginligimi üzüntümü . Kendi icimde yaşadım bütün bu sıkıntı ve stresi ... Neyse tek başıma iki olumsuz aşılama serüvenini atlattım (eşimin manevi desteği olmadan ) . Tüp bebek aşamasına geldiğimizde eşim yine saçma sapan davranmaya başladı .(Bu arada eşim çocuk sahibi olmayı çok isteyen Sürekli yegenlerini ilgi manyağı yapan gördüğü her çocuğa bak bu bana benziyor diyen , beni toplum içinde şuursuzca bu konuda kıran bir insan ) neyse .Sürekli hastaneye gitmeyi erteliyor belgeler isteniyor bizden hazırlamak için asla adım atmıyor ben tek başıma bir sekilde halletmeye çalışıyorum . Sürekli ailesine ziyarete gidiyor boş vakitleri öyle dolduruyor . Onların ihtiyaçları olmadığı halde ihtiyaclarini gideriyor vs o kadar saçma sapan davranıyor ki . En son birgün belgelerin hepsini hazırladım hadi kalk gidiyoruz dedim . Yine gitmek istemedi . ( Sebebi kendiliğinden olacağına inanıyordu hala ve kendi durumunu kabullenemiyirdu . Üstelik ben onunla binlerce kez konuşup destek olmuştum ) Neyse kalkmadı oyun oynuyordu , ben artık o kadar yorulmuştum ki bütün belgeleri yırttım yuzuklerimide çıkarıp belgelerle beraber sehpaya bıraktım . Sonra dönüp gidip bavulumu hazırlamaya başladım . Tabi hiç oralı olmadı . Sonra baktı ciddiyim gelip özür diledi vs . Bı şekilde ikna oldu . Neyse biz başladık hastaneye gidip gelmeye . İlaç kullanmaya başladım o süreçte beni uzup yipratmaya devam etti sürekli ailesini eve cagiriyor biz gidiyoruz . Ama benim ağrılarım o kadar çok ki amh yüksekmis bende çok fazla yumurta gelişmiş o yüzden inanılmaz ağrılarım vardı . O surecte merdiven dahi inip çıkma yumurtalar geriye kaçar dediler . Neyse opu öncesi son kontrolüm var . Sabah 7 buçukta hastanede olmam gerekiyor . Eşimi kaldırıyorum beni bıraksın diye kalkmıyor asla . Baya uğraştım en son ağlamaya başladım geç kalıyorum diye zaten hormonlar tavan . Kalkıp bana hakaret etti . Bende hicbirsey söylemeden kalkıp kendim otobüsle gittim . Çok geç kaldım tabi inince koşmak zorunda kaldım indigim yer yakın değil hastaneye . 3 4 gün sonra opu yapıldı ve benden sadece 10 tane yumurta toplayabildiler çünkü hepsi geriye kaçmıştı . Sebebide o gün koşmuş olmamdi ... Bunlardan da 2 tanesi 5. Güne yetişti . Biri kaliteli diğeri az kaliteliydi ikisi aynı tüpe alındı . Aradan 3 ay geçti sürekli ailesi yüzünden ertelemek zorunda kaldık transferi . Onların işlerini hallettik sürekli . En son bu ay daha fazla ertelemek istemedim ve başladık transfer sürecine . Ailesi biliyor yine . Kayınbabamin kasık fıtığı var durdu durdu bizim trasnfer zamanı bı gidip aldirayim dedi ve ne hikmetse bizim trasnfer gününe ameliyat günü aldırdı . Eşim iki kardeş . Abisi var birde . Bende gurbetteyim ailem Adana'da yaşıyor . Yalnızım yani burda . Ben bunu duyunca çok kötü oldum . Çünkü eşim ailesine o kadar duskunki böyle bir durumda beni yalnız bırakacağını biliyordum . Abini çağır gelip babanla o ilgilensin bak benim de sana çok ihtiyacım olacak dedim çok sakin bir şekilde . O kadar bozuldu o kadar gerildi ki anlatamam . Abisini çağırdı ha ben geleyimmi diyor birde abisi . Surecimizi bildigj halde . Eşimi de ailesi inanılmaz kullanır etinden sütünden her şekilde . Kendisi de farkında ve bile isteye izin veriyor . Neyse kayinbabam ameliyat sonrası benim.evimde kalmak istedisebebi bizim evde klozet olması . Bu arada kapalı ameliyat oldu . Ben kabul etmedim . Sonuçta benim sürecim belli evimde rahat rahat hareket etmek ve bu süreçte yalnız kalmak istiyorum . Üstelik kayınvalidem hiçbir işe el atmaz. Misafir gibi gelir gider evime asla bir çorba kaynatmaz . Kabul etmedim . Neyse transferimin ertesi günü hastaneden çıkıp geldiler bana güya beni gormek istemişler . Maskemi takip 5 dk geçtim oturdum yanlarında . Sonra kalkıp gittiler . Eşim sadece ilk 2 gün kahvaltımı hazırladı . Ben önden baya yemek yapıp buzluğa atmıştım . Hem ramazan aç kalmasın hemde dışardan masraf etmeyelim diye baya 7 8 günlük yemek yapmıştım . Bı onları ısıttı verdi . Bugün 4 . Günüm akşamın 6 Sina kadar uyudu halada uyuyor . Asla yanıma gelip muhabbet etmek yok . Birşeye ihtiyacın var mı diye sormak yok . Gece aşırı terlemistim askılı atletle yattım diye demedigini bırakmadi satasacak yer arıyor. Ben kendimi sıcak tutmuyormusum o yüzden çocuk tutunamayacakmis. Çok bunaldim çok ağladım o kadar üzgün yorgun ve kırgınım ki . Buraya içimi dökmek istedim . Oysa çok severek evlenmiştim eşimle . Evlendikten hemen sonra o kadar değişti ki . Herşeye okeyim ama bu konu çok hassas bir konu ne bileyim vicdanı olan kimse bu kadar zalim olmaz ...