• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek tedavisi mi ev kredisi mi...fikir verin lütfenn

olmıcanin garantisi varmı bunu bilemeyiz degilmi hayatta hiç bişeyin garantisi olmaz bende bebek diyorum
Yani tamam da 5 bin yeter falan demissiniz ama ilk denemede tutmayadabilir 4-5 deneme gerekebilir o zaman para lazim olacak.Konu sahibi once asilama denemeli gerci de bence bebegi saglama alip sonra ev dusunmeliler.

ben olsam ilk once evi alirdim bizde uzun sure bebek istedik ama ilk once evimizi yeniledik tam tedavi icin para biriktirmeye basladik randevu aldik kendiliginden oldu. doktor bize normal olmaz demisti Allah buyuk canim

Eger Doktorlar Dogal yolla olmaz tup bebek sart demisse bebegi ertelemenin anlami yok,
ama eger siz istediginiz icin hemen olsun diye yapacaksaniz biraz daha bekleyin derim..

Benim kuzenim aynı durumdaydı. Ev alacaklardı fakat tüp bebek de yapıyolardı.
Her tup bebek denemesi için yaklaşık 15-20 bin para ödüyorlardı. 4 kere denediler, hiçbiri olmadı.
Devlet yeni çıkan yasayla üç kere tup bebeği karşılıyormuş. Ayrıntısını bilmiyorum sadece devlet hastanesinde mi karşılıyor nasıl oluyor.
Ama kuzenim öyle söylemişti.
Yani toplamda 6 kere fln denediler olmadı. Onlar da biraz ara verelim ev alalım dediler şimdi iki üç senedir kredi ödüyorlar.

Basligi okuyunca tup bebek dedim.ama icerigi okuyunca ev bence.yasiniz genc.suan tek sorun kist.onun tedavisi sonrasinda denemeler vs.baya bi zaman alicak zaten tup bebek kadarda masrafli seyler degil bunlar.altindan kalkabilirsiniz.eger bi sorun varsa cocuk sahibi olmanizda doktorlara kalirsak teshisi koymak bile baya zaman aliyo.ablamda tup bebek sahibi.tam 3 yil sonra teshis koyuldu.halbuki genetik test yapilmkis olsa hemen anlasilabilirdi.sizin tedavi sureciniz ve denemeleriniz uzun bi sure alicagi icin bence bu surede ev alabilirsiniz.

Devlet bi kismini karsiliyo sadrce.onunda sartlari var.bilmem kac yil sigorta primi odenmis olucak falan.ablamin tek seferde tuttu.6 bin lira tuttu.tabi dogum masraflari vs. yok icinde.

Son düzenleme:
Almayı plandığınız evi bilemem ama ilk etapta büyük bir daire yerine, 80 m2 2+1 küçük bir daire alıp, aynı dönemde tedavinize başlayabilirsiniz.

Hem çekeceğiniz kredi az olacağı için aylık ödemeleriniz kira gibi olur sizin için hemde bebek isteğinizi ertelemezsiniz.

Daha net bir durum da yokmuş zaten, doktorunuzla da görüşmemişsiniz. Belki tedaviye gerek bile kalmayacak.

Ama elinizde nakit varken, ev almanızın ilerde çocuk sahibi olduğunuzda sizin için çok büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum.

İnş evinize de bebeğinize de tez zamanda kavuşursunuz. :)

Yasiniz musaitmis , once dogal yollarlar deneyin eger hala olmazsa tup bebek yaparsin..
Ama umarim dogal yollarla olur insallah..

Aslına bakarsanız tüp bebekte garanti değil
ben şu an 34 yaşındayım 8 senedir bebek için uğraşıyorum
7 defa tüp bebek denedik ama olmadı bebeğimiz maalesef
yani karar sizin elbette ama benim gibi örneklerde çok
o yüzden çok yönlü düşünmek lazım
her ne karar verirsenizde Allah gönlünüze göre versin. ..

fikirlerinizden anlamış oldum ki tüp bebek en son aşama.. daha rahim filmi, aşılaması vs var. kasımın 5 inde adetimi bekliyorum3. günü gittiğimde doktoruma eşimin spermiyogram testini de kan testimi de göstereceğim.. eşimin spermiyogram teti sonuçlarını kk nde paylaşmıştım ..bu arada ara kanamalarım oluyor birkaç gündür inşaAllah kistim temizleniyordur..:110:
biz gene elimizden geldiği kadar birikim yapmaya çalışacağız bakalım neler olacak...
ev işi zaten seneye yaza kadar sarkabilir eğer nasip olursa bu sene doğu hizmetimiz bitiyor ve tayin isteyeceğiz. hani direkt kendi evimize taşınsak ne güzel olurdu diyorduk..ama tabi şu an her şey askıda. bu ilde 4. senem ve 2 ev değiştirdik ev sahipleri ya da evin çözülmeyen sorunları yüzünden. daha taksitini ödediğimiz güzelim eşyalarımız taşınırken ne kadar dikkat edilse deç izildi. büyüklerimiz ne güzel söylemiş "DÜNYADA MEKAN AHİRETTE İMAN"diye...
değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim..

eğer dr lar mutlaka tüp bebek yaptırmanız gerek diyorsa bence ertelemeyin.bebekten sonrada ev alabilirisiniz.bence hiç vakit kaybetmeden bebek yapın sonra ev alırsınız inşallah..

Daha 25 yaşındasın ve tüp bebek mi düşünüyorsun... Arkadaşım en az 30 a kadar doğal olarak olmasını bekle kesinlikle hem eziyet çektirme kendine bu aradada evini yuvanı kur tamamla... Ne bu acele boşver zamanı gelince istemeyende olacak o çocuk.

Back